Tomato ituaiga

Tomato "laupepa Iapani": uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o togalaau o aso nei, oi latou e iloga i igoa muamua e foliga mai e sili ona manaia. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, ina ua e faʻalogo e uiga i tamato a Iapani Iapani, atonu o le a e manaʻo e faamasani oe ia latou faʻamatalaga ma uiga, lea e mafai mulimuli ane ona avea o se mafuaaga mo latou faʻatoʻaga. I lenei tusiga o le a tatou maua ai lenei avanoa ma taʻu atu ia te oe le foliga mai o tamato e le masani ai, o latou eseesega eseese ma le agrotechnology o togafiti.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga o le ituaiga

Lenei ituaiga faʻamaonia (e leai se pito iʻu o le tuputupu ae) e leʻo iloa mai i luga o fua maualuga (na o le 2-4 kilokalama o tamato mai le vao e tasi), e le o le saoasaoa foi o fualaau aina (i le 110-120 aso talu ona totoina), ae i le taimi lava e tasi, fualaau suamalie ma faʻamatalaga lelei o le tofoina e le mafai ona tuʻuina atu e le tagata nofo i le taumafanafana. Toto Tomato "Iapanilo Iapani" e matua maualuga ma, pe a totoina i totonu o se fale koli, e masani ona oʻo i le lua mita le maualuga. I eleele lafoaia, o nei tulaga faatauaina e sili atu ona tauagafau ma e masani lava e le sili atu i le 1.5 mita. I soo se tulaga, e tusa lava po o le a le nofoaga patino o le tuputupu ae, e tatau ona nonoa le pala. O le eseesega o le "truffle Iapani" e tele ona eseesega, o le eseesega i le va oi latou o loʻo faʻaalia i le lanu o fualaau aina ma uiga o le tofo. O le mea lea, o loʻo i ai togavao faʻatoʻaga ma le mumu, lanu uliuli, moli, lanu piniki ma le mama "auro". O fua uma e foliga mai i luga o paʻu ma e faʻamalamalamaina i le uila. O le mamafa o ia tamato e oʻo i le averesi 100-200 g, ma, o le mea moni, o nei fesuiaiga eseese e maua mai ai suamalie suamalie, fualaau suamalie, ae faʻatasi ai ma faʻatoʻaga taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le maualuga o le suamalie o fua o le Iunaite Setete Iapani, e masani ona 'aina e pei o fua masani.

E taua! Tomato o ituaiga uma ei ai le paʻu o le paʻu ma le tino, ma avea ai ma mea lelei mo femalagaaiga ma taimi e teu umi ai.

Uiga masani ma ituaiga eseese

"Iapani a Iapani" e le o masani tele i faifaatoaga i totonu o le lotoifale, ae faafetai i le igoa taua, o le faateleina o numera o tagata nofo i le taumafanafana e fiafia ia i latou lava. Na faia i fafo o le avanoa o le Rusia o le Malo ma sa resitaraina i le 2000 e avea o se ituaiga o laau toto, e fetaui lelei mo le galueaina o eleele ma eleele vevela. O le tele o faletalimalo ua mafai ona latou talisapaia ona uiga lelei, faʻaaogaina mo le sauniuniga o meaai faʻafeiloaʻi ma isi ipu. O mea taua o le ituaiga e tatau foi ona taua maualuga osofaʻi faʻamaʻi, ma i totonu o le le lelei o tamato e le mafai ona iloa le le talafeagai mo le fatuina o le pateta tumato, sili atu le ono gafatia i eseesega vevela o le vevela, le lava le malosi o le pulushes ma le saʻo i tulaga o fomaʻi.

Mo le totoina i le eleele lanu, na o itulagi ma le mafanafana o le tau e talafeagai, ae mo le totoina i le ogatotonu e talafeagai le totoina o togalaau "Iapani Iapani" i totonu o greenhouses, lea e leai se aoga i fua e faatusatusa i le lomiga muamua. Mo le totoina i vaega i mātū o le lanu piniki e le fetaui lelei "Iapani Iapani". A maeʻa ona toe iloiloina le uiga lautele o le laau, ua oʻo i le taimi e gauai atu ai i mea faʻapitoa o ana ituaiga.

"Laupepa mumu a Iapani"

I lenei tulaga, pe a totoina se laau, e mafai ona e fuafua i luga o le fuaina o fua o se lanu moana lanu mumu ma sina paolo lanu enaena. E tatau ona ou fai atu faapea mai se vaaiga matagofie, o sea tuufaatasiga i se auala patino e faamalosia ai le fualaau aina, ma faailoa atu ai se mea e fiafia i ai o latou foliga vaaia. O le tofo o le mumu mumu "Iapani a le Iapani" o se mea suamalie laitiiti, ae maua ai se uiga mataga - sili mo avanoa.

E te iloa? Tomato - o se faleteuoloa o meaʻai (fiber, vitamini o le kulupu B, potassium, sodium, magnesium, fulukalama ma isi elemene taua), ae o le tele o meaʻai o loʻo maua i fualaau mamago. Mo le tasi kilokalama e tatau ona e gaosia le 8-14 kilokalama o fualaau fou.

