Fua o le gaosiga

O mealilo uma o le tuputupu ae o loʻo ola mai fatu: o le a le taimi ma le auala e toto ai, o tulafono o tausiga

Marigolds (tagetes) - o se laau, masalo o le sili ona lauiloa, lea e toatele e ola i fugalaau fugalaau. Ae o nei fugalaau, faafetai i lo latou le lelei, lanu lanu ma le umi o le fugalaau, teuteuina e le gata o le lotoifale, paka ma auala, e masani ona tupu i luga o balconies, loggia ma window windows.

Ina ia teuteuina lau taupulega, e mafai ona e faʻatau laau ua saunia mo le fugalaau, ae o le a le faigata ona toto lau laau mai fatu. E naʻo le tatau ona malamalama pe o le a le taimi e totoina ai fatu, auala e tausi ai laau, ma pe sili atu le lelei e faʻapipiʻi ai se fugalaau i luga o le saite.

E le gata i lea, pe a totoina ni fatu, e mafai ona e filifilia uiga o laau e manaʻomia, aemaise lava i faleoloa e ofoina atu ai le tele o mea eseese o le totoina.

Faamatalaga a Chernobrivtsy

O Marigolds e matagofie le totoina o laau totino ma se laulaau poʻo se faʻavae e mafai ona tupu ma ola mai le 20 i le 150 cm le maualuga.

I luga o foliga o le tausiga mo tagata e le o tausia lelei, faitau iinei.

O le aʻa o le mea e afaina ai, o laulaʻau e vaeluaina pe pipii-vavaeese, ese pe faʻafeagai, o le lanu o le lanumeamata e mafai ona malamalama pe lanumeamata.

Pusa laʻau mai le samasama i le lanu moli po o le lanu enaena. O le fugalaau e amata ia Iuni ma e mafai ona faaauau pea seia oʻo i le muamua kiona. E taua le matauina o lena mea E mafai ona lūlū faʻapitoa ia falala. Tuuina atu o fatu na pueina i le palapala e oʻo atu i le 4 tausaga. O se manogi manaia e le sau mai i le pulupulu, ae mai le lanumeamata o le laau.

I le faaopoopo atu i ai, o se fugalaau fugalaau e faʻafefete i luga o le 'upega tafaʻilagi, o se falemaʻi taugata le taugata.

Fugalaau e fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi nei:

  • faʻasaina o faʻatau;
  • maʻisuka;
  • felafoaʻi;
  • stomatitis;
  • fulu;
  • bronchitis;
  • se malulu.

E le gata i lea, o se teuteuga o fugalaau mamago ua fautuaina e inu i le taimi o le inupia, e faʻamama ai le toto.

Auiliiliga e uiga i mea e faʻamalolo ai ma faʻalavelave i le faʻaogaina o le marigolds, matou te faʻamatalaina i lenei tusiga, ma uiga o le faʻaaogaina o lenei laau i togafitiga masani ma kuka, faitau a matou mea.

E faʻapefea ona ola i le fale ma luga o le saite?

O Marigolds ei ai sina vaitau tuputupu ae ma e mafai ona amata ona totoina i le amataga o le masina lona lua talu ona lulu le fatu. Ona o le mea moni o le laau e le lelei i le tau o le tau ma le faʻafefeina o fugalaau itiiti, e le manaʻomia ona ufiufi mea pe a lūlū saʻo fatu i totonu o le lauʻeleʻele poʻo totonu o atigipusa i luga o le faapaologa.

E talafeagai le totoina o fualaau aina i le taimi e faʻamautuina ai le mafanafana i fafo +5. O aso totō e faʻatatau tonu i le tau, pe afai o loʻo i ai i le itulagi ma se mafanafana, e mafai ona lūlū fatu i le eleele ia Aperila, ona oʻo lea i le ogatotonu o le a oʻo i le faaiuga o Me. Fuga, faasolosolo, e amata i le faaiuga o Iuni ma amataga o Iulai.

Afai e te manaʻo e amata le fugalaau e amata ona fuga muamua, ona tatau lea ona e faʻaaoga se metotia o le totoina o fatu. I le fale, ua totogo vao, ma a maeʻa le tau vevela, ua totoina se tagata totō ua sauni mo le fugalaau i se nofoaga tumau.

Aoao atili e uiga i uiga o le tuputupu ae o le mafaʻi iinei.

Aoina o fatu

O laʻau o Marigold o ni fasi lanu uliuli ma lanu paʻepaʻe, lea e faia i le ogatotonu o le fugalaau pe a uma ona magoto. E pei fatu e taofia a latou germination mo le sili atu ma le 4 tausaga, o fugalaau e mafai ona tupu aʻe.

O faʻatoʻaga o faʻatoʻaga o Amerika e fesuisuiai mulimuli ane i le Falani, ma e le mafai ona totoina fatu laau mai fatu, atonu latou te le ola pe o le a le mafai e matua matua o le fale fou ona tupu.

