Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga o vailaau faʻaleagaina o le laau faff

Muamua, e te totoina se laʻau teuteu matagofie i lau togalaau, ona e maua ai lea mai se isi tagata o se togafitiga matagofie lenei.

O le auala lena, e pei o se tulafono, o le masani lelei i le paff masani masani.

E tamaoaiga i le tele o mea tau togafitiga ma e toetoe lava leai se faʻailogaina. O le a tatou talanoa i ai i le aso i la tatou tusiga.

Faamatalaga o meaola

O lenei vaovao o se vailaʻau faʻamaʻi mai le aiga o Rosaceae, o se mea faʻalelei.

O le lauusiusi o le paffi e oʻo atu i le 40 cm. O le aʻa o le paffi e fetolofi ma mafiafia. O loʻo taʻatia ma faʻapupula i luga, ma salalau solo aʻa i itu uma. O aʻa e tupu mai le aʻa. Latou te ola saʻo, ae aua le tupu maualuga i luga o le palapala. Laititi laitiiti e ufiufi uma le aʻau.

O lauulu lava e tasi e ufiufi ai laʻau pito i lalo o le laau, e ola i luga o petiles. E i ai latou foliga lapotopoto ma lautele lautele, i le isi itu o latou foliga o le tino ma foliga teuteu i nifo i tafatafa o le au.O laulaʻau e ola i luga o togitogi e laiti ma faʻaogaina i petioles laiti. Fugalaau o le paffi e ola i mea e tutupu, e laiti ma lanu samasama ia i latou lava. I luga ole totini a le tagata lava ia e ola ai fualaau aina laiti i foliga o nati. Latou te aliali i luga o le laau i ni aofaiga tetele.

O lenei vailaau togafitiga e ola i fanua, i luga o auvai, vaitafe, vaituloto ma vaomatua o Europa atoa. E fiafia tele Cuff i eleele malulu, e le fiafia i le tau o le itu i Saute.

Vailaau faʻamaʻi

O lenei laau o le mutia moni lea o le au fai mea masani, aua talu ai nei talu ai nei e lei maeʻa ona suʻesuʻeina lona tuufaatasiga. O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le laau e mauʻoa i le phytosterols - o mea ia e pei o le hormonone e foliga mai na o laau. O le laau e aofia ai foi cakhetins, atocyanes, ituaiga eseese o flavonoids, gaʻo ma a latou meaola, faapea foi ma le phenol carboxylic acids.

O le vailaʻau C o loʻo i ai i totonu o se paʻu i se vaega tele. O le tuufaatasiga o elemene o loʻo faʻaalia mai suauu manganese, sima sima, uʻamea ma le faʻamalosi. O le laau e aofia ai tannini, resins, mea faʻamalosi, sugars, tannins, faʻamalosi oona.

E te iloa? I le Latina, o lenei vao e taua o Alchemilla - le mutia o tagata e masani ai. Mo le faitau fiaselau tausaga sa taumafai tagata sailiili e faia se elixir o talavou talavou ma le matagofie mai ai.

Recipes

E masani ona faʻaaogaina se faʻaoga masani i togafitiga faafomaʻi eseese, lea e faʻaaogaina mo le 3-4 masina. O le faasologa o fualaau faasaina mai lenei laau e faia i le itiiti ifo ma le 1 masina faalua i le tausaga.

Ma le manava.

Ave ni laulaau se lua ma fatu laau. Somi le sua mai totonu ia i latou ma inu 20 ml i le lua itula.

