Potatoes

Faalavelave Tutupu Faalavelave: Bellaroza potato potato

Mo se taimi umi, ua avea le pateta ma taʻitaʻi i fualaau faisua ma ua faʻaaoga e saunia ai ipu eseese. E faigata tele ona mafaufau i se tasi taimi na fai ai o tatou augatuaa e aunoa ma ia. I aso nei, e tele ituaiga o pateta o loʻo ola i soo se mea ma e le gata na i ai uiga faʻalelei tulaga ese, ae e foliga ese foi. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i se pateta faapitoa tele ma le igoa matagofie "Bellarosa", o le a tatou mafaufau i le faʻamatalaga o ituaiga ma mea e sili ona taua o lona totoina i lona togalaau.

Eseesega faʻamatalaga

O ituaiga taitasi ei ai ona lava uiga, lea e mafai ai ona iloagofie i isi. Mafaufau i se auiliiliga auiliili o fualaau aina ma fualaau o "Bellarozy".

Lanu

O se uiga iloga o lenei ituaiga e manatu o se ituaiga matagofie o le toto ma matagofie.

Aoao atili e uiga i isi ituaiga o pateta: Irbitsky, Ilinsky, Veneta, Kiwi, Rocco, Zhukovsky Early, Slavyanka, Udacha, Gala, Nevsky, Queen Anna, Rosara, Zhuravinka, Blue, Adretta, Red Scarlett.

"Bellarosa" o loʻo faʻaalia i le fuaina o fualaau aina, ia o loʻo i totonu o se tulaga tuʻufaʻatasi ma ausia le maualuga o le 80 cm. O le vailaʻau o loʻo i ai ni ona malosi ma ni laʻau faʻamalolo, o ona pito e fai sina siva. O le laau toto e fuga mai i ni meaola laiti e i ai se lanu mumu-paʻepaʻe.

E te iloa? O le fanau mai o pateta o Amerika i Saute. I luga o le konetineta e mafai lava ona e tautevateva i luga o se togavao. O le muamua na tupu aʻe ai fatu na amataina i Initia i le lotoifale, o le totoina lea o le laau ma le tufatufaina i le lalolagi atoa.

Fua

A maeʻa le togavao, ona faia ai lea o fatu i luga o le rhizome, lea e mafai ona oʻo atu i le 10 fasi vaega i lalo o laau taʻitasi. O lapisi e tutusa tutusa, lapoa pe lapotopoto, o le mamafa o le 200 g - o le fuataga laititi lea o tubers, ae o tagata sili ona maua - e oʻo i le 800 kalama. O le fua e iloa i le paʻu mūmū po o le paʻu piniki, i luga o fatu e laiti, papaʻu faʻaoga laiti, lea e lauiloa o le "mata". O le pele o se gaogaosa ma le vavao, lea e fesoasoani i le puipuia lelei o le tino o pateta mai le faʻaaogaina o masini. O le lanu o le tino o le samasama samasama, e mafai ona oʻo atu i se lanu moli matagofie.

O se mea manaia suamalie o le vaega autu lea o le "Bellarozy". Ona o le maualuga o le maso, lea e tusa ma le 15%, e mafai ona faʻaaogaina fatulaʻau mo le kuka ma mo le faʻavelaina, ma aua nei fefefe o le a faigata tele le fua pe vaeluaina.

E taua! I le taimi o le kukaina, e le faʻapouliuligia le fualaau ma tumau ai foliga manaia, e le o le tulaga ma isi ituaiga o pateta.

Eseese uiga

"Bellarosa" ua taʻua o se ituaiga o pateta lauiloa mo le galueaina, talu ai o lona uiga o lona uiga:

  • Le faʻamaoni. E talitonuina i totonu o le lua masina talu ona toto fatu, e mafai ona amata le seleselega, ma eli - mai le tasi ma le afa masina. O le itu i saute e mafai ona ola Bellarozu faalua i le tausaga, aoina mai seleselega e lua i le vaitau. Pe a seleseleina le seleselega i le amataga o Iulai, e mafai ona e faia le isi tolauapiga i luga o le nofoaga avanoa, ona amataina lea o le seleselega lona lua i le amataga o Setema.
  • Maualuga maualuga ma maualuga, ae le o le faʻalagolago lava i tulaga tau. O le aofaiga o le seleselega e tusa ma le 30 tone i le hectare.
  • Faʻafitauli i le lamala. Atonu e umi se taimi i le eleele mago ma e le afaina ai.
  • Le malosi e ola ai i luga o soʻo se eleele, e le aofia ai le mamafa o le loam.
  • "Bellarosa" o se laulau eseese o pateta.
  • E ui lava i le mea moni e vave lava le ituaiga, e faʻauigaina i se ola umi, e le pei o isi ituaiga o fua tele.

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma le lelei o le "Bellarozy" o:

  • le le mautonu i tulaga tuputupu ae;
  • tulaga masani o le ituaiga;
  • maualuga fua;
  • amataga vave;
  • lelei tele le tausia o tulaga lelei;
  • tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua;
  • puipuigamalu i le faaleagaina o masini;
  • sili ona lelei;
  • maualalo maualalo i le teuina umi.
Faatasi ai ma vaivaiga o lenei ituaiga e aofia ai:

  • e faigofie ona tuai;
  • lagona lelei i le malamalama: afai o le pateta e lagona le le lava, o le a fai ma fatu fatu.

Vaega o le tuputupu ae

Ina ia maua se maualuga maualuga ma maualuga, e tatau ona e mulimuli i tulafono faavae o le tausiga ma le galueaina o le "Bellarosa".

