Fua o le gaosiga

Tatou te puipuia le matagofie: o mea sili ona afaina o le uila ma le taua faasaga ia i latou

Cyclamen o se fugalaau suamalie e manaʻomia tele ma le faʻaeteete lelei ma faʻalautele le gauai o tagata i le faʻaalia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O lenei laau, e le pei o le toatele o tagata o le potu, e le taofia le ola ae tupu aʻe i le vaitau o le taumalulu, o le mea lea ua osofaia e iniseti i masina o le taumalulu.

E le gata i lea i totonu o le tusitusiga, o le a mafaufau i ai faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola faalafua ma a latou togafitiga.

Mafuaaga o iniseti i fugalaau

O mafuaʻaga taatele o le faʻaalia o meaola faalafua i luga o le cyclamen o le tausiga le talafeagai ma tulaga le lelei mo le tausiga.

  1. O mea leaga leaga e osofaia se fugalaau i lalo ole tulaga o le vevela, malamalama ma le vevela.
  2. Ole televave po o le le lava o le fausiaina o laau totő, o le mea e le talafeagai le filifilia, o le i ai o faʻataʻitaʻiga, fafagaina le faʻaleagaina e faʻaosofia ai foliga vaaia o meaola faalafua.
  3. E masani lava, e ulufale mai meaola faalafua i le fale o se fugalaau na faatauina i le faleoloa. O le mea lea, e taua le asiasia o vaega uma o le laau mo le i ai o iniseti aʻo leʻi faʻatau.
  4. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le fugalaau i totonu e masani lava ona ave i le faapaologa ma le loggia, lea e mafai foi ona pisia i iniseti.
  5. O le palapala mo le totoina, aveeseina mai eleele matala, e mafai ona lamatia mo le laau, talu ai e mafai ona aofia ai pupae ma vaega o meaola faalafua.
Faʻalogo! Talu ai ona o le tele o faʻamaʻi pipisi e vave televave ma i le tele o meaʻai, e oʻo lava i nai tagata e le o iloa i le taimi e lamatia ai se fugalaau mafiafia.

Faʻasologa autu: faʻamatalaga, ata ma tau ma i latou

Aphid

Aphid o le taatele ma le pest pest lea e faigofie ona taulimaina pe a vave ona e maitauina ma ave uma auala tatau e faʻaumatia ai. O le tele o taimi, o le aphid e alu i luga o le laau mai le auala i le faamalama po o le faamalama pe a lele.

O se iniseti laitiiti e leai ni apa e 1.4 - 2.5 mm le uumi. O lanu o latou tino e mafai ona lanu, lanumeamata, moli ma le uliuli. Aphids fafaga ile suamalie mumū sua suamalie.

O le tele o iniseti e fiafia i fatu, laʻau laiti ma fugalaau.

Faailoga:

  • Ua le toe tupu le fugalaau.
  • O lau e amata ona fesuisuiai ma pi, liliu lanu samasama ma paʻu ese.
  • Buds ma fugalaau e amata faʻagogo ma pauu.
  • O loʻo iai se mea faʻapipiʻi i luga o le laau i ona vaega uma. Faafetai i lenei vai, o se silouli uliuli e faʻapipiʻiina i lalo o laupepa laʻau, faʻateleina ai le fesuiaiga o le kesi ma matua vevesi foliga uma o le cyclamen.

Auala e tauivi ai:

  1. Faʻasaʻo le uila mai isi mea totō o totonu.
  2. Fufuluina le laau i lalo o le suavai mafanafana, solo ese laulaau ma se 'ie susū ua faʻafefeteina i vai paʻu.
  3. Taulimaina iniseti: "Aktara", "Aktellik" "Talitonuga" poʻo le "Agravertin".
  4. E mafai ona e fufuluina le laau i togafitiga faʻa-aganuu: teuteu o le sipisi tila, moli moli, tila laau Kerisimasi, upega, yarrow, ma isi.

