Fualaau aina

Uluaʻi tomato "matagofie Lorraine": faʻamatalaga o le ituaiga, ata

O Tomatoes e le gata na o le lapotopoto poʻo le oval. Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese ei ai filifiliga i fualaau aina i foliga o kesi, meainu ma isi fuainumera. O se tasi o mea sili ona le masani ai o le tumato tumato.

O se sui iloga o lenei vaega o le ituaiga o Lorraine Beauty. O fua e pei o chrysanthemums i fafo o le a teuteuina ai se laulau.

Faitau atili i totonu o le tusiga se faʻamatalaga auiliili o le ituaiga, faʻapea ai ma mea uma e uiga i uiga ma uiga o le galueaina, teteʻe atu i faʻamaʻi.

Tomatoes Lorraine Ata: faamatalaga eseese

Igoa tulagaLorraine matagofie
Faamatalaga lauteleOgatotonu ma vaitau tuai-vaitau le taua
FaʻatonuISA
Toto110-120 aso
PepaFlat lapotopoto
LanuRed
O le mamafa o fuamatoe oʻo atu i le 500 kalama
TalosagaFou
Tuʻu atu ituaiga5-7 kg mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiLafo Faʻasolo


Toto Tomato Lorraine - o se ituaiga e masani ai, e lauiloa i le va o ni tagata e le masani ai. Laʻau faʻamaonia, e oʻo atu i le maualuga o le 1.5 m, faʻataʻitaʻiga taʻitasi e oʻo i le 2 m.

O le eseesega o le vaeluagalemu o le vaitau, i le malae vaʻaia e amio e pei o le tuai.

O le avega o le averesi; 10-15 patato e maua i luga o se togavao. Fruiting e amata mai ia Iulai ma e oʻo ia Setema.

O fua e lapotopoto, lapotopoto, mamafa e oo atu i le 500 g. O le foliga o le lipine, faauluina, i se vaega o le tamato e foliga mai o se fugalaau. Lanu lanu mumu, tumu. O meaʻai e manaia, suamalie. O se numera tele o potu i totonu e maua ai le fua o se foliga manaia, ae e le maua ai se mea malie.

O le tofo o fualaau aina e faalagolago i le tuputupu ae o tulaga, i le vevela o le tau, o tamato e sili atu ona suamalie. O le teuina lelei, seleseleina i le tulaga o faʻatoʻaga totogo faʻataʻitaʻiga na manuia lelei i le fale.

O le mamafa o fualaau eseese e mafai ona faʻatusatusa i isi i le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Lorraine Beautye oʻo atu i le 500 kalama
Tina tele200-400 grams
Faʻi Orange100 kalama
Moli faaola200-600 kalama
Rosemary pauna400-500 g
Persimone350-400 kalama
Leai se meae oo atu i le 100 kalama
F1 sili ona fiafia115-140 fua
Pink flamingo150-450 kalama
Povi lanu50 kalama
Uluaʻi alofa85-95 kalama
Faitau foi i luga o la tatou upega tafaʻilagi: O le a le tomato ua maeʻa le paʻu ma o le a le mea e puipuia ai e puipuia ai? O a ituaiga eseese e puipuia i lenei maʻi?

O a faʻamaʻi e masani ona faʻaalia i tamato i totonu o greenhouses ma e mafai faapefea ona pulea? O a ituaiga o tamato e le aʻafia i faamaʻi tetele?

Amataga ma Faamoemoe

Ua aveeseina le togi i Amerika, ua fuafua mo le totoina i se lauʻeleʻele matala poʻo totonu o greenhouses. I totonu o greenhouses, o fualaau aina e amata ia Iulai; i le laufanua lauʻeleʻele, o fua muamua e aliali mai ia Aokuso. O le fesuiaiga e sili atu le maualuga o le vevela ma le maualuga o le manogi.

Tomatoes Lorraine O le masani e masani ona faʻaaogaina fou. O se vaaiga ofoofogia o le tipi ua avea ai i latou ma mea e manaʻomia mo fualaau faisua, girds, buffets. Masalo o le meaʻai. E le fetaui mo le taina.

Ata

Vaʻai i lalo: Tomatoes Lorraine Beauty photo

Le lelei ma le le lelei

Faʻamanuiaga sili ile Lorraine Beauty:

  • foliga matagofie o le fua;
  • manaia manaia suamalie;
  • e le o ni uumi umi e faigofie ona nonoa;
  • fua lelei;
  • tetee i faʻamaʻi viral.