Tulafono faʻavae

O le nofoaga o le a totoina ai le pateta e tatau ona amata ona saunia i le tautoulu; i le tautotogo, na o le eliina o le eleele e manaomia.

I le taimi o le tautoulu, pe a faʻaleleia le eleele, e tusa ma le 7 kilokalama o le faapalaga poo le humus e tatau ona faʻaaoga i le sikuea sikuea 1 o le palapala ina ia faʻateleina ai le fua.

I le taimi o le tautotogo, ua faʻamaʻaina ma faʻamalosia le eleele i fugalaisa e fesoasoani i le tuputupu ae malosi ma le puipuia o vao mai faʻamaʻi ma faʻaleagaina e faʻamaʻi. Faʻatauina o le ammonium nitrate, ammonium sulfate, sulfate sulfate e talafeagai mo lenei mea.

E taua! Ma o le eleele e le faaitiitia, e tatau ona matauina le malologa i le va o le totoina o pateta, po o le totoina o laau toto i nofoaga e tupu ai aganuu o kukama, anufe, greens, po o kapeti. E le fautuaina le totoina o fatu i totonu o le teritori lea o loo olaola ai laau totō.

E tusa ai ma le sauniuniga o le totoina o mea mo le totoina, mo le 2 vaiaso e tatau ona tuu i totonu o atigi pusa laupapa pe lafoai i totonu ina ia totoe le pateta i le ao ma le vevela o le ea e tusa ma le 15 tikeri, o le a tupu vave le germination.

E tatau ona manatuaina e mafai ona tupu tele ia tubers i le lumanaʻi, o lea e taua ai se auala talafeagai i le tausia o le taimi tatau i le taimi o le totoina.

E tatau ona i ai laina taʻitasi i se mamao e oo atu i le 100 cm mai le tasi ma le isi, ma o vaieli e tatau ona mamao i le 40 cm. O vaieli, ua saunia mo le totoina o pateta, ua tumu i fugalatini ma fugalaʻau, o se sipuni i mea lelei taitasi. I luga o le pito i luga o le mea faʻaaogaina e tatau ona tuʻuina le tubers "Bellarozy" ma ufiufi ai palapala. O le loloto o le loloto o le tulaueleele e 10 cm.

Vaʻaia togatini

O le lelei ma le tausiga masani o pateta o se faʻamaoniga o le maualuga ma lelei le seleselega.

Faatasi ai ma elemene taua o le tausiga e mafai ona iloa le tatalaina o le eleele. O le faia o sea ituaiga taualumaga e tatau ona o gatasi ma le faʻaumatiaina o vao vao, faatasi ai ma le fesoasoani a le au. E lua mea e te lua faia: i le taimi lava e tasi e faʻaumatia uma laau vao e le manaomia i luga o le teritori ma faʻamalo le palapala o le palapala na faia pe a mavae le tafe. O lea mea e matua leaga tele mo pateta, ona e faʻasaina ai meaʻai o le palapala i le okesene. O le tele o le faʻaleleia e faʻalagolago i le malosi ma le tele o taimi e alu ese mai ai, faʻapea foʻi ma le tupu aʻe o vao vao. I le averesi, o sea mea na tupu e tatau ona faia a itiiti ifo ma le 3 taimi i le vaitau o le aganuu. O le taimi muamua e fautuaina e malepe i le eleele i le tasi vaiaso pe a uma ona totoina pateta, e tatau ona toe faʻaleleia pe a amata ona tutupu mai muamua wili.

O le faʻaleleia o le natura e maua ai le palapala o le eleele, o le mea lea, e le manaʻomia le faʻaleleia atili o le "Bellarosa".

O se vaega tāua o le tausiga o togalaau o le faʻasusuina o le palapala i le taimi o le tupu aʻe o pateta:

  1. A oʻo mai pine muamua, e tatau ona e fafagaina laau i fusi poʻo moa moa.
  2. A o lei totoina pateta, e fautuaina e faaopoopo le urini poʻo se vaifofo o le efuefu ma le sulfate sulfate.
  3. I le vaitau o le vavalaʻau, e mafai ona e faʻasuina le palapala ma se paluga o le a aofia ai mullein ma superphosphates.

O le faia o laʻei e tatau ona faia pe a uma ona susu le eleele ile timu; afai e tuʻuina le faʻalaʻau i luga o le eleele mamago, e mafai ona susunuina aʻa. Pe a oʻo atu le pati patisi i le maualuga o le 15 cm, e tatau ona faia muamua le mauga. O lenei faiga e tatau ai ina ia faafaigofieina ai le togavao i le vai ma le ea. O le faʻatulagaina o le eleele e aofia ai le tosoina o le eleele i luga o laau taʻitasi o le laau i se auala e le aʻafia ai ona aʻa.

E te iloa? Na sau Potatoes i atunuu Europa faafetai i le monkone Neronim Kordan i le 1580. Ae o le faaaogaina o meaai a tagata Europa na amata i le faaiuga o le 18 seneturi - na latou fefefe i fua ma talitonu latou te mafua ai faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo, e pei o le lepela.

E faigofie lava le totoina o ituaiga pateta eseese o le "Bellaroza" i loʻu eria, e le manaʻomia ai se tausiga faapitoa ma se taumafaiga, ae e aumaia i taimi uma se fua tele ma maualuga. O le mea autu o le mulimuli i tulafono faavae mo le totoina, siakiina ma tausia lelei laau.