Tupamuga tuputupu ae i totonu o le fala

E faapefea ona toto kukama i paʻu: totoina, tausia, seleseleina

Mo le faʻaleleia o fualaau faisua e faʻaaogaina le tele o metotia faʻatautaia. O tagata e iai fale ma fale laiti na amata ona ola fualaau faisua ma otaota i pusa eseese.

O le totoina o kukama i totonu o le falaoloa ua avea ma se auala lelei ma lauiloa.

Faamanuiaga

O le totō o kukama i totonu o le fala e tele ona lelei nai lo le totoina masani i luga o moega:

  • avanoa faʻapitoa;
  • o le falala e mafai ona tuʻuina i soʻo se nofoaga talafeagai, e oʻo lava i luga o se elepeti poʻo se nofoaga lelei;
  • mauaina o se seleselega muamua;
  • faigofie ona faʻapipiʻi le faʻaleleia ma le tausiga;
  • itiiti le faʻaaogaina o le faʻatau;
  • kukama e mama ma faigofie ona aoina;
  • leai se mea e tatau ona vele;
  • totoina e le afaina i meaola faalafua ma vai malulu;
  • O lenei falaoloa o se togalaau lelei tele, pe afai e lelei le valivali ma le vali.
Aoao pe faapefea ona toto kukama i pakete, taga, pusa, i luga o se fagu, i totonu o se pusa, i totonu o fagu palasitika.

Filifilia se nofoaga

O le nofoaga e faʻapipiʻi ai le falala e sili ona lelei e filifili ai le la ma e le afaina e matagi. I nofoaga ma vevela vevela vevela, e fautuaina e tuu i autafa o laau, ma i le taimi o le vevela o le ai ai se vaega o le malu puipuia o fualaau aina mai le vevela o le la; o loʻo i ai pea i se nofoaga e mafai ona e nonoa ai le lau i lala.

E mafai ona e tuʻu latalata i le puipui poʻo le pa, o le a mafai e le 'au ona tuʻu le puipui (pa), lea o le a sili ona foliga teuteu.

Tare filifiliga

O se fagu mo lenei metotia o le galueina o le a aoga ai le uamea, laupapa paʻu poʻo palasitika ma se gafatia e 100-200 lita. E sili atu le lelei o le i ai o se uamea po o se laupapa laupapa e 200 lita e aunoa ma se pito i lalo pe i ai ni pu ma ni avanoa.

O paʻu tuai e masani lava ona faʻamalieina nei tulaga. I totonu o le pusa paʻu e tatau ona faia ni pu mo le faʻasaʻoina o le tele o vai.

Aoao pe faapefea ona fai togafitiga muamua, pe a totō kukama i luga o fatu laau, pe faapefea ona totō vine totō.

Faʻaleleia eleele

Saunia se falala e amata i le itiiti ifo ma le lua vaiaso ao lei totoina fatu. Ina ia faia lenei mea, ia faataatia ese vaega nei:

  1. I le pito i lalo o le alavai e tuʻuina ai lala ma pebbles. O lenei palapala e mafai ona mai le 1/3 i le 1/2 o le gafatia o le paʻu.
  2. Hay, o laʻau ua paʻu i le tausaga ua teʻa, pito i luga, vao ma isi meaʻai o loʻo i ai i totonu o loʻo faʻasoa i luga. Lafoaʻi o otaota otaota e tatau ona sasaa i le palapala ma humus (poʻo le pala), faʻafeinu i tapenaga EM mo le lelei e faʻafefe ai. O lenei palapala e le tatau ona oʻo i le pito o le paʻu i le 40 cm.
  3. Matou te ufiufi le laufanua lafulemu ma se laulau 20 cm, faʻafefiloi togalaau ma lau lau lauʻeleʻele ma le humus i vaega tutusa. E mafai foi ona e faia lenei vaega mai se tuufaatasiga 1: 1 o le peat ma le humus.
Ona tatau ai lea ona ufiufi le paʻu ma le ata i le tumutumu ma alu mo ni nai vaiaso e vevela i le la. A maeʻa ona aveese le ata tifaga e ono mafai ona faʻatumu se vaega o le fanua lafulemu, e pei o le faʻafefiloi e ono mafai ona foia. Mai le pito i luga o le eleele i itu o le falala e tatau ona tuua 15-20 cm.

