Fale

E faʻapefea ona e faia se masini eletise mo le fale kosi i ou lava lima? Mo i latou e talisapaia le taotoga o le taotoga

Vaʻavave mai i luga o le kiona - o se tasi o tulaga talafeagai mo le ola maloloina o laau.

Ma mo lenei mea e tatau ai ona tatalaina ma tapunia le matagi i lea taimi ma lea taimi, ma faapea ona pulea ai le siosiomaga i totonu.

Ae le o tagata uma e umia fanua e mafai ona faʻaauau ona faia lenei faiga.

I lenei tulaga, e mafai ona foia le faafitauli i le faʻaaoga faʻapipiʻi matala Vents i luga o le faavae o le suavai eletise. Le faia o se masini e mafai e tagata uma ona tutoatasi.

E faʻapefea ona galue se vaimoli vai?

O le uila e tutusa hydraulic motortoe fai.

O le masini e aofia ai se fale faʻamaufaʻailoga lea e faʻaogaina ai se piston ma se uaea.

Suauu, ea poʻo isi mea, galue i lalo o le mamafa i totonu o le masini, mafua ai ona alu le piston, lea e aveesea ai le tootoo.

Fesoasoani: i le silasila i mea ua taua i luga, o lona uiga o le faagaoioia o le tane eletise e manaomia ai le i ai o le ea o le ea ua pamuina e le pamu.

Ole masini eletise e faʻaaogaina i totonu o le greenhouse e tusa ai ma le mataupu faavae lava e tasi, ae o lona taotoga e le manaʻomia ai le i ai o se pamu ma malosiaga malosi.
O tulafono o le fisiki ua faapea mai le faateleina o mea vevela ua faateleina. O le eletise eletise ma le fale faatumulia i se vai.

I le maualalo o le vevela o le vevela, ole aʻafiaga i totonu o le masini e le afaina ai le uamea, e mafai ai ona tumau i se tulaga tumau.

I le taimi lava e le maualuga o le vevelao le suavai e faalautele, e mafua ai aʻafiaga i totonu o le afi.

I lalo o le mamafa, o se piston ma se tootoo e alu. O le tootoo o loʻo faʻapipiʻi i le faʻamalama e tatala ai le fusipaʻu pe a faimalaga, lea o le a maua ai le ea i totonu o le fale koli.

Le lelei ma le le lelei

O le lelei o lenei mamanu e aofia ai mea nei.:

  • faʻasalaga le faʻaogaina O le suavai eletise mo le kiona e le manaomia ai soʻo se gaioiga i le taotoga;
  • faʻamaoni. O le faʻavae faigofie o le faʻatinoga, lea e faʻavae i luga o tulafono faaletino, o le masini e le mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o le toilalo. I lenei tulaga, o le avanoa o le toilalo i galuega e latalata i zero;
  • tau maualalo. O lenei faʻamatalaga e faʻaaogaina e le gata i le masini lava ia, ae faʻapea foi i tau o lona faʻatinoga. E le o iai, talu ai e le manaʻomia e le masini le eletise poʻo nisi elemene faaopoopo e manaʻomia ona sui;
  • tetee i suiga o le vevela;
  • saogalemu. O le masini e matua le afaina uma i le soifua maloloina o tagata soifua ma laau toto, aua e le manaʻomia le faʻaaogaina o mea matautia (mo se faʻataʻitaʻiga, PET) poʻo mea faʻafefe.

O loʻo i ai le vai eletise ma mea le lelei:

  • o le mataupu faavae o le masini e le faatagaina ai e faapipii i luga o le itu;
  • e leai se avanoa e faʻaaoga ai le masini e tatala ai faitotoa ona o lona maualalo o le mana. E le gata i lea, e le fetaui mo le faʻaaogaina i totonu o lanu meamata tele;
  • ma le faʻaitiitia o le vevela o le ea, o le vai i totonu o le masini e le vave faʻaitiitia (o le taimi malulu e tusa ma le 15-25 minute). O se taunuuga, o le malulu malulu o le a tafe atu i le ea i le taimi atoa, lea e ono afaina ai laau.

Faʻaauau le ea a le ea e faʻaaogā ai le masini eletise

E taua! A o leʻi tuʻuina le masini, ia mautinoa o le faamalama i totonu o le kiona e matala faigofie.

O le faʻapipiʻiina o se masini eletise mo greenhouses ia e faia ai oe lava ia manaʻomia meafaigaluega nei:

  • eletise eletise poʻo sikulipili;
  • sikulima po o sikulima;
  • suavai eletise

Laasaga faʻagasolo:

  1. O le suavai eletise ma le paʻu e tasi o loʻo faʻapipiʻiina i le falemalama.
  2. O le laina lona lua o le masini e faʻapipiʻi i luga o le faʻatalama o le faʻavaa.

Afai e saʻo le fua o le tootoo ma le maualuga o le paʻu, o le maualuga o le faʻaopoopoga o le uamea o le a oʻo atu i le 40 cm pe a oʻo mai le vevela o le vai mai le +10 i le +30 tikeri. E masani lava e lava le tatalaina o le transom.

Faʻatauga faʻafuaseʻi ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi

Ina ia otometi le tatalaina o matagi, e mafai ona e faʻaaogaina le mea tuai o le taavale tuai, lea o taualumaga nei e talafeagai:

  1. E talafeagai le tipiina o le polo o loʻo i le pito i lalo o le paʻu, aʻo tuʻuina le maualuga pito umi o le vevela lea na faapipiʻi ai.
  2. O le paʻu ua pipiʻi i se mea leaga. Ina ia aua nei faaleagaina, e tatau ona pupuni i tua o le vaega pito i tua.
  3. I le pito o le vaeluaga o le paʻu (o lona uiga, i totonu o le opo lea na faapipii i ai le polo) o le lua e tolu mita le 3mm o loʻo puʻeina.
  4. FAʻATASI! Pe a vaʻavaʻai fafo mai le pusa, o le ea e matua vevelaina, faatasi ai ma le taunuʻuga e mafai ona maua i totonu o tupe. O le mea lea, i le taimi o lenei faiga o le faʻaaogaina o tioata saogalemu.
  5. I luga o le pou e tipi le filo.

Ua sauni le tane e faʻaaoga. E galue i luga o le mataupu faavae e tasi e pei o le suavai eletise.


E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o mea tutoatasi o le fale lauʻeleʻele faʻatasi ai ma se masini faʻaleleia faʻaleleia o se mea faigofie, ma e mafai lava ona maua e soʻo se tagata. I le maeʻa ai o lenei galuega i le taimi e tasi, i le lumanaʻi o le a faʻaola oe lava mai faigata e le tatau ai i le totoina o fua.