Fua o le gaosiga

Lauga matagofie ma lanu lanumeamata lanumoana - Dracaena Janet Craig

O le genus Dracena e aofia ai le sili atu i le 150 ituaiga o alofilima uumi ma alofilima e ola i Aferika i Sisifo, Madagascar ma totonu o vaomatua o le Lalolagi Tuai.

Dracaena Janet Craig - o se tasi o laau e sili ona mataʻina ma laʻau lanumeamata lanumoana, e fetaui ma le atoatoa i totonu i le ituaiga o tekonolosi maualuga.

E tusa ai ma le Feng Shui philosophy, o lenei pama e mafai faʻamalosia ou matai ma le loto ma le amioma aumaia ai le lotogatasi i le fale. Sa faamaonia foi e saienitisi e fufulu ese le ea mai le leaga o le leaga nai lo isi laau.

Faʻamatalaga

Janet Craig (Janet Craig) - o se ituaiga o gaʻo, o ona lau o loʻo valiina i se toniga lanu meamata uliuli. Pepa laupepa e lamolemole, faʻalelei, faʻaogaina o le pepa. I fualaau laiti i masina muamua, o laʻau e tupu i luga o le itu, ma o lo latou umi e masani ona 30-40 cm, ma i tagata matutua latou te ola e oʻo i le 1 mita ma punou i lalo.

Faatasi ai ma papatusi pepa o loo i ai mataʻitusi faʻapitoa (3-4 vaega). I totonu o ituaiga o togalaau e eseese ituaiga eseese ma lanu paʻepaʻe, samasama po o le lanu mumu i luga ole laulaau o le lau pe naʻo lona pito.

Fuga foliga O Janet Craig e laitiiti lava lona eseese mai isi tagata o le ituaiga. O le laumei lanumeamata lanu e ufiufi i paʻu lanu-lanu-lanu felanulanuaʻi o loʻo tumau pea i nofoaga o laulaau lauolaola. O le faasologa o le ogalaau i alofilima matutua e oʻo ile 5-8 cm, ma o le maualuga ma le tausiga lelei e mafai ona 2-4 mita. Ae ui i lea, o fugalaau e maualuga le 1.5-2 mita e masani lava ona maua i le potu masani.

I totonu o le potu aganuu, lenei dracaena e seasea lava ona tupu. I le natura, e maua mai ai ni mea sese laiti i foliga o se pulumu po o se taliga. E sili atu lo latou tele nai lo isi ituaiga, o le mafuaʻaga lea e masani ai ona taʻua i latou o "cones". O gaʻo i totonu o le laʻau e lanu moli mama, ma pe a tatalaina, o loʻo sinasina mafiafia.

Ata

Dracaena Janet Craig: ata o le laau.

Totoga Laʻau

A maeʻa ona faʻatau se fugalaau, e tatau ona totoina i se eleele talafeagai mo ia. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea pe a uma ona fetuunai le laau ile fale, 10-14 aso pe a maeʻa le faʻatau.

I le avea ai o se mea muamua mo le gaosiga, ua fautuaina e fai se mea e saunia mo ni mea faʻafefiloi pe faia e le tagata lava ia o le faapalaga, palapala laʻau, oneone ma le peat i le fua o le 2: 3: 1: 1.

O lenei palapala e manaia le manava, ae i le taimi lava e tasi e lava tele e taofi ai le pama i se tulaga saʻo. O se mea e manaʻomia muamua o le i ai o se alavai faʻavaivai ma se maualuga e le itiiti ifo ma le 4 cm. Aʻo tuputupu aʻe fua o le tarako, e tatau ona faʻapipiʻi Janet Craig i totonu o se atigi vailaʻau. O le 2-3 tausaga muamua e tatau ona faia i tautotogo uma, ona - pei ona tumu le ipu i aʻa, o lona uiga, i le 2-4 tausaga.

Lulu O mea o loʻo i totonu o pama i le taumafanafana e 22-25 tikeri. I aso mafanafana e mafai ona ave i luga o le faapaleni pe tuʻu i totonu o le togalaau (i taimi uma i lalo o le paolo). I le taumalulu, e manaomia e le falelaau le malolo, ona tuʻuina lea i totonu o se potu malulu ma le vevela e le sili atu i lo le 14 tikeri, ma faʻaitiitia le faʻainu ile 2 taimi i le masina.

I le taumafanafana vai e manaʻomia e le tarako mea masani, ae le tele naua, 2 taimi i le vaiaso. O aʻa o le laau e le mafai ona faapalepale, e sili ona lelei le siakiina o le eleele mo le mago i le loloto o le 4-5 cm mai lona fogaeleele. E tatau ona sinamu, ae le susu i le paʻi. A uma ona faʻasusu, e fautuaina e suō le palapala ina ia le faʻapipiʻi ai i luga.