Faʻamatalaga o masani masani:

Lautele:

  • 60 g fugalaau mamago mamago;
  • 300 ml o vai inu.
Sasaa vai inu i luga o vao mamago. Kuni ma tuʻu tuʻu mo le fa itula. A uma le faʻafefete, faʻafefe le kulupu ma faʻaopopo le meli, afai e te le fiafia i le meli, e mafai ona e faaopoopo le suka. Faaaoga 200 ml faatolu i le aso ao leʻi faia taumafataga. E le gata i lea, o le faʻaogaina o lenei mea totino e mafai ona faʻaaogaina i le tele o le faʻasoesa:
  • 45-50 g cuff (faʻamamaina ma le vevela);
  • 250 ml o sua sua.
A maeʻa ona faʻafefiloi le mutia i le vai, faʻaauau pea le faʻafefeteina mo le lua itula. Ona tatau ai lea ona e tosina ma tui le vailaʻau. E tatau ona inu muamua le faʻasusu i le aso ao le i ai 100 g.

Broth faʻaaogaina i le tulaga o le faʻaleagaina:

  • 30 g cuff (finite tapena ma le malogo);
  • 200 ml o vai kuka.
Faʻafefiloi laʻau mamago i le vai, faʻapipiʻi mo le 10 minute, ona faʻamaʻa. Mai le lua o masina, 200 ml o le suka e tatau ona faaluaina i le aso, o le a sili ona lelei le faaleleia o le ala o le maʻitaga.
E taua le manatuaina, pe a taufaʻatau i le leai o se faʻataʻitaʻiga, ua faʻasalaina le ave o le dill, barberry, le vort o John, blueberries, dogwood i soo se ituaiga.

Mo faʻamalosi, faʻamaʻi ma fufuluina:

  • 100 g fualaau matagogo;
  • 500 ml o vai inu.
Togi fasi lau vevela i le vai ma tuʻu ai mo le 4 itula. Faʻasolo le mea e faʻavae.

Faamalologa meatotino i vailaau masani

O le mea masani ona o lona faamanuiaina o le tuufaatasiga o vaega o vailaʻau ma meaola e iai le tele o aafiaga lelei i le tino o le tagata. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaau i vailaau faʻapitoa e sili ona lauiloa i le lalolagi atoa. Sa suʻesuʻeina e le saienitisi suʻesuʻega i ona togafitiga: o le pueina o toto, gaosiga o le susu o susu, faamalolo o manuʻa, fetoʻai o le mumusu, soloina o toxins, faamalosia o vaʻa toto, faʻaumatia o le tino ma le faamamaina o le talo. O lenei lisi e mamao lava mai le atoa.

Vaitalaʻau, e taʻua foi o le mutia vao, aua o ona faʻamalologa e masani lava ona faʻaaogaina i le gynnecology. O fualaau oona mai le togafitiga e togafitia lelei: vevela vavalalata, tiga i le taimi o le manaseta, eseese toto.

O le faʻamautuina o le taamilosaga ma faʻaitiitia le tiga, chokeberry, nettle, cumin, bushless oregano, quinoa, dodder, dogrose, Chinese lemongrass, faʻaaogaina le lanu red roma.

Faʻamatalaga faʻaleagaina o laau totō faʻamaʻi toto, manava ma le manava manava, faʻaogaina o le mumusu i totonu o le vaega o meaʻai. O le faamaloloina o le tiga e mafua mai i le mea moni o loo i ai ni mafutaga i le mutia, lea e matua faateleina ai le faagasologa.

Bioflavonoids, o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le laau, o ni vailaʻau malolosi. O le Lignin e iai sona aafiaga o le faamama, e aveese ai toxini, metala mamafa ma masima mai le tino.

E te iloa? O le igoa o le laau e le sili atu ma le 300 tausaga, aua a o le i ai lena mea e leai se paʻu i Rusia. O le mutia sa lauiloa io matou tuaa e pei o rosnik poo rosnitsa.

Faʻaaoga vailaʻau i vailaʻau faʻapitoa

I totonu o tagata faʻamaʻi ma isi vailaʻau, o le togavao ua maua ai le lautele o le talosaga nai lo le ofisa aloaia. O le kesi e sili ona lauiloa i tagata faʻamalosi i le foliga o se vailaʻau, faʻamoemoe, faʻamaʻi faʻamalolo. O le faʻaaogaina o togafitiga ma mea teuteu o vailaau faʻamaʻi e faʻaaogaina i totonu mo faʻamaʻi o le bronchi, o le tino respiratory tract, asthma and tuberculosis.