Shchitovka

O se iniseti laʻitiiti lava, e pei o se mataua, ma le lapoa 2 i le 5 mm ma se atigi maʻa (talita), ona e masani ona faʻatusatusa i se laumei. O lenei vailaau e salalau solo i totonu o le laau: o le aʻa, lau, tumutumu.

Shchitovka suʻeina le sua o le fugalaau, faʻamagaloina o ia elemene e tatau ai mo le tuputupu ae tatau ma atinaʻe.

O le tamaʻitaʻi matutua o le shchitovok e le faʻamaonia, ma lapopoʻa talavou e aunoa ma talipupuni o gaoioi ma le malosi, tafe mai le tasi laau i le isi. E faigata ona latou iloa i le amataga o le faʻamaʻiina o siama, ona o loʻo natia i totonu o laʻau ma i lalo o laʻau ma masked pei o specks.

O tamaʻitaʻi o lenei ituaiga o meaola e sili atu ona matautia. Faʻafetai i o latou apaau, latou te lele e manumalo i le sefulu o mita ma faigofie ma faʻasalalau le faitau aofaʻi i laau lata ane. E foliga mai o ni paʻu papaʻe paʻepaʻe.

O fomaʻi ua afaina e afaina i afaina, o loʻo i ai le tele o mea oona ma le faʻamaʻi o le tino ona o le le lelei o le tausiga:

  1. fausiaina le talafeagai;
  2. le lava le malamalama;
  3. vevela vevela poʻo malulu.

Faailoga:

  • I luga o laulaʻau o le cyclamen e faʻaalia ai le papa.
  • O lau e lanu samasama, mago. E mafai ona e iloa e uiga i isi mafuaʻaga o le samasamaina o lālā ma le pala o le fugalaau iinei.
  • O le a le toe tupu lau pepe.
  • Paʻu fugalaau ma tumutumu.

Auala e tauivi ai:

  1. Aveese iniseti mai le fugalaau e faʻaaoga ai se paʻu o le cotton ua faʻamamaina i vai fasimoli. E tatau ona togafitia ma le faaeteete vaega uma o le laau ma aveese uma talipupuni.
  2. Faʻaaogā iniseti - Aktar poʻo Bankol ma tuʻu le fale i lalo o le ata mo le 1 itula.
  3. Toe fai lenei faiga i 3-4 aso mo vaiaso e lua.
  4. Tuu le mea na pisia i siama, ma fufulu mama le nofoaga o siama i le fasimoli ma vai.

Thrips

E tele taimi e osofaʻia ai cyclamens e tumutumu, laiti iniseti uliuli e tusa ma le 2 mm le umi, lea e pei o se afu io latou foliga, ma i ai le tuputupu ae i foliga o moli i luga oo latou vae. E i ai foi lanu enaena ma enaena.

O nei meaola faalafua e afaina ai le vaega atoa o luga o le laau: tumutumu, fugalaau, lau ma laʻau. O nei mea e sili ona faigata ma faʻamalosi ma mea anamua, o nisi o tagata suʻesuʻe e manatu oi latou o tuaa o le kelich. O latou foliga vaaia e fesoasoani i le vevela vevela ma le maualalo.

Faailoga:

  • O lapoi, fulufulu, punctures ma tamai lanu pupula e manino lava ona iloa i luga o lau ma laʻau.
  • E leai se lanu o le laau.
  • O se lanu enaena lanu enaena-lanu enaena e aliali mai i le pito i luga o papatusi lau, ma lanu enaena-enaena i le pito i lalo.
  • O pito o laulaau ua pala, ua feliuliuai (mo mafuaaga e mafai ai e lau ona mumu ma o le a le mea e fai e uiga i ai?).
  • Fugalaau ma vine e magumago, matutu ma pa'ū.

