Fualaau faʻapitoa

Le faʻaaogaina o aniani aisa i togafitiga faʻaleaganuʻu: mea tau vailaau ma faʻamaʻi

E leai se mea o le aniani a Initia e fai i aniani poʻo lela. O se tasi lea o igoa o le igoa o le ornithogalyum ("tamai mamoe moa," "susu o manu"). O lenei laau e taatele (e sili atu ma le 150 ituaiga) ma e tupu i luga o konetineta eseese (e aofia ai latitudes le tumau). E tusa ai ma togafitiga faʻaleagafesoʻotaʻi, e lua ituaiga o aano o moa ua iai faʻamalologa o mea: faleplantplant - fusi manulele ma togalaau - manu lele

E te iloa? E iloa le igoa "Indian onion" na muamua aliali mai ina ua mavae le 1961, ina ua aumai le fatu o le konithogum mai Sisifo Sisifo i le USSR. O iina e taua lenei laau o le "starry star", i Egelani - o le "Peteleema". O le amataga o le igoa "Indian onions" e le manino. Masalo, e tuuina mai e ala i le faatusatusaga i igoa "Saina Saina" po o le "riki Mongolian", lea na taua o le faamalu povi e ola i Siberia. Ma atonu, o lenei laau toto ma lona sua oona na faamanatu atu ai i se tasi e susunuina mea manogi a India. I le tasi itu po o le isi, o lenei igoa e pipii ma faʻaaogaina faatasi ai ma isi, e pei o le "branka", "squill", ma isi.

O le tuufaatasiga ma togafitiga o aniani aniani

Ua lauiloa o le ornithohalum o loʻo faʻapipiʻi moni i vailaʻau faʻasolosolo.

O le aniani aisini o loʻo i ai se mea maualuga:

  • suauu taua;
  • glycosides;
  • vailaʻau oona;
  • elemene taua
  • amino acids.

O vailaʻau faʻasolosolo e faʻalavelave ai siama pathogenic, taofi le mumū, faʻalauteleina le toto ma le totoga o le lymph, faʻavave le toto. O le aʻafiaga e faʻapitoa i luga o le porokalame lautele. O nei meatotino e sili ona aoga i togafitiga o manua ma le manua, herpes, furunculosis, neuralgia, faamaʻi manuʻa.

O faʻamanuiaga o aniani a Initia mo le tino e faʻalagolago i po o fea o nei mea ma pe faapefea ona aafia i togafitiga. O faʻamalositino faʻapitoa ua i ai le palakalo:

  • colchicine - faʻaitiitia le tiga, e le mafai ai ona faʻaputuina tioata tioata, e avea o se sui anti-inflammatory (mai aʻafiaga - manava faʻamalosi, taoto). O lenei alkaloid e faʻaaogaina i le togafitiga o le oona. O lona tulaga matautia e maualuga tele;

  • Kolhamin - itiiti lona toʻilalo, e faʻaaoga lelei i le togafitiga o le kanesa o le paʻu (i le foliga o se suauu e faavae i luga), ma o se vaega foi o isi vailaau faʻasaina o le kanesa;

E te iloa? O le fesili pe o le a le aniani Initia ma po o le a lona mafuaʻaga e le mautonu ma valea, pei o le fesili i le igoa. E tasi le manatu ile tupuaga o le laau "Indian onions" e le oi ai. E tusa ai ma se tasi lomiga, e sau mai Aferika i Saute, i le isi - mai Amerika i Saute. E i ai manatu i luga o le ornitho gum e avea o se laufanua Mediterranean Mediterranean. E ui i lea, i le ogatotonu o le XIX senituri, sa tele le nofoia o le laau ma nonofo i Europa. O iinei na iloa ai e le toatele o se faailoga o le fale. Mo se faataitaiga, i le taimi o le Taua Lona II o le Lalolagi, o fitafita Siamani, ao le i auina atu i le itu i sasae, na avea ma foliga o se "amu" starbs bulbs.

Faʻaaoga i vailaʻau faʻaleaganuʻu: pe faapefea ona togafitia i le aniani Initia

Aniani aniani, na liua i se fale o le fale, e le o leiloa meatotino o le soifua maloloina o latou aiga "vao" (e ui lava ina sili atu ona faʻaalu ma sili atu ona aoga). O a aniani Initia e fesoasoani i, faamaloloina ma le faamalu e olaola olaola i totonu o le togalaau, ae e maualuga tele le maualuga o alkaloids ma isi mea ma e masani ona faaaoga mo le sauniuniga o mea tau vailaau.

E taua! Aniani aisa - o se laau oona. E tatau ona aloese mai le taumafa i totonu i lona tulaga mamā o lona sua. Pe a faʻaaogaina i fafo, e tatau ona manatua o siama taʻitasi e tali atu i se vailaʻau faapitoa, e le afaina mo le tasi - e mafai ona afaina ai se isi i se isi. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e taua le suʻeina o fualaau faasaina i se vaega laitiiti o le paʻu lamolemole (tua o le lima, le tauau i totonu).

O lapisi, meaʻai, o suauʻu ua saunia mo le faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi mai aniani Initia.

Ootia

Oniseti a Initia latou te faʻaaogaina e fai ma fofo mo le ulu. Afai o le a tupu le tiga, ia faʻaputu sina mataua o le vai (faatasi ai ma le faʻafefe o masini). i le eria o:

  • malumalu;
  • tua o le ulu;
  • neck ma le collar (o le tiga e mafai ona mafua mai i filo i uaua ua).

Afai e te lagona se lagona mu muʻa, faʻafefete i le suāuʻu olive poʻo le kulimi.

Toothache

Mo le tiga o le tiga poʻo le faʻaleagaina o le tino e aveese le mumū ma tiga o le a fesoasoani i le faʻafefiloi vai o le suasusu ma le faʻafefeteina o aniani aisa.

O se ipu vai vevela e manaʻomia mo se sipuniti o suauu ma faʻafefete. O le fulufulu mamoe o loʻo faʻafefete i le fofo e tatau ona faʻaaogaina i gutu mamai. E le aoga le afaina o gums i le sua suamalie o le aniani Afa - o mea oona ma susunuina mucous membranes.

Sini lanumuli

O aniani Initia e faʻaaogaina i vailaau masani mo faamamaina o faailoga o le rhinitis. E taua le faʻaaogaina o le fofo pe a oʻo mai faailoga muamua o le maʻi. O suamalie masei e tatau ona suʻeina sina sua o le aniani Aniani fou i le isu ma le pito i fafo o apaau o le isu. E tatau ona faʻaaoga auala e le sili atu i le tolu aso (i le taeao, i le taimi o le aoauli ma le afiafi).

E taua! Afai e oʻo mai i ou mata le tafa o le aniani Indian, e tatau ona e fufuluina i latou i le tele o le vai tafe, tafe le telefon.

Ita, tonsillitis

Faʻasusu faʻatasi ma susu poʻo ni faʻafefeteina o aniani a Initia togafitia o faʻamau poʻo le tonsillitis ua afaina i le oona (vaega o le fualaau oona e ulu i totonu o le tino) ma glycosides ma alkaloids (i lenei tulaga, mea e aoga mo aniani a Initia e mafai ona afaina ai). E sili atu ona lelei le faia na o le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega - i le tulaga o se pusa. O le faʻavaivaia i le fusi o le fusi e tatau ona afifiina mo le 2-3 minute faʻataʻaliʻoliʻo le faai ma le massage i totonu o motusia. O le mea e faʻasolo mo se mea faʻapipiʻi e faia mai lau tipi ma vai inu (1 x 10). E tatau ona sasaa meafaitino i le vai mafanafana ma tuu mo le 10 minute i totonu o le vai taʻele. E tutusa lava le afaina e mafai ona ufiufi le pusa ma toe foi i se malulu ma le tale.

