Pear

Vae eseese i le "Century": uiga, lelei ma le lelei

Pear o se tasi lea o fua o fualaau aina.

I aso nei, o se mea tāua i le tupuina o lenei laau o le tetee i le malulu ma faʻamaʻi.

E na o se ituaiga ituaiga o laau o le "Century".

A uma ona e faitauina le faʻamatalaga o le tausiga o lenei laau, e mafai ona e maua ni fua e sili atu i lau togalaau.

Tala faasolopito

O le pi o se fua lea e tupu i luga o fualaau aina ma laau teuteu, faapea foi i luga o laau toto o le aiga Pink. I le taufaaiuiuga o le 80s o le 19 seneturi, na fafagaina ai se ituaiga faapitoa e ala i le faʻavasegaina, lea na faaigoaina o le "Century". Faʻamatalaga o le laau ma ona fua e leʻo ese mai le masani.

Sa tuufaatasia e le saienitisi o le Ural Research Institute le filifiliga filifilia o le pine o Ussuri Numera 41-16-1 ma le fanau mai o le aganuu Numera 143. O le vaega o faifaatoaga sa taitaia e Ericht Falkenberg, o le na suesueina lenei laau mo le 23 tausaga: mai le 1984 i le 2007. O lenei fua e ola i Urals ma Siberia.

Talu ai ona o le tau e taua tele i le galueaina o fua o laau, e tatau ona e iloa pe Chizhovskaya, Lada, Bergamot, matagofie Talgar, Duchess, matagofie o Vaomatua, I le manatuaina o Yakovlev, Cathedral, Yakovlev alofa, Veles, Rogneda, Tamaiti, Zhegalov Memory e talafeagai mo le tuputupu ae i lau tau. Meli.

Laʻau faʻamatalaga

Pear ituaiga "Century" o le sredneroslym ma le taumalulu-laau faigata. E i ai lona palealii lapotopoto. E puipuia foi i faʻamaʻi ma o loʻo i ai aʻa aʻa. I lenei tulaga, e le tatau ona e totoina se laau latalata i le eleele. O le maualuga o le ogalaau e mafai ona oʻo i le 6 mita, ma le lautele o le pale - 5 m. O laupapa laʻau o loʻo i ai se fausaga lamolemole ma le tuputupu aʻe o mama. I luga o lālā o loʻo ola ai laulaʻau laʻau, o loʻo faʻatulagaina i se taamilosaga i le tele o laina. O se mea e sili ona taua e faapea o pepa taitasi mulimuli ane e alu ese mai le tasi muamua i le 45 tikeri.

E te iloa? Sa ulaina e Europa lau paʻu seia oʻo ina aumai e Kolumbus le tapaa i le konetineta.
O le a amata ona fua mai le vao i le 4 tausaga talu ona totoina. O lenei ituaiga e faʻaalia i le lelei o aʻafiaga ma fua mai i tausaga taʻitasi.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua o le foliga sao-pear-form ei ai le lanu samasama ma o se vevela vevela i le tulaga masani. O le fua e oʻo atu i le telē, ma o lona mamafa e mafai ona 260-400 g. I totonu o le paʻu o loʻo i ai le paʻepaʻe paʻepaʻe, faatasi ai ma se mea malie, suamalie ma le manaia ma se manogi matagofie.

Manaomia o le malamalama

Talu ai o le pi o se laau e malamalama lelei, pe a totoina e talafeagai e fuafua ai lona nofoaga i luga o le upega tafaʻilagi i se auala e le paʻu ai le ata o fale lata ane poʻo isi fausaga. O le le lava o le susulu o le la e mafai ona oo atu ai i le maualalo o gaʻo, faapea foi ma le tulaʻi mai o vaega e le mafaitaulia o lālā ma laʻau i luga o le laau. O le mea lea, o le malamalama e i ai sona aafiaga tuusao i foliga o le pale ma le natura o le tuputupu ae.

