Fualaau aina

12 ituaiga o laau tulaga ese e taʻua o le oregano. Uiga o ituaiga, ata, faʻapea fautuaga mo le tausiga

O se mea sese le mafaufau i le oregano na o le vevela, lea e mafai ona faʻaaoga faʻapitoa i le kukaina. E i ai foi le tele o vailaau faafomai, ua faaaogaina i le cosmetology, ua teuteuina i togalaau ma paka.

O le tausia o ia e faigofie ma faigofie, o lea matou te fautua atu ia e faamasani i le lisi o ituaiga ma ituaiga o lenei meaalofa ofoofogia o le Tina Nature.

O lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai ituaiga e 12 o se laau tulaga ese e taʻua o le oregano, ma faʻamatalaina auʻiliʻili uiga o ituaiga, ata ma fautuaga mo le tausiga.

O le a lenei mea totino ma pe fia ituaiga o meaʻai?

E silia ma le 50 ituaiga o oregano.. E tofu i latou ma se tele o microelements, vitamini ma isi mea aoga e mafai ona aoga tele i se tagata. O se vaega o lea mea na foafoaina e le natura, o se vaega o le mea na fafagaina e taumafaiga a le au faifaatoʻaga, ae o le ola ae i lima o tagata e le sili atu ona leaga nai lo le vao.

O ituaiga eseese o oregano, o latou igoa ma ata

Suria

O se laau e fua mai ai lau oval, e oʻo atu i le maualuga o le mita e tasi. E laitiiti, piniki pe fugalaau lanu piniki. O lenei ituaiga ei ai se manogi e ese le matagofie ma le malosi, o lea e sili atu ona faʻaaogaina nai lo isi mo le gaosia o mea manogi ma le kukaina o meaʻai.

O le suauu ore oreina e faamamafa lelei ai le paʻu o le paʻu ma faʻamalolo ai manuʻa.

Turkish

O meaola sili ona vevela na aumai mo le taimi muamua mai Eleni. O lona gasegase e malosi lona pala, ma o laʻititi e laʻititi, milipo.

Eleni

Gagana Greegano e tupu i Balkans ma Greece. Laʻau faʻapitoa i laumei lanu meamata, laiti ma ufitia i le tele o lauulu malulu. Fugalaau fualaau toto, lanu paepae. O loʻo i ai se manogi malosi tele ma le manogi sili ona mu o meaola uma o loʻo i ai nei (o le tele o le vevela i totonu o se ipu e oʻo atu ai i se taimi puupuu puupuu o le laulaufaiva).

Tinamatua

O se tasi o ituaiga meaola masani masani. Latou te maua se manogi faapitoa, malosi ma le manogi, faapea foi ma le tofo ma le oona. O lenei laʻau matagofie ma matagofie tele e lelei tele mo le teuteuina o 'au ma mixborders: o lanu lanumumu lanumoana ma fugalaau laʻau ma pito i lalo i lalo.

Aureum

O le laau Aureum e oʻo i le maualuga o le 25-30 cm. O uʻamea e faʻamalosi, malosi, saʻo, e ufiufi i sina mea vaivai. Pulu-lanu piniki po o lavender e aoina i le pine pine. Taimi o fugalaau - Iulai-Setema. O laʻau e faʻafeagai, fuamoa, laiti, ola i luga o le aʻa sei vagana ai le pito i luga.

Afai e tuputupu ae le laau i le paolo, o ona lanu o le a valiina i se lanu meamata lanu meamata, ma afai oi totonu o le la, faatasi ai ma se vaega o le auro. Faʻaauau le maualalo o le vevela.

Aureum Crispum

E ese mai le eseesega o le faaipoipoga i lona laumei ma le lapisi o laʻau e fefiloi ma ni mea taua auro. Laʻau violē-lanu piniki talu mai Iulai. E manogi le manogi.

Tusi

Tuuina atu ituaiga o laau, e oʻo atu i le 20-25 cm le umi. O laulaau o le ovate, lapotopotoina, soʻo, petiolate. E mafai ona fesuiaʻi mai le lanu lanumeamata i le lanumeamata. O le kiona-papaʻe paʻepaʻe e aoina i le pupuʻu, o loʻo tuʻu saʻo i luga, saʻo lava.

