Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona puipuia le togalaau o le hydrangea mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi?

Mo le tele o tausaga, o hydrangea o se tasi o mea sili ona matagofie o se togalaau aina. E foliga tutusa lelei. Laʻau maualuga i laupapa ua vaneina, pulou tetele o fugalaau eseese o lanu lanu e le tuua ai se tasi e leai se mea.

O le tele o fai togalaau o le a malilie o le hydrangea e alofa tele i taimi uma ma tausia. E le faigata ona tausi ia te ia, ae i le faagasologa o le tuputupu ae e mafai ona e feagai ma nisi o faafitauli.

O le fugalaau ua maua i le malupuipuia lelei, ae o le le talafeagai lelei ma le vavao o le natura e mafai ona faaosofia ai le mea na tupu faʻamaʻi. E taua tele le iloa o le faafitauli i le taimi e tuʻuina atu ai le fesoasoani taimi.

Lela maʻi

Ave le numera taʻitaʻi i faʻamaʻi uma.

Aiseā ua lanu samasama ai lau o le lau o le lau?

  • O le samasama o le laʻau e ono faʻaalia ai le tele o le susu. E ui lava e fiafia tele hydrangea ma tele le inu, faatasi ai ma le anoanoai o vai, o le a le toe i ai lona talosaga.
  • Faʻalogo lelei i le aoga o le eleele. Afai e faaitiitia, e mafai ona e faaopoopo atu i ai ni nai mataua o le sua o le lomoni i le tasi lita o le vai ao faʻafeinu. O le faagasologa e faalua ona fai.
  • Puipui le togavao mai faʻataʻavalevale, ma le maalili, suiga faʻafuaseʻi i le vevela.
  • Aua e te totoina se fugalaau i ni laufanua susulu. O le a faʻalelei o ia i le paolo o le tele o fualaau 'aina poʻo latalata i le faʻasaina o laau totō. Afai o loʻo i luga o le la, taumafai e fatu ni tulaga moli moli.
  • Lanu samasama o le laʻau e mafai ona iai ma le leai o meaʻai. Fai masani le fafaga.
  • Ostilotilo i laulaau. Afai latou te foliga mai o se fuga lauulu i foliga o ni mea, o le a mafai ona maua mai le paʻu paʻu. Ole togafitiga ole iniseti e manaʻomia.

O le hydrangea e matago, o le a le mea e fai?

  • Le lava le susu, aemaise i le taumafanafana vevela.
  • Ava malulu E masani ona feagai lenei mea pe a tupu aʻe i totonu o le tapunia ma afa matala. Afai e mafai, e fautuaina e faʻamaʻalo le fale koli, faʻapipiʻi se mea e faʻamaualaloina, faʻamalolo le ea.
  • O nisi taimi e amata ona mago le polo o laulaau pe a maeʻa se mea e le tatau ai, ona faʻaumatia ai aʻa. E tusa lava pe e te tausisi i tulafono, e leai se tasi e puipuia mai se mea sese. E tatau ona e onosai ma alu i le galuega. O aso uma e 10 e manaʻomia ai togafitiga ma le zircon. E oʻo atu i le 2 masina e ono manaʻomia e toe faʻafoisia le soifua maloloina ma le malosi.
  • Le tele o meaʻai e afaina ai foi le soifua maloloina, aemaise lava i le taimi o le fatuina o mea e tutupu mai ma le fugalaau. Fertilizer e tatau ona faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le tasi i 7-9 aso uma.

Aisea e lanu uliuli ai le lau?

Mo se amataga, e manaʻomia e le fai togalaau ona malamalama pe o loʻo iai sona vaivaiga vaivai pe mago. I tulaga taitasi, ei ai mafuaaga ma auala e faʻaleleia ai le fale.

E faʻapefea ona taulimaina le mafiafia o le paʻu?

