Laʻau

Dorotheantus

Dorotheantus o se tamai laau mai i avanoa o Aferika i Saute, lea e mafai ona teuteuina le togalaau ma fugalaau felanulanuaʻi ma laʻau e le masani ai. O nisi taimi e taʻua ai e le faifaatoaga o le chamomile tioata, o lenei igoa e le aoga i le tulaga e le masani ai o laulaau, e peiseai ua ufitia i le sau.

Faʻamatalaga

O se laʻau faʻapitoa o le aiga o Azizov, lea i lo matou atunuu ua totoina i luga o fanua tatala e pei o le tausaga. E mafai ona faʻasaoina le foliga masani pe a tupu aʻe ile fale.

E i ai le aʻa o le aʻa, e oʻo atu i le 20-25 cm le loloto i luga o le eleele. E na o le 5-30 cm le maualuga e tupu ai. O fuga e fetolofi, manu, o lanu lanumeamata o le emerald poʻo le lanumeamata lanumeamata. Lafoaʻi e aunoa ma ni aʻa, faʻapipiʻi nofo i luga o le ala. O le foliga o le 'apa laulaulau e lelei, e lapotopoto. O le mafiafia o le laupepa e 2-3 mm ma atonu e fesuisuiai e fuafua i le tele o le susu o loʻo faʻaalu. I lalo o se tioata tetele, o le pito i luga o le pepa e aofia ai ni kapoti laiti ma se vai e pei o tioata.







Fugalaau i luga o sipuni laiti e foliga mai o se moa faigofie po o se taisio. O petale e vaapiapi, umi, valiina i lanu eseese. E i ai laau ma lanu paʻepaʻe, samasama, lanu piniki, lanu violē ma violisa. E tusa lava pe laʻititi le tino, o le lapoa o le matala e matala e oʻo i le 5 cm. O le autu e aofia ai le tele o tui o lanu paʻepaʻe poʻo le lanu enaena. E masani lava o le lanu paʻu o paʻu manu i le faavae, ma fai ai se moli malamalama. O le taimi vavalalata e umi lava, e amata i le faaiuga o Me ma e oʻo lava i le ogatotonu o le autumn. A maeʻa, ona fai lea o se atigipusa ma le mea sili, e pei o le pefu, fatu. I le 1 g o fatu, e oʻo atu i le 3000 iunite.

Fiafia ituaiga

E sili atu ma le 20 ituaiga i le ituaiga o lenei laau, ae e seasea maua i totonu o tatou latitudes. E oo lava i faleoloa, e le o faigofie lava ona maua fatu fatu.

O le sili ona taʻutaʻua ma taatele i totonu o faifaatoaga o le doroteanthus daisy. O ona tootoo pepelo e le mafai ona tulaʻi i luga aʻe o le eleele e sili atu nai lo le 10 cm. Ae o laʻau vavalalata lalata i luga o le laau e tupu i le 7.5 cm ma maua ai se ufiufi o le susulu. Lanu samasama, lanu mumu, moli ma fuiki lanu piniki ma se lapoa e tusa ma le 4 cm foliga mai ia Iuni ma toe suia le tasi ma le isi ao lei amataina le kiona. E taatele mo fugalaau e sulu i luga i le ao ma timu i le aoauli. Talu ai ona o lenei tulaga, i totonu o le paʻu o le togalaau, o le a le tele ni fua, ma e le mafai ona matala le tumutumu.

Dorotheantus mata

E le masani ai, ae faʻaalia i le i ai o se fasi lanu mumu i totonu o le fugalaau. O lea na ia mauaina ai sea igoa.

Dorotheantus mata

Dorotheanthus vao

O le lalala malosi e oʻo i le 10 cm le maualuga e valiina i le piniki ma le mumu. Talu ai ona o le plexus faigata, o puʻu e pei o se aluga laiti. I luga o ia mea o laulaau lau, 3-5 cm le umi. O le foliga o le laulaau ua faaloloa, oval. O fugalaau laititi o le 3-3.5 cm i le lapoa o loʻo i ai se vaega mūmū ma mumu mūmū, samasama ma fugalaau piniki.

