Apple laau

Apple "Arkadik": uiga, mealilo o le galue manuia

O le i ai o lau lava togalaau o se fiafiaga moni, aua i totonu o le fale o le ai ai pea ni fualaau fou, o fale e teu ai, suamalie ma lapisi. I lenei tusiga o le a tatou faamatala auiliiliina le ituaiga o apu e taʻua o "Arkadik". O nei apu e sili ona suamalie, lea e sili ona lauiloa. E le gata i lea, o le eseesega o loʻo faʻamatalaina i le faigata o le taumalulu, tele fualaau aina ma teu i le tausiga. O lenei tusiga e tatau ona fesoasoani ia te oe e totoina se laau maloloina i lau togalaau.

Tala faasolopito

Eseese "Arkadik" na gaosia e tekinolosi. Na avea o ia ma ituaiga o ituaiga o ituaiga "Arcade" ma "Antonovka." O ona eseesega autu e iloagofie i se fua tele o fualaau aina, faapea foi ma le tetee atu i malo malolosi a Rusia. Mo lenei galuega, matou te faafetai ia Viktor Kichin, o se saienitisi ma se fomaʻi o aʻoaʻoga faʻasaienisi, o le sa le gata i le totoina o le apu, ae i le lautele i le faʻaleleia o le taumalulu o le tele o fualaau aina suamalie, o latou tofo, faʻateleina lapopoa, ma faʻataunuʻuina taumafaiga e faateleina le tetee atu o fualaau aina i meaola. ma faʻamaʻi.

E te iloa? O Victor Kichina na sili atu i le 30 tausaga le sili atu ona aoga i le suʻesuʻega o laau o le aʻai, ma e tusa ma le 12 faʻataʻitaʻiga e suʻeina ai ituaiga o mea e sili ona malulu ma tuʻuina atu lona malamalama i isi augatupulaga.

Faʻamatalaga ma uiga eseese

O le a mafaufau faʻamatalaga eseese ma foliga tulaga ese apple apple "Arkadik".

Wood

O le laau e ola vave vave, e oʻo atu i le maualuga e 2 i le 4 m, e oo lava i foliga teuteu o "Arkadika" e maualuga tele. O le palealii o lenei laau e lapotopoto lona foliga, e fai sina tafe pito i luga, ma o ia lava e tupu malosi i le lautele. O le vailaʻau e leai sona faʻapitoa faʻapitoa, e iai ni lala mafiafia e sosoʻo solo ma faʻapipii i pito o laulaʻau, e le mamao. Lanu lanu - lanumeamata lanumeamata, malie. O foliga o foliga o le laau e mafai ai e le apu ona tetee i tulaga tau.

Fua

E pei ona uma ona maitauina, o le ituaiga o loʻo i ai fua tetele e fua mai i 120 i le 210 g.

E te iloa? "Arkadik" e mafai ona fua mai i le 340 g.

O le foliga o apu o sina mea itiiti, pala. Lanu lanu "Ata", sina lanu lanumeamata, ae e matagofie le susulu i se fasipepa. E tele taimi e susulu ai lenei lanu mumu, lea e matagofie ai foliga vaaia. E matua faigofie lava ma le mea moni o le pele o le fua e matua manifinifi, ma o le tofo o lenei ituaiga e suamalie i se malamalama, e le mafai ona iloa le elemene. I totonu o le apu e matua suamalie lava, suamalie, pulu lemu i se saito lelei. I le susunuina o le "Arkadik", e tatau ona maitau lenei manogi manogi. Eseese le amata ona fua mai i le tolu tausaga talu ona totoina. Aoina faatasi tasi laau e oo atu i le 220 kilokalama o fualaau ainama e tatau ona e faia lenei mea i tausaga uma ia Aokuso. A fua le fua, e vave ona paʻu i le eleele, o lea e le mafai ona e toso mo se taimi umi ma le seleselega. Teu oloa e mafai ona le silia le 30 aso.

E te iloa? Eseese "Arkadik" e le o le vevela matagi -25 ° C.