Faʻataʻitaʻiga:

  1. E tatau ona vavalalata vave le laau mamaʻi ma totoina i totonu o se mea fou fou, aʻo le fufuluina aʻa ma le pulupulu i se vaifofo malamalama o le potassium pati.
  2. Le togafitiga o le cyclamen i iniseti: "Aktara", "Intavir", "Aktelik", "Fitoverm", "Karbofos". E tatau ona faia le 1 taimi i le vaiaso 3 taimi ile aso.
  3. E le talia e Thrips le manogi o le kalaiki, o lea e mafai ai ona e sosolo le laau i le afaina talafeagai pe na o le tuʻuina o fasi kilipa i autafa.

Cyclamen mite

Ole umi ole iniseti microscopic mai le 1-3 mm. E i ai lona tino lanu samasama ma le 4 paipa o vae. Faʻaalia pe a vevela le ea ma e maualuga tele le vevela.

Faailoga:

  • E foliga mai o se mea pefu i luga o vaega eseese o le laau, lea e manino ona vaaia i laupepa o laulaau laititi ma i luga o fugalaau.
  • O le pito i tua o papatusi pepa ua leaga.
  • Paʻu ma le matagi.
  • Vae faʻamataʻu.

Auala e tauivi ai:

  1. O faʻalavelave uma e aʻafia, fugalaau ma laʻau ua aveeseina.
  2. Vailaʻau Mataʻutia: "Fitoverm", "In-vir," "Decis", "Iskra", "Neoron", "Kinmiks" poʻo le "Karate".
  3. Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa: o le paluga o le paluga o le kalu, o le meaʻai mai pateta, o le citrus peels, o le sipisi ma le garlic ma isi.
Fesoasoani: E aoga tele le tau ai o iniseti i le vevela. Mo lenei mea, e tatau ona tumu se pusa talafeagai i le 45 ° vai. Ona tuu lea o le mea na pisia i totonu ma le ipu mo le 15-20 minute. E tatau ona mautinoa e le pa'ū le vevela i lenei taimi. Ma le isi, o le fugalaau e tatau ona tumau i le malu puipuia i se mafanafana ma le paolo mo le 3-4 aso.

Afai ua misi le taimi ma ua malosi le togi, e mafai ona e taumafai e teu le laau i le tipi.

Faiga faʻamaʻi fomaʻi

Ina ia aloese mai tulaga le lelei ma foliga vaaia o meaola faalafua i fugalaau, ia mulimuli i nei tulafono:

  1. Vaʻaia ma le mataʻituina ia mea fou ma maua fou mo meaola faalafua.
  2. Faatau na o mea e faʻaleleia ai le soifua maloloina ma le maualuga mai faʻatau oloa faʻatau i faleoloa faapitoa.
  3. Faʻasalaga faʻamaʻi fugalaau mai laau ola maloloina.
  4. Lafoaʻi ipu ma eleele aʻo lei totoina ma sui fugalaau.
  5. E taua le faateleina o le tetee o le cyclamens i meaola faalausosoo faifaipea ma le talafeagai lelei o le faasūsūina, faʻaleleia o le potu, auala talafeagai o le faʻamafanafanaina ma le moli.
Ina ia mafai e lau vaomatua ona fiafia i lona soifua maloloina lelei ma foliga olaola mo se taimi umi, e taua tele le iloa e uiga i tulafono uma mo le tausiga. Ua matou saunia mea mo oe e faʻaaogaina ai na faʻafitauli i le cyclamen: ua mate le laau, ua mamago le fugalaau, ua tafe le fugalaau, o lau ua mamae ma mamago.

Faaiuga

I le avea ai ma tulafono, o faʻamaʻi pipisi e masani ona faʻaleagaina pe faʻavaivaia fugalaau. O foliga vaaia o soʻo se iniseti i le fale e lamatia ai i latou i le vave faʻaleleia ma le toe faʻaleleia i isi laau. O le mea lea, e tatau ona tatou taumafai e puipuia a latou mea tutupu ma vave ona tali atu i faailoga muamua o la latou galuega taua.