I le tulaga o le mafiafia o le paʻu, o le lanu enaena lapopoa e faia i autafa o laʻau, o le a vevela ma pala. Faʻapogai:

  • Sunburn. Puipui le vao mai le susulu o le la. E faʻaaoga uma lenei mea pe a tupu aʻe i totonu o se fale kati ma se nofoaga avanoa.
  • Vaʻa malosi le vai mo le faʻavaivai. E masani ona ave e le Faatoaga vai malulu mai le koluma. Ae i le tele o eria e aofia ai le lime ma isi mea leaga. Ia mautinoa e te puipuia aʻo leʻi fafaga. Tuu ni lapoa lapoa i luga o le fasi fanua ma faʻatumu i le taeao po o le afiafi. Sili atu ia tuu i luga o se laufanua lanu ina ia mafai ona mafanafana le vai i le gasologa o le aso.

E faʻafefea ona taulimaina le vaivai (susu) e faʻavalea?

E le faigata le iloagofie i le pogisa ma le lafoaʻi lau. Faʻapogai:

  • Televave ma le tele o susu.
  • Faʻailoga, suiga faʻafuaseʻi i le vevela, vevela malulu. I le tulaga mulimuli, e mafai ona e puipuia le aʻa ma se vaega o mulch.
  • Faʻalogo lelei i le tuufaatasiga o le lalolagi. Toto se fugalaau i se matala, malamalama, palapala lelei. O le palapala mama e tumau ai le susu, e taofia ai le manava ma meaʻai.

Chlorosis

E tupu i le leai o se mea. Faʻaalia mai le faʻaleagaina o chlorophyll. O papatusi e lanu samasama, ma o loʻo ola pea laʻau lanumeamata. O le uʻamea atonu e le lava i le eleele poʻo le fugalaau lava ia, ona o mafuaʻaga faʻale-tino, ua leiloa le malosi e gauaʻi ai le minerale.

Faailoga o chlorosis e ono eseese: faaitiitia le lapopoa o laulaau ma la latou lanu, uʻamea o le ipu, o le leaga o mata, le magoina o le mama.

Taofiga ma puipuiga:

  • Faʻalogo lelei i foliga o le palapala. E tatau ona lelei, lelei le pasi o le okesene i aʻa. Suavai i taimi uma ma le vai faʻafefe e faʻamautinoa le paleni lelei ole palapala.
  • Afai na amata ona tupu le maʻi, fafaga fafie i sauniuniga uʻamea (i le faʻataʻitaʻiga): Ferovit, Antichlorosis ma isi. E mafai ona saunia le faʻamalati uʻamea i le fale. Ina ia faia lenei mea, i le tasi lita o le vai e faʻafefe 4 kalama o le citric acid ma faʻaopopo le 2 kalama o le sulphate uʻamea. O le fofo e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia ma le faʻaleleia. I le auala, o le chelate vela o le a saoasaoa vave pe afai e te faia i le pepa!

Septoria

O se faʻamaʻi lea e aliali mai ai i luga o laulaʻau le 2-6 mm le lautele. O le mea e mafua ai le sui o Seporia. Laʻau afaina e faasolosolo malie ona valivali, oti ma paʻu ese. O se taunuuga, o le laau e mafai ona fufulu uma lau lau. Faatasi ai ma le salalau o le faʻamaʻi, e aliali mai foi avanoa i luga o laʻau ma vine.

E faʻapefea ona taulimaina telefoni?

  • O laʻau paʻu e manaʻomia ona aoina ma faʻaumatia i le taimi e taofia ai le salalau o le faʻamaʻi i luga o le saite.
  • Oti ese panu ua afaina i le pueina o le vaega maloloina. Tuu le tipi e gaosia ai le fafie.
  • I le tautotogo, togafitiga faʻatasi ma se vaifofo vai ole Bordeaux, faapea foʻi ma vailaʻau - Ridomit Gold, Profit, e manaʻomia.
  • Afai ua tupu le azalea i totonu o se fale koli, mataʻituina le maalili o le ea.

Luga i fugalaau

O se maʻi faʻaleagaina, o le taimi lea e gaosia ai le vine i luga o fugalaau, laulaʻau ma pana. Malosia ona o le tele o le totoina o laau, o le tele o le eletise i le eleele.