O le a le mea e te vaʻai i ai pe a filifilia fatu

O le filifilia o laau toto o se mea e sili ona taua. O le mea lea, e sili atu le faʻaauʻauina o oe lava i le malamalama aoga i lenei mataupu. I luga o le maketi e mafai ona e maua fualaau o vaitausaga eseese: mai le 1 i le 3 tausaga.

O fea e sili ona lelei e ave? Taofi i se laʻitiiti laʻititi ma aua le gauai atu i ona foliga vaaia, aua o le a le fefe oe i le mea moni o le tausaga e tasi o le a foliga laitiiti ma e le matua mamana pe a faatusatusa i se tolu tausaga le matua. O le mea lea, o le filifiliga lelei o le a tasi le tausaga pe lua-tausaga o le apu. Pe a faimalaga se fatu, ia mautinoa e afifi ona aʻa i se susu susu, ma tuu i totonu o le vai mo ni nai itula aʻo lei totoina. E taua gauai atu i aʻa: e tatau ona latou foliga maloloina, e aunoa ma ni pupuʻu i nofoaga eseese. Aua le fefe e fai atu i le tagata faatau e siaki ma paʻu. O le tipiina i se tasi nofoaga, e tatau ona e vaʻai i se lauulu ola maloloina i totonu, e aunoa ma ni lanu enaena. O nei vaega e taʻu mai ai o le laau na malulu i le taumalulu mulimuli.

Ma o le pito mulimuli o le filifili se nofoaga e faatau ai. O ituaiga o ituaiga eseese e faigata ona iloa mai le tasi ma le isi e oo lava i se tagata poto masani. O le mea lea, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e te fiafia ai i tulaga faʻapitoa faʻapitoa poʻo faleoloa. O aso nei o loʻo i ai matagaluega atoa mo le au faifaatoaga i luga o faʻasalalauga o mea fau fale. I ia nofoaga, e le mafai ona faaseseina oe. E le gata i lea, o tekinolosi e faʻatagaina ai oe e suʻe punaoa Initaneti lea e mafai ona e tuʻuina atu ai se poloaiga ma le faʻapipiʻiina o fualaau i lau 'aʻai.

Faitau le faʻamatalaga ma uiga o le faʻaleleia o ituaiga "Wonderful", "Starkrimson", "Aport", "Chief Red", "Rozhdestvenskoe", "Orlinka", "Zvezdochka", "Papirovka", "Screen", "Pepin Saffron", " Siamupini, Sogi, Candy, Melba.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

O le apu, e ui lava e le o le saosaoa i le eleele, e le mafai ona fafagaina mai le eleele ua "tatu" e isi laau. O lea e tatau ai ona e filifilia se nofoaga e faavae i lona taimi ua tuanai: o le lelei o le eleele lea e leai se mea na tupu mo ni nai tausaga. E le gata i lea, ia mautinoa o loʻo maua e le laau le susulu o le la ma e le o se pepa faʻasolo pea.

Galuega sauniuni

Lau laʻau - ao pepe, e tatau ona sau i se nofoaga ua uma ona saunia, o fea e mafai ai ona nofo i lalo, tupu ma fiafia oe i ona fua. O le mea lea, e taua le gauai atu i le filifiliga o se nofoaga ma sauniuniga mo le taunuu mai o se fua.

Sauniuniga i le nofoaga

Laufanua mo le totoina o le apu e sili atu ona lelei le filifili muamua. Lelei sili nofoaga lumanaʻi, leai ni faʻataʻitaʻiga, vaʻaiga ma mama. Manatua e tatau ona e filifilia le eleele e leai se mea ua tupu mo se taimi umi, o lea e mafai ai ona fafagaina le apu i meaʻai mai eleele mauoa. Faʻamama le laufanua mai vao leaga, lue le mutia, aveese otaota.

