Faʻatoʻa totoina laau toto

Le tausiga lelei o le mint plectrantus i le fale

Plektrantus, poʻo le mea foi e taʻua ai - mint, o se laau faʻamalosi e mafai ona tutupu saʻo pe feʻaʻei luga o le eleele. E i ai foi se manogi manaia, ma afai oe tuuina atu i le laau le tausiga saʻo, o lona maualuga e oo atu i le 40 simita. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona tausia se ituaiga o laau e le masani ai i le fale.

Tulaga sili ona lelei mo le tupuina o le mint plectrantus i le fale

Plectrantus o se laau e sili ona lelei, ma e manaʻomia ai le tausiga faʻaeteete i le fale. O le mea taua o le manatua lea o lona lauʻeleʻele o se mafanafana, malulu ma le vevela o le tau o le taʻavale.

E te iloa? Afai e te totoina lenei laau i le fale, ona mafai lea ona e faaleleia le soifua maloloina o le aiga atoa. Mint ua faamaloloina meatotino ma fesoasoani e taulimaina faʻamaʻi tuga i tagata matutua ma tamaiti.

Nofoaga ma moli

Ina ia faia se moa lelei, e tatau ona tausia i le itu i sasaʻe poʻo sisifo o le fale. Mo le potu mint, malamalama ma le susulu malamalama e sili. Afai ei ai se faletalimalo poʻo se faʻaoga i le fale, o le amataga o le taumafanafana e mafai ona e gaioi iina.

E taua tele le le mafai ona afaina le tagata o loʻo i ai i luga o le malosi. Aua le tuʻuina i tafatafa o vaʻalele, vaalele ma faʻamalama faitotoa.

Mint mo le vaitau taumalulu e tatau ona tuʻuina atu i ai faʻamalamalamaga faaopoopo. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia le faʻatau mai o laupepa velampy ma mumusu. O le fugalaau e tatau ona mo le 8-10 itula i totonu o se mea e malamalama ai.

E taua! O le itu i saute o le fale mo le mauaina iina o le plectrantus e le fetaui. O le itu lea e mafai ona paʻu ifo ai ave avega o le la ma mafua ai le tele o taunuuga le lelei, o le sili ona leaga o le pala lea.

Tulaga o le vevela

Afai e te filifilia le vevela lelei mo le potu mint, o le a tupu lelei ma faʻalauteleina.

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela i totonu o le potu e tatau ona i le va o le 22-26 tikeri. Afai o le vevela mo le plectrantus e maualuga atu i luga aʻe o le 26 tikeri, ona mafai lea ona amata faʻaitiitia le laʻau maualalo.

I le taumalulu, o le vevela e mafai ona tusa ma le 12-14 tikeri. Ma e tatau ona e faatapulaaina le tafe o le ea malulu mo le laau, e faaitiitia ai le avanoa o le tuputupu vave vave.

Faʻavaeina o le paluga eleele mo plectranthus

Manaoga mo palapala ile plectrantus e le maualuga. Toto le tele mo le eleele ina ia lelei lelei ma fuatele.

Afai e te maua le taimi ma le manaʻoga, e mafai ona e saunia le eleele mo lou mafaufau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau soʻo se ituaiga o eleele lautele, faaopoopo le eleele ile paʻu ma sina oneone.

E taua! O le elemene o le eleele e tatau ona itiiti, pe a le o lea, o lona faasili e ono afaina ai le tuputupu ae o le laau.

E faʻafefea ona tausia le mafaufau i le fale

O tausiga e masani lava o se vaega taua o le olaga, tuputupu ae ma le atinaʻeina o soo se mea totino. O se laau e ola ma le faʻaeteete e mafai ona fuga mo se taimi uumi ma fiafia ia te oe i foliga vaaia, matagofie ma manogi.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E ui lava i le mea moni o le potu mint e fiafia i le vai, e tatau ona faʻauuina pe afai o le pito i luga o le palapala ua mago. I le tau mafanafana ma le tautotogo, e tatau ona faʻafeinu le laau i le tele o taimi ona o le vevela o le ea. Ae o le amataga o le malulu timuga e tatau ona faaitiitia e tusa ma le afa.

E taua le mataʻituina o le tulaga o le palapala ma aua le faʻamago atoa. I le taumafanafana, e mafai foʻi ona e faʻaleleia le fugalaau. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻamafanafanaina le fale. E taua le faʻamautinoa o loʻo tumau le lalolagi i totonu o le ulo.

Mo le Plectrantus, o le maualuga o le ea e tatau ona maualuga, ona faigofie lea ona i ai i masini faʻavevela. Ina ia tausia pea le susu talafeagai mo ia, e mafai ona e tuʻuina le moa, pebbles poʻo le susu susu lautele i totonu o le apa, ma a faʻavave le vai, ona faʻaopopo lea.

I tafatafa o le laau e mafai ona e tuʻuina ai se fagu i vai, ma pe a vaʻaia, o tulaga lelei mo le ola o le laau o le a faia.

E taua! E tele le manava e lelei, ae ia mautinoa e leai ni tupe faasili. O le pito i lalo o le ulo e le tatau ona paʻi i le vai, a leai o le a mafua ai se afaina ogaoga i le fugalaau.

Laʻei pito sili

Mo le laei pito i luga o le palapala e tatau ona e faʻaaogaina faʻamalaʻau. Ina ia ausia le maualuga o le lelei, e tatau ona faia i le taimi.

Fertilizers e tatau ona faʻaaogaina e sili atu nai lo faalua i le masina. Afai na e faʻatauina se faʻamalo vai mo le fafagaina o le eleele, e tatau ona faʻaitiitia i se vaega itiiti o vai mama.

Faʻasalaina saʻo

O le mint e faigofie i le tuputupu aʻe vave ma faʻalaʻau, o lea e taua ai le tipiina o pine i le taimi. O le teuteuina o le plectrantus e tatau ona faia i lalo o le faavae tonu o le fugalaau.

O fuʻa umi e manaʻomia ona vaeluaina na o le afa, ma i le tautotogo e faʻataunuʻuina ai le faʻapipiʻiina o pupuvao mo le faʻavavevave vave ma malosi.

Afai e te manaʻo i le moa e faʻaalia lona sili ona lelei, o le a manaʻomia ona e togi lona pito i luga. O lenei mea o le a fesoasoani i le moa e maua ai laʻau fou.

E te iloa? I totonu o Initonesia mint ua faʻaaogaina e pei o meaai masani. Ua faaopoopoina i soup, salati, meainu ma le faasaoina. E maua ai foi se vaitau lelei tele mo aano o manufasi.

Faʻafefea ona suia le plectrantus i totonu o se fagu fou

E tatau ona fai suiga i tausaga uma, ma o le taimi sili ona lelei mo lenei mea o le tautotogo. Talu ai ona o aʻa o le laau e ola vave lava, pe a uma ona suia, e tatau ona e filifilia se potopotoga tele ina ia le taofia ai le atinaʻe o le laau.

Afai o le potu o le potu ua fausia ai se fuainumera tele o tipu, e tatau ona latou tipi ma totō i se isi vaa.

Mo le totoina i le pito i lalo o le ulo e tatau ona avea ma se alavai o le alavai 3-5 cm. Mo lenei pelivali lelei, faʻalautele le gaʻo po o piliki paʻu. O eleele fou e tatau ona lautele, faatasi ai ma le faaopoopoina o le paʻu paʻu ma le oneone. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ia mautinoa e faʻaleleia le fugalaau ua gafa.

Faʻafouina o le plectrantus i le fale

O se tasi o metotia aupito sili mo le totoina o plectranthus o le totoina o aʻa. Mo lenei mea e te manaʻomia e saunia ai se faʻafefiloi o fanua poʻo se vaa i le vai. Ua vavaeina le vaetogo ina ia tele ni tulafono i luga oi latou.

A uma ona tipiina, ona totoina lea o le fatu i le eleele ua saunia, lea e aofia ai peʻa, lau laʻau, oneone ma humus i le fua faatatau o le 1: 2: 1: 1. I le faaiuga e tatau ona e ufiufi le atigipusa ma se apa poʻo se tioata.

O aʻa muamua o le a aliali i totonu o le lua vaiaso. A oʻo atu aʻa i le umi o le 3 senitimita, o le tipi e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o se fagu tumau.

E te iloa? O laumei mint ua faʻaaogaina foi e togafitia ai ituaiga faʻamaʻi: fomaʻi, tale, tiga o le faʻaʻa, faʻaogaina o le gaogao, afaina ai, iniseti.

Faʻamaʻi ma faʻasolosolo faʻatagata: togafitiga i le tulaga o manua

Plectrantus o se vailaʻau faʻasaina i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, ae afai e te tuʻuina atu i ai le le lava o fale lelei, e mafai ona atiaʻe se vaʻa apogaleveleve, mūmū poʻo ni iniseti. Faatasi ai ma le toilalo, e tiga muamua le laʻau, ma pe a uma le ogalaau ma laau.

Afai e oso pea le plectranthus i meaola faalafua, ona tatau ai lea ona saunia se fofo e faavae ile fasimoli ma fufulu pepa taʻitasi. A maeʻa, o iniseti insecticidal e pei o Actellic 0.15% ma Karbofos e mafai ona faʻaaogaina.

E le mafai e le mint ona tele ma le tele o vai, a le o lea o le a faʻagogo ona laʻau ma paʻu'ū. O le ogalaau o le moa e taua o se laau elemene aua o lona manogi e toe faʻafoʻi ai iniseti.

O le mint o se laau manaia o le a aumaia ai le manuia ma le manuia i lou fale, fesoasoani ia te oe e aveese faʻamaʻi eseese ma o le a faʻafiafiaina oe i lona manogi, faʻapipiʻiina i luga o se uiga lelei ...