E faaopoopo i le susu ile eleele pe a totoina ni pama E taua le gauai atu i le susu o le ea.. Talu ai ona o le fugalaau e sau mai le vevela, e tali lelei lava i le faapipiiina o lau. E tatau ona faʻamautinoa e pau na o paʻu vai i luga ia i latou ma e le faʻaputuina i totonu oa latou sinuses. A leai, o le aʻa o le laau e mafai ona aafia i le pala.

E mafai ona tuʻu faʻatasi ma le laʻei pito i luga faʻapitoa faʻapitoa mo pama po o laau e le totoina le totoina. O fomaʻi faʻavaomalo o le a talafeagai lelei mo fugalaau. E taua le fafagaina o le dracaena e le silia ma le tasi i le masina.

E le pei o ituaiga eseese, o le pama Janet Craig e le faʻafefeina le fesoʻotaʻiga ma laulaau i le susulu o le lao le mea lea, e sili ona lelei le maua o le fale i faamalama o sisifo poʻo sasaʻe sasaʻe. O le taumafanafana e tatau ona ufiufi!

I le toesea po o le le lava o le malamalama faalenatura, e mafai ona faatulaga le moli e faʻaaogaina ma faʻalauiloa faapitoa. O le umi o aso o le ao e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 itula.

Tofiga

O le laau o Paama e faatele ona faigofie pito i luga po o le vavae. O le tele o taimi mo nei faʻamoemoe e faʻaaoga ai le maualuga o tagata matutua ma se atigi pusa. I le avea ai o se tulafono, o vaega taʻitasi o ogalaau laʻau o loʻo i ai se pupuʻu moe, e pei o se tamai pulou.

Mai le amataga o Fepuari e oʻo atu i le ogatotonu o Mati, e vaeluaina vaovao i totonu o le vaʻaia ma se naifi faʻamaʻi pipisi. A maeʻa lena mea, ona tuʻuina lea o le dracaenas i le lumanaʻi i le pito i lalo (o se tulaga faʻamalosia lenei!) I se faʻafefiloi o vaega tutusa o le oneone ma le peat.

E tatau ona faʻaleleia le suāpala, ona ufiufi lea o le atigipusa ma se ata tifaga poʻo se ufiufi tioata. Mo le mauaina lelei o le vavae, e taua le faatumauina o se vevela i le mini-teplichka e le itiiti ifo ma le 24 tikeri.

Totonu 2-3 vaiaso aʻa o aʻa, lea e mafai ona vaaia i fatugaʻo tuputupu aʻe. A maeʻa lena, e mafai ona aveese le pupuni poʻo le ata tifaga, ma e mafai ona faʻalatalataina laau laiti i le faamalama, ae le o lalo ifo o le la susulu.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Dracaena Janet Craig e aʻafia i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae na o lalo lava o le tulaga o le solia o le faʻaaogaina o faʻatoʻaga:

  1. Pe a vevela le ea i totonu o le potu, miti mūmū mūmū mūmū, 'apiads greenhouse ma thrips aʻafia ai le pama. E faapena foi i ia tuutuuga o fautuaga matagogo o laulaau.
  2. Faatasi ai ma le faateleina o le suamalie i le ea ma le eleele, o le pama e afaina mai le bacteriosis, Alternaria ma le phyllossticosis.
  3. O le taofiofia o le eleele e mafua ai le toe gaosia o laau ma anufe i totonu, o le tosoina o aʻa, faapea foi ma sigi e siitia ai le elemene o le eleele.

Faʻamataʻi faʻamaʻi fautuaina e taulima togafitiga a tagata (faʻamaʻi paluga, lye, fusi pepa) ma iniseti. Ina ia faʻaumatia le pala, ua lava le aveeseina o lau o loʻo aʻafia ai i latou ma faʻapipiʻi le laau ile eleele fou. O siama gasegase ma afaina i luga o laulaʻau ma le meaʻai e faʻaumatia e ala i le togafitia o le laau faʻatasi ai ma fomaʻi.

O lenei laau e ofoofogia i lena mea foliga vaaia e mafai ona suia i lana pule faitalia. E mafai ona faʻapipiʻiina le pale, pe mafai foi ona e totō ni pama i le tasi ipu tele.

O le faʻafefiloi o laau o eleʻele eseese, faʻapipiʻiina o latou pu, e mafai ona e fausia ai se tulaga tulaga ese o le a avea ma se mea teuteu matagofie o lou fale poʻo le ofisa.