Totoina sauniuniga

O fua i le taimi o femalagaaiga e tatau ona togafitia ma le faaeteete ina ia aua le tuʻuina atu i le laau se tasi o atugaluga. Ae e te lei totoina se ituaiga o "Arkadik" i le lua, e tatau ona e uuina le laau mo le tele o itula i vai masani.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

Totoina lenei ituaiga e mafai ona tutusa ma isi ituaiga o laau o le apu. O le mea lea, pe afai ua e maua se poto masani faapena, ona leai lea o ni faigata faapitoa i le tulaʻi mai.

O se tasi o mea lelei o lenei ituaiga o le filifilia lea o le palapala, talu ai o le a matua fetaui uma lava le palapala. O le mea moni, faʻatasi ai ma le faʻaleleia lelei, o le a lagona e le laau le sili atu ona lelei, ma maua ai lona seleselega i le taimi.

O le laasaga muamua o le faailogaina lea o le nofoaga o le a e faʻatupuina ai le apple treeadadik, aemaise lava pe afai e tele ni fatu na saunia i le taimi e tasi. Manatua o le mamao i le va o laau e tatau ona itiiti ifo ma le 5 m. O le maualuga o le sikuea sikuea o loʻo mulimuli mai:

  • loloto 70 cm;
  • itu o le 80 cm
O pito i luga o le eleele, lea na e eliina mai le lua, o le ae manaomia pe a totoina, o le pito i lalo e sili atu le lelei e le faʻaaogaina. Ia fai nei se faaputuga pu i totonu o le lua, e sili mai i le eleele lafulemu, ma tuu se pine malosi i lona ogatotonu. Tuu le fatu i totonu o le lua, taulai i luga o le pine, ma sosolo ona aʻa i luga o le fagu, ma ia nonoa foi i le pine. O lea e tatau ai ona faʻafefiloi pito i luga o le eleele mai le lua ma le humus poʻo le faapalaga. O lenei paluga e tatau ona faʻatumu ai le lua.

E taua! Afai e te filifili e faʻamafanafana ma le pito i lalo o le fossa, ona tatau lea ona tuʻuina i totonu o le vai mo se vaiaso ao leʻi totoina.

I le taimi nei, pe a uma ona nofo le laau i le palapala, i se liʻo e tatau ona e faia se alavai ma sasaa tele i luga o le fatu ma vai mama. A faʻaalia e le lalolagi lona siʻosiʻomaga, e tatau ona faʻatumu lenei eseesega. I le taimi nei, ina ia aua le vave alu le susu, i tafatafa o le fatuina o le eleele e mulimulita ma le peat.

O le pito sili ona taua o le taʻaloga. O le taimi sili o le tausaga o le a amata ai le tautoulu (Setema, amataga o Oketopa) ma tautotogo (Aperila).

Vaʻaia togafitiga taimi

E pei o isi fualaau aina, o le ituaiga Arkadik e manaʻomia le tausia, fausua, teuteuina ma isi galuega faʻavaitau e faʻamautinoa ai lona tuputupu aʻe ola.

Faʻaleleia eleele

I le tausaga muamua o lona soifuaga, e tatau ona faʻafefe le sapling. 2 taimi i le masina. O se tagata matua i le vevela o le vai e faʻafefe uma i le 3 po o le 4 vaiaso. Vai vai - 3 pakete. O le fafagaina e le aunoa i le 2 taimi i le masina e tatau ai i le i ai o le lamolemole. A uma ona faʻamamaina le eleele e mulumulu ma peʻa. E pei ona maitauina, o le a maua ai le faʻaitiitia ma le vaivai o le faʻaleleia o le susu ma teu i aʻa o le laau umi. O se tagata matua e fafagaina foi e tusa ai ma le faatulagaga masani: o le taimi muamua lava latou te faia i le taimi e amata ai ona vevela le tumutumu o laau, pe a maeʻa le apu pe a mavae le 3 vaiaso, ma e tatau ona paʻu le taimi mulimuli i le 3 vaiaso aʻo lei selesele.

E taua! Afai e te fafagaina ao faʻamalo le fua, e mafai ona e maua ni fusi i apu ma se seleselega leaga.