O fua o ituaiga eseese e mafai ona maua i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Lorraine Beauty5-7 kg mai se togavao
Bobcat4-6 kg mai se togavao
Taliga i le kiona2.5 kilokalama mai se togavao
Rusia tele7-8 kilokalama i sikuea mita
Apple Russia3-5 kilokalama mai se togavao
Tupu o tupu5 kilokalama mai se togavao
Katya15 kg i sikuea mita
Tausi umi4-6 kg mai se togavao
Fugalaau fuga18 kg i sikuea mita
Tinamatua o le Meaalofa6 kilokalama i sikuea mita
Crystal9.5-12 kilokalama i sikuea mita

Faatasi ai ma faaletonu ua matauina:

  • leai se faalialiavale, "moli";
  • i totonu o nofoaga tatala ile tau malulu o le tau e matua faʻaitiitia;
  • i le tulaga o le le lava o le vevela, e le o ovaries uma e maua le taimi e atiaʻe ai ni fua.

Tausia mea

O fatu e toto i luga o fualaau i le amataga o Mati. O le fatu ua totoina ma se loloto e tusa ma le 1 cm, o le maualuga o le taumafanafana mo le germination e 25-26 tikeri.

O le seedling e vevela, e sili atu le ola i lalo o le ata ma faʻaaoga se moli mo malamalama faʻaopoopo. Manaomia masani lava laʻei ma se vaifofo o vailaʻau.

E le mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le nitrogen-containing complexes, e tatau ona tuʻuina atu i fulufulu faʻamaʻi.

E i ai le tele o auala e totoina ai totogo totogo. Matou te ofoina atu ia te oe se faasologa o tusiga pe faapefea ona faia lenei mea:

  • i le feoai;
  • i aʻa e lua;
  • i totonu o fualaau mama;
  • leai ni togi;
  • luga o tekinolosi a Saina;
  • i fagu;
  • i totonu o pusa paʻu;
  • e leai se fanua.

Faʻamasinoga i totonu o le fale lauʻeleʻele e tupu i le ogatotonu o Mei. O laau iti e tuu i se mamao e 40-50 cm ma se avanoa i le va o laina o le 60 cm. I ni nai aso pe a uma ona totoina, e tatau ona nonoa ni laau e lagolago.

Latou te fetaui ma se faasologa vavalalata poʻo ni uʻamea umi e uʻu fua fua. Pasynkovaya manaʻomia ile aveesea o le tele o pine. Mo le alualu i luma manuia o ovaries, ua fautuaina e aveese laulaau maualalo..

Pests ma faʻamaʻi: puipuiga ma togafitiga

Eseese Tomato Lorraine O lavalava e lava siama puipuia (mosaic, fusarium oe). Ae ui i lea, e mafai ona aafia le vao i le paʻepaʻe, lanu paʻepaʻe po o le aʻa.

I le taua, faʻamalositino muamua eleele ma se vaifofo o le paluga palatini poʻo le suauu suauu, faʻaauau ona tatala ma mulching i le va o laina faʻatasi ma peʻa poʻo vaomago fesoasoani.

O Tomatoes e maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻafefe ai lau ma aʻa: aphids, whitefly, thrips. I nofoaga matala, slugs, moths, ma Colorado beetles e mafai ona osofaia ai laau.

Mo le siama, e mafai ona totō afu i tafatafa o tamato, mo se faʻataʻitaʻiga, laʻau o le sinapi poʻo le pasili. O le fufuluina o le ammonia solution e fesoasoani e faʻamaʻi faʻamaʻi. Faaaoga le iniseti pe a uma le amataga o le fugalaau e le mafai.

Tomatoes Lorraine Beauty - o se ituaiga e le masani ai ma le masani ai e taua le taumafai e tupu i luga o lou lava saite. E le o se mea na te faʻamalosi e uiga i aiaiga o le taofiga, e taua le mataituina o le suālaʻau ma le vevela, faapea foi le puipuia o laau mai meaola faalafua.

O le lua-lua vao i totonu o le fale lauʻeleʻele ua lava lea e teteʻe ai i le fale ma fualaau matago o chrysanthemum mo le tele o masina.

FaʻamaʻaʻaTuai amataTaeaga tuai
BobcatLanu uliuliO le Mira Crimson Miracle Miracle
Rusia teleTulu leleiAbakansky pink
Tupu o tupuKostromaFrench vine
Tausi umiBuinaFafaʻi samasama
Tinamatua o le MeaalofaLaʻau mumuTitan
VavegaPeresiteneSlot
Amene AmerikaTagata o le taumafanafanaKrasnobay