Faatoaga

Vaitausaga o le Taumalulu ma le mafai ona faʻaleleia lelei - Isetsky ua tuai

O a ituaiga e taʻua o le taumalulu? O apples nei e mafai ona faʻaauau pea i le taimi malulu, pe a manaʻomia tele vitamini nai lo se isi taimi.

O ituaiga ia o le Taumalulu Urals. Iset Late.

Faʻamatalaga atoa o ituaiga ma ata, faitau le tusiga.

O le a le ituaiga?

O nei apu e aofia ai mo ituaiga taumalulu Sverdlovsk Faʻailoga Faʻataʻitaʻiga.

O le fesuisuiai sa gaosia e le fomai o le saienisi. L. A. Kotov e ala i le laasia o ituaiga eseese ma Maoaʻe.

Ua amata ona fua mai le laau Apple ile lima tausaga.

Fua e fua i le amataga o le tautoulu (o apples are removed in faaiuga o Setema) ma faʻaauau seia oʻo i le tautotogo (fefaʻatauaʻiga o Fepuari).

Vityaz, Zvezdochka, Zavetny, Lada ma Krasa o Sverdlovsk e aofia foi i ituaiga o le taumalulu faatasi ai ma le vaitaimi o le matua.

Eseese lelei le mafai ona feaveaia. E talafeagai mo le faʻaaogaina o se "natura" faʻapitoa, ma i foliga o jam, jam, sua, uaina.

E tatau ona faʻamatala puupuu le tekonolosi teu mo le taumalulu (o le a auiliiliina i se isi tusitusiga) - o lona uiga le auala tonu e teu ai (pulou, pakete, pusa, ma isi).

E tatau ona manatua o nei apu le puipuia i luma o le paʻuma le isi, e pei o apu uma i le lautele, sili tofo manogi.

Afai e teuina i totonu o se lua, ona le tatau lea ona i ai isi fualaau faisua ma fualaʻau aʻa - o le mea lea e le tofo ai le apu. E mafai ona e teuina i totonu o pusa poʻo pakete, e aunoa ma se laumei ma pepa, i totonu o le vevela mai le 0 i le +4 tikeri.

Faʻasalaga

Isesekoe mulimuli ane e faatatau i ituaiga samobedplodnyh. Manaomia le felauaiga o felauaiga. E mafai ona e totoina i tafatafa ane o soo se isi lava tau malulu-mafiafia.

O ituaiga o le taumalulu e aofia ai: Gorno-Altai, Granny Smith, Uralets, Orlovskoye Polesye ma Altai Rumyany.

Faʻamatalaga o se togi Isetsky tuai

E tusa ai ma faʻailoga mai fafo, o lenei ituaiga tutusa e tutusa lelei ma le "tina" - le ituaiga "Generous".

Laʻau e ese tele le maualuga, taumalulu taumalulu. Crohn tafatafa foliga.

O laʻau o le laʻau vaʻavaʻa, enaena, lapotopoto i le tipi.

O laulaau ei ai le matte malamalama lanu meamata, lanu, ma petiole pupuu.

O le pito i luga ua faʻaloloa, tusi. O fugalaau e laiti, pulou, paʻepaʻe ma se togi piniki, uumi uumi ma sima o pistils.

Laititi laititi (e masani lava e le silia le 100 g), faʻaofuofu i luga o se laau, ei ai le foliga o se kesi faʻasolosolo, o le lipine e faʻaalia manino. O le paʻu o loʻo faʻaalia e se paʻu susu ma maualuga le suauu i le taumalulu; o le pulupulu ei ai lona laulau e fiafia i le suamalie.

Ata

Faʻasologa o talaʻaga

Seʻi oʻo i le seneturi 20, e leʻi olaola togalaau i Siberia ma Urals. I se tulaga lautele, e toaitiiti lava tagata na auai, sei vagana ai tagata taitoatasi e fiafia i ai na ola mai laau toto mai fatu laau ma fualaau e aumai mai i itulagi vevela.