Lanu samasama

O le tagata matutua e oʻo atu i le maualuga e na o le 5-7 centimita, o le mea lea e manatu ai lenei ituaiga o se tasi o mea aupito itiiti. O laulaau e laiti, faʻaloloa, faʻatulagaina e aunoa ma se faʻatonu, samasama samasama. Ona o le manogi malu ma le manogi manogi e masani ona faʻaaogaina i le kuka ma i le sauniuni o pepa lauti.

Teuga

O lenei ituaiga na faʻapipiʻiina e teuteu ai togalaau aina ma e le talafeagai mo meaai. E i ai ona laumei fugalaau lanumeamata lanu meamata ma sina lanu violē, lau lanu lanumeamata. Pe a malulu ma i totonu o le malamalama, o le laau e pulea i lanu violē. Fugalaau e laiti, lanu piniki ma paʻepaʻe paʻepaʻe i talaane o petals. E oʻo atu i se maualuga o le 20-25 cm. Faʻafefete i le lāmala ma le vevela.

Caramel

O le togavao e oʻo i le maualuga o le 30-40 cm. O laʻau e faʻafeagai, o lanu lanumeamata, fusi i tafatafa o le pito i lalo. O le pito i lalo e ufiufi i se moli, ma ni lanu samasama i luga. Fugalaau o loʻo faʻaputuina i le paʻu. Buds uma o lanu piniki. O lenei ituaiga e maua ai le manaia matagofie ma le manogi manogi.

Paʻepaʻe

Faʻapitoa ma matagofie i foliga vaaia eseese. Uʻu miti, faʻalalauina. Lea e seasea lava, elliptical, atoa, ma faʻaiuga mataʻutia. O le vaega pito i lalo o le lanumeamata lanumeamata ma le lalaga ma se mea paʻepaʻe paʻepaʻe, o le pito i luga e sili atu le susulu ma le lamolemole. Mamanu ma matagofie tele toto. O fugalaau e laiti, lanu piniki-lanu violē, e aoina i ni pulou i totonu o le togi o le papa. E manaia le manaia.

Rainbow

Togafitiga faafomai, meli ma le faʻamalosi. O le togavao e oʻo i le afa mita le maualuga. O le pasene tele o le anthocyanin, o le mea lea e maua ai i le tumutumu se lanu viole lanu moana. Fua matala

Faʻamatalaga e uiga i le alu

Oregano e le lelei ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa mo le tuputupu ae. O loʻo toʻafilemu i le tau malulu o Rusia ma le vevela vevela, e ola i luga o soʻo se eleele (sei vagana ai le eleele). Ae ui i lea, e tatau ona matauina iinei nisi o aiaiga.

  • Mo se seleselega vave, totō oregano i le oneone oneone ma le suavai aupito maualuga ma le eletise.
  • Filifili le pito sili ona susulu. Suavai i taimi uma, e le mafai ai ona faʻamago le eleele.
  • I vao vevela, o le laau e matua maaleale lava, o lona uiga e tatau lava ona vele le moega ma masani ona tatala le palapala.
  • E fautuaina le toe totoina o le laau ile 5 tausaga, ona tumau ai lea o ona uiga faʻamalolo.
  • Mo le fafagaina, o mea uma e lua (manulele manu, mullein) ma faʻaaogaina o fugalaʻau faʻalavelave.
A faʻamaligiina, aua le faʻaaogaina se pulupulu, ae mafai ona faʻafeinu faʻatasi ma se tamai moli, ina ia aua nei faʻaleagaina le faʻavao.

Oregano - aoga ma manaʻomia nofoaga faʻatoʻaga uma. E mafai ona e talanoa e uiga i ona aoga mo se taimi umi, ma le tausia o ia e faigofie ma manaia. Teuteu lau togalaau faʻatasi ma se uluaʻi paʻu alpine ma se togavao o oregano, poʻo le faʻapipiʻiina o lau lava fale togalaau togalaau - ma o le ae le toe salamō i ai!