Sapalai fale

E faʻafefea ona kuka le sua suamalie, ma pe faapefea ona aoga

I aso nei, o le sua suamalie na maua ai le lauiloa e pei o se mea e sui ai le suka. Apalai ma se vai lanu enaena o le a maua i totonu o soʻo se umukuka, lagolago i se soifua maloloina lelei ma i latou o loʻo saili e faʻaumatia ni paʻu faaopoopo. E talitonuina o lenei oloa tuʻufaʻatasiga e maua ai le tino ma elemene taua ma fesoasoani ia maloloina. E moni, ma o le faʻaopoopoga o le maple ua faʻaalia i tagata uma, sei o tatou tilotilo faatasi i ai.

O le a le mea suamalie suamalie

O le sipuni suamalie o se mea manogi suamalie, lea e maua mai le sua o le tele o ituaiga mea manogi. O ia laau e le o se mea masani ma e maua i le tele o konetineta. Ae ui i lea, e ui i lea, e pulea e Kanata le faatumauina o le puleaina o maketi meaai mo le tele o seneturi.

Mai mea uma lava, e tusa ma le 80 pasene o loʻo gaosia i lenei atunuu. I le talafaasolopito, ua i ai i tagata Kanana lenei mea masani. E leitioa o le laupepa o loʻo i luga o le fuʻa Kanata.

E te iloa? Ua lauiloa o le suamalie suamalie na lauiloa i Initia e oʻo lava i le taimi na iloa ai e Christopher Columbus Amerika. E ui lava o le uluaʻi tusia o lenei meaʻai e toe foʻi atu i le 1760. Latou te talanoa e uiga i mamanu matagofie a Kanata, o le sua lea e talafeagai mo le gaosia o le suka gaosi.

Vaaiga ma le tofo

E mafai ona faʻatau mai le sipuni o le mapleti i aso nei i faleoloa faʻapitoa poʻo le faʻatonuina e ala i le Network mai tufuga. E mafai foi ona e faia oe lava ia.

Faamasani oe lava i mea aoga ma faʻailogaina o le sua suamalie.
O oloa lelei e eseese:
  • tele;
  • manino poʻo le faʻagaeʻeneʻe (tutusa ma le meli);
  • faigata;
  • se vateatea tele o lanu amber (mai le lanu samasama i le lanumoana uliuli);
  • mea matagofie manogi.

O le tofo o lenei oloa gaosia e matua suamalie, ma e masani ona faʻaaogaina i le kuka. O le vai e talafeagai mo le taoina o pancakes, fagu, falaoa o sana, pusi falaoa, faʻapea foi le faia o le kulimi kulimi ma isi meaʻai. O le syrup muamua o loʻo i ai se tofo faapitoa.

E faʻapefea ona maua le sua suamalie

Ma i totonu o pisinisi, ma i le fale syrup eple ua gaosia i ni vaega. Muamua e aofia ai le aoina o mea e masani ai, lea e faia e ala i le viliina o ogalaau o suka, pulumu, mumu ma le mafiafia. Ma o le lona lua e aofia ai le faʻaliliuina o le sua i se tulaga tele.

E taua! O le valivaliina o le sipili o le selu e faalagolago i le taimi o le aoina o mea lagoʻa. O le mea mulimuli ane o le a tupu, o le tele o le paʻu o le lanu. I le avea ai o se tulafono, o fesuiaiga o lanu viole ma enaena. E talitonuina o sea ituaiga oloa e sili atu ona lelei lona tofo ma o lona tofo malosi.

O le tekonolosi o le faia o le syrup moni e matua vavalalata lava i tekinolosi o sukalani. O le togalaau e tafe mai i le tele o paipa, o loʻo faʻapipiʻi i luga o le ogalaau, i totonu o se pusa faʻapitoa. Ona liligi lea o le vai i totonu o pusa ma faʻamamaina i luga o le vevela vevela seia oʻo ina maua le meli.

Afai e le mafai ona faʻaaogaina meafaitino, e mafai ona faʻaaogaina le suka. I le kukaina, o se aganuʻu le faʻaaogaina o vailaʻau o le siva mo ipu e manaʻomia ai togafitiga vevela. Ma o le malamalama na tautua i mea suamalie i totonu o le "fausaga". O le mea e leaga ai, e tele faʻatauvaʻa faʻatau atu, e leai se mea e tutusa ma faʻataʻitaʻiga. E faia mai le sufasi ma le suka masani. Ma mo le masking faaopoopo faaopoopo ai meaʻai. O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete pe a faʻatau mai ia oloa.

O sua suamalie suamalie ma maloloina e mafai foi ona faia mai le lavender, chokeberry, dogwood, blueberry, keke, cherry ma strawberries.

Le tuufaatasiga o le siva

E ui i le lauiloa o lenei fualaau aina, o loʻo i ai manatu faʻafeagai e uiga i ona lelei. O nisi e finau faapea o se meafaigaluega lelei tele lea e faatumauina ai le taua tele o le tino, ao isi ua talitonu o le leaga o le suauu suamalie e mafai ona itiiti se mea e fesoasoani ai i le tino, ma e oʻo lava i le itiiti ifo.

