Tomato ituaiga

Tato Tomato "Gulliver F1" - uluaʻi fua, fua tele, vevela ituaiga

Tomato "Gulliver F1" - o se tasi o ituaiga fou fou na fafagaina e le au Farani. E ui i le manaia, o le tamato o loʻo maua ai le lauiloa i le au faifaatoaga. O uiga ma foliga o le totoina o totoga o lenei ituaiga o le a iloiloina i lalo e faia ai se faaiuga e uiga i le tuputupu ae ia latou togalaau.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga o le ituaiga

O le ituaiga "Gulliver F1" o se uluaʻi fua, fua tele, ma le malosi. Ua faamoemoe mo le totoina i totonu o le kiona ma totonu o se laufanua avanoa.

O le maualuga o le vao e mai le 70 i le 150 cm (maualuga le maualuga). Tomatoes "Gulliver" o loʻo i ai le tele o laʻau ma se pulumu ma se tele o fua. O le fua mai o se togavao ma le tausiga lelei o le a 3-4 kilokalama. A oʻo ina tupu aʻe i totonu o greenhouses, o le maualuga o le vaomatua e oʻo i lona maualuga, ma i le malae vaʻaia e le tupu tele.

Faiga Fua

O fua o tamato "Gulliver F1" o loʻo i ai foliga faʻalanuumi ("kulimi"), mumu. O le pata o le Tomato e pala, lea e lelei mo le felauaiga ma le teuina umi.

I fuainumera taʻitasi, 5-6 fua e faia i lapopoa mai le 10 i le 12 cm O le mamafa o fualaau taʻitasi taʻitasi e mai i le 70 i le 100 g. O le aano o le tino ma sina fatu itiiti. O le tofo o le fua ona o le maualuga maualuga o le suka e sili ona lelei, o le tamato lava ia e manogi. O le tofo o tamato ua totoina i le malae vaʻaia, e sili atu ona sili atu nai lo le falemafa.

E te iloa? O fuamoa eseese lanu mumu e tele atu meaʻai nai lo samasama.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o le "Gulliver F1" e aofia ai:

  • tofo;
  • tausia lelei;
  • tumau;
  • lē faʻaleagaina;
  • tetee atu i aʻa.
Faatasi ai ma vaivaiga e mafai ona iloagofie le manaomia ona fusi ma fusifusia vao, faatasi ai ma isi uiga e leai ni toso.

Agrotechnology

O se matafaioi tāua i le mauaina o faʻatoʻaga lelei o loʻo i ai le faʻatoʻaga lelei: mai le totōina o fatu, totōina o laau ma faʻauʻu i le fusi, faʻamaʻa, faasusu ma le nonoa. Faʻamatalaga o vaega autu o le totoina o tamato "Gulliver F1" mafaufau i lalo.

Fatuina o fatu, toto fatu ma tausia lelei

Mo laau totō na totoina i le amataga o Mati. O fatu Tomato e tatau ona togafitia i se vaivaiga vaivai o le potassium pati ma le sui o le antifungal, aua e le o mea uma e gaosi oloa e puipuia puipuiga mai aʻa ma le suka.

O le faʻapipiina o le eleele (o le masani masani mo tamato) e sasaa i totonu o pusa mo tipu, vai inu ma faʻatagaina e tu mo sina taimi. O fatu e totoina i ogalaau ua maeʻa i le loloto e le sili atu i le 2 cm, o pusa e ufiufi i afifi ma tuu i se nofoaga mafanafana.

A uma ona fuga fatu, e tuʻu pusa i le windowsill ma faʻamalama lelei. Faʻasalaga e faʻataʻitaʻiina i le vaiaso (pe a vave ona pala le palapala, atonu e tasi i le 5-6 aso), e mafai ona e faʻaaoga se fagu vali. Faatasi ai ma le faʻaalia o le lua poʻo le tolu ua uma ona faʻaogaina o laʻau e manaʻomia ona faʻafefe. O fualaau aina o loʻo nofo i totonu o paʻu taʻitasi poʻo ipu palasitika, aʻo tipiina le vaega autu o le tuilala.

E taua! O le filifili e faʻaleleia ai le atinaʻeina o se aʻafiaga o aʻafiaga ma maua ai le malosi ma le alualu i luma i fualaau.

Fatuina ma totoina ile eleele

I le oʻo atu i le tausaga o le seedling i le 50-55 aso, ua totōina ile eleele. O le mamao fautuaina i le va o vao i le laina e 40 cm ma le 70 cm i le va o laina. O le eleele e tatau ona muamua faʻafefiloi ma fugalaʻau po o fualaʻau.

Tausia ma fafaga

O le totoina o tamato, "Gulliver F1" e le ese tele mai isi ituaiga o fua faatoa amata. E manaʻomia e Tomatoes le faʻaleleia atili o le fafagaina, e taua le vaʻaia o le palapala ile taʻai ma fufulu vao i taimi uma ina neʻi latou aʻafia aʻa ma aua nei faʻaputuina le susu. A oʻo i le sili atu i le 40 cm le maualuga, e tatau ona nonoa faʻatasi ma pine poʻo luga o mauga. Talu ai ona o lenei ituaiga o loʻo i ai se fausaga faʻalautele, e tatau ona avea ma se tamaititi.

E taua! Mo fualaau eseese "Gulliver F1" sili ona tuua le 2 pe 3 faʻau.
Mo le sili atu o le fua o fualaau aina, o le teuina o laʻau tele ua maeʻa: o le vao e sili atu ona faʻaleleia ma e le faʻaaluina le malosi i luga o le lau.

Pests ma faʻamaʻi

O le Tomato eseese "Gulliver F1" e itiiti se faʻafitauli i faʻamaʻi, ae tatau ona puipuia. O faʻamaʻi faʻamaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi e le matautia i lenei tomato, ae mafai ona maua le siama i se togavao mafiafia ma le iai o vao leaga. O le mea lea, e fautuaina e vavae ese laulaʻau tele ma aveese vao. E le o se mea e leaga ai le moli, aua o le ituaiga muamua e leai se taimi e pikiina ai. Pe a oʻo mai aphids, o togavao e togafitia i vai o le fasimoli pe faʻavasegaina i vailaau iniseti faapitoa.

Faʻaaoga fua

O fua o tumato "Gulliver F1" e lelei mo le faasaoina ma lelei fou. O le mafiafia o le fausaga o le fualaau aina ma le paʻu o le tino e le mafai ai ona taʻei i palu ma faapale. E fetaui lelei mo le kukaina o le pati, le sau, vai mafiafia ma le ketchup. Faʻaaogaina foi i le sauniuniga o soupeti, salata ma stews. O se tasi o nai ituaiga e mafai ona faʻamago ma faʻagogo.

E te iloa? O le tele o tamato ua tupu i Saina - 16% o le aofaʻi o le gaosiga o le lalolagi.

Filifilia o se tamato "Gulliver F1", e mafai ona e mautinoa o se fua lelei ma le lelei. O le vailaʻau ua faʻamautuina o ia lava o se uila vaʻaia, e teu umi ma e talafeagai mo faamoemoega eseese. Afai e te le tuulafoaia fautuaga mo le tekinolosi lelei o mea taufaatoaga, o le a le umi se taimi e faatali ai.