O le faʻamalo le eleele e tatau ona manaʻomia, ae masani lava. O lenei gaioiga o le a mafai ai e le lalolagi ona faʻaleleia atili le susu ma faʻaliliu atu i aʻa.

I le faasologa e tatau ai, e taua le aveeseina o vao ma tipi maualuga vao i tafatafa o le laau, faapea foi ma le aveese o lau paʻu.

Laʻei pito sili

Afai e muta le tupu vave o le apu i le tolu tausaga muamua, o laulaau e suia lanu i lanu samasama, ma e le amata ona fai fua - ona i ai uma lea o faailoilo ua leai ni meaʻai. E mafai ona aumai i le tulaga o le faʻamaʻi.

E lua ituaiga o fafagaina:

  • organic - e faia i tausaga taʻitasi i le tautotogo e aunoa ma le toilalo (fafie, palu);
  • minerale - o mea faapena e mafai ona afaina ai le laau pe afai e faʻalauiloaina i ni aofaiga tele, lea e tatau ai ona faʻaeteete faapitoa i ai (nitrogen, potassium, phosphoric).

I le popofou, e mafai ona faʻamaʻiina le laau i minerale: i le tautotogo e faia i le ammonium nitrate, ma i le tautoulu e mafai ona e faʻaopopo ai faʻamalama ma mea faʻapipiʻi. E le gata i lea, o mea faʻaleleia o minerale e talafeagai mo le fafagaina i le vaitaimi pe a maeʻa le seleselega, e saunia ai mo le taumalulu.

E taua! O le tele o meaʻai i le vaitau aʻo leʻi oʻo i le taumalulu e oʻo atu ai i le mea moni o le laau e amata ona faʻaleleia lona tuputupu ae, ma o lona tetee atu i le malulu e mafai ona faʻavaivaia. E sili atu le aua nei faia se mea sese, ina ia aua le fasiotia le laau.

Puipuiga puipui

E taua le manatuaina o se laau toto, e tusa lava po o le a le lelei e te faʻasusuina ai lona vaega eleele, e mafai ona aʻafia e faʻamaʻi ma meaola faalafua. Ina ia puipuia le apu, e tatau ona e faia se togafitiga puipuia. O lea o le ae faʻateʻa ese ai faafitauli i faʻamaʻi ma o le seleselega o le a sili atu. Mo lenei gaioiga, vailaʻau ma vailaau talafeagai, lea e aofia ai le copper sulphate. E tatau ona faia le pulupulu i ni nai taimi.. O le auala muamua e faia i le taimi e le i amataina ai i luga o le laau, le lona lua - aʻo lei oʻo muamua fugalaau muamua, i le taimi lona tolu - pe a maeʻa fugalaau. O le faʻasili lona fa e tatau ona i ai i le taimi e te alu ai i le fofo o le paʻu o le ogalaau o le laau. O lea e sili atu ai le filifilia o fualaau oona e aofia ai le phosphorus ma le potassium. O le muamua ma le tolu o le pulumu e tatau ona faia e faʻaaoga ai meafaigaluega e mafai ona maua i se faleoloa faapitoa.

Aoao pe faapefea ma pe faapefea ona taulimaina se apu i le tautotogo ma le autumn.

Teuteu

Ua uma tasi le tausaga talu ona maeʻa E mafai ona faia ni apu muamua teuteuina. Ae afai o le laau toto e vaivai pea, ona sili atu lea ona tolopo le tipi ma tolopo le faiga mo le isi 12 masina, aua ei ai se avanoa e mafua ai se afaina tele i le laau vaivai.

E taua! Aveʻese lālā lamolemole e manaʻomia le fufulu, ma le vaʻaiga - faila le faila. E taua tele le mama o le lau ma faʻamaua, pe a le mafai ona afaina tele le paʻu o le laau, lea o le a tupu ai le paʻu poʻo le faʻamaʻi o faʻamaʻi.