E te iloa? O tausaga taʻitasi e maua ai e Kanata tagata e tusa ma le $ 145 miliona mai le faʻatau atu o le sua.

O le mea lea, ao leʻi faʻamasinoina le lelei poʻo le lamatiaga o mea matagofie a Kanata, taumafai e suʻe i totonu. O tagata faapitoa oe na suʻesuʻeina le tuufaatasiga o meaʻai o lenei oloa i totonu o le fale suesue, na oo mai i le faaiuga o loo i ai se vaega itiiti o vitamini ma minerale i le siva. O le iʻuga, o le tala faʻasolopito o vaega faʻamalolo o le vai na faʻateʻaina.

Afai e te ave le tutusa o manaoga masani o le tino o le tagata i meaʻai, ona i ai lea i le selau sene o le maple syrup ua maua i lalo:

  • magnesium (165%);
  • zinc (28%);
  • calcium (7%);
  • uʻamea (7%);
  • potassium (6%).

Ae o le a le ituaiga o aogā e mafai ona tatou talanoa i ai, ina ia mafai ai ona faʻamamaina le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, zinc ma le magnesium, e tatau ona e 'ai i le 100 kalama o le oloa. Ae i le faaopoopo atu i nei vaega, o loo i ai le 67 kalama o le suauu. E aliali mai o faʻamatalaga aupito maualalo o minerale popo e le mafai ona totogi mo lenei aofaiga o suka.

E taua! I le faagasologa o le faia o mea suamalie suamalie, e le taliaina le tuufaatasia o suka ma le suamalie suamalie.

Vitamini o le vaega B, faapea foi ma polyphenols, Quebecol ma le 24 antioxidants o loo maua i fualaau suamalie. E mafai ona faʻamalieina i latou e se vaega itiiti o palasi poo soʻo se fua. E le gata i lea, i le isi itu, e itiiti lava le suka.

O le mea lea, oi latou uma e fiafia i le suauu siliva e suitulaga e tatau ona mafaufau i lenei faʻaaliga. E le gata i lea, e leai ni aʻafiaga ma gaʻo i le 100 kalama o le vai, ae o le 67 kalama o gaʻo. Ma o lenei mea o loʻo i ai se faʻataunuʻu caloric o le 268 kalori.

Mea aoga

E manino lava e le mafai ona galue le fualaau oona e avea o se auala aoga mo le aveesea o le mamafa ma faaleleia le soifua maloloina. E sili atu ona aoga le suia o le suka i au mea taumafa, mo se faataitaiga, ma le stevia.

Faatasi ai ma lenei mea, o loʻo i ai se manatu e faʻapea, faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻaaogaina o le syrup suamalie, e mafai ona togafitia le cardiovascular system, faʻaleleia le puipuiga ma le malosi o alii. Ua faʻamaonia foi le faʻamaonia o le Quebecol, lea o loʻo i totonu o se vai, e poloka ai le atinaʻeina o sela o le kanesa ma faʻagesegese ai le malepelepe o gaʻo.

O le taumafa o le hazel, pepa oona, melon, scorzonera, periwinkle, pasesa, fana o le siloti, laumei, vine, thyme, saffron, asparagus, fenugreek, orchid, moss of Icelandic ma nutmeg ei ai foi se aafiaga lelei i le gafatia.

Ae o nei suesuega na faia e le gata i manu, ae i vitio. O le mea lea, faʻamaoni e talanoa e uiga i aoga o le oloa mo se tagata e le mafai.

E taua! E fautuaina e tagata popoto e le sili atu i le 60 kalama o le sua suamalie i le aso. Afai tatou te talanoa e uiga i tamaiti, ona tatau lea ona faʻaititia le vaega lenei e ala i le afa.

Faʻasalaga ma faʻaleagaina

E mafai ona faʻaleagaina le sua o le sipili i mataupu o lona le pulea lelei. O le mea moni, o le i ai o le sucrose i le tuufaatasiga o le a fesoasoani i le faʻavevesiina o faiga faʻavae, faʻapea foʻi ma le faʻavevesi o le maʻisuka ma le gaʻo.

O le mea lea, o tagata e maualuga le maualuga o le suka i le maualuga o le toto, faapea foi ma i latou ua maua i le le lava o le le gauai i le oloa, e teena mai le fesoasoani mama.

Auala e filifili ai ma teu ai le oloa maeʻa

E ui lava i le le lelei o lenei suamalie suamalie, e toatele e fautuaina e taumafai. Ma o mea uma ona o le matagofie o le tofo ma le manogi. O le mea lea, ina ia aua le puʻeina le matau crook, tatou te ofoina atu ia te oe se filifiliga o tulafono. I le taʻitaʻia e latou, e faigofie lava ona e iloa se mea moni mai se mea sese.

