Fua o le gaosiga

Matagofie, teuteu, fugalaau, le malulu, le maualalo laau mo le taumafanafana

O laau toto i totonu o le atunuu e le gata o le teuteuga, faatasi ai ma le totoina e mafai ona e foia nisi o galuega i le taimi e tasi: afaina le avanoa, fausia se puipui po o se paʻu, natia soo se nofoaga e le maluelue. Ina ia mafai ona matagofie le laupepa i le tausaga atoa, o laau e filifilia eseese i le maualuga, ma i le tulaga o le fugalaau po o le fua mai, o le tetee atu i tulaga tau. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe e uiga i tagata sili ona taʻutaʻua.

Fuga sili ona lelei (faatasi ai ma le ata)

Budleya - ogalaau umi, ola e oʻo i le tolu mita, faʻatasi ai ma se pale paleni. E tusa ma le selau ituaiga ma ituaiga o laau e lauiloa. O le taimi o le fuga, faʻalagolago i le ituaiga - mai le ogatotonu o le taumafanafana i le hau.

O le faʻaosoosoina o faʻaupuga e sili atu pei o fusi, oʻo i le umi o le 45 cm, o loʻo i ai eseese lanu: paʻepaʻe, piniki, moli, lanu viole, lavender lanu. Fugalaau e laʻititi i petal tubular, e tutusa ma le lilac poʻo le clover, faʻatasi ai ma lobes e fa.

A oʻo ina tupu aʻe le fiafia e tapunia, ae tatala i le la i eleele e le lelei. O le togavao e faʻamamaina, faʻasusu, teuteuina.

Faʻapenaina e fatu, lea o loʻo faia i totonu o le atigipusa pe a uma ona fuga, ma tipi: lanu meamata.

Rhododendrons - O fualaau totogo, ituaiga eseese: mai le paʻu i laau. Sili ona lauiloa rhododendron togalaau vao:

  • Tavita. Laʻau e oo i le 4 mita le maualuga, ma le lanu piniki, lanu viole ma le paʻukeke, laʻau manogi o le laititi, tupu mai i le tolu vaiaso.
  • Iapani Le maualuga o le vao - 2 mita, inflorescences - logo o fugalaau lanumumu ma moli.
  • Alfred - o se ituaiga o le fatu, tupu e oʻo i le tasi ma le afa mita, e susulu i le lanumumu lanumumu lanumoana.
E taua! O meaola uma lava e tasi le mea e masani ai - o latou aʻa e le maualuga, o lea e manaʻomia ai le fafagaina masani i le taimi o le tau vevela.

Weigela - O se laʻau faʻapitoa lenei, e ola mai i le tasi ma le afa i le tolu mita le maualuga. O le vao e fuga mai i le masina o Me, o loʻo i ai mea e sili ona manaia i le ituaiga o tui ma logo. O fugalaau e sili ona lanu piniki-mumu, e seasea paʻepaʻe.

O meaola uma lava e sili ona manaia eleele suamalie ma faʻafeinu suavai, e le fiafia i le susu o le susu. Le tele mea matagofie:

  • fesuiaiga o lauulu - fugalaau lanumumu lanumoana, laʻau ma le lane tuaoi faataamilo;
  • ituaiga "Tango" - maroon fugalaau ma lanu mumu;
  • "Itiiti Laiti" - lanu violē, lau lanu mumu i luga o se lanu uliuli.

E mafai foi ona tupu i totonu o Weigela i totonu.

Pale - lapisi vao e ola i le tolu mita. O le laau talavou e iai ona lala, o lau o ni vaega se tolu, o le lautele. I le masina o May, e susulu le vao i fugalaau lanu samasama o foliga laugatasi, faatulagaina i luga pe taitoalua i luga o se solo.

O le vaaiga ua fesuisuiai i le faaleagaina o le taulaga, talia toleniga o le taumalulu. O le eleele lelei mo le broomomatua o le a mama, eleele vevela ma se gaioiga malie.

E taua! E le lelei le totoina o le lapisi, o le auala e sili ona lelei ona faia i totonu o se vaipuna mafanafana, o le mea lea o le a sili ona aʻafia ai le laau.

Mosythia - o le vave totogo o laʻau, o le mea lea, sili atu ona fetaui lelei mo le vevela mafanafana, ae o loʻo i ai nisi ituaiga mea e puipuia i le maualalo o le vevela (forsythia ovoid).