Na faaauau pea lenei mea seia oo i le amataga o le 1930. O le Ural Zonal Fruit ma Berry Station o le pito i matu o le Union.

O le sini a le Faʻalapotopotoga Ural i le taimi nei ma i lenei aso o loʻo tumau pea le filifiliga ma le faʻatoʻateleina o fua o fualaau 'aina o le a lagona lelei i tulaga leaga o le Urals ma Siberia ma e oʻo lava i le galue malosi, ma i le taimi lava lea e tetee atu i aʻafiaga leaga, e pei o le paʻu.

O tagata suʻesuʻe Ural o loʻo nofo aitalafu i le atunuʻu i le tulaʻi mai o ituaiga eseese o vaitau, e faʻamalolo ma suamalie, susulu, mafiafia. vitamini C ma R.

Ured breeders bred, mo se faataitaiga, Uralets, Nastenka, Anis Sverdlovsk, Altai Crimson ma Belfleur Bashkir.

Ae maise foi o le tele o laau o apu, o ia fualaau aina e mafai ona oʻo i le 250 g

E oo lava i tagata na nonofo i le itu i matu o laufanua maualuluga e lei tumau pea ona leai se "parataiso fua" - ua taʻua o "sua o vine" na faia mo i latou.

E laʻititi tele, mamafa e le sili atu i le 80 g apu o loo i ai se faapitoa faigata o le taumalulu.

O se tasi o mea sili ona taua na ausia talu ai nei o le au Ural - faʻateleina taumalulu taumalulu e le fefefe i le paʻu. E oo lava i vaitaimi o le epiphytotic, latou te galue malosi ma e le manaʻomia togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina eseese.

E faʻafeiloaʻi i ituaiga pusi e pei o Winter Beauty, Marina, Antonovka masani, Bogatyr ma le afafine o Melba.

Ae ui i lea, e le mafai ona fai lenei tala e uiga i le Isetsky Late - o lenei ituaiga e le faʻasaʻo i le paʻu.

Atinaʻe o le natura tuputupu ae

E tusa ai ma le Resitala a le Setete o Vaʻaiga Faʻapitoa, e mafai ona faʻaaogaina i le Urals ma le Volga-Vyatka eria. I le "nofoaga" o nei apu o le tele Perm, Chelyabinsk, Kurgan, Sverdlovsk eria, e faapena foi Udmurtia. E i ai isi vaega Volgo-Vyatka vaegaae itiiti lava.

Mo le totoina i nei itulagi, o ituaiga e sili ona matagofie: Rennet Chernenko, Snowdrop, Pepin Saffron, Ural Bulk ma le Solntsedar.

Tuuina atu

O le laau e amata ona fua mai i le lona lima o tulafono laiti pe a uma ona fuga, e mafua mai i fua maualuga, o le vevela vevela ma le faapaleʻaina o le lamala, o le fua faatatau o le matuitui (taumalulu).

Ua aveeseina pi e oʻo atu i le faaiuga o Setema.

Umi o le taimi o le teuina ma le faʻaaogaina e 150 aso.

Toto ma tausi

Faʻatoʻoga amio a le faifaatoaga pe a totoina - o le ki i le manuia o le fuaina o le fatu, ma le gafatia e tausi lelei ia te ia o le a fesoasoani e maua ai le seleselega sili ona lelei.

Toto lelei i le tautotogo - o le faaiuga o Aperila ma le amataga o Me, i luga o le palapala lea ua alu ese atu ma toe faʻaleleia ina ua maeʻa le taumalulu. I le amataga lava o le fua e taua tele le vai ma le teleina ia leai se aʻa o aʻa.

Ua saunia le lua ma le palapala e tusa ma le fitu aso aʻo le i fuafuaina le totoina o fatu. Ma le eleele lelei maualuga maualuga e le silia le 60 cm. Afai o le eleele e tele mea e manaomia, e tatau ona loloto le centimita le fossa.