E faʻapefea ona fai fatu fatu fatu? O le aoina o fatu e amata ia Setema, i le afa lona lua. O le faailoga autu mo lenei mea o le vevela o vao, aemaise lava pe afai ua mamago le aʻa i tafatafa ane o le ulu - ua tupu fatu. O le aoina o le fatu e manaʻomia se tau vevela, matagi ma le vevela - o fatu e aoina i le taimi o le leaga o le tau e mafai ona faʻavaivaia ma o le a faʻaitiitia le faʻaʻau.

O fatu e seleseleina e pei ona taua.:

  1. tipi le masini ma tuu i totonu o se nofoaga vaalele mo le vevela;
  2. Ona tatala lemu lea o ulu ma fatu ma lulu i luga o se nusipepa.

E i ai se isi auala e aoina ai fatu:

  1. e aoina fugalaau i se fusi ma tautau i se potu mafolafola ma mamago i luga o le nusipepa;
  2. o le taimi lava e pulapula ai ma pusa pusa, o fatu lava ia latou te lava le moe.

Ona tuu lea o fatu i totonu o se taga pepa ma teuina seia oʻo i le totoina o le tautotogo.

Metotia tuputupu ae

E mafai ona ola Marigolds i ni auala se lua - toto saʻo i totonu o le eleele, poo ni ipu eseese o le fale i luga o le windowsill.

E tatau ona mafaufau i nei mea uma nei ina ia mafai ai ona fuafua lelei le taimi o le tulaʻi i se mataupu faapitoa. E faalagolago i le vave ma le tele o le a amata ona fiafia le laau i ona fugalaau matagofie.

O auiliiliga i le auala e ola ai i le fale, faitau iinei.

O afea e lulu ai?

Afai na filifili e lulu fatu i le eleele, ona O le taimi sili ona lelei mo le lūlūina o Me-Iuni e faʻatatau i le itulagi.. O le taimi lenei i le tele o itulagi o Rusia o le tau e lelei ma mafanafana.

I luga o le eleele ma luga o laau

Ua tupu fua fugalaau e ala i le lūlūina o fatu ile eleele ile faaupuga lea:

  1. I le taumalulu, pe a maeʻa le malulu o le tau. E tatau ona faʻatutu muamua moega ma saunia le eleele, lea e oʻo i le taimi o le totoina o le ai ai i se nofoaga mafanafana. A oʻo loa loa le taimi o le lūlū, ona sasaa ai lea o le eleele mafanafana i totonu o togavao, ua totoina fatu ma paʻu i le palapala. A maeʻa lenei mea, o loʻo faʻamaluina moega faʻamalolo, palasi, pe laʻau tuai. I le tautotogo, e pei ona liusua le kiona ma mafanafana le tau i totonu, ua ave le mulch e vave ona vevela le eleele.
  2. I le tautotogo, i le ogatotonu o Aperila, ua saunia moega, lea e tatau ona faʻamaligiina i le vai mafanafana aʻo leʻi maeʻa. E manaʻomia foi le faʻamafanafanaina o fualaʻau, faʻapipiʻi ma soʻo se mea.
  3. I le atonu E mafai ona lūlū saʻo alalaʻau ile eleele i se nofoaga tumau. O le taimi lava e aliali mai ai pine, e vevela, tuu ai le itiiti ifo i le 10 cm i le va o laau totino. Aʻo loa le 3-5 o laʻau moni e foliga mai i luga o laau, ua totoina laau toto, talu ai o le mamao aupito sili ona lelei i le va o laau matutua e 30 cm.
Ae o le auala e totoina ai fatuga o le tuputupu ae o fala, e mafai ona e luluina i totonu o ipu i soo se taimi, mai Fepuari ia Mati.

Tapenaga sauniuni

E tatau ona malamalama, ina ia mafai ona maua ni fualaau lelei, e manaʻomia fatu fou, lea e leʻi oʻo i le lua tausaga le matua, ma o le palapala e tatau ona saunia lelei ma lelei tele.

A o le lūlūina fatu e tatau ona saunia - e faʻaleleia, ona vave ma faauo lea. O fatu e tuʻuina i totonu o le ie, o le mea muamua e faʻamalulu i le vai mafanafana. Faʻamau i luga o se masini ma afifi i le palasitika, afifi meaai, e fatu ai se aʻafiaga o le kiona. Tuu le saula i se nofoaga mafanafana ma a maeʻa le 2 aso siaki fatu, pe a lelei, ona tele lea o le mea totō o le a totoina. Ua saunia fatu mo le totoina.

