Ficus

O faʻamaʻi matua o le paʻu laau, o le a le mea e fai pe a maʻi le maʻi

I lalo o le natura masani, o le pusa paʻu laau toto o se laufanua lauiloa ma se pulou pupula e tupu e oo atu i le 50 mita le maualuga.

E ola i totonu o nuʻu vevela i avanoa avanoa i saute o Initonesia, Asiapika Asia, ma Initia i sasaʻe.

Tului I le 19 senituri, na maua mai ai le paʻu masani mai le sua o lenei mea. O le mea lea, o le igoa lona lua o le tusi - elastic, mai le Latina "elasticus".

O ai e mafai ona faʻaleagaina le fila laau, auala e pulea ai meaola faalafua

O faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona fesootaʻi ma le faʻaalia o paluga ia i latou, ma o latou togafitiga i lenei tulaga o le faʻaumatia lea o iniseti.

E masani ona osofaia le laau shchitovki, moli vavave ma mealybug. I totonu o faleoloa mo uo alofa, o loʻo i ai sauniuniga talafeagai mo le taofiofi o manu. O a latou faʻamatalaga o loʻo auiliili faʻamatalaina le fua ma le faasologa o gaioiga.

O le parasite autu o le fua. Shchitovka i luga o fusi mumu fua o le laau toto mai laulaau, o laulaau e ufiufi i se mea totino ma e momoli se manogi manogi o le pala. Afai e te le tauina le manu, o le a oti.

Ina ia aveesea le talita mai le laau toto, fufuluina i le vai mafanafana ma le fasimoli. Ia savali ma le faaeteete i laulaau uma ma lālā, ae aloese mai le paʻu i luga o le palapala, ina ia le faaleagaina ai aʻa o le fusi.

A maeʻa le taʻele, tuʻu le fugalaau magumaʻu i le vevela, ona fufuluina lea o lau ma le palapala o le laau ma le pefu asu. O le tapaa tapaa e maliu mai le tapaa ma o le a le toe amata, aemaise lava pe a maeʻa le fufuluina o le suavai i vai paʻu.

O le a le mea e fai pe a paʻu lauulu mai le ficus

O le tele o tagata totō laau talitonu e talitonu o le maualalo o laʻau pito i lalo o le ficus o le masani. E le saʻo lenei mea. O le laau e matua, ma o laititi pito i lalo o mafuaaga masani e pa'ū, ae e le tatau ona ufiufi le ogalaau. O le faʻaalia o le ogalaau e le lelei, o le tuufaatasiga o le palapala, vevela ma le malamalama e mafai ona aʻafia ai.

O mafuaʻaga o faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e sili ona fesoʻotaʻi ma lona tausiga. Muamua, o le aʻa o se laau e mafai ona faaleagaina. O le mea e ono tupu, o le faiga sese o le faususu e tatau ona tuuaia. O iinei e te manaʻomia e faʻaitiitia ai le faʻafeinu ma faʻatulaga le faʻaogaina o le lanu vailaʻau.

Afai e aʻafia le laau i le faʻaaogaina le talafeagaivai Cycron solution - nma se mataua o le vai faʻafefe mataʻu fa. Tausia le palapala palapala.

O le mafuaaga e sili ona le lelei mo le tuʻuina o lau aʻa e pala. Faailoga - lau paʻu, vaivai, ma le vailaʻau e oso mai ai, ogalaau. Leai se togafitiga, e tatau ona lafoaʻi ma faʻapipiʻi le laau.

Afai i le taimi muamua na e matauina le tuputupu ae o laulaau fou, ona amata ai lea ona liu laulaau ma paʻu, mafuaaga - soona inu tele. Ona o le tele o le susu, ua amata ona pala le aʻa. Gaoioiga: vai na o le pito i luga o le eleele e misi, ufiufi le laau i le foila, mataʻituina le tulaga maualuga o le vevela ma sulu i lalo o le pepa.

Aisea e lanu ai lanu samasama

E tele mafuaaga e mafua ai ona lanu samasama laʻau o le paʻu. Afai e te matauina se mea e pei o lenei i lau laau toto, sui le taimi o le fafaga. Ficus galue malosi i le tele ma le itiiti o le susu.

Afai e te masalomia e le lava le malamalama o le laau, lafo i se mea susulu malamalama, ae le o le tuusaʻo saʻo i le susulu o le la. E mafai ona susunuina le laau.

O se mafuaaga talafeagai o le maʻi atonu o le tele o le ulo. Faʻatasi ma le taimi o le a vavalalata. Taumafai e suʻeina. i ni tulaga sili atu ona lelei.