Papillomas ma kata

Faʻamalamalamaina o le sua suamalie po o lau o le eleele o aniani Initia papillomas ma kata - se meafaigaluega faʻamaonia tuai. O le fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina i le mata (papilloma). Aʻo leʻi paʻu le paʻu i le lapisi e tatau ona faʻafefiloi ma vaseline. O lenei mea o le a taofia ai le susunuina o le sua suamalie. O se filifiliga sili atu o le faia lea i le tutusa tutusa o le aniani Indian ma le ammonia ma faatolu taimi i le aso e lubricate le wart ma se paluga.

Paʻu ma iniseti e pala

Mo mimiti o pi, afifi ma isi iniseti o fua faʻatatau i le taimi e taua tele. O le meaʻai e tatau ona ufiufi i se fasi laulaau Initia i se taimi vave lava (o lenei mea o le a faʻamalieina ai le tiga, sasaina ma faʻaitiitia le fulafula). E mafai ona e faia tutusa ma se tuʻimomomoʻo poʻo se tuʻimomomo. Afai, e faaopoopo atu i se tuʻimomomo, o loʻo i ai se faʻavevesi poʻo se manua matala, e tatau ona faʻaaogaina le sua i le paʻu e uiga i manuaga, ia mautinoa e le oʻo le sua i le manua.

Namu fasipolo

O le aniani Aniani o se vailaau lelei mo tui fao ma tamatamai vae. O loʻo saunia le meafaigaluega mai laʻau tuai. E tatau ona nutimomoia ia mea laiti, i totonu o se pusa opaque tioata mo vodka (1:10) ma faʻaaoga mo le 12 aso. Faʻasoa le faʻasolosolo o vaega ua afaina i le pulumu peʻa faatolu i le aso.

Faʻatasi maʻi

Mo togafitiga o sooga faʻaaogā suauʻu ma paluma e faʻavae i luga o aniani aisa. E mafai ona faʻatau i le fale talavai, ma e mafai ona faia i le fale - mai mea fou fou poʻo mea laiti. O le faʻavae o le suauu e mafai ona sili atu i luga o le puaa po o le kusi, o le pata, olive, almond ma isi suauʻu, honey, vaseline.

E taua! O manogi e faia tutoatasi i le fale e le mafai ona teuina. O le tele o le suauʻu manaʻomia e tatau ona faia i le taimi lava e leʻi faʻaaogaina.

Aniani aisa i le tuufaatasiga o suauu e maua ai se togafitiga lelei, ma o fua o la latou gaosiga e faigofie lava. O se vailaau lelei mo paʻu faatasi o se suauʻu e maua mai i le faʻafefiloi o agaga agaga o aniani Initia ma tolu fuamoa fuamoa (faʻafefiloi le faʻafefiloi i totonu o se mea faʻafefete.

O lona uiga o le Aniani ani le sua suamalie. Auā o le sauniuniga o le pulupulu o le a manaʻomia:

  • suauu olive;
  • paʻu paʻu;
  • Visinavsky o suauʻu manogi;
  • Tisini aisa i le suka.

E faʻafefiloi mea taumafa (1 x 0.5 x 1x 0.5) vave faʻapipiʻi. O fualaau ma le suauu o le laisa ua faaopoopo i le paluga mulimuli.

Radiculitis

Mo togafitiga faʻamalosi faataitai le taina o le inu ava malosi o aniani Initia. Mo le tincture e ala i se mea e fai ai meaʻai, o le a totō uma le laau, 200 ml o vodka ua sasaa i totonu o koneteina tioata ma faʻaoga mo aso e lima.

E te iloa? O le oona o le manava o le aniani Aniani e itiiti ifo nai lo le afaina o teuteuga ma vai inu. O le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le colchicine i le ava malosi. O le maualuga o le taumafa o le ava, o le a le maua le colchicine.