E taua! I le tautotogo e tatau ona fufulu le ogalaau o le pi ina ia puipuia ai le faʻaalia o meaola faalafua
A o faagasolo le vaitau o le fugalaau ma le faʻavaeina o fua fou, e manaʻomia e le pine le tele o le malamalama o le la, talu ai o le taimi lenei e amata ona fua mai ai le laau ma faʻaaoga uma ai mea aoga. O le le lava o le malamalama e mafai ona taʻitaʻia e le gata i lalo ifo o le faʻaleleia o fugalaau, ae faʻapea foi i ni faaletonu i le fausaga o le pale.

Manaomia o le eleele

O le lelei o le eleele lea e tupu saʻo ai le pua i luga o le malosi o le tuputupu ae ma le gaosia o le laau. Afai e tatau ona tausia le 30% o le susu, e tatau ona lelei ma fausaga. E pei o le palapala ma le eleele eleelea, e tele lona gafatia mo le faʻaaogaina o vaʻaia. O lea la, pe a faʻaaogaina le faʻamalositino, o le faʻaogaina o le fofo o le eleele e tumau pea le le suia.

E tatau foi ona maitauina e le lelei le gafatiaina o le oneone ma oneone vaivai. O le faʻaaogaina o se aofaiga tele o le faʻamalaina o le a aʻafia ai le lafoaia o meaʻai. I totonu o sea eleele e faʻapitoa e fai ai ni vaega. Faatasi ai ma le tuputupu ae masani o aʻa o se pi e faapaleni eleele o soo se ituaiga, ae le o le faitauina o le oneone ma le lapisi. Ae e taua le maitauina o le maualuga o le vaivai, tofo ma le tofo o le fualaau aina e faalagolago i le filifiliga o eleele.

E taua! E talafeagai le totoina o se pi seia oʻo i le pala, i le vaitaimi o le faʻauʻu.
O nisi taimi o le fua o le suamalie, o se gaʻo oona ma se faʻaitiitia o le ola ola. O lenei mea e iloa ai e ola le laau i le oneone oneone. E fetaui lelei le faapea atu o le totoina e le tatau ona totoina i luga o eleele palapala. I luga o le malosi o le tuputupu ae ma le tele o taimi e fua mai ai le suamalie o loʻo i ai se aafiaga leaga o le faʻaofiina o faʻasusu ma meaʻai. E manaʻomia ona faia i le vevela o le tau, aʻo faʻamautinoa le faʻavaivai masani.

Faʻasalaga

Talu ai o le pear o se fualaau felafoaʻi, e tele le taimi e tupu aʻe ai fatu sili ona leaga ma faʻapupulaina le tulaga o le le lelei. I le vaʻa feʻaveaʻi o le tuputupu aʻe o le pi "Century" faʻafeusuaʻiga e ala i le faʻaaogaina o iniseti pei o pi.

E te iloa? Meli manu i le taimi o le aoina o le meli e le faʻaaogaina ai le tui.
Ina ia faʻaleleia atili le fua o le pears, e tatau ona tosina atu iniseti talafeagai i lau fuafuaga. Ina ia faʻaleleia le gaioiga o pi, e tatau ona aveese pa puipui mo le salalau o fuga fugalaau ina ia mafai ona aʻafia le iniseti i le iniseti e aunoa ma se faalavelave.

Mo le togafitiina o pi e faʻaaogaina ai le laei. Ina ia saunia, e tatau ona faʻaumatia le 1 kilokalama o le suka i le 1 lita o le vai ua tunuina. Ma faʻaliliu le siva aʻafia i le 30 tikeri ma faaopoopo i ai se fugalaau fugalaau. Tuuina atu le laei e tuʻuina atu mo le 6 itula ma i le taeao i se vaega o le mea e latalata i le laau lea e tatau ai ona tosina mai ai iniseti eleelea. E mafai foi ona e faia ni fale faapitoa mo iniseti ma tautau i latou i tafatafa o le nofoaga o le togalaau.

Fruiting

O le laau e lelei lona maualuga, ae ui i lea, o le muamua vaaia o le fua i luga o le laau o le a tupu i le 4 tausaga talu ona toto le laau ma o le a mulimuli ane fua mai i le tausaga.

