Laʻau

E faʻafefea ona eliina se 'auga: o mea e faʻaaogaina

Afai tatou te o ese mai le manatu autu o le "terrace", o lona uiga o se nofoaga e fai ai tafaoga i fafo, e tu i luga o le faavae poo luga o le taualuga o le fale i lalo i fale e tele ituaiga, o lea ituaiga fale e leai ni puipui. Na muaʻi fuafuaina o se nofoaga paʻu e mafai ona e tuʻuina ai le la i luga o le la, mea faʻamalama ma faʻamafanafana i le la. E pei o terraces i atunuu Europa, pe a fai o le tau e sili atu nai lo le russia. O le maualuga o loʻo faʻaopopo i le fausaga o le taualuga ma nofoaafi e pei o nofoaafi mo nofoaga maualuluga (ina ia aua neʻi faʻafuaseʻi ona pa'ū mai le terrace). Ae ina ua taunuu le faiga mo lenei fale teuteu i lo matou atunuu, sa feagai tagata ma faafitauli o matagi malosi e agi le kiona i luga o le nofoaga i le taumalulu. Ma o le fesili na tulaʻi mai pe ono mafai ona oʻo mai ma se susulu o le terrace i totonu o le atunuu e puipuia mai timuga.

O le a le mea o le a e faia tioata: o se fale poʻo se terrace?

O le taimi lava na amata ai e le au pule ona vaavaai mo auala e susulu ai mo la latou malologa, sa i ai se gase i ni ituaiga se lua, o lona uiga o mataupu o le "veranda" ma le "terrace" na fefiloi. E tusa ai ma le SNiP, na o le puipui o loʻo i ai puipui puipui i luga o itu, aua e le gata ina avea o se nofoaga malolo mo tagata e ona, ae puipuia foi le fale mai le malulu malulu mai le auala. Afai e te tilotilo i luga o lau teritori i mea faʻaogaina e te le fuafua e faʻamamā i le taumafanafana (e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻamalama PVC), ona otometi lava ona alu i le tulaga o le faletupe. O le mea lea, e manaʻomia ona e suʻeina se filifiliga talafeagai i le vaʻaia i tusiga e uiga i le fausiaina o verandas.

O le terrace sa fuafuaina o se fale e leai ni puipui

O le a tatou mafaufau i ni auala e faʻamalo ai le va o le terrace i totonu o le atunuʻu mo ni mea teuteu poʻo le faia o se tioata, e naʻo le vaitau taumalulu.

Faʻasalalau fausaga: filifiliga mo le faʻamalamalamaina o meaola

Metotia # 1 - faʻapupulaina o ata alumini

Talu ai e leʻi fuafuaina le terrace mo le faʻaaogaina o le tausaga, i le taumalulu o le a malulu e aunoa ma le mafanafana. Ina ia tapunia le saite mai le timu, e mafai ona e faʻaaogaina apa o elemene alumini ma se matala malulu. E taʻua o le malulu, talu ai e leai se mea e taʻua o le vevela, lea e faʻapupula atili ai le fausaga. O faʻamalologa o le aluminiumini e faʻaalia ai le mālūlū o togalaau malulu ma terraces, lea latou te fuafua ai e faʻapipiʻi masini faʻavevela.

I le taumafanafana, e mafai ona e tatalaina atoa le terrace e ala i paʻu alumini paʻu i le tulimanu

O mea faʻapipiʻi alumini e faigofie lava i totonu e mafai ona latou faʻamalamalamaina vaega uma o le terrace (i le pito sili ona matagi) ma le nofoaga atoa. I le taimi lava e tasi, i le vaitau o le taumafanafana, ua suia le faatulagaga atoa i le tasi itu, ma ua toe tatalaina foi le saite.

E mafai ona e filifilia se faʻamalama e ala i le auala amata lea e sili ona aoga mo lau faletupe.

