Faatoaga faatoaga

Auala e tausi ma fafaga ai manu felelei i le taumalulu

O le tele o faifaatoaga na auai i le fafagaina o manufelelei, latou te mananao e vaai i se "alii tupu" matagofie ma le mamalu - sa nonofo ai le vao manu i la latou faatoaga. O le fiafia o le au faʻatoʻa i nei manulele e le gata ia latou faʻamatalaga sili ona lelei, ae faʻapea foi i le lelei o le gaosiga. Guinea fowl, e ui i le mea moni na latou fananau mai i atunuu mafanafana, talia toleniga masani ma vave ona faʻaaogaina io latou siosiomaga. E faʻapefea ona taofiofi moa moa i le taumalulu ma le auala e fafaga ai i latou - sei o tatou vaʻai.

Faʻamafanafana faʻamafanafana mo le teuina o moa moa i totonu o le falesa i le taumalulu

Guinea o fowls e tumau pea le tumau, amio lelei ma le malosi malosi, e oʻo lava i le taumalulu e mafai ona ola saoloto i totonu o moa moa moa, greenhouses. I lenei tulaga, na o le pau ma le taua tele o le i ai o se pa, e aunoa ma nei manu felelei o le a oti. E ui lava i le faigofie, e faʻaleleia ai le gaosiga, e lelei tele le fatuina o se siosiomaga mafanafana ma le mafanafana mo nei manulele i le fale o le vao. O le vevela i totonu o le potu e ola ai manu felelei e le tatau ona paʻu i le faailoga o le -10 ° C. Ae peitaʻi, afai e tausia faʻatasi moa moa ma moa, ona avea lea o le faailo sili ona lelei o le vevela o le sili atu ma le +10 ° C.

Faitau foi e uiga i le tausiga o le taumalulu o moa: fafaga mo le gaosia o fuamoa, faʻamalamalamaina le vevela; faatulagaga o le moa moa: moli, faʻavelaina (moli a le IR), faʻamaʻaloga), faʻamaʻi o le tuʻuina o ni oona i le taumalulu.

Saunia o le fale mo le taumalulu

Guinea fowl - o se tasi o manulele e sili ona saoloto-alofa. E le mafai ona latou faʻafefeteina le taofiofi, tuʻimomomo, o le mea la pe a faatulaga se fale e tatau ona e manatu e 1 le sikuea. e le mafai ona sili atu ma le toatasi le tagata. Mo se olaga lelei i le moa moa i le taumalulu, e tatau i manu felelei ona fatuina tulaga e sili ona lelei, e aofia ai le faatumauina o le maualuga o le malamalama, mafanafana, faʻalelei ma le tumama.

Masini faʻaopoopo

Guinea fowls toleniga malulu ma malulu, ae le fiafia i faʻataʻitaʻiga, o le mea autu o le ia tuʻuina atu ia i latou se potu vateatea e aunoa ma ni avanoa ma pu. I fafo atu o le moa moa, pe afai e le o se mea e teu ai, e mafai ona e tuʻiina laupapa.

I le avea ai o se tulafono, o fale faʻavae faʻapitoa e faʻaaoga i luga o faatoaga tetele, i fale faʻatoʻaga mo le taumalulu o manu felelei ina ia faʻasaoina a latou fualaʻau. O le maualalo o le vevela e oo i le -50 ° C e faʻafeiloaia e manulele masani, ae faʻaitiitia ai fua faatatau o fuamoa. Ina ia faatumauina i le tulaga manaomia, e tatau ona e fatuina se vevela i totonu o le potu e le maua lalo ifo i le +10 ° C. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻapipiʻiina se isi faʻavela vevela i totonu o le fale, mo se faataitaiga, fausia se tamai ogaumu, tuu se vevela poʻo se faʻavela suauu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le tausiga o le taumalulu o moa: salu, pigeons, geese, turkeys, turkeys.

Malamalama

E le fefefe manulele i le malulu, ae o le leai o se malamalama lelei e i ai se aafiaga leaga i le soifua maloloina o manufelelei ma a latou gaosiga o manu, aua 'aʻai manu felelei e na o taimi o le ao. O le umi o le ao o le ao mo se tagata matua e tatau ona le itiiti ifo i le 15 itula. O le faia o lenei mea, e tele ni faamalama e tatau ona faia i le falemoa, ma latou te vaaia foi le faapipiiina o se afi faaopoopo, lea e tatau ona maua ai le malamalama i le fale mai le 7:00 i le 22:00.

