Laʻau

E faʻapefea ona tausia se moa?

O Monstera o se vine matua o le aiga Aroid. O le fanau mai o le epiphyte o le manogi susu o Amerika i Saute. O le laau o loʻo i ai ona laʻau lapopoa ma ni mea faʻapipiʻi pe atoa. I le pito i luga o le fana o se tulaga tuputupu ae.

O aʻa e le lelei, e umi, e mafiafia ma pala. Fugalaau e le mafaamatalaina, ma o fua e mafai ona suamalie. O le ituaiga o le laau e aofia ai ituaiga 50 ituaiga ma ituaiga eseese.

Ituaiga o meaʻai monster - laulau

E le o ituaiga uma o laau e talafeagai mo le tuputupu ae o le aiga, e fuafua i itulagi. O le tele o taimi, e lua ituaiga o meaola ua tupu: e le afaina ma matagofie. E mafai ona e taumafai e aofia ai fusi i le fale, tuʻuina i le laulau:

Meaola

Faʻamatalaga

Alofa (Delicious, Alba, Deliciosa)Oval leathery paʻu ua vane. O laumei e mafiafia, tino.
VariegataLaʻau faʻasolosolo ma sulu malamalama. Le lanu lanu samasama ma lanu meamata.
TotogiLaʻau ovalu solo ma petioles pupuu.
Adanson (le tutusa)Faʻasalaga faʻamalosi ese felafolafoaʻi pepa laititi ma ni pu laiti.
MafaufauE seasea. Cirrus-faasalalauina laupepa matala. Faʻaitiitia le alualu i luma.
BorzigaVine laitiiti le lelei. Se ituaiga o Monstera Delicatessen.
Lē masalosalo (Dubia)Laititi laʻititi ma lau lau.
Variegata
Mafaufau
Meaʻai
Totogi
Borziga
Adanson
Dubia

O le natura le lelei na mafai ai ona totō laau e teuteuina potu o fale, ofisa, togalaau togalaau. O lea, variegate monstera o se faailoga o le tamaoaiga ma le tamaoaiga. E tatau ona manatuaina e tele lapoʻa e tele ma e manaʻomia se nofoaga faapitoa: o nisi meaola e ola e oʻo i le 3 mita le maualuga.

Tausiga o le Faʻasologa o Vaitaimi - Laulau

Lena e le manaʻomia se tausiga faigata. E manaʻomia e ia le tele o le vai i le mafanafana, vaitau taumalulu ma le teuteu taimi.

I le maualalo o le vevela i totonu o le fale, o le suavai e tatau ona pala. O luga o laei e faia pe tusa o le tasi i le 30 aso ao tuputupu ae. Afai o le laau e masani ona i totonu o le paolo, o le palealii e lūlūina. I le maualalo o le vevela, o laulaʻau e ono paʻu, ma afai e faʻaopoopoina i lenei mea e faʻasusu tele foi, latou te le lavava. Afai e maualuga tele le vevela, e felafoaʻi laʻau, e masani ona matauina i le taumalulu.

O loʻo faaalia i le laulau le tausiga o le laau i vaitau o le tausaga:

Taimi

MalamalamaTotogi

Tulaga o le vevela

Poto / taumafanafanaSe ata laitiiti po o se malamalama e faʻasalalauina. Ina ia aloese mai le susunuina, e manaomia ai le ufiufi i luga o le la.

I le mumulu o le malamalama, o lau laititi e laʻititi, e leai ni paʻu ua faia.

Faʻaalia. I le vevela o le tau e fautuaina.Mai le +20 i le + 25 ° C e aunoa ma se suiga vave. Le lava ni faʻataʻitaʻiga.

Pau / taumaluluE manaʻomia le moli uila.Faʻaalia. Faʻaauau faʻapipiʻi i totonu o se potu mafanafana.E le itiiti ifo nai lo le 12 ° C. Aveesea mai masini afi.

O le fugalaau monstera i le fale e faigata, ma o nisi taimi e le mafai, ona e fiafia o ia e fuga i tulaga masani, ae afai o tulafono faigofie uma mo le aloese e mafai, e mafai ona ausia lenei mea.

Faʻasalaina, faʻaleleia, teuteuina, lagolago

A e totoina se laau, e tatau ona e gauai i le palapala. E tatau ona matala, le mautonu. E i ai le tele o filifiliga faʻafefiloi:

  • ave se tasi vaega o le humus, peat ma le oneone ma faaopoopo 2 vaega o le turf;
  • faʻafefiloi se tasi vaega o le paʻu, laʻau lau, peʻa, moa ma le ½ vaega o le oneone lapoʻa;
  • faʻaopopo le filo o le niu poʻo le perlite i le faʻatau muamua.

