Greenhouse

E faʻapefea ona fai se suauu mai polypropylene pipes i ou lava lima?

E mafai ona e tuʻuina atu i lou aiga fualaau faisua fou ma lau mai le amataga o le tautotogo e oʻo atu i le taufaʻaiuga o le autumn, faafetai i le fesoasoani lelei i le tulaga o se fale koli. I totonu o tagata nofo mafanafana, o le fausiaina o pipili polypropylene e matua lauiloa lava, ma e mafai ona vave faʻatulagaina oe lava. O sea ituaiga fausaga o le a malosi, umi ma i le taimi e tasi e le taugata tele.

I lenei tusiga o le a matou faia ni laasaga i lea laasaga i lea laasaga i le auala e fausia ai se fale kati mai le polypropylene pipes i ou lava lima, faatasi ai ma ata faaopoopo ma faʻamatalaga.

Ata ma lapoa

O le tele o faifaatoaga e sili ona lelei le faʻapalapalaina o le greenhouse o se lapoa tele, lea o le a mafai ai e oe ona ulu i totonu ma tupu ai iina ni ituaiga o mea totō. E taua le mafaufau mamao e uiga i le fausiaina o le taualuga, lea o le a maua ai faamalama ma faitotoa.

I le atinaʻeina o le poloketi o se falemalama i le lumanaʻi, e tatau ona amanaʻia le mea moni e tatau ona vavalalata mea e lagolagoina ai ma fusi-fesoʻotaʻiga. E naʻo le tulaga lenei o le a mafai ona ausia le mautu o le faʻavae faʻavae. E sili ona taua le mafaufau i le pito i fafo, o lona mamafa. A uma, pe a fai o le agro-tapoleni ma le ata e matua malamalama, o le mea lea, mo se faataitaiga, o pepa polycarbonate e mamafa tele, o lona uiga e mafai ona latou faaleagaina le fausaga. O le mea lea, o le filifiliina o se meafaitino ma se mamafa tele, e tatau ona e mafaufau i lagolago faaopoopo ma tuu i le ogatotonu o le taualuga o le fale lauʻeleʻele.

A o leʻi fausia se fale faʻafiafiaga poʻo se faleoloa e faia i le polypropylene pipes, o le a aoga tele le maua o se ata manino e mafai ai ona vali ata eseese ma ituaiga tetele, faʻamalosi, ma isi. O le Polypropylene pipes e lelei tele mo le fausiaina o greenhouses ma le fausiaina o ni greenhouses. Ae afai e te fuafua e fausia se fale apuni e sili atu nai lo le 4 mita, e tatau ona e mafaufau i le malosi ma le mamafa o le taualuga. Ua fautuaina e le au fai togalaau togafiti e mamanuina se fale kati ma se maualuga e tusa ma le 2 m, o le lautele o le 2.5 m ma le umi e le sili atu i le 4 m. O ia ituaiga o mea o le a lelei tele mo le fai togalaau, o le a tausia le fua o fualaau faisua, ma mo laau toto o le a ola i totonu o le fale.

E te iloa? E tusa ai ma suesuega, o uluai greenhouses na fausia i Roma anamua. I foliga vaaia, e toetoe lava a le tutusa ma mamanu faʻaonapo nei. I le ogatotonu o le XIII senituri, o na fale na faʻaalia i Siamani. Sa i ai se togalaau malulu. O totonu o lenei togalaau na maua ai le Tupu o Viliamu o Holani.

Uiga ma faailoilo lelei o polypropylene pipes mo greenhouses

O mea masani na faʻaaogaina e fausia ai greenhouses o faʻamau laupapa ma uamea. Ae o ia meafaitino o loʻo i ai se numera o faʻamaumauga taua. O faʻamalosi paʻu e le eseese i le tumau, ona o loʻo faʻaleagaina ma pala i lalo o aafiaga o tulaga masani.