E taua! I le mumulu o le malamalama, o manufelelei ua le lava, ua le toaga, ua le toe fia ai, mumusu e savavali, ma taofi le fuaina o fuamoa. O le faʻaaogaina o moli faaopoopo e mafai ai ona faʻaleleia le gaosia o fuamoa o manulele mo le tausaga e 30 fuamoa.

Faʻaleagaina

Mo le atinaʻe maualuga ma le faʻaleleia o le ola, e manaʻomia e le moa se ea fou e ulufale i totonu o le fale ona o le faʻaleleia o le ea lelei i le potu. O le ea o le ea ua fautuaina ina ia tuu i le pito i luga o le puipui ina ia aloese mai le tafe mai o le ea mai le auala.

Le lava o le susulu ma le tusi

O mea o loʻo i totonu o moa manu e le mafai ona faʻafeiloaʻi le i ai o faʻataʻitaʻi ma le pala i totonu o le potu. E ui lava i le mea moni o loo i ai le malosi o le puipuiga ma le tetee atu i faʻamaʻi eseese, o le susu, susu susu e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o malulu, faʻamaʻi pipisi. E tusa lava pe itiiti le susu i totonu o se moa moa e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o manufelelei, talu ai o se siosiomaga susu o se punavai sili lea mo le toe gaosia o siama ma meaola ninii. Aumai lenei mea, e fautuaina le i ai o se fale moa lea o le a ola ai manu felelei, ma sina faʻaituau. I totonu o sea sloping room e le faaputuputuina le susu, o le a gaosia, o le a mago ma mafanafana.

Litia

E tutusa le taua o le mafanafana o le fola. E sili atu le ufiufi i se mafiafia o mea e masani ai e pei o vaomago, peʻa, otaota, ma isi mea. I le taimi o le taumalulu, e le suia atoa le mea e fai ai le palapala, na o le pito i luga e aveese, e masani ona fufuluina le mea fou, mago i le pito i luga pe a manaʻomia. O lenei mea e mafai ai ona faʻalauteleina le vaega vevela ma faatumauina se siosiomaga mafanafana i le potu.

E te iloa? I totonu o atunuu o Soviet, na aumai ai mai manu mai Aferika i le 18 senituri. Ae ui i lea, i na aso na latou le 'ai i fua o nei manulele, e itiiti lava latou aano o manu. Sa taʻua i latou o "manulele tupu" aua latou te avea o ni meaola o le tamalii. O le 'ai o manu ma fuamoa o nei manulele e na o le amataga lava o le seneturi talu ai.

O le a le vevela e teuina i se taumalulu?

O le maualalo o le vevela i le vaitau o le taumalulu e le o ni faʻamaoniga mo le savali o manulele. I se isi itu, e tatau ona latou faatulagaina masani masani i le ea fou, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona e faʻavasega lelei se nofoaga mo le savali:

  1. O le mea muamua lava e fai o le puipui o le teritori, aua o manu felelei e lele lelelelei ma e mafai ona felelei e ui lava i luga o le pa maualuga, ma le faaopoopo atu isi meaola, mea taufaasese, ma isi mea e mafai ona ulufale atu i le teritori.
  2. E le gata i lea, e fautuaina e faʻamamaʻa le vaega atoa o le kiona, vafefe o le kiona, lala matutu poʻo laʻau ina ia le afaina ai le manulele.
  3. I se tasi o tulimanu o le laupepa e te manaʻomia e fausia ai se fale, e mafai ona lafi ai manulele mai le la, timu po o le kiona.

I le vevela e maualalo ifo i le -30 ° C, e mafai ona i fafo o manu i fafo o le aso atoa, ae o le po e tatau ona lafoina i totonu o le fale ina ia latou mafanafana ma 'ai lelei.

E te iloa? O manu o manu moa e tulaga ese i ona uiga. O loʻo aofia ai le tele o vailaʻau taua, e aofia ai le 95% o mea amino ma vailaʻau suamalie. E tele foi le tamaoaiga i le hemoglobin, o lea e masani ona faaaoga mo togafitiga ma le puipuia o le anemia.