O le vao e fuga mai i le amataga o Mati, o aʻafiaga o logo o lanu samasama. E taua tele le susulu muamua o le laau ona fuga mai ai lea o lau o laau. Mosythia e fiafia i nofoaga faʻamalamalamaina, ma le palapala eleelea e leai se mea e faʻafefe.

Afai e te filifili e toto mosythia i luga o lau fuafuaga, o le ae fiafia e faitau e uiga i ituaiga ma le totoina o lenei laau.

Pe a totoina, e tatau ona matauina o le pale vave, o le aganuu e manaʻomia se nofoaga vateatea. Sorta vaʻaia o le vaeluagalemu o le tau:

  • "Melissa",
  • "Vaiaso",
  • Goldzauber.

Lisi o laau e leʻi faʻaaogaina e tuʻuina atu ai se faʻamatalaga ma se ata

Faʻatauva - o le mea e sili ona le lelei le totogo o laau iti mo le togalaau, ua totogo le laau mo se taimi umi, e le fefe i le malulu o le tau ma e masani lava e le manaʻomia ona tausia.

O le laau e ola faʻamalosi ma saʻo, o nisi o taimi e fetoʻa ai pine, laupepa lafoaʻi e masani lava ona vavaeese, tupu, e tele le avanoa e maua ai e le vao, e tatau ona amanaʻia pe a totoina.

O le toto e faʻaaogaina ai lauroid, faamalu ma paniculate poʻo fugalaau fugalaau samasama, piniki ma kulimi. O le Silverweed o se mea lelei mo le fausiaina o tuaoi, e lelei le vavalalata ma isi laau. E onosaia ma masani ona manaʻomia teuteu.

Cariopteris - o se laau faʻapitoa e tupu aʻe i foliga o se lalolagi, o le maualuga o le tele o ituaiga e tusa ma le mita. E saʻo le vaomatua, e oo lava i vaovao, ma le vavalaʻau, o laʻau faʻamau i le pito.

Loto latalata i le autumn, inflorescences o lanumoana. E le afaina i le filifilia o eleele, faʻafeiloaʻi suiga o le vevela ma lamala.

I le tautotogo, e manaʻomia e le laau toto le teuteu mama, e fautuaina e ufiufi le ogalaau ma le mulch mo le taumalulu. I le faʻaogaina o fanua e faʻaaogaina o se tuaoi.

Ladannik. O le laʻau faʻasolosolo laʻau e fuga mai i le taumafanafana uma. O fugalaau taitasi e ola i le tasi aso, ae talu ai o fuga fou fou ua fuga i aso uma, o loʻo ola pea le vao i taimi uma.

O faʻataunuʻu o le amber e mafai ona sinasina, lanu piniki, moli lanumeamata. O laʻau o le vaomatua e manaia, lanu, mafiafia. Mo le tulaueleele, e fautuaina e piki se nofoaga e susulu mai le matagi.

O eleele papaʻu e le fetaui lelei mo fatu fatu. Tausiga o le tautotogo ma le tumama, ma le faʻaleleia.

O se tasi o laau teuteu teuteu, e le gata ina fuga, ae ona o le lanu susulu o le lau o le autumn Kletra olkolistnaya. Aganuʻu fiafia i le susu, o le filifiliga lelei mo lona tulaʻiina o le a avea ma matafaga o le vaʻa.

E televave le ola o le vao, o loʻo nofoia le tele o eria, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Taimi o fugalaau - Iulai ma Aokuso.

E maitauina e le gata i aʻafiaga o aʻafiaga, o le mea lea e teu ai le laau i tausaga taʻitasi. O le faʻaogaina o se taliga e ufiufi i nai manogi manogi paʻepaʻe papaʻe poʻo le piniki.

Cassiopeia. I lalo ifo o le igoa talatala o loo natia ai laau e le o iai ni lala laau, ma o le vereskovyh o le aiga.

O laʻau manogi e ufiufi i laʻau lau o lanu-lanu meamata. Ia Iulai, o teuteu ua teuteuina i logo e tasi o lanu paʻepaʻe. Aganuʻu fiafia i le vaʻavaʻa, faʻamaʻa, ma le palapala.