Ae o le uʻamea, o lona uiga, o le umi, faʻaalia e faigata i le gaosiga. E le gata i lea, e sili atu le faigata o le faʻaaogaina o se falesa amea pe a manaʻomia. O le mafuaaga lena o le faateleina o le lauiloa o pupuvao masani. polypropylene pipes. E mafai ona sili atu le umi nai lo faʻamau faʻatasi e faia i laupapa, ma o latou tau e sili atu le taugofie nai lo le uamea. E masani lava ona mafai e se tagata nofoa mafanafana ona taulimaina ia mea, ae o le a sili atu ona faigofie le faʻatautaia o le mamanu, ioe, mo i latou oe na feagai ma le faʻatūina o le faʻaogaina o le suavai a itiiti ifo ma le tasi i lo latou olaga. E tatau ona maitauina o le greenhouse of polypropylene pipes, o laasaga taʻitasi i le laasaga mo le faia ma o tatou lava lima, lea o le a tatou tuʻuina atu i lalo, e mafai ona faʻaaogaina i le faʻaopoopoga faʻaopoopoga. O ia ituaiga fausaga e le mafai ona tatalia le avega o le kiona, o le mea lea i le faaiuga o le taimi mafanafana e fautuaina ai ina ia faatea. Ae afai o le paʻu e leʻi faia e ala i ata tifaga, ae faʻapitoa i pepa lanu polycarbonate, ona mafai ai lea e se ituaiga ata lanumumu ona faigofie ona uu uma le matagi ma le kiona. Ae a aunoa ma ni faafitauli, o le polypropylene e teteʻe i taumalulu taumalulu ma ultraviolet, lea e le mafai ai ona paʻu le faavaa i le tausaga atoa.

Atonu o le autu o le tele o tulaga lelei polypropylene frames o lo latou tau maualalo. E le gata i lea, o se ponesi manaia o le mea moni e mafai ona e tuu se fale koli i soo se tulimanu o le laufanua laufanua, ma mafaufau i le mea e tatau ai aʻo leʻi faia. Ma afai e tatau ai, i le vaitau e sosoo ai, e mafai ona siitia le fale koli i se isi nofoaga e aunoa ma ni faʻafitauli ona o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina.

E te iloa? O le taimi nei, o le greenhouse aupito sili ona tele i le UK. O le faʻalavelave e aofia ai le 2 potu tetele. O iinei e mafai ona e matamata ai i le tele o laau vevela ma Mediterranean: faʻi pama, bamboo, kofe, olive, ma isi. Na tatalaina le poloketi i le aso 17 o Mati, 2001.

O le faʻaaogaina o polypropylene pipes mo le fale gaogao, i le alu ese atu o le tagata nofo i le mafanafana o le a maua se vevela-tumau, umi, ma, taua, faʻalelei le faʻaleleia o le siosiomaga. I se tulaga aoao, o le tele o itu autu o sea ituaiga o suauu e mafai ona iloga:

  • tetee o paipa o le PVC i tulaga o le vevela (e oo atu i le 85 ° C) ma le mamafa (e oo atu i le 25 o le ea);
  • o le faʻavaa o le polypropylene e tuʻuina atu i le pala, pala, otaota, siakiina o le eleele, le aʻafiaga o siama;
  • paipa paipa ma fufuluina;
  • O lenei ituaiga o meafaitino e faʻaaogaina e pei o se felauaiga o vaiinu, lea e faʻamaonia ai lona tausisia o tulaga faʻale-tino ma vailaʻau.

Aoao atili e uiga i mea faigata uma o le tuputupu ae i totonu o se kati: tomati, kukama, isalaʻelu, pepa suamalie ma fualaau.

Mea e manaomia ma meafaigaluega

Ina ia mafai ona fausia se katipa mai pVC paipa i ou lava lima, o le a e manaʻomia:

  • Komiti o le a faʻaaogaina mo le faʻavasegaina o le pito i lalo o le fale lauʻeleʻele, faapea foi ma le fausiaina o faitotoa ma faamalama.
  • Polypropylene pipes. E mafai ona e faʻaogaina paipa i le lautele o le 25 cm poʻo le 32 cm.
  • Laʻau laupapa e tusa ma le 60-70 cm le umi O le limite o le tootoo e tatau ona itiiti ifo i le maualuga o paipa.

E tatau foi ona e saunia mea e ufiufi ai le fale koli (mo se faataitaiga, ata), puipui mo le faapipiiina o paipa i le pito i lalo o le fale koli, tamai poloka laau, fao ma se samala.