O le a le mea e fafaga ai manu felelei

O taumafataga o le taumalulu o moa manu e tatau ona atoatoa, lelei paleni ma lelei. E fautuaina ina ia faʻatamaoaigaina i vailaʻau o vailaʻau-minerale ma mea uma e misi. I totonu o le potu e ola ai manulele, e tatau ona faʻapipiʻi meaʻai faaopoopo, tumu i papa maʻa, penisina, maʻa, mafu ma oneone. Lafoaʻiina o fafine e faʻaaoga lelei ai le calcium, lea e faʻaaogaina e gaosia ai fuamoa ma faʻamalosi ai ponaivi o le puʻu. O le mea lea, i fagafalaʻau masani ma mea faʻafefiloi mago e tatau ona faʻaopoopo i ai siama fuamoa. E silia ma le 50% o le taumafa o manulele o lanu ma mutia. O le mea moni, i le taumalulu latou te le i ai i le aofaiga saʻo, o lea la ua suia le lanu e le tele o meaʻai, aano o manufasi, faamamaina o fualaʻau, e pei o pateta poʻo kālati. Meaʻai e faʻamaoaigaina i le fala o le ponaivi, o le suauʻu iʻa, meaʻai susu. E le mafai e manufeʻai ona taoina pateta, paluka, leki - o le mea autu o le meaʻai e tatau ona fou, e aunoa ma le pala ma mea leaga.

Latou te fafagaina manufelelei 3 taimi i le aso i vaitaimi o le 6 itula. I le taimi lava e tasi o le taeao ma le taumafataga o le afiafi e tuʻu ai le masamu susu ma le faʻaopoopoga o le fefete o le fefete, ma i le afiafi - o faʻamalaʻau: millet, karite, millet, bran, sana.

E taua! Talu ai o le manu felelei o se manulele pulega ma vave ona fetuunai i le faigamalo, e fautuaina e fafaga i le taimi tutusa. O le mea lea e lagona ai e le manulele le toʻa, o loʻo maua le mamafa ma faʻaosooso lelei.

O le taumafa talafeagai o le manulele e foliga mai i lenei (i le kalama):

  • cereals (oats - 20, saito -20, karite - 20, millet - 10, sana - 20);
  • iʻaʻai - 15;
  • fufuluina fualaau faisua (karuti poo pateta) - 20;
  • uumi vao - 15;
  • spruce aigu - 15;
  • lefete - 6;
  • suauu iʻa - 3;
  • shells, penisina, atigi - 5.

I faletalimalo, o manu felelei e fafagaina i fafaga faapitoa, lea e aofia ai mea uma e tatau ai micro ma macro elemene, vitamini.

Aoao atili e uiga i manu felelei: faʻaleleia i le fale, faʻafefiloi ma le tausia o moa; o faamanuiaga o aano o manu ma fuamoa; ituaiga ma fua mai o manulele (moa manu masani).

Faʻatinati faʻanatinati manu i le taumalulu?

O fuamoa manu manu o Guinea e amata ona taoto i le ono tausaga. Faatasi ai ma le oʻo mai o le tau malulu, o le fua o le fuamoa o manulele e faaitiitia, o le mea lea, ina ia tausia i le tulaga talafeagai, o le mafanafana o le vevela o + 15 ... 17 ° C ma se aso malamalama e 15 itula e tatau ona tumau i totonu o le coop. Faatasi ai ma le tausiga ma le tausia lelei o tulaga tumama ma le tumama i totonu o le potu, o nei manulele e mafai ona aumai fua i le tausaga atoa.

Vitio: manu felelei i le taumalulu

Faʻamatalaga o faifaatoaga moa e uiga i le tausiga o le taumalulu o moa manu

Faʻasogo le moa i le taimi o le taumalulu e te mafaia. Ua na lava le faatulagaina o tulaga talafeagai mo i latou, e tatau ona e tuʻuina ia manulele i totonu o se potu mafanafana ma vevela, e tatau ona faʻaoga i le mita sikuea. 5 ulu o manulele. Ia mautinoa ia avea i latou ma se loloto loloto o vaomago po o vao. O le vevela i totonu o le potu o le a tausia ai le manu felelei ma le taumalulu e le tatau ona pau i lalo ifo o le 15 tikeri. O le mea pito i sili ona taua e moli - e oʻo atu i le 15 itula. A aunoa ma se faʻaopoopoga o moli afi o le a le aveina. E le fautuaina le tuʻuina atu o ni moa e malaga e savalivali aʻo leʻi faia le aoauli, saili fuamoa i lalo o vao ma laau.
Solli
//www.lynix.biz/forum/nesutsya-li-tsesarki-zimoi#comment-133794

E pei ona mafai ona vaʻaia, o mea o loʻo i totonu o le 'au moa i le taumalulu e faigofie ma e le faʻalavelave. O manulele e matua le mautonu i le tausiga, latou te le fefefe i le malulu, latou te malosi le puipuiga ma toetoe lava a le mafai ona mamaʻi. Tuuina atu uma togafiti o mea o loʻo i ai, e mafai i le taumalulu e ausia ai le maualuga o fua o le gaosiga o manu felelei.