Tausiga masani o le suāsusu, veleina ma le faʻaofuina. E leai se taumalulu, afai e leai se kiona, o le aganuu e sili atu ona ufiufi. Toe faʻataʻitaʻiina Cassiopea seleseleina.

Vailaʻau faʻasaʻo

Kaneti Kanata - O le oloa o le filifilia o saienitisi Kanata, ola aʻe mo latitudes latina. O nei fugalaau e tulaʻi mai i le 45 tikeri o le kiona.

Afai o le a leai ni a latou laumei ona o suiga faafuasei i le vevela, e vave ona toe faʻafoʻi e aunoa ma le faaleagaina o le laau. E susulu fua Roses i lanu susulu o lanu eseese, latou te le fefefe i ata lafoia, faamai.

O nai faʻamatalaga i le totoina ma le tausia o lilac.

O lau laau lanu meamata lanu meamata, lanu mumu malosi. O Roses e faigofie ona tausia.

Lalac masani - A masani ona asiasi i togalaau ma paka. Faʻasalaga, faʻavave vave ona tupu le laʻau vao, lelei atoatoa e tipi.

Faafetai i se laau eleelea, lau o laau mai le togavao e toetoe lava a faaauau pea ona ola le puipui. O le lilac masani e faʻafeoloolo le paolo lelei, i lona la susulu tele ona mafai ona susunuina ma lanu enaena vaivai.

E fuga mai i le amataga o Aperila - Me ma ni lanu paʻepaʻe papae, kulimi, pulupulu-lilac inflorescences. Lilac lagona lelei i luga o soo se ituaiga palapala, ae sili ona fiafia ile palapala.

Spirea e mafai ona pei o le vevela, ma e maualuga atu i le tolu mita ogaoga maualuga. O ituaiga uma lava e fefaʻasoaaʻi se uiga taatele: aʻa faʻamalosi e maualalo, o lea e tatau ai ona faʻamalosia e pei o le pito i luga o le eleele e mamae i taimi uma.

O inflorescences e mafai ona vevela, faʻalavelave ma i le foliga o se taliga, lanu - mai le paʻepaʻe i le ulaula ulaula. O saʻo laititi e fetolofi pe fetolofi, olaola, salalau lautele. Ua faʻalauteleina Spiraea e fatu, lafoaʻi, tufatufaina ma le faapipiiina.

Hydrangea macrophylla ma paniculata - ituaiga o laau toto o le agamalū. O ituaiga o vao e ufiufi i lanu lanumeamata lanumeamata, ma lapoa ma tautau i le pito o le laupepa.

O le taimi vavalalata e amata mai le amataga o le tautotogo i le muamua kiona. O le tele o laufanua e fiafia i le matagofie o lanu paʻepaʻe, piniki, lanumoana, fugalaau lanumumu.

E te iloa? E mafai ona fetuunai le lanu o le hydrangea: afai o le eleele o le a gaosia ma sauniuni e aofia ai le alumini, o le a latou maua se lanumoana, o le falaoamata o le lolomite o le a fesoasoani i le faapaleniina o le eleele mo le ola mama o hydrangeas.

Laʻau teuteu teuteu mo le fale mafanafana

Iapani Quince - vao e tusa ma le mita le maualuga, faʻatasi ai ma moli vevela, leʻau fao. O lauolaola e lanumeamata, e manaia, o nisi o meaola e iai vao tuitui.

O fuālaʻau vave e amata mai ia Me, o fugalaau e faigofie ma pala. O ituaiga masani e masani ai i lanu moli, ae e lanu piniki ma paʻepaʻe.

O le laau e fua mai fua o lanu samasama, e tutusa ma le quince. Quince e puipuia mai le lamala, ola i le toetoe lava o eleele.

E taua! O le gaoioi e faʻatinoina ma le faʻaeteete ona o le aʻa o le aʻa, lea e faigofie ona faʻaleagaina.
Hawthorn - e le gata o teuteu, ae o se vailaau togafitiga. E oʻo atu i le lima mita le maualuga, ei ai vao tuitui i lanu mumu-lanu enaena.

O le laʻau e oʻo atu i le 6 cm le umi, foliga faʻalelei ma se faʻavalava i itu uma e lua o le pepa. Laʻau laiti i luga o le vevela e fuga mai ia Me, i le faaiuga o le taumafanafana fua o lanu mumu.