Le fausiaina o le greenhouse. Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Mo le fausiaina o greenhouses e faia mai pipisi PVC i ou lava lima, e mafai ona e faʻaaoga ata tusi o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga, ma e mafai ona e mamanuina lau lava fausaga faʻavae. Matou te ofoina atu ni faʻamatalaga auiliili mo le fausiaina o le fale lauʻeleʻele, faia fetuunaiga e mafai ai ona e faia so o se kesiva i lou tofo.

1. Muamua e tatau ona e filifili ma saunia le nofoaga o le a maua ai le fale kiliki. O le nofoaga e tatau ona faʻamafola ma tatala i le la. E fautuaina e sasaa i lalo o le kiona aveese le faavae, ae e mafai foi ona e faataatia ese le nofoaga i poloka po o piliki. I la matou mataupu, o le a faʻaaogaina papa faatonu masani, o loʻo tuʻuina atu i luga o se fasi fanua ma se tafaoga faʻasaʻo ma e fesoʻotaʻi. O lenei metotia o le a sili ona vave ma faigofie.

E taua! Ina ia avea le faavae ma mea e sili atu le tumau, e mafai foi ona e faʻaogaina faʻamau laupapa. Latou te manaʻomia le suʻe ma faʻafefe le tasi i le isi, ona vaʻavaʻai lea ma uu mau.

2. Ona mulimuli lea i le pito umi o le faavaa laau e faapipii ai laau. O le tiaʻiina o aʻa i le eleele e tatau ona i le loloto pe a ma le 30-70 cm, e fautuaina e taulai atu i le vaivai ole palapala. I le taimi lava e tasi i luga o le eleele e tatau ona tusa ma le 50-80 cm le uumi o le uamea. O le mamao i le va o laau e le tatau ona sili atu nai lo le 50-60 cm. E fautuaina e fai ni nai moli malamalama i luga o laau i le taimi muamua ina ia sili atu ona faigofie le faʻaogaina o polypropylene pipes i luga.

3. O lea e mafai ona e alu saʻo i le aoina fausaga. E tatau ona e tuʻuina se tasi pito o le paipa PVC i luga o le tootoo, punou, ma faʻapipiʻi le isi pito i le isi itu o le faʻavae laupapa. E taua tele le fuaina o le uumi o paipa ina ia mafai ai e le tagata mafanafana ona nofo lelei i le lumanaʻi e ulu atu ma galue i totonu o le kiona. I le mulimuli ai i lenei algorithm, e tatau ona faʻapipiʻi uma fao sikuea.

4. Ona e manaʻomia lea ona faʻapipiʻi pipili polypropylene i pito uma e lua ma faʻamalosi faapitoa. E mafai ona faʻatau i latou i le faleoloa e tasi na e faʻatau ai paipa.

5. Ma le isi, o le a manaʻomia ona e faʻapipiʻiina ia gaogao o le lauʻeleʻele. E mafai ona faia mai pVC lava paipa, pe mai fafie. Ona faʻapipiʻi lea o le faʻavaa i elemene o loʻo i luga ina ia mafai ai ona faʻamautuina le fausaga atoa. Faaaoga mo lenei mea sili atu paipa palasitika tutusa. O le tasi oi latou ua tuu i le ogatotonu o le fale koli ma ua malupuipuia i latou o le au. Afai e tele le potu, e mafai ona e tuʻuina atu nisi elemene sili atu e lua i itu uma e lua.

6. Ua oʻo nei i le taimi e ufiufi ai le fausaga ma se ata tifaga. E mafai ona faʻatulagaina i le fesoasoani a nai laau laupapa i laupapa pito i lalo, faʻaaoga fao ma se samala.

E taua! Ina ia aloese mai le malepelepe ma faaleagaina le ata tifaga, ua fautuaina le faia o alauni i le taimi o le faʻapipiʻi, aloese mai le tele o le lautele o mea.

7. I le faaiuga e tatau ona e faia le faitotoa ma faamalama. O le ata tifaga e tatau ona afifiina i fauga taʻitasi, a maeʻa ona tatau ona faʻamau i luga o le faʻavaa autu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fausiaina o se kativalala mai PVC paipa i ou lava lima e le faigata tele. O le mea autu o le filifili lea o mea saʻo ma ia faʻatusatusa i faʻatulagaga sa faʻatinoina muamua. Afai e te mulimuli i fautuaga uma, ona faʻaaogaina lea o le fale laufanua i le taumafanafana mo le tele o tausaga.