Manaomia o fanua

O le eleele o loʻo mulimuli mai o le a sili ona lelei mo le luluina o meaʻai:

  • fanua faʻatoʻaga - 1 kg;
  • fufuluina le oneone oneone - 500 g;
  • peat - 1 kg;
  • humus poʻo le faapalaga - 1 kg.

Lauina

Totoina o fatu na faia e pei ona taua i lalo:

  1. i luga o moega e fai ai togi, i le va o le mea e tatau ona 2 cm;
  2. salalau fatu i se mamao e 1 cm mai le tasi;
  3. loloto loloto e le silia le 10 mm;
  4. faamaligiina o vai mafanafana;
  5. faatumu fatu;
  6. Ufiufi le moega i le ufiufi mea aʻo lei tupu.

O le taimi lava e aliali ai laau, ua aveese le ata. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻamalosiina o le laau mo le alualu i luma lelei ma le alualu i luma.

Afai o le lūlūina e faia i fualaau, o le faʻatulagaga e tutusa lava, naʻo le maeʻa mai o le tipi, o le pusa e faʻafeiloaʻi i le susulu o le la, e le mafai ai ona totogo.

Tatou te filifilia le ipu

Mo le faʻaleleia o marigolds e fetaui ma soʻo se gafatia - palasitika, palasitika, pusa, pusa, ipu taʻitasi. E tatau ona maitauina e mafai ona maua mai laau i totonu o soʻo se pusa, sei vagana ai le tulaga autu - lelei alavai i le pito i lalo o le fagu ma avanoa mo le faʻafefe o le tele o vai.

Filifiliga eleele

E mafai ona saunia le eleele e ala i le felagolagomaʻi tutusa i le tele o laufanua togalaau, peʻa, humus ma le oneone. Ma e mafai ona e faʻatau faʻatau muamua i se faleoloa faʻapitoa mo le faʻatoʻaga o le marigold.

Tausiga o le saula

O le taimi lava e ola aʻe ai fualaʻau ma totoina i se nofoaga tumau, o le tausiga autu o le a faapenei:

  • fafaga soo, ao vevela i le vevela faalua i le aso - i le vaveao ma le leva o le afiafi;
  • faaauau pea le veleina;
  • le faʻavaeina o se vaomatua i le aveeseina o fugalaau mamago ma laʻau ua faaleagaina;
  • tatalaina le palapala ile 1 taimi i le 7 aso, e tatau ona manava aʻa.

Suavai lelei

Marigolds e fiafia i le susu, aemaise lava i le taimi o le tuputupu aʻe ola.. Ae i le fausiaina o le mea e tatau ona mataʻituina e le gata i le tulaga tutusa, ae faapena foi le fua o le vai.

E taua le manatuaina pe afai o le suavai e tele, faatasi ai ma le faʻavaivai o vai, o aʻa o le laau o le a amata ona pala. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le fugalaau e le mafai ona fuga, pe fai foi ni fugalaau mataga, leaga.

I le taimi o le tuputupu ae, o le fainuina e tatau ona talafeagai, ma mulimuli ane e tatau ona faaitiitia ina ia leai se suauʻu mama, lea e maua ai maʻi, pala ma le fuga. I le taumafanafana vevela e sili atu ona lelei le vai i le afiafi..

Laʻei pito sili

E le manaʻomia tele e Marigolds ni faʻamaʻi, ae o le mauaina o se faʻamalosaga umi ma le umi o le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le faʻaaogaina o talosaga e talia. Fafaga le laau manaʻomia 1 taimi i le masina.

Taumafai e aua nei faʻafefeina le laau i le faʻamaʻiina o le suka, e pei o le fugalaau o le a maua ai le tele o lauusiusi ma fuga tele mulimuli ane.

O le fafaga tele i luga o le fautuaga a le au fai togalaau masani e faia faʻatolu i taimi taʻitasi.:

  1. i le taimi lava e oʻo atu ai le maualuga o le seedling i le 10 cm;
  2. faatasi ai ma le faia o uluai oso;
  3. i le amataga o le fuga.

E mafai ona e fafagaina le laau ma le fa taimi i le vaitau o le faʻavaveina o le fugalaau, o le a faʻaleleia ai le tuputupu ae o le vaitau. O luga o laei e faia e fugalaau faʻapitoa mo laau toto.

Faaiuga

O le taunuuga o le fai atu lea O le mafiafia o se laau telefoni, ma e tatau ona totō i luga o lanu susulu. O lenei aganuu e faigofie ona onosaia le vevela o le vevela ma le leai o se susu. O nei uiga e mafai ai ona faʻaaogaina le laau i fugalaau teuteu. O le laau lava e tasi e mafai ona tu i totonu o se fagu e aunoa ma le aveesea o lona matagofie mo le toeititi tolu vaiaso. Ae e le talafeagai le totoina o se togalaau e latalata ile vai poo i totonu o potu malulu - e le mafai ona fuga pe oti le taghetses.