E te iloa? O le pi sili ona tele na tupu i Iapani. O lona mamafa e 2.948 kilokalama. Na faaopoopo fua i le Guinness Book of Records i le aso 11 o Novema, 2011.

Gestation period

Talu ai o le pi o le ituaiga "Century" o se laau o le vaitau o le taumafa, e mafai ona saunia mo le faagasologa o le seleselega i le amataga o Setema. O le ola o le ola fou o fualaau aina ua oʻo mai i le masina.

O le umi o le taimi o le matua e tusa ma le 6-10 aso. E faʻalagolago i le tau i tulaga o loʻo tupu ai le laau. O lea la, a maeʻa le taumafanafana, o le fua o le a vave televave, ma i le malulu, i se isi itu, faʻagesegese. A maeʻa lenei vaitau, o le fua o loʻo totoe i luga o laau o le a vavae ese ma pala, pe afai e le aveesea i se taimi talafeagai.

Tuuina atu

O le fua o le fualaau e tasi e mafai ona oʻo i le 150 kilokalama. Ma i le amanaia o taimi o fualaau aina, o le gaosiga faaletausaga o le 200 c / ha e mafai ona ausia. O nisi taimi i lalo o le mamafa o le totoina o fualaau aina suamalie. Ina ia aloese mai lenei tulaga mataʻutia, e tatau ona tuu ni nofoaga faapitoa e lagolagoina ai lala ma fua. O le mea lea, o le fua o le a mafai ona fua. E mafai foi ona e nonoa paʻu skeletal i le uaea.

Malosiaga ma le teuina

E ui o le seleselega e foliga mai e faigofie tele, ae o loʻo i ai le tele o vaega e fesoʻotaʻi ma lana felauaiga ma le teuina. O lea la, e tatau ona aoina fualaau aina i le malulu ma le leai o timuga. E tatau ona amata i le pito i lalo o le laau.

E tatau ona e faʻaeteete i le filifilia o fualaau mumu, ma e tatau foi ona filifili se pi faatasi ma se mea, ina ia le faapuupuuina ai lona ola ola. E le tatau ona solo le suauu puipuia mai le fua, ma sasaa le seleselega e sili atu ma le tasi.

Mo le seleseleina mai se nofoaga mamao mamao, e fautuaina e faʻaaoga se laasaga ma mea faigaluega faʻapitoa e suʻe fua mai le laau. O le ola ola o peresi filifilia muamua o le 1 masina. Afai e te tuʻuina le fua i totonu o le pusaaisa, ona oʻo lea i le vevela o le 0-1 tikeri o le a oʻo atu i le 6 masina, e aunoa ma le aveesea o ona tofo. O le potu e faʻatatau mo le teuina o le fualaau aina e tatau ona faʻaalia ma faʻaogaina.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O faʻafitauli nei pe a tupu aʻe peʻa e taatele:

  • Scab o se faʻamaʻi o se taunuuga o nei mea laiti e iloa i lau o le laau, ma faasolosolo malie le faateleina i le tele. O le faʻaaogaina o lenei faafitauli e faigata tele pe afai o laau e latalata le tasi i le isi, aua e le afaina ai le faʻaogaina o le faʻalelei. Ma le isi foi, o lenei faʻamaʻi e aʻafia ai e le gata o laulaau, ae o fua foi ia latou lava, ma tuʻu ai ni stains ma pa'ū i luga ia i latou. Ina ia puipuia le foliga mai o le paʻu, e tatau ona sulu le laau ma le eleele lata ane ma se 7% urea vaifofo.
  • Gall mite o se mea matautia matautia mo laau. E mafai ona vave faʻaitiitia ai le atinaʻeina o le laau, lea o le a faʻaitiitia ai le numera o taamilosaga fou ma, o le taunuuga, e oʻo atu ai i le faʻaititia o fua o le gaosiga. Ina ia puipuia le foliga mai o nei iniseti, e tatau ona togafitia le laau i se vaifofo vailaʻau pe tuʻuina atu foi i ai se tui faapitoa.
  • Roto. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le faaleagaina o le lau, valiina le lanu moli. O lenei mea matautia e afaina ai le tetee atu o le laau i maʻi uma. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e mafai ona totoina vine i totonu o le togalaau, o loʻo aʻafia ai lenei faʻamaʻi. Mo faamoemoega o le puipuia, e tatau ona togafitia le laau i sauniuniga o meaola ma meaola i le taimi o le fuga.
  • Mealy dew, e pei o se tulafono, afaina ai lau laititi ma vine, ufiufi i fuga papaʻe ma taofia ai le atinae atili. O le mea lea, o le vaega ua afaina o le laau ua leaga ma ua pala.
Faatasi ai ma meaola faalava o pears, e tatau foi i se tasi ona faaigoa le laumei, seefly, le codling moth, moa mining, aphids, le apu o le apu.