"Iapani pupuni Iapani"

O le mea moni, o fua o lenei ituaiga e le o se mea uliuli, ae o le lanu uliuli, ma o uiga masani o le tofo ma ituaiga e le ese mai isi eseesega. Ae ui i lea, o nisi gourmets latou te fai mai o le tofo o le tomato uliuli o le "truffle japona" e sili atu ona lelei nai lo isi sui, ma ona o lenei latou te fiafia i ai.

"Iapani lanumoana Iapani"

Pe a faʻaalia lenei tamato, e mafai ona iloa naʻo le suamalie suamalie ma le lanu piniki o le fua, ae a faʻapea e tutusa ma tamato muamua: e pei lava o le manaia ma sili ona lelei mo le teuina.

Ae ui i lea, o nisi o fai togalaau e totoina e avea o se laau teuteu i luga o latou nofoaga. Fuaina o fualaau fua mai le 100-150 g.

"Laupepa auro Iapani"

O lenei tamato e mafai ona taua o se mea e le masani ai, ona o le lanu o ona fua e matua ese mai manatu masani e uiga i tomato. I le faaopoopoga i le lanu lanu samasama, o loo i ai sona lanu auro matagofie. O lenei ituaiga eseese e matua suamalie i le tofo ma foliga tutusa i fua i le tele o auala. E tasi le fua o le meaty weighs i le tusa o le 100-150 g.

"Moli lanumeamata Iapani"

E pei o le ituaiga muamua, o lenei sui o tamato ei ai se foliga e le masani ai, sei vagana ai o lona lanu e sili atu ona loloto, ma o se paolo lanumeamata mumu.

O fualaau e pei o le Pear e oʻo atu i le maualuga o le 150-250 g, e tusa lava pe e te aveeseina mai le vao i luma atu o le taimi, e leai se mea e leaga ai, ona o le a "oʻo" le tomato i luga o le windowsill.

E te iloa? Tomatoes e tusa ma le 95% le vai ma, e feteenai ma talitonuga talitonuina, e le faʻaitiitia le togafitiga o vevela, ae na o le faʻaleleia oa latou meatotino aoga.

Agrotechnology

Aʻo faʻatupulaʻia le ituaiga o le tomato o le "truffle Iapani", pei o le totoina o isi ituaiga tomato, o le taimi atoa mai le totoina o fatu i le seleselega e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: o le tausiga o fualaau ma le vaavaaia o laau matutua, foliga

Matou te fautuaina oe ina ia faamasani oe lava i mea taufaasese o le tuputupu ae o ituaiga o tamato: "Persimmon", "Mikado Pink", "Golden Heart", "Honey Drop", "Miraberi Miracle", "Rasberi Giant", "White Pouring", "Bare Bearded", "Black Prince "" Little Red Riding Hood "," Rapunzel ".

Lauina ma le totoina o laau

Afai o le togavao o ituaiga eseese ua fuafuaina i totonu o le eleele, ona faia loa lea o le lūlūina o fatu mo laau i le masina o Mati, ina ia mafai i le faaiuga o May ona totoina i se nofoaga tumau o lo latou tuputupu aʻe. Faatasi ai ma le toe totoina o "lola" i totonu o le kiona, o nei vaitaimi uma ua suia i le masina talu ai. O le sui mo le luluina o fatu ua saunia muamua ma e tatau ona aofia ai vaega e lua o eleele eleele, lua vaega o le humus ma le tasi vaega o le oneone ua gaosia. O lenei eleele o le a faʻatagaina ai fatu e vave ona tupu ma maua ai le tele o meaʻai ma elemene e manaʻomia. E faʻauʻu fatu i le mea e oʻo ai i le loloto e le sili atu ma le lua senitimita ma faʻafefete i le pito i luga o se fasi 'eleʻele o le palapala.

O koneteina ma laau e tatau ona teuina i totonu o se potu mafanafana lea e le pa'ū ifo ai ile malulu o le ea +16 ° C. O le taimi lava e lua laulaau moni e aliali mai i luga o fualaau aina, o loʻo faʻaaogaina i ni pusa eseese. Pe a ma le vaiaso ao le i fuafuaina le totoina i le eleele lafoaia, e tatau ona faʻafefeteina faʻatasi ai ma mea oona, o le vaega sili ona taua o le potassium ma le fuluula.

E taua! O fualaau e afua mai i le eleele e manaʻomia ona faʻalosolo taimi, faʻaleleia le fale, ma o le taimi lava e amata ai ona malosi le totogo, ona amata lea ona feaveaʻi i le faapaologa mo le faʻaleleia.