  1. O le maualuga o le suavai e manino pe leai foi. E tatau ona mataala le uʻamea muddy.
  2. Ia mautinoa e faitau faʻamatalaga e uiga i le igoa. E taua le gauai atu i le atunuu o gaosiga ma tufatufaina. E le gata i tua o le fagu e tatau ona avea ma laupepa auro. O le isi faʻamaoniga o le moni o le oloa a Kanata.
  3. Aua le mafaufau i oloa taugofie. O lenei syrup e taugata tele, ona o le taugata o lona gaosiga. Seʻi mafaufau: ia maua le 1 lita o le siva oe manaʻomia 40 lita o le sua sua.
  4. I le tofoina o se oloa moni, o se paʻi o laupapa e lagona. Ma o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaopoopoga na aoina mai ituaiga eseese o maple ma i soo se taimi o le tausaga.

Ina ia teuina se saumalie suamalie, e mafai ona e filifilia se pusaaisa poʻo se kesi umukuka masani. Ae afai o le oloa e teuina i le vevela o le potu, e manaʻomia ai se tapuni uila. Ua fautua mai tagata tomai e sasaa atu le mea e le totoina i totonu o se pusa tioata ma, mo le faatuatuaina, tuu i totonu o le pusaaisa. Afai e mataʻituina faiga ma tuʻutuʻuga na faʻamaonia e le kamupanī, e mafai ona teuina le oloa mo le 3 tausaga.

Fua: mai le sua sua suamalie

Afai e te filifili mo oe lava ia e suʻesuʻe i mealilo o le faʻaaogaina o tekonolosi o se mea masani faʻapitoa a Kanata, o le a muamua manaʻomia ona e onosaʻi. O le mea moni o le a umi se taimi mai le taimi e saunia ai le suavai i le oloa maeʻa.

Trimming trees ma sap

I le tautotogo, pe a amata le tafe o le sua, filifili ni laau mama ma ni ogalaau vaovao. O laau e tatau ona maloloina. Afai e amata ona fuga mai matala i luga ia i latou, e tatau ona e vaavaai mo isi faʻataʻitaʻiga mo le aoina o le sua.

E te iloa? I le lalolagi o le 18 senituri, na faʻaitiitia ai le gaosiga o le syrup suamalie. O lenei mea na mafua ona o le lauiloa o le suka gaosi, o le gaosia lea e manaʻomia ai le itiiti ifo o tupe ma mea faigaluega. Ae na faaauau pea ona faʻafeiloaʻi e Kanata a latou mealilo mai lea tupulaga i lea tupulaga..

I se taimi mulimuli ane, o se tamai pu e faia i luga o se mea talafeagai. E taua tele lona loloto e le sili atu ma le 8 simita. A maeʻa lena, ona faʻaofiina lea o le "uʻamea" uʻamea i totonu o le malologa, lea e aluese ai le pipili. Mai le tasi ituaiga pu i le aso e mafai ona e aoina mai le silia ma le 3 lita o le sua.

Faʻagasolo le faagasologa

E le mafai ona tatou faʻatagaina le gaogao o meafaitino na aoina e leai se aoga - e mafai ona faasolo ina leaga. Ina ia aloese mai lenei mea, muamua faamama uma vai ua saunia mai le otaota ma vaega o paʻu. Ona tuu lea i totonu o se pusa lautele (sili atu i se mea e le o ni laau e ufiufi) ma mafatia mo ni nai itula ile vevela vevela.

Mataʻituina le tutusa o le vailaʻau, a leai e mafai ona e maua ai le suka faatasi ma le sipuni. Afai e te misia le taimi e faʻasili ai, e ono le mafiafia le vai. I lenei tulaga, o lona ola ola e faatapulaa i ni nai masina. Ma o le tele o le mafiafia o le oloa o le a vave ona vele. O galuega uma i luga o le gaosiga o le sipuni meaʻai fale ua fautuaina e fai i le auala. A uma, pe a faʻamaʻapeina, o vaega o le sucrose e pa'ū i luga o mea uma umukuka, ma o le mea lea e avea ai ma mea totino.

E te iloa? O le sipuni suamalie, sei vagana ai tagata Kanata, e matua faʻaaloalo lava i tagata o le Iunaite Setete o Amerika. O lenei mea suamalie i na nofoaga ua manatu i ai masani i soo se laulau.

Faʻasaga ma sasaa

Afai e leʻi i ai muamua le filtration, faʻafefe le vai e ala i se suauu. Ma a maeʻa ona manaʻomia, ia tuʻuina atu sina taimi e faʻamafanafana ai. Ona liligi lea i totonu o se koneteina tioata ma faamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga.

E le mafai e le syrup olela ona maua ni aoga taua mo le tino. I le natura, o le a ia maua le tele o isi filifiliga e sili atu ona lelei i vaega o taumafa. O le mea lea, aua nei e manatu mamafa i tala faʻasolopito e uiga i mea faʻamalolo o lenei oloa. E fautuaina naʻo le mea e tofo ai.