Tala Fou

Vaevaega faiva mo le saogalemu o lau togalaau

Afai ua e vaivai i le tauina o faʻamaʻi faʻatoʻaga, faʻatau mai se mailei lelei - o se fusi paʻu.

Faʻafetai i lenei masini faʻaonapo nei, o le numera o iniseti e mafua ai le faaleagaina o laau i fua e le faʻaaogaina, o le a faʻaitiitia ai i lau eria.

Laʻau laiti, otaota, moths, paluga o le apu, anufe anufe, aphids, anufe ma isi meaola faalafua e sili ona leaga o le seleselega o vine ma fua o lau togalaau i le lumanaʻi.

Ituaiga o fusi paʻu

O lenei mailei faigofie, faʻapipiʻi saʻo, o le a avea ma se faʻalavelave e le mafai ona osofaia i le auala o iniseti i laulaʻau lanumeamata muamua o togalaau.

O fusi faiva e:

  • malogo;
  • mea inu;
  • kelu.

O le tele lava o taimi, o paʻu vevela e faia mai pepa masani (o mailei lafoai) poʻo le tow, burlap (toe faʻaaogaina). O le faigofie lea ma le tala faʻatatau o tupe, ma pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o fusipaʻu - itiiti le aoga. E faapefea ona aoga?

O le ogalaau o le laau fualaau ua afifiina i le pepa mafiafia ma ua nonoa i se manoa po o se mea faapipii e aloese ai vavave mo le uia o iniseti. A osooso le meaola i luga o le ogalaau i le mailei, ona ulu atu lea i lalo ma tumau ai iina.

E sili ona lelei le faʻapipiʻiina o se fusi faʻamaʻi i le vave e mafai ai, ina ia maua ai ni meaola faalafua e pei o le pale o le laau i le tautotogo e nofo ai mo se taimi umi. I le ogatotonu o le taumafanafana, o se mailei mamago o loʻo nonoa i se paʻu o loʻo sasaa faatasi ma le ovary.

Ma i vaiaso uma lava, e tatau ona siakiina fusipaʻi, ma o iniseti na faaputuputu iina e tatau ona faʻaumatia. E masani ona faʻaputuina e le Faatoaga ni paʻu paʻu i le faaiuga o le taumafanafana e puipuia ai le feaveaʻi o meaola faalafua mo le taumalulu. E sili atu le tuʻuina o ia mea seʻi vagana ua oʻo i le tautotogo, e mafai ai e manulele taumalulu ona 'ai le iniseti e tele na paʻu i totonu o se mailei.

O fusi uʻamea e faia i le paʻu poʻo isi mea e leai ni mea faʻapipii e faia mai i le tasi poʻo le lua laulau o le va i le 7 cm le lautele.. O le tele o palapala, o le sili atu lea ona talitonuina le mailei.

O mea o le paʻu oona e tutusa lelei ma le mago, ae leʻi faʻaaogaina i meaola o meaola po o mea iniseti e aʻafia ai iniseti. O le mea lea, o nei masini, puipuia e se ata mai le timu, e sili atu le tau nai lo mea masani mago ma e sili atu le lelei i le faatinoga. O le tele o taimi latou te faʻapipiʻiina i le amataga o le tautotogo, ma i le taufaʻaiuiuga o le autumn o le a aveesea ma susunu.

Paʻu paʻu e fai mai pepa pepa uumi, lea e faʻaaogaina ai se faʻafiafiaga maʻaleʻale o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi le kelu. O le mea moni, o sea mailei e pipii i le ogalaau i le tautotogo i le maualuga o le 10-12 cm mai le eleele. I le tautoulu e tuʻuina i lalo o le skeletal lala. Afai o le kelu e malolo ma e le toe tafe atu i totonu o le pusa, ona sili atu lea ona sui le fusi o le tagata taʻavale i se mea fou.

Faʻatonuina tulafono faʻapipiʻi

Ia mautinoa se fusipaʻu fetaui lelei. Soʻo se vaʻa e le faatagaina, aua Iniseti e mafai ona alu atu i luma o le ogalaau. O le mea lea, e sili atu le faʻamamāina mai le paʻu o le tausaga talu ai poʻo le fusi o le fusi i luga o le pito sili ona lelei o le ogalaau.

Faʻamau le fusi i le pito i lalo o le ogalaau, aʻo lumanaʻi muamua, ina ia le mafai e iniseti ona pasia le pa puipui i le vavae.
Paʻu mago ma malulu pe a faʻapipiʻi, e sili atu le taʻavale i le pito i luga i le tafaʻi, ma tuu le pito i lalo laʻititi laʻititi i tua o le ogalaau.

Paʻu faapipii e faʻapipiʻi faʻatasi mai le pito i luga ma luga mo le sili atu le lelei.

Vailaʻau vavalalata masini, e tusa ai ma le aso e muta ai, faʻaaoga tasi lava. A uma le talosaga, aveese ma faʻaumatia, ae le toe pipii i le laau. A le o lea, o le ae maua ni faʻasalaga faʻapitoa ma maualalo le aoga o le faʻatinoga.

Afai e te amanaʻiaina tulafono uma mo le faʻapipiʻiina o fusi paʻu, o le ae faʻasaoina lau togalaau mai iniseti vaivai.