Fualaau aina

Tomato, e amataina mai Moldova - faʻamatalaga ma uiga o le lama torch tomato

Laʻau faʻatapulaʻa o tamato - o le filifiliga lelei mo le avanoa e tatala ai laufanua ma greenhouses. Latou te faʻavanoa se avanoa, e le manaʻomia ai le teu po o le pine, e faigofie ai ona tausia lelei togavao.

O se tasi o nei ituaiga faafitauli e leai se faafitauli - Torch. E fiafia o ia i le fua o le fua ma fualaau aina seia oʻo i le malulu. Faitau atili i totonu oa tatou tusiga. O mea o loʻo maua ai se faʻamatalaga o le ituaiga, o ona uiga ma uiga o le faʻatoʻaga.

Torch Tomato: faamatalaga eseese

Igoa tulagaTorch
Faamatalaga lauteleVaitaimi o le vaitau fuafuaina
FaʻatonuRusia
Toto100-110 aso
PepaFaʻamau
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata60-100 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga8-10 kilokalama ma se sikuea. mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi

O le ituaiga e fafagaina e faifeau Moldovan. E talafeagai mo greenhouses, greenhouses. I itulagi ma se mafanafana o le tau, ua totoina tamato i moega avanoa. O fua e lelei ona teuina, o felauaiga e mafai. Mai i totogo o le paranesi ua aveeseina e aunoa ma se aʻa.

Torch - ogatotonu o le vaitau maualuga-fuaina o ituaiga. O le togavao e faʻamaonia, faʻafeiloaʻi lelei, faatasi ai ma le tele o faʻavae o lanu lanumeamata. O se tagata matutua e pei o se sulu, faʻalautele i luga ma faʻamau i aʻa. O le lau e faigofie, lapoa, lanumeamata lanumeamata. Tomato e kuka i le 5-8 fua. O le taumafa o loʻo i ai i le tau mafanafana uma, o kulimi mulimuli e fusifusia i le faaiuga o Aokuso. O le gaosiga e maualuga, mai le sikuea 1. m totoina e mafai ona aoina 8-10 kilokalama o tamato.

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • maualuga le tofo o fua;
  • O Tomato e mafai ona puipuia ma faʻaaoga mo le kukaina o ipu eseese;
  • vailaʻau vaʻavaʻai e le manaʻomia le tau;
  • malie lelei;
  • maualuga fua;
  • teteʻe i faʻamaʻi tetele (tuai mumu, gutu, basal, maualuga le pala).

E le o maitauina le le lava o tupe. Le faʻaleleia o le fualaau taumafa e fautuaina le tele o le fafagaina ma le faʻaleleia o susu.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Torch8-10 kg i sikuea mita
Frost18-24 kg i sikuea mita
Aurora F113-16 kg i sikuea mita
Domes o Siberia15-17 kg i sikuea mita
Sanka15 kg i sikuea mita
Red cheeks9 kg i sikuea mita
Kibits3.5 kg mai se togavao
Siberia mamafa11-12 kg i sikuea mita
Pink meaty5-6 kg i sikuea mita
Nofoaga4-6 kg mai se togavao
Mea lanu mumu22-24 kilokalama i sikuea mita

Uiga

  • O fua e fua tele, e mamafa mai le 60 i le 100 g.
  • Pepa faʻatumu, faʻapipiʻi faʻapipii i luga o le ala.
  • O le aano o se mea manogi, e matua manaia, ma sina fatu fatu.
  • O le paʻu e manifinifi, manaia, puipuia lelei fua mai le momotu.
  • I le faagasologa o le mama o tamato e suia lanu mai le lanu lanumeamata i le lanu piniki mumu.
  • O le tofo e manaia, mauoa ma suamalie ma e le mafaamatalaina le le fiafia.
  • O le sugar sugar content e oʻo atu i le 2.6%, o le mea mama e oʻo i le 5.4%.
  • O fua e mauoa i vitamini C, amino aoga aoga, lycopene.