O sea auala mo le sauniuni o le eleele e mafai ona faia muamua i le taimi, e oʻo lava i le tautoulu. Ona e mafai lea ona e faʻaaogaina ma faʻamago fou.

Aoao oa tua le uiga o kukama, Cupid, Kibria, Emerald taualuga Ecole, matagofie, Cedric, Libelle, Merengue, Fontanelle, ula Siberian, Hector, tautaliga Emerald, Crispin Taganay, lima matua, tauva, Zozulya, Nijinsky, Siamani, Lototele.

O a fatu

Talu ai e mafai ona totoina se fatuga muamua i totonu o le falala, e sili ona lelei le filifilia o ituaiga o kukama vave ma le tele o fugalaau fafine. O le tele o ituaiga o fualaau aina e fua mai ai fualaau ao lei faʻataunuʻuina, o le a talafeagai, talu ai o le taimi o lo latou fuaina i totonu o le falala o le a umi atu - o le muamua le maalili o le palapala i totonu o le paʻu o le a le mataʻu. O le a lelei foi le faʻaaogaina o paʻu o le tagata-pollinated poʻo parthenocarpic, ona maua ai lea o le ovaries e le aʻafia i vanu o le tau. E fautuaina e faʻatau le tele o ituaiga o vailaʻau e tutusa poʻo hybrids.

E mafai ona e filifili mo ituaiga o kukama nei:

  1. "Murom 36" - o se ituaiga ua leva ona faamaonia ma faamaonia-lelei e mafai ona tupu i se paolo malu. E talafeagai mo le salting, o fua na aina i luga o le 35-45 aso, faʻasaʻo i le malulu. O fualaau lanumeamata malamalama e foliga mai e leai se umi ma e le sili atu i le 10 cm le umi. E tatau ona manatuaina e vave ona lanu samasama ma e ao ona aoina soo.
  2. "Temp F1" - o le vaega-yielding parthenocarpic hybrids i le ituaiga o le fugalaau, faatasi ai ma fualaau laiti (8-10 cm) o fuataga lautele. O le vevela middle middlerosity o loʻo i ai se lanu uliuli lanu me ni ila uumi umi, o se pito laʻititi, e aunoa ma le ita ma e le sili atu. O le vailaʻau e faʻafefe ai le malulu ma timuga ma le vevela (e oʻo atu i le 50 ° C) ma e faʻasao i le tele o faʻamaʻi. O le uluai seleselega e mafai ona seleseleina i le vave amata mai le 43 aso mai le faʻaalia mai o pana.
  3. "Connie F1" - o se vaega gaosi o le parthenocarpic o le fuga o tamaitai ma se vaitau umi e fua ai. Fua o le tofo sili ona lelei, o le oona e matua leai lava, e le sili atu, e vevela i le 47-50 aso. Laititi i le lapoa (7-9 cm) e masani ona i ai o latou faʻamaʻi papaʻe papaʻe ma se sala tupe lelei.
  4. "Othello F1" - o se uluaʻi ituaiga o mea e maua ai le maualuga o fua o le gaʻoina ma le ituaiga o fuga o le fugalaau e faʻamaʻiina e pi. O le vevela lanu meamata e maua mai i le va o le kukama, e oʻo i le 12 cm. E i ai ni pulumu laiti i luga o le paʻu ma le paʻepaʻe papaʻe. E talafeagai mo le faasaoina. O le aano e suamalie, e leai ni nofoa avanoa ma ni pusa. O le matua 41-45 aso mai le germination.
  5. "Phoenix" - O le tele o fualaau oona ma le tele o fugalaau fugalaau, malosi, eleelea e pi ma mafai ona fua mai seʻia oʻo i le kulimi. O fua o lanu lanu meamata e maua ai faʻasalaga umi ma ogalaau tetele i vao tuitui, o le tino oona, e le oona. O fualaau lanumeamata muamua na tupu i le 55-65 aso i le maea ai o le germination.

E te iloa? O le galueaiina o le kukama mo le galueaina o meaai na tupu i le tusa ma le 6,000 tausaga talu ai. O nei fualaau faisua ua taʻua i totonu o le Tusi Paia. O le Homeland o kukama ua taʻua o le vae o mauga Himalaya. O nei fualaau faisua e ola pea iina i le natura.

