Lafumanu

O le a le faʻamalosi o puaa

O le mea e leaga ai, i lo tatou taimi, ua leva ona le mafai ona faateia soo se tasi i faʻamaʻi i vaega o manu e ola mo taumafa a tagata. Cysticercosis poo, i se isi faaupuga, Finnoz, lea e masani lava ona maua i puaa, o se maʻi faigata ma matautia lea ei ai aʻafiaga leaga e oʻo lava i tagata.

O le a le ituaiga faʻamaʻi ma mea e matautia

O le faʻamaʻi o le gasegase o le faʻaleagaina lea o puaa ma isi lafumanu e le fomaʻi masani Finn - o le tootoo o se taligaʻau faʻaauupegaina, lea e ulu atu i totonu o le mafaufau ma maso o manu i se saoasaoa vave, ona maua ai lea o augatupulaga sili atu ona aoga mo ia lava, i lenei tulaga o le tagata.

O lenei faafitauli e tupu i le toetoe lava o itulagi uma, i nisi mea, i se mea e itiiti ifo, ma e matua tutoatasi lava mai le tulaga o le siosiomaga o le eria.

E masani lava ona faʻaalia i le vaega o le Central Central Nonchernozem, lea e afua ai le faaleagaina o le puaa i le mea atoa - o mea na afaina ai meaola ma le leaga o manu o puaa, lea na faʻaaogaina ai le auala faʻaaogaina o le tino.

Fomaʻi togafitiga faʻafomaʻi e mafaufau i lenei faʻamaʻi o se tasi o faʻamaʻi pipisi sili ona matautia, talu ai e faigata tele ona iloa ma togafitia i totonu o se tagata. O le lamatiaga o le cysticercosis e saʻo tonu lava i le tulaga o le asymptomatic o le amataga, o lea e liliu ai le tagata maʻi i togafitiga faafomaʻi mo tulaga ogaoga ma faigata e aʻafia ai ma faʻalavelave matuia o totoga i totonu pe afai e le mafai ona maua ni faʻamatalaga lelei mo isi togafitiga.

E te iloa? O le tele o taimi e mafai ona e faʻalogo i le igoa e le o puaa, ae o le lipheadat bullish, ae e le tatau ona e tuʻuina nei pusa i se tasi o vaega, aua e matua eseese lava le tasi mai le tasi - muamua i le tele ma nisi o foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Finn, e ese mai i le vailaʻau o le vailaʻau, o se faʻaupuga faʻaauupegaina o se filifili lea, e faaopoopo atu i le fa suckers, ei ai le faʻamaoniga, e faʻaopoopoina i laina e lua o matau.

Faʻalapotopotoga faʻapitoa

E pei ona uma ona taʻua, o le sui o le finnoza o se falaova puaa (tapeworm), lea e oʻo atu i le 3 m ma e aofia ai le 900 vaega, ma o le sikuea e lua laina le matau mai i le 22 i le 32 vaega.

O le tatalaina o le tino i se mea e le saʻo, ma o foliga vaaia hermaphroditic o vaega e masani ona lautele atu nai lo le umi. Finns (cysticercus) i le tino o le puaa e pei o se tamai fagu vai, o totonu o loʻo iai se ulu.

Siaki isi faʻamaʻi o puaa, e pei o: erysipelas, pasteurellosis, parakeratosis, colibacteriosis, afia Aferika.

Taimi o le olaga

O le ituaiga faaauupegaina o le chainsaw muamua e atiina ae i luga o augatotonu (puaa po o isi meaola), ae o lona tagata muli mulimuli o se tagata ua pisia i le cysticercosis e ala i le aina o manu povi po o le le lelei o le gaʻo.

Pe a ulu atu i totonu o le manulele o le tagata, o le membrane o loʻo ufitia le cysticercus e faʻamavae, ona faʻapipiʻi lea o le pamu i luga o le okeni mucous ma ana ipu faʻafefiloi, i le mea e amata ai ona tupu ma tuputupu aʻe faʻafuaseʻi (atoa le matua tupu i totonu o le tolu masina). O vaega uma lava o matua e aofia ai fuamoa ua mafai ona ulu atu i le siosiomaga i fafo atu o tagata soifua, lea o le a fafagaina ai puaa, e ala i le 'ai o manu, i totonu o latou tino.

O le atigi figota o fuamoa na maileia i totonu o le pusa puaa, pe a faʻaalia i le sua suamalie, faʻamavae ma tuʻuina atu i ai le fausaga o le filifili faatasi ma le fesoasoani o le ono matau e ulu ai i le mucous systems, toto toto, faiʻai ma le tele o isi mea o le meaola manu.

E le gata i lea, ao faagasolo le fa masina, o le tamaititi ua atiae i totonu o le 10-millimita cysticercus, lea e fa suckers ma le pale ma le mama i le aofaiga mai le 22 i le 28.