O Tomatoes o se mea lautele, o le a latou manaia fou, e talafeagai mo le kukaina o soupisi, itu ipu, paluga pateta, saula. O le fufuluina o fua e faia ai se mea manogi suamalie e mafai ona onā i le taimi lava pe a maeʻa pe faʻapipiʻi. Laititi, e oʻo lava i tamato e sili ona lelei mo le teuina poʻo le teu.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o le fualaauʻai ma isi ituaiga o loʻo i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Torch60-100 kalama
Labrador80-150 kalama
Rio grande100-115 kalama
Leopold80-100 kalama
Orange Orange 117280 kalama
Peresitene 2300 gm
Faʻasao vao300-350 fua
Pink Pink80-100 kalama
Apple Spas130-150 kalama
Locomotive120-150 kalama
Meli10-30 kalama

Ata

Faamasani oe lava i ata o le ata e uiga i tomato vine eseese:



Vaega o le tuputupu ae

O fualaau mamago e faʻaleleia e fualaʻau. O fatu ao lei totoina e togafitia i se tuputupu aʻe tuputupu aʻe, e faʻaleleia lelei ai le siama. Mo vavao e manaʻomia se lauʻeleʻele malamalama mai le faʻafefiloi o togalaau poʻo le vaomatua ma humus. O fatu e totoina i se loloto o le 1.5 cm, faʻafefiloi i vai ma tuu i le vevela. Mo le manuia o germination e manaʻomia se vevela o le 23 i le 25 tikeri.

A maeʻa le germination, o pusa ma vailaʻau e faʻaalia i le malamalama ma faʻaitiitia le vevela ile potu. Faʻasalaga faʻalelei, mai se pulu poʻo le faʻafeinu. A totoina e laau laau le lua muamua o laʻau moni, ona faia lea o se pine. O tamato tomato e manaʻomia le fafagaina o le faʻalavelave faʻalavelave.

Motugaafa: I le vaiaso ao lumanaʻi le totoina i se nofoaga tumau, e faʻamaʻaʻaina fatu laau, ma faia i fafo.

I totonu o le greenhouse, e totoina laau i le afa lona lua o Me. O le palapala ua maeʻa maeʻaeʻa, o le pefu po o le superphosphate ua tuʻuina i totonu o pu. O taʻavale e totoina i se mamao e 40-50 cm mai le tasi. O le faʻaogaina o laina i lalo ifo o le 60 cm. E le manaʻomia e Tomatoes le faʻatulagaga, ae e mafai ona e aveesea ia laulaau pito i lalo ma fuga le fugalaau fugalaau i luga o lima.

O fagaga e fafaga i le 2 vaiaso. E fautuaina i isi mea e faʻaaogaina ai mineral potash ma mullein diluted. Faʻaaogāina o laʻei pito i luga o le folia ma se vaifofo o le superphosphate. O le pulupuluina e faia pe a uma le amataga o le fuga, toe fai, pe a faia ovaries i lima maualalo.

Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: pe faʻapefea ona maua se fua lelei o tamato i le malae vaʻavaʻai ma taʻamilosaga o le taumalulu tausaga taʻitasi.

E le gata i lea, o mealilo o ituaiga vave o le faatoʻaga poʻo le auala e tausia lelei ai tamato ma le saoasaoa o le kuka.

Maʻi ma faʻamaʻi

O ituaiga o lili e puipuia i aʻa po o le apical rot, paʻu, ma Fusarium. Mo le puipuia o faʻamaʻi viral ma fungal, faʻamalosia le faʻapalaina o le eleele i se vaifofo o le palatini popo poʻo le sukama. O le totōina e mafai ona faʻaosoina i taimi uma i le phytosporin poʻo se isi vailaʻau faʻatau.

Iniseti gaosi oloa, faʻaogaina o le celandine poʻo le chamomile, o se vaifofo o le sapalai tagamea e fesoasoani e tau ai iniseti. Pe a faʻaaogaina e taua tele le faʻamautinoa e le pa'ū i luga o le eleele le mea faʻapipiʻi. O tōmato faʻatoʻaga e maua ai le manaia lelei ma fua lelei. Ua lava le totoina o laau i luga o le fanua, latou te faaopoopoina le ituaiga o mea e manaomia i le lisi, e aunoa ma le manaomia o popolega tele.

Laititi vaveSili atuVaitausaga
IvanovichMoscow tau fetuPink elefane
TimofeyUluaʻi amatagaPaʻu solitulafono
Black truffleLeopoldOrange
RosalizPeresitene 2Uluma luma
Sugar giantLe vavega o le kinamonaStrawberry dessert
Orange siliPink ImpreshnSnow tale
Tasi paunaAlphaYellow ball