Dorotheanthus vao

Faʻatoʻa faʻailoa e le au faʻatoʻa isi ituaiga. O se vaega o le augatupulaga fou o le latou le feʻalo i lalo o le paolo po o le amataga o le goto o le la, ae fiafia i le tatalaina pea o lanu. I latou eseese na puʻe uma lanu o le taumafanafana. Mo tagata faapitoa e alolofa i le manino, o ia tulaga o le a manaia:

  • Lunette - lanu samasama lanu samasama le faʻavae lanu mumu-lanu moana;
  • Lemonade - fua eseese lanu lanu o lemoni ma moli;
  • Moli moli - o se laau e iai lanu lanumeamata lanumeamata;
  • Apolot Poʻe Susi - ei ai se lanu piniki lanu piniki o petals;
  • Kapeta taulima - fugalaau lanu piniki ma se fasi paʻepaʻe paʻepaʻe ua faʻataʻamilomilo i le ogatotonu

Tofiga

Ua tupu mai Dorotheantus mai fatu, aʻo le i totoina vave ile eleele, ua saunia ia laau. O se vaega o le laau o le mavae lea o le 1-1.5 masina i le maeʻa o le luluina, o fugalaau muamua e aliali mai. O lona uiga, o laau totogo ua totoina i totonu o le togalaau, lea e mafai ai ona e faia vave se mamanu matagofie ile eleele.

O fatu aupito itiiti e totoina lelei i pusa lautele. E le tatau ona faʻaloloto pe faʻasaina fatu ile palapala. Malamalama, e faʻaaogaina eleele palapala mo le totoina. E fautuaina e faia se paluga ma le faaopoopoina o le oneone ma le paʻu. E faia faʻataʻitaʻi ma le lapataiga ma ufiufi seia oʻo i le fausiaina o laʻau. E foliga mai e 10-12 aso talu ona lulu. Mo le tolu vaiaso muamua, o le pusa e teuina i le vevela o le potu. Ona faʻamaʻaʻaina lea i nisi tulaga, faʻaitiitia le vevela i + 10-18 ° C.

Fatuina o fatu

A oʻo i le 20-25 aso, o fatu laau e totoina i totonu o potopoto. O le faʻataʻaiga e faia ma le faʻaeteete. E pei lava o tagata uma o le suavai, e le mafai ona faʻafeiloaʻi vaipuna o loʻo paʻu i luga o laʻau ma laʻau.

E oʻo atu i le faaiuga o Me, ona eli i totonu o le togalaau, o loʻo i ai se mamao e 20 cm i le va o latou. Afai o fugalaau vave e le o se mea e manaʻomia muamua, ona mafai lea ona e lūlū saʻo fatu i le eleele i le faaiuga o Me. O le fugalaau o le a amata mulimuli ane, ae o le a tele mea e popole ai. Pe a totoina fua o laau toto, e tatau ona vevela laau.

Tausiga o togalaau

O lenei tagata nonofo i laufanua laufanua Aferika e le taliaina toleniga ma malulu nofoaga. E sili le filifilia o le oneone po o le oneone laufanua lafulemu i le la. E tatau ona faʻasalaga i le na o le taimi o le totoina ma le umi o le lāmala mo le sili atu ma le 2-3 vaiaso. O pamu e iai le tele o le susu e masani ona faʻafeiloaʻi ai se vaitaimi faapena. Ae e oʻo lava i sina sau itiiti e paʻu i luga o laulaau ao faagasolo le aso e oʻo atu ai i maʻi ma le pala.

Dorotheantus i le fale

Dorotheantus e le taliaina le kiona. O lona atinaʻe e muta e tusa lava pe a oʻo le vevela i le + 8 ° C, o lea e leai se mea e manaʻomia e tausi ai le malutaga mo le taumalulu i se tau vevela. O le laau e le mafai ona toilalo.

Faaaoga

O lenei mea e maua ai le eleele e talafeagai mo le fatuina o se lanu lanu eseese po o le tuaoi i autafa o le paʻu, faapea foi ma le teuteuina o masini papa ma togalaau papa. Faatasi ai ma le fesoa- soani o laau e masani ona totō, e mafai ona e fatuina le aoga o se kapeta lanu lanu eseese.

O lenei maisisi tioata ua tupu foi e pei o se fale ile laʻau po o se mea lauiloa. O tanie ua ave i luga o se faapaologa i le taumafanafana pe teuteuina i se avanoa, ma i le taumalulu e aumai ai i totonu o se potu ma se ea vevela o le 10-12 tikeri.