E taua! O le paluga, ua taʻua o le puaa, e toetoe lava a le oti, e mafai ona latou tumau pea pe a mago mo ni nai masina, ma i se vaifofo o le pisuka - e oʻo atu ile 5 itula.

Toto

O le faʻaleagaina o le tino o le parasite e iloa ai lava ia i le puaa i le amataga o le faʻamaʻi, pe a o ese mai i fafo mai le toga o le intestinal i isi faiga ma masini, e mafua ai le tele o le inu (faatasi ai ma aʻafiaga o le toto) ma faʻamaʻi aʻafia ona o le malepe o otaota ma luga o le filifili.

Aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga puaa: Hungary mangalitsa, Duroc, Mirgorod, fusi mumu, papae papae, Vietnamese vislobryukhaya, karmala.

Faailoga faʻamaʻi

O faʻamaoniga o lenei osofaʻiga i puaa e masani lava e le faʻaalia, ae o le finnoz e pasi e aunoa ma ni faʻafitauli maʻi. O le mea lea, o le manu e mafai ona avea ma se avega o le cysticerci i lona soifuaga atoa.

O se tuusaunoaga atonu o se faiga e sili ona faigata o le cysticercosis, pe a tupu mai le anemia i le anemia, edema, se tulaga faamausali, ma e oo lava i le oti (faatasi ma le ogaoga o le fatu).

Suiga faʻaleaga

O suiga le lelei o le tino i puaa o manu puaʻa e mafai ona iloa na o le taimi mulimuli, pe a uma le fasi. I le avea ai o se tulafono, o le atrophy ma le dystrophie o fiva musika e matauina i vaega e aafia i le cysticercus, ma e mafai foi ona maua i totonu o musika masticatory.

Le faʻamatalaga

E faʻapefea ona e faʻaalia se mea lamatia mo le soifua maloloina o le tagata soifua maloloina ma faia se faʻamatalaga manino? E mafai e tagata tomai faapitoa vailaau togafitiga ona fesoasoani i lenei galuega faigata, o le a faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tino maliu o le manu, e masani lava i se auala o le suʻesuʻeina poo le faʻaogaina o le fomaʻi.

E te iloa? Faʻatasi ai ma le cysticercosis, e mafai ai e le siama ona sosolo atu i le faiʻai o le tagata, e le masani ona maua i maso pe o mata. O lo latou ola i le ulu e mafai ona ese mai le 5 i le 30 tausaga.

Pe mafai togafitiga

I o tatou taimi, o vailaau eseese tau vailaau faafomai ua oʻo i tulaga maualuga, ae ui i lea, i le togafitiga o le pipi cysticercosis, o le alualu i luma e le taua tele, ma e le mafai ona togafitia se manu mamai.

Puipuiga

O nisi o vailaau ma togafitiga e faia e fomaʻi ma fomai faapitoa e puipuia ai le finnoza. Gaoioiga a le au faifaatoaga:

  • taimi suʻesuʻe ma faʻamaonia togafitiga o vailaʻau faʻauu uma i atunuʻu eseese;
  • o le faasaina o le fasia o povi ma le faatauina atu o aano o manufasi e le o suesueina e tagata tomai faapitoa (i maketi, ma lima);
  • i le itiiti ifo o le siakiina o parasite i le tipi (e sili atu ma le tolu), o le puaa uma o le puaa e tatau ona faʻaaogaina faʻafuaseʻi le faʻamaʻiina;
  • pe a matauina i vaega o le tino o le manu e sili atu nai lo le tolu ituaiga, o le tino atoa ma le viscera o loʻo faʻaaogaina i le faʻaaogaina faʻapitoa faʻapitoa;
  • taimi talafeagai ma le faʻamalosi o vailaʻau ma le faʻaaogaina o tomai faʻapitoa i le tulaga mama o faʻatoaga uma ma aiga;
  • pulea le tufatufaina o pine i puaa fasia.

O gaioiga a fomai fomai:

  • ma le puipuia o le susulu mai o le faatoaga ma tagata faigaluega puaa;
  • aʻoaʻoga talafeagai o le faitau aofaʻi e uiga i le lamatiaga o le faʻamaʻi, faʻasalalauina o faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma fesili e uiga i le filifiliga sao o oloa maualuga o manufasi;
  • tufatufa atu o faʻamatalaga e uiga i lamatiaga o aano o manufasi (puaa ma pipi).
E taua! O le faʻaaogaina pea o le pikiaka, o loʻo aofia ai mea faʻapitoa e pei o le cucurbitins, lea, i le isi itu, o se sui sili ona matagofie, e mafai foi ona avea ma puipuiga lelei mo tagata.
I soo se tulaga, ina ia aua nei lamatia lou ola maloloina, soifua maloloina oe pele ia oe ma lau lafumanu, taumafai e puipuia soʻo se ituaiga faʻamaʻi i le taimi e ala i le usitaʻia o mea uma e manaʻomia ma le tulafono.