Cystitis ma cholecystitis, e aofia ai le mumu o le talo, ua lelei ona togafitia i ni vailaʻau.

O le cholecystitis e faasino i le fesoasoani a Physalis, celandine, soapworm.

O loʻo i ai mataupu o le faʻaaogaina o tagata faʻamalolo ma tagata faʻapitoa o lenei fale mo le rūmatism, maʻi suka, gout ma tua. O togafiti e togafitia i lapisi, e matua suamalie i le fusi o le fala. E masani ona masani le faʻaaogaina o togafitiga faafomai. E faʻaaogaina ma isi mea e faʻaumatia ai le mamafa o le mamafa ma le cellulite, ma o le talosaga e faʻaogaina i fafo ma totonu.

Afai e inu fualaau aina i taimi o taaloga - O lenei mea o le a saofagā i le mamafa o le mamafa o le mamafa. Faʻafetai i le paʻu, o le faʻaleleia o le toto i totonu o vaʻa ma le metabolism i le tino atoa ma luga o le pito i luga o le epidermis ua faʻaleleia, faʻafetai i le gaʻo o loʻo gaogao.

Taofi mai lenei vao e faasaga i le cellulite e faigofie foi ona fai. Ina ia faia lenei mea, ia tipi 40 g le mutia ma faatumu i se vai vevela i se voluma e 1 l. Tuu le vaifofo mo le tusa o le afa itula, ona faʻavaivai ai lea. E tatau ona tuu le vao i luga o le ie ma nonoa i vaega o faafitauli. O le faʻaaliga e na o le 30 minute. E mafai foi ona susu le ie i totonu o le fusi ma faapipii i nofoaga ma le cellulite.

E fesoasoani le Cellulite: o le suauʻu paʻu o le pi, o le aniani Indian, o le hazelnuts, the wormwood curative, thuja, broccoli, cactus, cumin black, honey-boiled honey.

E tele le aoga o mea aoga, pe afai e faʻatino i le maitaga, mai le 3 o le masina lona tolu. O togafitiga o togavao o le a laveaʻiina ai le tina i le lumanaʻi mai le faʻaipoipoina, fesoasoani i le atinaʻe tatau o le fetus. O faʻamatalaga faʻapitoa o le paʻu o le a fesoasoani i tina o le popole ma saunia le tino o le fafine mo le fanau mai.

E taua! E le gata i lea, o le mutia e faateleina ai le gaosiga o le susu o susu, o le tele o ia mea e faʻaaoga pe a uma ona fanau.

Atagofie e mafai ona fufulu lou gutu i stomatitis, mata susu ma le conjunctivitis. Afai ei ai le mumū o le paʻu, paʻu poʻo le eczema - e mafai foi ona e faʻaogaina vao vao. E le gata i lea, faatasi ai ma se aofaiga tele o siaki, e mafai ona fufuluina le isu i le susu.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E le o se mea e sili ona afaina ai le siaki ma e leai se faʻasalaga i le faʻaaogaina, e le aofia ai le le lava o le tagata le faapalepale i vaega.

E taua! E le i ai ni faʻalavelave, e le mafai ona tuʻuina atu i ai, e tusa lava po o le a le mea e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti laiti.

Ae ui i lea, o se togafitiga umi, togafitiga, poʻo le sili atu i le tino e mafai ona taʻitaʻia ai le motumotu o le intestinal ma le manava. I lenei tulaga, e sili le lelei le taofi le taliaina mo sina taimi.

O lenei vailaʻau o loʻo i ai le tele o vailaʻau faafomai. O ona faʻamalositino e amanaʻia e le gata i fomaʻi faʻamalolo, ae faʻapea foi i togafitiga aloaia. O le usitaia o faʻamatalaga ma tulafono faʻaaoga o le a faʻatagaina ai oe e toe maua mai mai faʻamaʻi pipisi e faʻafetai i le paʻu masani.