O vine laiti e tatau ona toe totoina i tausaga taʻitasi, ao latou ola vave. O le ipu e tatau ona 2-3 cm le lautele nai lo le tuai. E sili atu pe afai o lona maualuga ma lona lautele e tutusa. I totonu o ipu mama, o lau e mafai ona enaena, enaena e pei o papyrus.

O le palapala, mea faʻavaivai ma le gafatia e tatau ona muamua faʻamaonia. E tatau ona i ai le taʻavale e tusa ma le lima o le voluma.

O le laau e tatau ona toe totoina ma le faaeteete, faatasi ai ma se fasi eleele. O aʻa ua faaleagaina e tatau ona teuteuina. Latou te tuʻuina Liana i le ogatotonu o se koneteina fou, ufiufi i le eleele ma māmā le manogi.

O vine matutua e totoina pe a mavae le lua tausaga. O le a faia ai ni fugalaau tetele. O le a faalagolago ia i latou le tele o le a. O le malosi fou e tatau ona sili atu nai lo le tuai ina ia lagona e le aʻa le lagona lelei.

Talu ai ona o le tele o le laau e sili atu, e sili atu ona lelei le faʻaogaina faʻatasi. Laasaga faasolosolo i lea laasaga.

O le toe gaoioiina o se lapoa lapoa e faigata tele, o le mea lea, i le aluga o taimi, na o le pito i luga o le palapala eleele ua suia ma le faʻaopoopoga o le humus. Afai e te le manaʻo i ni faʻafitauli faapena, e mafai ona e amataina se masini tele.

E manaʻomia e se tamaʻi tama talavou se fesoasoani, ao ia faʻafefe. E le gata i lea, o le a sili atu ona manaia le liana. Latou te tuʻuina i totonu o se nofoaga tumau ma faʻamalolo. Mo se tagata matua, o le lagolago e mafai ona e faia e oe lava ia. O faleʻai ma le niu niu e le o se filifiliga lelei, e pei o le lianas e faigata ona faʻaleleia. Mo le faia o se lagolago, e mafai ona e ave se fasi pepa palasitika, umi le maualuga nai lo le laau toto, ia eliina ai le tele o poloka i totonu. O le isi, faʻapipiʻi i totonu o se ulo ma sasaa le oneone i totonu o le palapala. Le pito sili e te manaʻomia e faʻatumu ai le galu ua fefiloi ma le peat. Ole lagolagosua e afifiina ile moa susu, ile pito i luga ma se manoa i sela ma faʻapipiʻi ile laina fagota. O lenei mamanu e manaʻomia foʻi le faʻaleleia masani. Isi filifiliga e mafai.

O aʻa malolosi e ola i totonu o se laau, ae e le mafai ona aveesea. Afai e ola le vine i luga o se pu, o le a tupu aʻe ai aʻa.

A oʻo ina nofo faʻamalosi se tagata matua, e mafai ona e tipi ese lona pito i luga mo le toe faafouina. O le tipi e tatau ona fufuluina i le malala. O lenei faiga e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o taamilosaga lalata, o le faʻavaeina o le pale.

Faʻasusu, fuga

O le tausia o se mea i le fale e le faigata. E le manaomia e le laau le masani ona inu, e ui lava e le lelei. O laulaau o le monstera e ufiufi i se vevela vevela ma faʻaitiitia le susu. E faʻataʻavaleina pe a uma le faʻamamaina o le eleele mai luga, ae sili ile vai mafanafana.

E le manaʻomia e laʻau laiti ni laʻei pito i luga, ma e manaʻomia e tagata matutua le faʻamalolo ma le mineral 2 taimi i le masina i taimi mafanafana o le tausaga.

O faleoloa fugalaau ei ai le tele o vailaʻau faʻasaina. Mo se faataitaiga, "Agricola 7", "Nitrofoska", "Lingogumat" ma isi. A o le i faaaogaina, faitau ia faatonuga.

Tofiga

Monstera e faʻalauteleina e fatu, vavaeina ma le faʻasaina o vaalele:

  1. Faʻatasi ma le faʻalauteleina o fatu, malamalama ma le vevela e manaʻomia. O fatu e tuʻuina i le palapala poʻo le susu. I le masina latou te tulaʻi ai. O mea totō e fautuaina e alu i le po i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae.
  2. Pe a faʻasalalauina e ala i le tipiina, o le auala poʻo le faʻaauau auala e totoina i totonu o se fagu i lalo o le tioata. E tatau ona puupuu ia selemole i le 1-2 lau. Luga pito i luga i le taumatau saʻo, ma lalo ifo - i se mea e tupu. E tatau ona faʻafeusuaʻi ma totoina totō e pei ona magoto. E totogo le laau ma tuu i totonu o se ulo.
  3. O le papa ma le aʻa aisa ma se laulaʻau ua totoina i totonu o se ulo.

Pests, faʻamaʻi, faafitauli ono - laulau

O faamai ma meaola faalafua e masani ona aafia ai le vine, ae o nisi taimi e mafua ai lona maliu. E mafai e laau ona tafe, paʻu, liu samasama ma mago.

Togalaau toto

Faailoga mai fafo

Metotia o tauiviga

Chlorosis (ave e aphids ma ticks)Laʻau samasama, o foliga vaaia o lanu susulu.Faagasologa o le phytoferm. Laʻei pito sili. Tausia mama.
Laʻu aʻaLanu samasama ma le uila o laulaau.Tulafono Faatonutonu o le fausiaina o vai. Aveese aʻa ma pala i vaega o le pefu i le malala.
Spider miteLe faʻaalia o togitogi ma lanu samasama i laulaʻau lau. Paʻu le lau. Le i ai o se upega paʻepaʻe.Faagasologaina o le phytoferm poʻo le faʻanoanoa. Tatalo masani i le vai mafanafana.
AphidsFaʻasaga, faʻaleagaina ma le faʻamagoina o laulaau talavou.Togafitiga ma aphid insecticide ma permethrin sauniuniga.
ShieldO foliga vaaia o lanu enaena enaena i tua o laʻau, faʻamagoina o le faʻailoga.Faʻasolosolo faʻamaʻi ma se ie susū ma se vaifofo ma se iniseti.

Faamanuiaga, faʻaleagaina

O faʻataʻitaʻiga eseese ma talafatu e fesoʻotaʻi ma le monster, dieffenbachia ma isi Aroid. E masani ona faʻaaogaina e tagata faʻasauā le igoa i se tamaloa, o se vampire. E ala i lenei mea latou te faʻamatalaina pe aisea e le mafai ai ona taofiofi i le fale.

I Latina Latina, o le laau o le tropical palm sa taua o le fasioti tagata, aua na latou mauaina le toega o manu ma tagata na ulu i ona aʻa ma aʻa. Ae o le mea moni, o le liana na totoina i totonu o tino ua leva, ua teena le aafiaga faataumaoi.

Afai oi ai meaola i totonu o le fale, mo se faʻataʻitaʻiga, pusi po o ni taifau, ona mafai lea e le fugalaau ona avea ma mea leaga mo i latou. E i ai ni faʻavae laiti o nila ile laulaau. Afai e ulufale i totonu o le membrane mucous, e ono tupu sina lagona mu, ae e alu ese na o ia. O le mea moni, i se tamaititi poʻo se tagata matutua i se tulaga e seasea tupu, e mafai ona maua se allergy i le vine, faapea foi i isi laau.

E le manaʻomia le tuʻuina o pati i totonu o le potu lava e tasi ma le tamaʻi manu. O le sua o le laau e ono mafua ai le fulafula o le mucous membrane ma le larynx o le manulele.

O nisi tagata e talitonu o meaola uma o loʻo faʻatusalia ai le tuuatoatasi pe o malolosi vampires. O se mea sese lea.

O totonu ole fuga totonu e le oona ma matautia, e maua ai le tele o aoga:

  • ei ai lona aoga aoga i luga o le microclimate o nofoaga ma fale;
  • tosoina galu eletise ma gasegase leaga;
  • feʻaveaʻi le ea.

O loʻo talitonuina e mafai e le liana ona aʻafia ai tomai faʻapitoa o se tagata, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

Faʻataʻitaʻiga le faʻaogaina o le faʻasalalau faʻavaomalo ma le faʻafefeteina o fao. O lona ata e faʻaaogaina i ata, vailaʻau mai lau o laau eseese.

E le afaina le Liana, ae e le mafai ona e tuu i totonu o le potumoe, aua o le ata o le po e faigese lemu ma e tele le okesene e teu.

E mafai ona faʻatau Monstera i faleoloa faapitoa poʻo le OLH. Tau mai le 500 rubles ma sili atu. O le ogalaau o le tropical e faʻamafanafana ai potu, ma faʻaalia ai le toʻafilemu. Tuʻu lelei ia te ia ma fiafia i le greens.