E moni, e le o se lisi atoa o ituaiga e mafai ona filifilia mo le totoina i totonu o le fala. Afai ua i ai se mea e sili ona e fiafia i ai i le vave poʻo le tuai o ituaiga mo le palapala, e mafai ona e totoina fatu. Ina ia maua se seleselega lelei mai le kalo, e mafai ona e totoina i le vave ma le tuai o ituaiga o laau.

E faapefea ona totoina

O le tuʻuina o fatu kukama i totonu o le falala e faigofie - leai se mea e toe punou ai. Mo le totoina lelei o kukama, e tatau ona ave laasaga nei:

  1. O le totoina o fatu i totonu o le falala e fai i se taimi muamua atu nai lo le eleele, talu ai e mafai ona ufiufi le falala i le pepa.
  2. A o lei totoina, e fautuaina le fatu e tuu i totonu o se vaifofo o masima masani (50 g i le 1 lita o le vai) ina ia mafai ai ona veleina fatu mama ua le talafeagai mo le totoina.
  3. O le faʻamalosiina o fatu kukama i totonu o le pusaaisa e faʻaleleia ai le malosi o le kiona. Ina ia faia lenei mea, ua afifiina i totonu o se ie susu, ua mafai ona fula ma tausia i le vevela o -2-0 ° C mo aso e lua, ona vave totoina lea. O fatu i le taimi e tasi e le tatau ona piopio.
  4. Le eleele i totonu o le paʻu aʻo lei totoina mo le faʻaumatiaina faʻafeinu i le vai vevela poʻo se vaivaiga vaifofo ole potassium.
  5. O fatu e toto i se mamao e 15 cm mai le tasi i le isi, i le loloto e tusa ma le 2 cm. E masani lava, e 6-8 fatu ua tanumia - e sili atu nai lo le mea e tatau ai, talu ai e mafai ona aveeseina ia vao tele. Mo se gafatia e 200 lita, 4-5 laau e lava.
  6. Palanu ufiufi i le afaina. I aso vevela mafanafana, e tatau ona tatalaina.
Aoao e uiga i le faʻamalolo ma le faʻamalosi o fatu, pe faapefea ona vaʻaia le palapala, pe faapefea ona filifili se mea e ufiufi ai.

Tausiga

Kukama e manaʻomia le susu. O nei fualaau faisua, ua totoina i luga o le falala, e manaʻomia ai le tele o le suāsusu, talu ai i lenei tulaga e vave faʻapala le palapala mai le la. O le mea lea, o le fausua e tatau ona faia i le itiiti ifo i le tolu i le fa taimi i aso e fitu.

E mafai ona faia faʻamalosi faʻamalosi i le faʻafeinu poʻo se pulupulu, ae sili atu le lelei o le faʻavaivai. Mo le fafagaina o kukama e tatau ona mafanafana, puipuia e le la.

Ma o le eleele e le malogo ma taofiofia ai le susu, e mafai ona e faia le mulching. Mo lenei faamoemoe, e mafai ona ufiufi i le mutia mowed.

E ui lava e faʻaaogaina se laufanua vaʻai fualaau aina mo le totoina i totonu o le paʻu, i le faagasologa o le tausia o lenei fualaau toto, e manaʻomia ona e faʻaleleia le faʻaleleia. I le faagasologa o le tuputupu ae ma fualaau aina, o kukama o loo matua manaʻomia tele mea oona ma elemene aoga, a leai o latou leai o le a mafua ai le faaitiitia o le gaosiga ma le faaleagaina o foliga o lenei fualaau faisua.

Aoao pe faʻapefea ona fafagaina kukama i greenhouses ma fanua tatala, auala e mulch, auala e fafaga ai kukama ma iodine, lefete, peroxide, apoic acid, upega.
Vitio: tausiga ma le fafagaina o kukama i le fagu E taua tele le faia o lavalava i luma o le fugaina, ina ia malosi atili ai le laau ma o loʻo i ai se tuputupu ae malosi o laulaau. Mo lenei mea, o le faʻaaogaina o le sola o loʻo faʻaaoga i le palapala.

Mo ia laʻei pito i luga, faʻaalu se tasi sipuniti o urea i totonu o se pakete vai ma faʻafeinu i lenei vaifofo.

E taua! Afai o le kulupu o le kukama ua mafiafia, o lona uiga e le lava le gaʻo. Ae o le foliga o se kukama, e foliga mai o se pi, o loo fai mai e uiga i le le lava o le pailaka.