Faʻatauina o le Togalaau Vaʻaia Hydrangea

E manaʻomia le togafitiga o Copper oxychloride (40 kalama o le vailaʻau faʻasaina i le 10 lita o le vai). O nisi fai togalaau e faʻaaoga le vai Bordeaux, ae mafai ona tuʻu ai faailoga. E mafai ona faʻatau faʻatau: Ordan, Topaz poʻo Falcon.

Puleaina o pest

O le togalaau o hydrangea e seasea ona avea ma "taulaiga" o meaola faalafua eseese. E taua le iloa i le taimi o le amataga o se liona ma faia ni fuafuaga mo le toe faʻaleleia, a leai o le fugalaau o le a amata ona mamae.

Mea taatele faʻamaʻi

    1. Downy mildew. E mafai ona e iloaina e ala i suauu palapala i luga o lau. I le aluga o taimi, latou te salalau, liliu lanu samasama, maua se paolo pogisa. I lalo ifo o laulaau ma vine laiti o fugalaau lanu samasama. E masani lava ona tupu le sau o le manava pe a tupu aʻe i totonu o le greenhouse, i le maualuga ma le vevela o le ea i le 17-20 tikeri.

      Ina ia faatea ese le meaʻai, e tatau ona e togafitia le paluga-masini paluga, saunia mai le 150 kalama o le fasimoli lanumeamata, 15 kalama o le copper sulfate ma le 10 lita o le vai.

    1. Spider Tick - nofo i luga o pito o laulaau, ufiufi i latou i se laupepa o le paolo enaena. Ona avea ai lea o ni maa mafiafia, mago ma pauu ese. O se apogaleveleve e miti o se fili matautia. I le maualuga o le vevela (27-30 tikeri) ma le maualalo o le humidity, e salalau i le na o le 5-7 aso.

      E mafai ona e tauina pepa ma thiophos.

    1. Green leaf ephid - leai se mea leaga matautia. E suamalie le sua, tuʻu le sugary lafoaʻi le lelei, lea e faʻaogaina ai le siʻi. E salalau vave, o lau lanu lanu samasama ma faʻapalapala. Faʻamau i le pito i lalo ole laupepa.

      Feteenai aphids e mafai ona iniseti.

  1. Slugs - osofaia i tulaga o le mafiafia ma le masani ona tulaʻi mai. Latou te faʻaleagaina le 'aiina o laulaau. E mafai ona e tauina i latou i le molluscicide (sauniuni granula). Ua salalau solo i autafa o vao i luga o le fogaeleele.

E faʻapefea ona toe faʻatulaga le hydrangea ina ua mavae le taumalulu?

Afai na saunia lelei fugalaau ao lei amata le tau malulu (natia i lalo o le ufiufi), o le a leai ni faafitauli. I le amataga o le tautotogo, o le a ola fugalaau ma o le a fiafia i le taumafanafana ma fuga fou. Ae faapefea pe a tumau le fugalaau i le taumalulu e aunoa ma se malutaga? Toe foʻi i le pepa tuai o le a faigata. Ae o lenei galuega e faigofie tele.

  • E manaʻomia togafitiga e puipuia mai faʻamaʻi faʻamaʻi. lapalapa o le talavai poʻo faʻamaʻi paʻu.
  • O laʻau ma lala ua afaina ua aveeseina ma pe a maeʻa vaiaso e lua o toe togafitiga.
  • Faʻalogo lelei ile eleele. Ia faʻamaonia vaivai lemonite solution.
  • Ia mautinoa ia faʻamamaina foliga o le laau, aveese ogalaau malulu ma mago, e fafaga. O lenei tausaga o le a le totogo, ae afai e te faʻaaoga uma fua talafeagai ma saunia lelei mo le taumalulu na sosoo ai, i le tausaga o le a toe malosi ma fuga.

Hortensia o se fugalaau manaia e alofa tele ma tausia. Tausia lelei o ia ma o le a avea o ia ma teuteuga sili o lau togalaau o le taumafanafana.

Ata

Le tele o faʻamatalaga i luga o hydrangea garden faʻamaʻi faʻaalia i lalo: