Fua o le gaosiga

Laʻau o le vao vao (woodlouse)

E le o se mea faalilolilo o le tele o laau tatou te manatu e leai se aoga pe faʻalavelave foi e faʻaaogaina i fomaʻi poʻo togafitiga masani mo togafitiga o faʻamaʻi eseese. O le asō o le a tatou talanoaina le vavalaʻau o le vao vavalalata, talatalanoa e uiga i le tufatufaina atu, mea e maua ai, ma ia iloa ai pe o se vailaau togafitiga.

Faamatalaga ma le ata

Matou te amata i se faʻamatalaga o le fetu-sprout (neutral-taloved), matou te faʻaalia ai eseesega eseese mai isi laau o lenei ituaiga.

Afai e te tilotilo i le mutia e le o le fugalaau, e mafai ona fenumiai ma vao vao, lea e le na o parasitic i totonu o togalaau ma taumafanafana, ae e tufatufa atu foi i vaega o steppe ma vaomatua-steppe. O laupepa lau o fetu e vaapiapi, e le mautonu, ma lanu lanu meamata. O lau laititi atonu ei ai se malu malu. Tuputupu ae i le 9 cm le umi.

O le fugalaau ei ai se mea saʻo, tetrahedral, valiina i le salati lanu. O le maualuga maualuga o le 0.6 m.

Buds I se mamao, e ono foliga mai e le pei o se gamomile vao, ae peitai, o le a latalata mai, e mafai ona e iloa o le petals e seasea lava, o loo i ai va i le va oi latou, o se vaega taua o le laau. O fugalaau ei ai se lanu paepae paʻepaʻe, e aofia ai le 6-14 petals. O le fugalaau ua maeʻa le tautotogo. O le fua o le fetu o se atigipusa, e laʻititi lona lapoa - e tusa ma le 5-6 mm.

Siaki foi ia ituaiga o vailaau togafitiga: suamalie suamalie, mamaordika, craters, hogweed.
O le tele lava o starlets e mafua ona o vao, aua o se mea manifinifi, fetolofi fetolofi, lea e vave ona salalau atu i vaega tetele.

O le tele lava o taimi, o le starc starlet e taua o le mokitu, ae peitaʻi o lenei mea e matua sese lava, talu ai o lenei laau toto e ovo leaves ma o se tausaga taʻitasi. O le genfish genus e aofia ai le tusa ma le 120 ituaiga, ae peitai, e na o le 50 na tupu i luga o le teritori o le Russian Federation. E mafai ona e fenumiai ia laau eseese mo le mafuaʻaga e tutusa ai o latou aʻafiaga, o lea e tatau ai ona e gauai i taimi uma i le fausaga o le au, laupepa laupepa ma le "teuteuga" o le ponuncle.

E te iloa? Fai mai faʻamaufaʻailogaina e faʻapea afai o se fetu e puʻeina se fugalaau e tapunia i le aso atoa, ona timu ai lea.

O fea o loʻo tupu?

O le taimi nei ua e iloa o le taʻavale e leai se mea faʻasalalau ma e iai ni eseesega eseese e mafai ai ona iloga nei laau toto. O le a tatou talanoa pe o fea e mafai ona e maua ai sui o lenei ituaiga ma pe o le a le mea e sili ona lelei i le tau ma le tau.

I luga, na matou tusia e uiga i le mea moni e na o le afa o ituaiga uma o ituaiga e mafai ona maua i luga o le teritori o Rusia, o lea o le fesili o le mea lea e salalau ai lenei fale. E mafai ona e fetaui i starlets i le totonugalemu ma Asia i matu, faʻapea foi i Europa. O le laau toto e tupu i vaeluaga ma vao vavalalata, e faapena foi i le steppe o le atunuu e mafai ona seasea ona vaaia. O le tele o taimi, starburst "faʻaputu" i tafatafa o laau, lea e mafai ai ona maua le malamalama faʻasalalau.

Mea aoga

Loteolate starlet o loʻo i ai se numera tele o mea aoga.

O le lanu lanumeamata o le laau e fesoasoani e faʻamalolo le vaivai i vae pe a uma le aso faigaluega poʻo le malosi malosi faaletino. E le gata i lea, o le laau e fesoasoani e faʻamalosia ai le tino ma "laveaʻi" i le taimi o le PMS (fesoasoani i le solia o le taamilosaga).

E tatau ona fai mai o le fafie, o le "tuafafine" o le mutia o loo tatou talanoaina, e iai foi togafitiga faafomaʻi: e le gata e faʻaaogaina i meaai, ona e tele naua vitamini, ae e fesoasoani foi i le maʻi fatu, gase, le toto; faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaumauga, ma faʻapupula ai foi le malosi o le tino i faʻamaʻi.

Aua le manatu e leai se aoga o laau toto, e le pei o laupapa. Fugalaau e tutusa lava le ituaiga, o lona uiga o le aafiaga i le tino o le tagata e talitutusa lava.

E te iloa? O le togavao e faʻaaogaina e le gata i vailaʻau faʻaleaganuʻu, ae faʻapea foi i le faleopathy. O vailaʻau faʻasaina e gaosia mai ia mea, o vailaau faʻaleagaina o loʻo faʻamaonia e vailaau masani.

Faaaoga i vailaau masani

O le isi, tatou te talanoaina le faʻaaoga tatau o laau mo togafitiga o faʻamaʻi.

Starlets o le a fesoasoani e taulimaina maʻi nei:

  • tigā;
  • vaivaiga;
  • anemia;
  • osteochondrosis;
  • gasegase;
  • faafitauli tamaʻitaʻi (afā, afā).
Ina ia mafai ona taulimaina muamua maʻi e tolu o loʻo lisiina atu i le lisi o loʻo i luga, e manaʻomia ona tatou saunia se mea e fusi. Ina ia faia lenei mea, matou te aveina le 25 kalama o le mutia fou ma sasaa i se lita o vai inu. O le isi, faʻatali mo le afa itula, faamama, faʻaopopo sina vai inu i le tulaga muamua ma tuʻu ai e malulu.

E taua! Mo le aisa, na o le enamelware e faʻaaogaina.
Ave le fua e tatau ona 50 g 3 taimi i le aso.

Mo le togafitiga o le osteochondrosis ma le gasegase, o le mutia lanumeamata e tatau ona lelei le vevela ma faʻaaogaina i le mea tiga e avea o se pusa. E sili atu ona lelei le faia o mea uma ao le i momoe ina ia le felavasaʻi nofoaga o le aisa.

O le fofoina o faafitauli a fafine, ia ave le mea o loʻo i luga, pe faia se mea teuteu. E mafai ona e faʻaaoga tumutumu matutu, mai lenei mea e leai se mea e suia. O le a tatou manaʻomia ni nai tampons po o ni tulaga ogaoga ia faia i latou le fulufulu mamoe. Matou te faaititia le tapasa i le fusi / decoction ma tuu i totonu o le va. O le togafitiga e 5 aso.

Aafiaga ma faʻaleagaina

O le Starfish laoneolate, e pei o le laupapa, o loʻo i ai uma mea aoga ma le faʻasaʻo.

Muamua, atonu o oe o se mea e afaina ai lenei laau, o lea afai e te maua le mumu, faʻaogaina o le nasal poʻo isi mea e mafua ai le faʻafitauli, e tatau ona e vave taofia le faʻaaogaina o mea faʻapitoa poʻo mea teuteu, e pei ona e mafai i le tulaga sili ona leaga le afaina o anaphylactic, pei o isi allergen.

Lona lua, o le vao e faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, i le tasi itu, o loʻo faʻasaina i tagata mamaʻi, oe ua matua maualalo le mamafa.

I le faʻamuamua, e leai se isi faʻasolega, ae e tatau ona malamalama o le vaovao e le malamalama lelei ma eseese "aʻafiaga itu" e mafai ona tupu. O le mea lea, afai e te lagona le le mautonu pe a uma ona faʻaaogaina oloa gaosi, e tatau ona e vave teena.

Star Harvesting

Ina ia mafai ona maua ni mea aoga mo le taumalulu, e tatau ona e suʻeina se fasi fanua e tupu ai le tele o lenei mutia. I le taimi lava e tasi, o le saite e tatau ona mamao ese mai alalaupapa po o laau totō, a leai o le ae maua ai le mea oona ae le o vailaau.

E taua! E tatau ona faʻamago le fetu i le vevela e le silia le 45 °C.
I vaega uma o le laau o vitamini ma meaʻai, ae e mafai lava ona aveesea le aʻa, ina ia le faʻamamaina mai le eleele. A uma ona vavae ese uma le mutia, e tatau ona fufulu i le vai tafe ma salalau mo le faʻagogo i le laina e tasi i totonu o se nofoaga vaʻaia, puipuia mai le la.

A uma ona vavae ese uma le mutia, e tatau ona fufulu i le vai tafe ma salalau mo le faʻagogo i le laina e tasi i totonu o se nofoaga vaʻaia, puipuia mai le la.

Starfish o se vao

I le amataga o le tusiga na matou talanoa ai e uiga i le mea moni e faapea o le laau ua taua o se vao, ona o ona aʻa e vave ona salalau ma nofo i se nofoaga tele. Ae peitai, e le gata o aʻa o se laau mataʻu.

O le mea moni, o pusa, o fualaau o le mutia, e aofia ai le tusa ma le 15 afe fatu, ia e saogalemu le faʻaleleia pe a maeʻa le fua. E leai se aoga e fai atu, pe o le a le ogaoga o taunuuga o le mea moni e faapea o le tele o fatu e totoina i totonu o le togalaau po o le fanua ma ni pata.

E taua! O fatu e tumau pea le aoga mo le 5 tausaga.
Mafaufau i le mea ua taʻua i luga, e matua lamatia le totoina o le laau i le togalaau aina, talu ai e le gata ina e faʻalelei, ae faʻapea foʻi tuaoi, e aʻafia ai fatu.

Starfish - o se fale aoga ma matua malosi. O lenei ua e iloa le auala e faʻaaogaina ai le taua, ma matou faʻatusatusaina i le fafie ma le faʻamalamalamaina o eseesega autu. E te le manaʻomia le totoina o se laau mo soʻo se manaʻoga, aua i totonu o le vaomatua e mafai ona sili atu le lelei ma sili atu le faʻaleleia o le siosiomaga ma maua i le taimi e tasi le puipuia o lau laau totō mai le osofaʻiga o vao leaga.