Mo aʻa e te manaʻomia e faʻamautinoa latou te le faʻamago. O le mafuaʻaga lena e tasi le vaiaso ao le i totoina fatu mo le 24 itula i se fagu vai.

O se pine e faʻamau i le ogatotonu o le lua, tasi pito o le mea - e alu i le palapala - e tatau ona susunuina. O le a le faatagaina ai o ia e pala.

Ua tumu le lua i se paluga o: compost, humus, fugalaʻau faʻalaʻau, peʻa, fafie, pito i luga.

I le ogatotonu o loʻo i ai se pu, lea e sasaa ai sina eleele lanu uliuli, ona toto ai lea o se fatu.

O loʻo fusifusia le pito i lalo i selala e aloese mai ai.

Vaʻa sosoo tumu i pakete e tolu pe fa ma ufiufi i le eleele.

Ina ia tausia ia laau apu ma fua mai i le malulu, e 3 kilokalama o apu i le sikuea mita e tatau ona matua i luga o le laau. lau. Ina ia faia lenei mea, e tatau i le tagata fai togalaau ona faʻatonutonu le fuainumera o fua ua maeʻa ma aveese i le taimi.

A le o lea, o le "fanau" na to ese mai le "tina" uma malosiaga ma le masani ona solo, ma o latou isi fualaau aina atonu e le toe tumau. O le mea lea, o le lua vae tolu o le lanu o le apu e tatau ona aveesea.

Auala e lua: togiina fugalaau i ou lima pe fufulu foi i le 0.7% vaifofo o le eletise soda.

O le mea mulimuli e vave tele, ae o le aʻafiaga e sili atu le leaga - o le laau e mafua ai le faʻaogaina o le toe faʻaleleiaina o laʻau e mu i le suauu. O le mafuaaga lena e le sili atu i le lua kilo o apu - e leai se sili atu i le lua kilokalo o apu - pe a le lima mai laau, lea e faaaoga ai le "tusi lesona".

O le taua tele o le taimi e aveese ai apu. O lea la e maua e le laau le taimi e sauniuni ai mo le taumalulu ma o le a taofi e apu o latou tofo, e le mafai ona faʻatuai le seleselega o le fua. Iset ua tuai luafulu oketopa.

Maʻi ma faʻamaʻi

E le gata i lea //selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha.html, o ituaiga taumalulu e lamatia ma o na faʻalavelave moa.

Ina ia faafetaiaʻia, o le laau e liliuina: fofofos (pe tusa o le 90 g / 1l), rovikurt (10 g i le lita) poʻo benzophosphate.

E talafeagai foi dendrobatsillin ma bitoxibicillin. Afai e faʻapipiʻi le paʻu i le parasite, e tatau ona faʻaopopo se sui ole vai ole Bordeaux.

E mafai e le apu ona osofaia ma mumu moli. E faʻaaogaina le mea e tasi e faʻafefe ai karbofos poʻo sulfa fualaau.

Leai se faʻalavelave matautia o le pala. Afai e te le tauina, e mafai ona oti le apu i le tasi vaitau. Ina ia faia lenei mea, e talafeagai le tipiina o lala ua aafia, ma uʻu pe a ma le valu senitimita o le valu mea e le i afaina.

O le mea e vavae ese ai e tatau ona afaina i se tasi o pasene o le suauu sulfate ma e ufiufi ile togalaau.

Aua nei galo e uiga i meaola faalafua e pei o fualaau aina suamalie, silikorms, togi, minaina o moa. Ole taimi vave e puipuia ai mea o le a fesoasoani e puipuia le seleselega.

O ituaiga o apu o le taumalulu o le a fiafia ia te oe i fua susulu, suamalie, e oo lava i le malulu, mo lenei mea e tatau ona e mulimuli i tulafono - aua e te paie, toto lelei le fatu ma tausi le apu e aunoa ma le mamafa o fua.

Ma, ioe, siaki ma le faaeteete, ia manatuaina o lenei ituaiga e ono afaina i meaola faalafua ma le paʻu.