I le vaitau o fualaau aina, e taua tele le faia lelei o le fafagaina o le aʻa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vaega o fugalaʻau e pei o le gaʻo, paluga, fuluula.

E sili le vaʻaia i le va o minerale ma mea faʻapitoa mai nei vaega. Mo le uluai fafagaina, ua saunia se vaifofo mai le nitrophoska ma faʻafeinu e pei ona taua i lalo - 1 lita i le vao. Mo le fafagaina mulimuli, ua filifilia se fugalaau masani - 0.5 kilokalama o le moa po o le povi povi ua tuʻu i luga o se pakete vai, faʻapea foʻi ma le tasi ipu tioata mai laupapa. Aʻo saunia le fugalaʻau mai le mutia, e tatau ona osofaʻi i taimi uma. O faʻaopoopoga lanu meamata e fautuaina e pei o se faʻamalosaga i le vaitaimi o le fualaau aina. Mo lenei mafuaʻaga, ua tumu le fagu i vao vao, mutia moa, faaopoopo i ai moa, ona faʻamumu lea i le vai ma faʻatagaina e faʻaaoga mo le 12 aso. O se taunuuga o le faʻagasologa o le faʻamalosi, ua maua ai se masini, lea e le sili atu le leaga nai lo le humus i ona aoga. E le gata i lea, o se siosiomaga lelei faʻafefelaʻau, e le pei o vailaʻau.

Kukama, e aofia ai i latou ua ola i palesi, e manaʻomia se pusa. E faia lenei mea e le gata mo le faigofie o le tausiga, ae ia puipuia foi mai le tele o faʻamaʻi e mafai ona faʻasalalauina ile eleele.

O se auala faigofie faigofie e faia i le faʻapipiʻiina o laau poʻo se uamea e tusa ma le 2 mita le maualuga ma se koluse mai luga i le ogatotonu o le paʻu. Ona latou faia lea o sikuea 5-8 ma fai ni maea mo le lalaga i latou.

Aoao pe faapefea ona fusi, nonoa, ola i luga o se faasolosolo, aveese laulaau mai kukama.
O le sasa o le kukama o le a sosolo i luga o le uila faalava, ma a latou oʻo atu i luga, latou te faia se faamalu e ala i le vavalalata. O le faʻaaogaina o se lagolago maualuga e le aoga, aua o le a faigata ona maua kukama i le seleselega. E gaosia le leoleo pe a aliali mai muamua muamua 4-5 muamua. E tāua tele pe a tausia le kukama e fai lelei ai se vaomatua. E mafai ona faia lenei mea i auala nei:

  1. I se tasi mea. O lenei metotia e manaʻomia e faʻaaoga i hybrids e le manaʻomia ai le faʻamalosia e pi. I lenei tulaga, e oo atu i laasaga muamua e lima e maua mai ai le fueina o fugalaau, faapea foi ma laulaau lanu. I le lima lima o laʻau e aliali mai, e na o le tipi e aveeseina, ma e le paʻi atu leoleo. Ae i le maualuga o le tusa ma le mita e tatau ona e tuua ni nai laasaga e fai ai le itu pito. Latou te gaosia ni pito i luga, ma tuʻu ai laʻau 3-4. O le mea lea e faʻamalosia ai le tupu aʻe o laina o le faʻatonuga lona tolu.
  2. Kustovoy. I lenei auala, tipi le pito i luga o le ogaumu autu pe a uma 5-6 laulaau moni. O lenei mea e fesoasoani i le faʻaalia o le faʻavavelaina o paʻu. O nei aʻafia foi e faia laʻau e lima-laʻau e fai ai ni lapataiga lona tolu, lea e maua ai le tele o ovary. O se taunuuga, o le vaomatua o le 10-12 lapalapa o le faʻatonuga lona tolu ua faia.

E taua! Afai e eleelea kukama (o ituaiga eseese nei), tatou te le faia se tasi o laau e lima. E maua ai le saʻo saʻo o fugalaau paʻu mo le faʻavasegaina o le ovary.

Lanu samasama

Pe a oʻo ina totoina kukama e mafai ona feagai ma se faʻafitauli: o laʻau e amata ona liua samasama mo mafuaaga e le iloa. Atonu e mafua mai mafuaaga nei:

Aoao pe aisea e malogo ai ma lanu samasama, ovaries, o le a le mea e fai i fugalaau e leai ni mea, aisea e oona ai kukama.
  1. Le lava le malamalama. I lenei tulaga, o le falala ua siitia atu i se nofoaga e sili atu le malamalama. Afai o le kukama ua tupu malosi ma lanu lauusiusi le tasi ma le isi, ona tatau lea ona tataʻi le moega.
  2. Le lava o meaʻai, aemaise lava le gaʻo. Afai o le totoina o le eleele e aofia ai le le lava o meaai e filifilia, e fautuaina e faia se isi meaʻai.
  3. Faʻasusu vai Le leai o le susu e fesoasoani i le vaivai o le laau ma le foliga mai o le samasama. E tatau ona aveese le faʻamagoina o kukama. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia le suʻe vai pe a ma le 2-3 taimi i le vaiaso, e vaʻaia ma mulumulu le palapala. A faʻamamafa e manaʻomia ona e faʻamautinoa e le paʻu le vai i lau. Laititi o vai i le susulu malamalama o le la e mafai ona galue e pei o se pism ma mafua ai ona mumu i laulaau, lea o le a taitai atu ai foi i le lanu samasama.
  4. Paʻu le taumalulu. Kukama e le talia le manava ma le faʻaitiitia o le vevela. O nei laʻau vevela ona o lenei mea e foliga mai o lanu samasama i luga o lau.
  5. Maʻi ma faʻamaʻi. Ina ia faʻaumatia lenei mafuaaga mo le samasama o laʻau, e tatau ona faʻaaoga fualaau faasaina ma auala e faʻafefe ai i latou i se taimi talafeagai.
Aoao pe faapefea ona togafitia kukama mai faʻamaʻi, aveese faʻamaʻi.

Laititi laitiiti

Afai ei ai se tamai ovary ma le tele o fugalaau avanoa i luga o kukama, ona oʻo mai ai lea o le tele o mafuaaga nei:

  • varietal uiga. O le tele o ituaiga o fugalaau lanu - o le fuga o tama e foliga mai muamua nai lo tamaitai. Fugalaau Tina o le a alu i itu o le itu lona lua ma le tolu. O le mea lea, o kukumba varietal e tatau ona tui e faatelevave ai le tulaʻi mai o le itu itu;
  • sili atu le malosi o le suauu ma le taulaku. Ina ia faʻaumatia lenei mafuaaga, e tatau ona faʻaesea lenei faʻamaʻi mai le fafaga. Aua neʻi galo e uiga i fomaʻi faʻatasi ma le i ai o le malupuipuia ma le potassium;
  • lalo o fatu. O fatu e faʻaaogaina o le tausaga muamua o le teuina, pe le faʻamafanafanaina i latou aʻo le i luluina. E sili atu le totoina o fatu pe a uma le tausaga lona lua o le teuina. Afai e te faʻaaogaina fatu o vailaʻau, o le a leai ni faafitauli i le ovary;
  • tau. Le vevela vevela pe, i se isi itu, o le malulu ma timuga e le lelei mo le mauaina o ovaries. I le tulaga o le malosi o le la, e fautuaina se palu ma kukama e tuʻu i se paolo puipui. O le faʻaaogaina o le tino-pollinating poʻo le parthenocarpic hybrids o le a mafai ai ona e tutoatasi mai tulaga o le tau ma pollinating iniseti.
Aoao pe faʻapefea ma le fesoasoani a togafitiga faʻaleaganuʻu e puipuia ai kukama mai faʻalavelave faʻafuaseʻi, auala e taulimaina ai aphids, midges, powdery mildew, peronsporosis, apogaleveleve mites on cucumbers.

Auala e aoina

O le taimi sili ona manaia i le totoina o kukama - o le seleselega lea. A totoina kukama ua totoina i pale, e leai se mea e tatau ona punou. E faigofie ona faʻalatalata atu i le vao ma nei fualaau faisua mai soʻo se itu, ma o kukama e manino lava ona iloa.

E te iloa? Kukamato o se oloa maualalo-kalori lea e aofia i le tele o meaai. 95% o lea vai e aofia ai le vai, o le 1 kg e naʻo le 150 kcal.

