Pear

Vae eseese o pears "Uralochka": uiga, tulaga lelei ma le le lelei

Pera "Uralochka" o se ituaiga tuai e mafai ona gafatia e tusa lava ma fulu malulu ma e iloga i fua lelei ma vave tuputupu aʻe.

I lenei tusiga o le a tatou paʻi atu i le faʻamatalaga o le ituaiga, malamalama i foliga o le tausiga, mea taua ma mea le lelei.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Eseesega "Uralochka" na fafagaina i le itu o Chelyabinsk e ala i le sopoʻia o le "Ussuri pear" ma le "Northerners". O le gafa na faia i le 1967 e tagata tomai faapitoa o le South Ural Research Institute. Latou te galulue faapitoa e atiae se tulaga malosi tele mo itulagi ma se vevesi o le tau, pe a faigata ona nofo i lalo le tele o nei laau.

E lafoina i totonu o Urals ma Siberia i Sisifo, e le taatele i Sasae Sasaʻe. "Uralochka" ua faatupulaia mo faamoemoega tau fale gaosi oloa, ua manaomia foi i totonu o faifaatoaga.

Laʻau faʻamatalaga

Eseesega e manatu o se faʻaoga. E mafai ona ola le laau i se maualuga e 5 mita. O lala e seʻe ese mai i le maualuga, e masani ona saʻo ma pala, o latou pito i luga e agai i luga. O le paʻu o le laau i luga o le ogalaau, faapea foi luga o lala, e lamolemole, ma se lanu enaena.

Aʻoaʻoina atili e uiga i ituaiga eseese o pears e pei o le "Kure", "Williams Summer", "Noyabrskaya", "Zaveya", "Allegro", "Faithful", "Williams Red", "Perun", "Rainbow", "Larinskaya" , "Permyachka", "Dukhmyanaya", "Belarusian Late", "Tenderness", "Petrovskaya", "Otradnenskaya", "Avgustovskaya dew", "Children's".

Fualaau Faʻamatalaga

O fua o Uralochka e laʻititi lava, o le mamafa o le mamafa e oʻo i le 44 g. E i ai la latou foliga masani, e foliga mai e faigata ona paʻi. O le paʻu e mafai ona faʻamatalaina e pei o se mea e masani ai, faʻafefe, faʻaalia e le gaʻo. I le vaitau o le faʻamalosi faʻamalosi o loʻo i ai se lanu lanumeamata-lanu samasama, ae a maeʻa le matua ona maua lea o se lanu auro. O le uʻu e manifinifi ma faʻafefeteina, o pusa fatu o lenei ituaiga o loʻo tapunia.

O le tino o le "Uralochka" e lelei lona fatuina, suamalie, e iloa e le oona ma le manogi suamalie. Le aofaʻi o le tofo - 4.2 faʻailoga.

Manaomia o le malamalama

Pear o se fale e malu puipuia, ae i totonu o le paolo o lona fua e faʻaitiitia. A o totoina "Uralochka" e fautuaina e ola le laau i le ao i lalo o le la.

E taua! O le pi ua sauni e faʻafeiloaʻi sina paolo laitiiti, ae i le paolo o le a leaga le fuga ma fua mai.

Manaomia o le eleele

Lanu uliuli o le a avea ma eleele lelei mo Uralochka, ma o le vaomatua e masani ona faʻaaoga. E taua le manatua o le oneone ma le omea e faia mo lenei ituaiga o pea e le talafeagai. E fautuaina e totoina i luga o le maualuga, talu ai o sea laasaga o le a puipuia ai aʻa mai aafiaga le lelei o le eleele.

Afai e maua le eleele palapala, e tatau ona manaʻomia se alavai faʻavaivai, ona sosoo ai lea ma se vaega o le eleele elemene.

Faʻasalaga

"Uralochka" na filiga fiafia. O le mea pito sili ona talafeagai mo ia tagata eleʻele e taʻua o le eseese "Larinskaya", "Taofiina", faapea foi le "Century".

E te iloa? Wood O peʻa e umi lava le umi. O le mea lea, mai ia mea ia faia meafale ma mea faifaaili e taofi ai o latou foliga mo seneturi.

Fruiting

Faʻamatalaga eseese "Uralochka" e faʻaalia ai skoroplodnuyu. E mafai ona e aoina fua ua uma ona i ai i le lona fa tausaga talu ona toto fatu. Fua le laau i taimi masani, o lea e mafai ai ona faia le seleselega i tausaga taʻitasi.