Lanu samasama o laulaau e afua mai foi i siama afaina. Cercospora - o se anufe e salalau ai lanu uliuli i laulaau, ona palau lea o le laula ma taʻe. Aveesea le fasipolo o le a fesoasoani fomaʻi oona. Togaina i latou i le laau ma asiasia vailaau vavalalata - e mafai ona salalau solo.

Botrytis - o se parasite eleele lea e afaina ai laulaau ma lanu samasama-lanu. Laʻau tupu vave, mafua ai le oti o le laau. Iloilo le laau mama, aveese lala ma lālā ua faaleagaina e le suka. Ona togafitia lea o le ficus fungicide.

Ina ia aloese mai le toe foi mai o le faamaʻi, faʻaalu le prophylactic spraying vailaʻau.

Brown i luga o paʻu mica ficus

Afai e te matauina o lau ua foliga mai o le paolo enaena, aua nei e faanatinati atu i le atuatuvale. O le tele o ituaiga meaola e ola i lau lanu - o se mea faʻaleagaga, ae le o se faʻamaʻi. E tupu mai i le faʻalavelave faigata ao tulaʻi. Naʻo le faʻaleleia o le tausiga o le laau.

Brown i luga o lālā e iloa ai le vevela vevela, faʻapea foʻi le fafagaina tele.

Lanu enaena lanu enaena mumu. Masalo o le ipu o loʻo i lalo o ave saʻo o le la. Tuu i totonu o se nofoaga e le o malamalama, ae le o se pogisa.

O le isi mafuaaga mo le faʻaalia o stains - faʻataʻitaʻiga ma le masuasua. Faʻasaga le laau i se nofoaga filemu, e aunoa ma se avanoa i le malulu, ma faʻafetaui le taimi ole fafaga.

Anthracnose - O le isi faʻamatalaga mo le fesili pe aisea e aliali mai ai ni lanu enaena i luga o lau o ficus. O se mumu vao e susunuina i luga o laulaau, lea e tau atu i le toe pauu ese. Togafitiga - aveese uma maʻi mama ma togafitia i le fungicide.

Faʻalogo! Aʻo tausia se mea, ia manatua o lona manogi suamalie o le mea oona. Fufulu lima i le maea ai o togafitiga.

O le a le mea e fai pe afai o lau laʻau fou e fai ma papaʻu

O lau laʻau fou e tupu laʻititi, nai lo lenei tulaga o loʻo maʻi maʻi? E tele filifiliga:

  • E le lava le mea e maua mai i le laau. O lea la, e tatau ona e suia le palapala ma mataʻituina le fafagaina tatau.
  • Tele le susu. Ina ia aua nei fofoina i le faasusu, siaki le maualuga o le eleʻele palapala i se laau. Aveese le pito i luga o le lua senetimita, pe afai e sili atu ona malogo, e mafai ona e sasaa.
E taua! A faʻamamaina le paʻu laau, ia mautinoa o le vai e le malulu. E sili ona lelei le tuʻuina o le vai e faʻaputu.
I le laau na tupu lelei, siaki le vevela ma le mago o le ea i totonu o le potu. Vaavaai mo se faʻamalamalamaina o le laumei, mo se aofaiga talafeagai o le faʻapala.

Aisea na faʻaputuina ai laulaau laulaʻau

O lau laau sa susulu, ma lau lauusiusi ma se pale matagofie, ae mo nisi mafuaaga na amata ai ona mou atu. Aiseā ua paʻu ai laʻau, o le a taʻuina atu le upega tafaʻi luga ia i latou. I luga o le mea na afaina apogaleveleve mite. O lenei mea inu pia ma vaiinu mai lau. E mafai ona e faʻaumatia o ia e faʻaaoga ai le fausiaina o tapaa. Fufuluina le suavai i lau o le fusi i lenei vai. Ufiufi le laau i se afifi palasitika po o se palasitika mo aso e lua. Manatua, o susu e fafaga i le vevela malosi ma le ea malulu.

E te iloa? Buddhist monokers latou te tapuaʻi i le laau o se laau paia. E tusa ai ma le tala, o le mea lea na maua ai e Prince Siddhartha Gautama le malamalama, ma mulimuli ane na faatuina e le lotu Buddha le lotu.
I le faaiuga, o se isi fautuaga. Faʻatau faʻatau se laau e te manaʻomia e faʻatulaga vave. A mafai ona galo nisi o laʻau pe a suia le ficus. Aua e te popole, o se tali lea i le atuatuvale i le taimi o felauaiga. Toe toto le meaʻai i totonu o se fagu fou ma le faʻaleleia o eleele ma fufuluina i le Epin. I le gasologa o taimi, o le a maua ai e lau laau ona uiga matagofie.