I le aoina o kukama, e tatau ona e mulimuli i nei fautuaga mai le au fai togalaau:

  • e sili atu le seleseleina o nei fualaau faisua i aso uma poʻo isi aso uma - o lenei mea e saofaga atu i le vave tele o fualaau fou;
  • o le fualaau aina lava ia e fautuaina ina ia seleina i seleulu, ina ia aua nei faaleagaina le otaota ma le ovary;
  • kukama ma faailoga o faʻafitauli poʻo faʻamaʻi e tatau ona aveʻesea ina ia le faʻaalia ai fua o loʻo latalata ane i le taufaʻamataʻu o le maʻi;
  • Mo le seleselega, e lelei tele le faʻaaoga o le taeao po o le afiafi, pe a leai se vevela vevela.

O le totō o kukama i totonu o le falala e le faigata tele, e sili atu ona faigofie ma e sili atu le faigata nai lo le avanoa. O ia koneteina o le a fesoa- soani e laveai avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi ma foliga matagofie i mea teuteu. O lenei metotia o le galueaina o le a matua taliaina lava mo tagata matutua e le afaina ai le punou. E na o le tatau lava ona filifili le paʻu saʻo ma tuʻuina mo lona faʻatulagaga, fai se faʻafefiloi eleele, totō kukama ma tausi lelei mo latou - ma o le a le tuua oe e aunoa ma se fua.

E faʻapefea ona toto kukama i le paelo: iloiloga

I le tausaga na teʻa nei, na toto aʻe ai le suamalie ma kukama i totonu o le fala. Toto totō i fualaau mama. O le mea autu, na ou iloaina, o le aveese lea o le ata i le taimi ina ia le mu.

E iai le 100 lita le suamalie ma le suamalie. O se kukama, 200 lita, na faia, e pei o se sosolo e pipii i ai, a le o lea o le a taʻei ai pito i le pito o le paʻu.

Pe a faʻaitiitia le faʻaitiitia o otaota faʻatoʻa lafoina humus - na maua ai ni meaʻai faaopoopo.

Ou te aveina ituaiga eseese - Mig, Cascade, Khabar, Erofey, Far East.

Laʻei pito i luga - vao, falaoa, afu o le palapala.

Rediska
//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?p=293899&sid=7e78498079686d46e1203493fad2e258#p293899
O le tausaga na teʻa na totoina ai kukama i paʻu e lua. Одну накрыла плёнкой, под ней сварились семена, пришлось потом туда рассадой пересаживать. В другой, под нетканкой, был лес, пришлось прорежать. Огурцы были самые ранние в бочках, но поливать их конечно надо было каждый день.

Неделю назад посеяла опять в две бочки огурцы и кабачки на рассаду, а на дачу не получается попасть, интересно, как там они.

Елена72
//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?p=294589&sid=7e78498079686d46e1203493fad2e258#p294589
Sa ou taumafai e toto kukama i totonu o le paela i le 20 tausaga talu ai, ae i le tasi fala, e leai nisi. I le aluga o taimi, e tusa ma le 200 lita barle mo le suasusu na amata ona vevela ma na vaʻaia e loʻu toʻalua i latou i le afa. Valiina i le lanu lanu. Na ia puʻe pu i le 5 - 10 cm mai le eleele, o lea e le faʻavaivai le vai.

Sa ou tuʻuina paʻu i luga o le ala i le va o kulūlaʻau ina ia mafai e paʻu maualalo ona vaʻai paʻu mai le la.

O paʻu na tumu i laʻau, mutia, lala, mea faʻasalalau faʻasusu i le eleele, i le pito i luga 10 - 15 cm o le fanua lafulemu, i totonu 6 - 7 kukama ma fualaau po o fatu. Mai i luga aʻe o se satauro na sopoia ni fao se lua, o le sasaina o le kukama ua nonoa, ua ufitia i le lutrasil, lea na puipuia muamua mai le malulu, ona sosoo ai lea ma le vevela ma mai le matagi. Sa lelei tele le seleselega, ou te leʻi faia lava se papa kukama.

E 6 afa-pusa sa iai. E 4 mea umi le kukama a Koma i totonu o le fale lauʻeleʻele.

I totonu o paʻu na totoina ConnieF1, MashaF1, Mamenkin fagafao F1, City cucumber F1. O le a mautinoa lava loʻu faia i le 2016

Faigofie ile tausiga ma avanoa avanoa (moega). O le mea pito sili ona taua e le o le faʻaputu pe a vele ma selesele.

Tamara48
//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php/topic.6755.msg750515.html#msg750515