Afai e lelei mea uma i lau fatu, ona amata lea o le teuteu i le amataga o le tautotogo, pe a pau le gutu. Manatua o le laau e le tatau ona vave ala mai i se moe malulu ma oso i luga o lala, pe teuteuina le laau o le a na ona aumaia ai maʻi i le lumanai. O le mea muamua e te matauina o lālā ia e tupu ma vavalalata, faʻamafu le pale, ola vavalalata le tasi i le isi, o loʻo faʻasaga i lalo poʻo agai i le ogalaau. Aveese foi le pito i luga o le laau. O lenei vaʻai i le ogalaau ma faʻalauiloa tele laʻau o loʻo o ese mai ai - pe a oʻo mai ni lala mumu laiti, ona tatau lea ona vavae lelei. Vaavaai mamao i autafa o lala ma saili se vavae i o latou pito - o le lala pito i lalo e tatau ona vavae ese. Faʻalogo lelei i lālā aisa pe a teuteuina i le tautotogo.

E taua! Smear nofoaga ua faaleagaina e na o ni fofo lava ia. O le togafitiga lava ia e tatau ona faia i le na o le 24 itula pe a uma ona teuteu lala laiti, ae, e pei o le aveesea o lala tuai e manaʻomia ai le faʻapalapala vave.

I le tautoulu, o lenei faiga e faia ina ia faʻaumatia ai lala mamago, taʻe ma pala. E sili atu le filifilia o le vaitau o le taufaʻaiuiuga o le autumn, pe a amata le amataga o le kiona muamua.

E toʻatele e popole e uiga i le tele o taimi e mafai ai ona faia sea taualumaga. O le 2-3 tausaga muamua, o le faʻavaeina o le pale o le apu o se auala e tatau ai, talu ai i lenei vaitau o le a tupu malosi le laau. Pe a amata le taimi o fualaau aina, amata ona tupu le tuputupu aʻe ola, ma o le laau e maua ai lona malosi atoa e ola ai fua. O le taimi nei mo le 3-5 tausaga e tatau ona e faʻagata le tumau le faagasologa o le tele o teuteuga. O lau galuega e na o le faatumauina o le pale o lala ola ma lala malosi, aveesea le mama ma le pala. Polokalama teuteu autu - ia tuʻuina atu le eleele mo le fausiaina o se pale matagofie ma le matagofie, faʻapea foi ma le faʻatagaina o lala uma, pulupulu ma fualaau aina e maua mai ai le aofaʻiga talafeagai o le vevela o le la ma le ea. O lea e te faʻaogaina ai le pito i lalo ma lalo ole vaega o le laau, ma maua ai se avanoa e lava ai le fafagaina o le pale. Ona fua tele mai ai lea o le apu ma le manogi tele ma suamalie mo le tele o tausaga.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

O pito o le "Arkadika" talavou e manaomia peleue i le penisinama pe a amata ona fua mai le laau, sui le fofo i le lime. E taua foi le puipuia o le paʻu mai le tele o meaola faalafua e pei o roi. I lenei tulaga, e tatau ona afifiina le ogalaau i ni mea umi (parchment, reed, spruce). A o lei amataina le taumalulu, e pala le eleele, ma o se faaputuga foi e faia i le kiona. Afai o le laau na mafatia i se faʻamaʻi, ona oʻo lea i le malulu malulu o le a le faigofie mo le ola. I lenei tulaga, e sili atu le puipuia o se laau mo le taumalulu.

E pei ona uma ona e vaʻaia, o le appleadad apple o le sui o le apu sili ona taatele, e na o le lelei lava i le gaogao i le palapala, teteʻe i vaitau malulu taumalulu, faapea foʻi ma fua tetele e amata ona foliga mai i le tolu tausaga talu ona totoina. E tatau ona maitauina, ma o le tofo o lenei ituaiga - o mea manogi suamalie ma le suamalie e aunoa ma le faʻaaloalogia o le eletise o le a aʻafia i tagata matutua ma tamaiti.