E ola tutusa le Hawthorn i le eleele mago ma le eleele, i le paolo ma le la, ma e faigofie lava ona fetuunai i tulaga tau.

O isi togafitiga ma, ioe, o se laau matagofie - viburnum. Kalina masani - lapisi vao, ma le paʻu enaena, lanu lanumeamata lanumeamata, lea i le autumn e mumu.

I le masina o Me, e fuga mai i le paʻepaʻe o le tino, e amata ona fua mai i le lona tolu o tausaga o le ola, o fua o lanu lanumumu mumu. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, faʻafeiloaʻi le paolo, malulu ma le malulu. E pele tele le palapala.

Aoao atili e uiga i uiga o le tuputupu ae o le rose vao.

Rosehip e lauiloa e pei o le rose feralia, o le fausaga o le puʻu o se togavao ma le foliga o le laʻau e tutusa lelei. O le laau e lamolemole, laumei manifinifi, o loʻo ufiufiina i vao tuitui.

O laulaau o loʻo faʻatulagaina i ni paga, o foliga faʻalelei e pei o veins. I le masina o Me, e fuga mai lau fugalaau lanu piniki, ma ia Aokuso, e aliali mai fualaau lanumumu.

O le Rosehip o loʻo i ai se aʻafiaga lelei ma aʻafia, pe a filifilia se nofoaga mo le totoina e tatau ona amanaʻia le nofoaga o le vai.

Faatoaga Faatoaga

Yew - evergreen coniferous laau, e faalagolago i ituaiga o meaola atonu o se laau poʻo se vao. O le mea sili ona taatele i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua o se ituaiga o pipi.

O le aganuu e faasolosolo malie le tuputupu ae - i le 10 tausaga e na o le mita, e lautele, tasi ma le afa mita le pale, faatasi ai ma le velaina o nila, e masani lava o se lanumeamata lanumeamata. O le paʻu o le vavae e mumu.

I le tautotogo e fuga mai le vao, ona lilo lea i fualaau mumu. Aganuʻu e fetaui lelei i le suia o tulaga o le tau, ae le gafatia le susu susu.

Boxwood - laʻau faʻamalosi faʻatasi ma sina lanumeamata lanumeamata, laʻau manogi, mafiafia. O laulaau e laʻititi, foliga faʻalelei, paʻu.

O le atigipusa e le gata ina teuteu, ae o mea aoga foi.

O le togavao e lelei mo le tipiina, teuteuina o fugalaau ma alalaupapa, auala togalaau. O le laau e manaʻomia le leai o se tausiga, e le fefe i le paolo, lamala ma le malulu.

E te iloa? I le XYII-XYIII seneturi, o le boxwood o se oloa taua, o loʻo i ai se lanu matagofie - iveni, umi ma faigofie ona faʻagasolo. O tagata o loʻo nonofo i lalo o le Himalayas o loʻo faʻaaogaina pea mea ma faleoloa a le fale: moa, meaola manu, tuugalamepa, ma isi mea.
Calmia - O se vaʻaiga o le vaʻaiga o le fugalaau e tasi ma le afa mita le maualuga. E tele laulaau o lanu meamata, e susulu i lalo ifo o le laulaau.

O le vao e fuga mai ia Me ia Iuni, o fugalaau e foliga mai o moli eletise, o gaʻo i luga o le pito, ua lanu, o lanu o petals ua sinasina, lanu piniki ma le mumu. Kalmy e fiafia e ola i le paolo ma luga o eleele oona, i le tausiga e le o se mea mataga.

Laʻau vine e oʻo atu i le tolu mita, atonu o foliga o se laau. E i ai saʻo, lalalalalala, ma lau laʻau.

O faʻataʻitaʻiga talavou o loʻo i ai se paʻu o se mea mumu, ma o tagata matutua o loʻo i ai se paʻu enaena. I le amataga o le taumafanafana, e foliga mai papa, lea e mafai ona avea ma alii ma tamaitai, o cones matutua e foliga tutusa vine.

E alofa Juniper i le malamalama lelei, e sili ona atiaʻe i luga o maa oneone, susu ma le gaogao.

E tusa lava pe i totonu o se avanoa avanoa itiiti, e mafai ona e fatuina se tulimanu malulu e tumu i lauusiusi ma lanu paʻepaʻe, laʻau o le galo ma le manogi manogi o fugalaau.