Auala e faʻaaoga ai aniani aisa i totonu o le cosmetology

I le siʻosiʻomaga Indian cosmetology i le fale, e pei o molimau a tagata o loʻo molimau, e masani ona faʻaaogaina i foliga o lotions, tinctures ma masks.

Mo vailaʻau teuteu, fugalaau mama ma laulaau o aniani a Initia ma le ava i le fua faatatau o le 1:20 o loʻo faʻaaogaina. O le faʻafefiloi e tosoina i se pusa tioata pogisa mo le 45 aso. O aso uma e 2-3 e tatau ai ona lulu. I le maea ai o le faʻamautuina o teuina i totonu o le pusaaisa. Aʻo leʻi faʻaaogaina, o le aofaʻi tatau o le tincture diluted with vodka by two thirds. Mo le paʻu vevela e faia ai le lotion e faʻavae i le uaina mūmū mūmū (faʻamamaina i le vai).

E faʻaaoga lenei manogi e pei o:

  • faalua i le aso o se polo o le fulufulu mamoe ua mumu i totonu o le kulimi mama le tapuni i le ua, foliga;
  • i le tulaga o se pusa (tuu ni sipuni fufulu i totonu o le lotion i luga o le muaulu, alafau, auvae, luga ma le cellophane ma se solosolo. Pe a uma le 15-20 minute, aveese le pulu ma fufulu ou foliga i le vai malulu);
  • i le faiga o le solo (i le taeao po o le afiafi e fufulu ma se omomi);
  • i le foliga o se masini (i le paʻu paʻepaʻe faʻaopoopo le tinomi ma le vai i le tutusa o le semolina vai). Faʻaauau ona faʻafesoʻotaʻi, aloese mai le vaʻai mata. Sili latalata i cellophane. A mavae le 15 minute, fufulu ile vai mafanafana (pati mata), faʻaaoga se kulimi manogi.

Mo le faafitauli o le paʻu o le ogavae ma le kulupa (cellulite), faʻaaogaina le suauu massage ma le faʻaopoopoga o le aniani Indian waipi - o le almond or olive oil is mixed with juice in the ratio of 1:10. Aʻo lei faia le masini, o le suauu moli e tatau ona 36-38 tikeri. E tatau foi ona vevela le paʻu (pe a uma le vevela vevela poʻo le taele). O le suauu e tatau ona ufiufi i se lio faataamilosaga mo le 10 minute. I le tulaga o le mu, fufulu i le vai mafanafana ma salalau ma pepe pepe. A maeʻa le masini - faʻaofu i luga o uila.

E faʻapefea ona faia sauniuniga o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

Afai e tupu se aniani Indian i totonu o lou fale, ona leai lea o se mafuaaga faapitoa e teu ai mo le faʻaaogaina i le lumanai - e masani lava ona tupu i le lima i totonu o se ipu kuka, ma i soo se taimi e mafai ona e tipiina se lautusi fou.

Sa totoina i le faleoloa o le vevela umbrella, lea e tupu aʻe i totonu o le togalaau. O fua tuai e taua tele. - latou te sili atu le maualuga o mea e gaosia. Latou te faia ni mea inu ava malosi (i lalo ifo o le umi o le teuina).

Contraindications ma le afaina

E matua faasaina ona faʻaaogaina mo togafitiga o aniani a Initia:

  • ma le hemophilia;
  • i le taimi o le maʻitaga ma le susu;
  • faatasi ai ma le le faapalepale taitoatasi i le fualaau faasaina;
  • tamaiti

E le gata i lea, o le aʻafia o le sua, pulupulu ma isi vaega o le aniani aisa i totonu (e ala i le oral mouth and esophagus, matala matala, ma isi mea) e tatau ona le aofia. Pe a sauni ni vailaʻau (faʻapipiʻiina o le sua, faʻafefete) e tatau ona ufiufi paʻu poʻo totigilima. O le togafitiga i fafo e le tatau ona silia ma le 25 aso. E tatau ona vavae le va o vasega.