  • Faʻasalaga felafolafoaʻi. O loʻo faʻatutuina i luga o taʻiala tutusa, o lea latou te tietie ai pei o faitotoa i taʻavale taʻavale, ma taofi faʻatasi. Ma le isi, o lenei mamanu e laveaʻi avanoa e nofo ai i faitotoa faʻafao. I lenei tulaga, o le ae le tatalaina se mea, ae na o le faʻasolosolo o le laʻau i le isi. Ae faʻatasi ai ma le manava i le taumafanafana, o le a le mafai ona e tatalaina atoa le puipui, aua e le mafai ona aveese le tioata mai i pito ma e mafai ona suia i le isi itu. E le o se mea faigata lenei faiga faʻaolaina, o le mea lea, mo togalaau o le taumalulu e manaʻomia ai le greenhouse, o le a le aoga.
  • Fusi o laupepa. O le vaega lona lua o le tioata alumini o le gaogao o laupepa, lea e taua foi o "faatusatusaga". O le ae natia na puipui i le tulimanu o le terrace i le taumafanafana. O le masini e fesoʻotaʻi ai fusi e mafai ai ona tuʻuina i totonu o se "faaputuga", vavalalata le tasi i le isi, e pei o se tuufaatasiga. I lenei tulaga, e na o le tasi lava le tulimanu e tatau ona e alu ese mai ai, pe o fea o le a natia uma faitotoa tioata. E moni, mai iina o le a le mafai ona e matauina le natura faalenatura, aua o le fausaga potopoto o le a tapunia le iloiloga. Mo "tuufaʻatasiga" e le gata na faʻaaoga ai faʻamatalaga alumini, ae faʻapea foʻi ma palasitik. Ae mo terraces e manaʻomia ai le fusi puipui, e lelei tele le faʻatau o le alumini, ona e sili atu ona mautu ma e sili atu le faʻalagolago i le mamafa o le mamafa.

O loʻo faʻasolo i luga o uila alalaʻau faʻasolosolo, ma i le taumafanafana e mafai ona faʻanofoina i se auala se tasi

O le faʻatulagaina o fesoʻotaʻiga e mafai ai e oe ona faʻapotopotoina uma le vaʻai i se tulimanu e le faʻafefe ai se tasi i apaʻau

O faʻamalama alumini e maua ai le tele o le fatufatuga, pe a latou faʻapipiʻi le tioata mafiafia. O loʻo i ai foi faʻataʻataʻata e atagia ai ata o le natura o le taumalulu i totonu o le tioata o le terrace i le taumalulu. Nai lo le tioata, e mafai ona e tuʻuina le polycarbonate manino.

Metotia # 2 - ata e aunoa ma le faʻalelei

O le pito sili lea ona latalata i le terrace, ona e leai ni fusi ma ni faʻamau i le va o faamalama, lea e mafai ai ona tatalaina le fale i le taumalulu.

O tioata e aunoa ma ni papa e foliga e le vaaia e tusa lava pe tapunia

O le faʻafefe o le laʻau e mafai ai e oe ona tapuni le terrace mai le pito i luma ma le mea e lata i le nofoaga.

O le tioata faʻapitoa e faʻaaogaina mo le pupula, o lea e te le popole ai i le vaivai o le fausaga. O loʻo faʻapipiʻiina se nofoaafi faataamilo i le pito i luga ma le pito i lalo o le avanoa e tatala ai, ma o le a gaoioi ai pepa tioata. I le taumafanafana, o le fausaga atoa e agai i le tasi tulimanu ma sulu i se tusi.

O se faʻataʻitaʻiga o le tioata e faʻaogaina ai le metotia faʻapipiʻi:

Faʻasalaga Matagofie

Afai o le terrace e masani ona faʻaaogaina i le taumafanafana (mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le atunuu), ona leai lea o se lagona i le tapunia atoatoa mo le taumalulu. E seasea sau mai tagata o le taumafanafana i lenei taimi, o lea o le a le ufitia i le kiona pe leai - e le afaina ia te oe. Faatasi i le masina e mafai ona e sau ma manino. Ae o le faia o puipuiga mai le matagi, atonu, e aoga. Ona mafai lea ona e malolo i luga o le terrace i le leaga o le tau e aunoa ma le fefe i le susu ile timuga.

E ala i le tapunia o puipui pito i lalo i tioata, o le ae faʻaumatia faʻataʻitaʻiga

O le mea aupito sili ona aoga o le tapunia o puipui pito i lalo i tioata pe afai o le terrace e faʻasolosolo. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina faamalama laupapa, lea na e suia i totonu o le fale i aso fou. I le puimanava, toso ese le puipui ma piliki pe suisui faatasi ma le patipati, ma luga - faʻaofi faʻamalama. I lenei tulaga, e le aveesea le glazing mo le taumafanafana ma o le a avea o se elemene faaopoopo i le mamanu o le terrace.

O le facade wall o le terrace e tatau ona pupula, pe afai o le itu i matu

Afai e faʻataʻamilo le fausaga, e sili atu ona faigofie le faʻamaʻaina i le polycarbonate faʻapipiʻiina i alalaupapa alumini. O lea faiga o le a toe faia ai pupuni o le 'upega tafaʻilagi, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le faʻavaa laupapa.

Afai e te filifili pea e teʻa le terrace, ona e faia lea o se pa tioata

Ae ui i lea, aʻo leʻi vaʻavaʻai i luga o le taua, mafaufau: e tatau? Afai e tapunia maeʻa mo le taumalulu, o fea la e faʻamautinoa ai o le a le faʻamaisa le tulimanu? E sili atu i lenei tulaga le faia o se avanoa i luga o fola mafolafola ma isi elemene.