Ae ui i lea, o pears o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia e ala i le tetee atu i le paʻu, faʻamaʻi faʻamaʻi ma siama paʻu.

Faʻafefe o le aisa

Talu ai o le ituaiga "Century" na gaosia i le tuaoi o Urals ma Siberia, o lona uiga ua lava le tetee atu i le kiona. Talu ai ona o le vevela i lenei vaega e mafai ona oʻo atu i le 15 tikeri i lalo o le zero, o le laau ua fesuisuiai i tulaga tau. O le maualuga o le manava faʻafouina e faʻamautinoa ai le ola o fatugaʻo i le taimi o le malulu. I le taimi nei o le atinaʻeina o le fualaau aina ma le pamu, o loʻo faʻatautaia suʻesuʻega i le suʻesuʻeina o le aʻafia o le aʻa o le aʻa o laau i lalo o le puleaina.

Faʻaaoga fua

Talu ai o susu ei ai vitamini o kulupu A, B, C, E, K, o lona faaaogaina e aoga tele mo le tino o le tagata. O le fua o loʻo tumu i mea faʻalaiolosi ma e aofia ai le uʻamea, potassium, zinc, phosphorus, magnesium, calcium ma le sodium. E le gata i lea, o le fiva, e mafai ona faʻamautinoa le galue masani o le tino o le tagata.

E te iloa? E tasi le pear e aofia ai le 20% o le manaoga masani i fiber, 6% o le potassium ma le 10% o le vaitamini C.
O le mea lea, o fua e mafai ona 'aina e le gata o le' aʻai, ae faʻapena foi ona kuka ma faʻafefi mai pears, faia jam ma fualaau lole, mulimuli ane faʻaaogaina e avea ma meaai. I fualaau faʻasolopito, o lenei fualaau o loʻo faʻaaogaina e fai ma fofo mo le maʻi ma prostatitis.

Malosiaga ma vaivaiga

O le lelei o le pi, o le mea moni, e aofia ai e le gata o aoga aoga o meaʻai mo le tino, ae faʻapea foi tulaga faigofie e tupu ai. O aʻafiaga lelei o le aʻa ma le faʻamafanafanaina e mafai ai ona seleseleina e le aunoa. O le faaletonu o le le manatu faapito o lenei ituaiga. O lenei mea taua e aofia ai le totōina o se tagata eleʻele lelei i totonu o le togalaau.

Faʻaauau

  • Faʻafefe o le aisa
  • Maualuga maualuga.
  • Faʻafitauli faʻamaʻi.
  • Tatau.
  • Soifua umi umi.
E taua! E le tatau ona e 'ai se pi i luga o se manava gaogao ma inu i le vai, ina ia aua le mafua ai le tino ona faʻamalosi.

Faʻasologa

  • O le seleselega muamua o le a na o le 4 tausaga talu ona toto le laau.
  • Le faʻalagolago i fua o le tau.
  • O le le mafai ona faʻavasegaina le tagata lava ia.
E masani ona fiafia tele Pear i tagata fai togalaau. Ma faʻamautinoa lelei, e mafai ona fua mai fua lelei. E tatau ona filifili le nofoaga sao o le laau, avatu ia te ia e faʻafeinu ai, faia fomaʻi talafeagai ma o se taunuuga o le seleselega.