Gestation period

O le tapulaa mo le maeʻaina o fua o le "Uralochka" e pau i le tautoulu, e tele taimi e mafai ai ona e aoina le oloa maeʻa i le aso 15 o Setema. I le oʻo atu i le matua faʻamalosi, o fua e tumau pea i luga o le laau mo le 7-10 aso, pe a maeʻa le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le faʻaleleia.

Tuuina atu

O le faʻaogaina o le eseese o le faʻateleina o fua o pears i tausaga taʻitasi, pe afai e te tausia lelei le laau ma e le faatagaina faʻamaʻi e atiaʻe. I le fitu tausaga e mafai ona aoina i le 39 kilokalama o le "oloa" mai le tasi laau.

Malosiaga ma le teuina

O fua o le "Uralochka" o loʻo tausia i se tulaga faamalieina, ae peitai, o se taimi puupuu e tusa ma le 30 aso. Pe a fatuina ni tulaga faʻapitoa, o le latou saogalemu mo le tasi ma le afa masina e mafai.

I le taimi nei, o fua o loo i ai pea foliga matagofie, o lea ua lelei ai le latou malaga i luga atu mamao.

Faʻafitauli i tulaga tau siosiomaga ma faʻamaʻi

"Uralochka" e le afaina i le paʻu, e afaina ai le itiiti o le faaleagaina mai aafiaga o le gall mites, e mafai ona e tauina ma vailaau faapitoa. O le ituaiga o loʻo faʻaalia e ala i le faapaleʻaina o le lamala. E ui lava i le malosi, o le taufaamatau i le pi o le "afi a Antonov."

Ina ia puipuia le "kanesa uliuli", e taua le aoina i le taimi, ma a uma ona susunuina lau lau, e taofia ai le toe gaosia o meaola matautia.

Afai e maua se faamai i totonu o se laau, e tatau ona aveese le vaega ua aafia i se naifi malosi, e aunoa ma le fefe e faatiga i mea ola maloloina. O le nofoaga ua faaleagaina e tatau ona faʻamamaina i le paʻu katepasa; o le faʻafefiloi o le omea ma mullein o le a talafeagai foi.

E taua! Faatasi ai ma le faigofie o le tekonolosi ua fautuaina mo le tausiga o "Uralochka" e le taliaina le tuu o le faamaʻi e tafe, ona o lo o vave ona atiina ae. O le a vave ona faʻaumatia le pi pe a tuʻu i latou.
Bordeaux vai ua fautuaina e tauivi ma moniliasese le lelei, o le chlorine solution o le kopa e mafai ona avea o se mea tutusa lelei.

O le faigata o le taumalulu

O le ituaiga e iloga ona o le faateleina o le tetee i le taumalulu, e faatatau foi i fugalaau, e lagona lelei e tusa lava pe o taimi o le tautotogo, lea e vavae ese ai mai isi ituaiga o pua.

Faʻaaoga fua

O fua o se vasega e eseese i uiga lelei o le tofo. E masani ona faʻaaogaina le fou, e mafai foi ona faʻaoga mo avanoa. E mafai ona faʻaaogaina e fai ai siamu, sua, compote poʻo jam.

Malosiaga ma vaivaiga

O lenei vailaʻau o loʻo i ai ona lava lelei, faʻapea foʻi ma le tele o faʻailoga, lea e mafai ona matauina pe a amata ona amataina le "Uralochka". Ae ui i lea, e taua le matauina o le au faifaatoaga e gaosia le tele atu o tupe siliva nai lo paʻu nai lo le au.

Faʻaauau

  • Taua tele o le taumalulu;
  • fua o le tausaga;
  • fualaau aina e laʻuina e aunoa ma le faaleagaina;
  • pears ei ai lona uiga lautele;
  • lelei tausia lelei
E te iloa? E tasi le pear e aofia ai le 20% o le manaoga masani o fiber, 10% o le vitamini C ma le 6% o le pata.

Faʻasologa

  • Le fua mai o fua;
  • laiti laʻitiiti o pears.
Pera "Uralochka" o se mea taua tele lea e talafeagai lelei mo le au fai togalaau. E le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa, ei ai ni fua lelei lelei ma faʻafeiloaʻi ma le kiona. I le taimi lava e tasi mo le faʻasaoina o fafie ma le seleselega o le a manaʻomia ai le tausiga taimi.