Totoina i le eleele

O le suia mai le nofoaga masani i totonu o pusa i le togalaau e masani lava ona popole mo le totoina o laau, o lea e tatau ai ona e mataʻituina lelei lona soifua manuia i lalo o le lagi. O le mea moni, o le a mafai ona totoina laau i luga o le auala i se taimi vave lava e mou ese atu ai gutu o le po. Ae mo le vevela o le eleele, o tulaga lelei mo le "truffle Iapani" o le a +13 ° C i le loloto e tusa ma le 20 cm. Aʻo leʻi tuʻuina ni vao laiti i ni pu ua saunia, ia mautinoa ia asiasia i latou taʻitasi ma filifili na o mea e sili ona aoga, tuʻu ese faʻataʻitaʻiga e oʻo lava i nai faʻailoga o faʻamaʻi.

O laau toto Tomato ua totoina i totonu o se nofoaga lelei, e mulimuli i le polokalame 40 × 40 cm. Afai e te mulimulitai i tulafono uma, ona tatau lea ona faia le sauniuniga o moega e oʻo lava i le tautoulu, aʻo le vave ma le maualuga o le atinaʻe o tamato i le taimi o le toto i le eleele e tatau ona lava le tele o meaʻai.

E taua! I luga o laau totō ua matua totō fanau laiti (masani ona faʻafefiloi ma le ogalaau o le tamato), ma o le a latou le aveesea meaʻai mai ia i latou, e tatau ona vave aveeseina ia gaioiga.

Tausia ma fafaga

O ituaiga uma o tamato e manaʻomia le faʻafeiloaʻiga faifaipea ma le faʻafeusuai o le suavai i totonu o le eleele, ma, ioe, o le "truffle a Iapani" e le o se faʻalavelave i lenei tulaga. E tatau ona faia le taʻavale aso uma po o isi aso uma, i le afiafi, faʻaaogaina na o le vai mafanafana na vaeluaina e le la mo i latou. A maeʻa ona faʻaleleia le suavai, faʻapipiʻi taimi e faʻaleleia ai le eleele ina ia puipuia ai le fausia o se mea i luga o le eleele, ma i le taimi lava e tasi e mafai ona tatou veleina se moega faʻatasi ai ma togalaau, aveese vao mai ia mea. O se tasi o foliga o tamato o le potu televave o le tuputupu ae o paranesi, o le mafuaʻaga lea, e leʻi umi ae uma ona totoina, e tatau ona nonoa laau taʻitasi i se lagolago. Afai o le vevela o le vevela o uiga lelei ia o lau eria e oʻo lava i le faaiuga o le tautotogo, ona tatau lea ona e ufiufi laau e faaaoga ai vaomago, laʻau mamago, poʻo le toega o fatu o fatu. O le mea moni, ina ia aua le lamatia ma puipuia talavou laiti mai faʻamaʻi, nai lo le mulch e mafai ona e faʻaaogaina mea faʻapitoa.

O se vaega tāua o le tausiga o le '' Iapani faʻatasi Iapani 'e talafeagai ma fafagaina taimi, ma o le faʻaaogaina o faʻamalaʻau o le minerale e mafai ona faia uma i lalo o le aʻa ma le laupepa, fufuluina o laulaʻau ma tumutumu o tamato.

Faitau foi e uiga i le tuputupu ae o tamato eseese: "Gina", "Rio Grande", "Katya", "Liana", "Maryina Roshcha", "De Barao", "Yamal", "Paradise Paradaiso", "Verlioka", "Dubrava" , "Red red mumu", "Sanka", "Bull's heart", "Sugar bison".

Pests ma faʻamaʻi

E tusa ai ma le au gaosi, o le ituaiga ua faamatalaina e tatau ona sili atu ona puipuia i microhoganic pathogenic ma e masani lava e le gauai atu i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le mea e masani ona masani ai ua tuai. E tusa ai ma iloiloga a le tele o fai togalaau, o le tulaga lea, ma i lenei tulaga o le a le mafai e le gasegase ona faaleagaina au togalaau, e ui lava atonu o le a aʻafia le tomato i le isi, e tutusa lava le le fiafia o maʻi e taʻua o le fomaz. O le mea lea, o le taimi lava e te vaʻai atu ai i lanu enaena i luga o laupepa laulaʻau ma le lanu uliuli o tino laiti o le 'afu o loʻo aofia ai, vave ona aveeseina, ma faʻatasi ma i latou fua na afaina. E mafai ona suʻeina lala i le Hom fungicide. I le faaopoopo atu i ai, o le a faʻaaogaina le faʻaitiitia o le malosi o le faʻaaogaina o fomaʻi faʻatasi ma le maualuga o le gaosiga o le gaʻo ma faʻaitiitia ai le faʻavaivai.

E te iloa? Faaliliu mai le gagana Eleni anamua, o le upu "nitrogen" o lona uiga "leai se ola" - o se igoa saʻo, ona o le mea moni e leai se manogi, tofo po o le lanu. O le tino o le tino e aofia ai le 3% o le nitrogen.

O nisi taimi i tamato "folau Iapani" o loʻo i ai se nofoaga malogo, e foliga mai muamua nai lo le fomosis ma le paʻu - toetoe lava ina ua uma ona totoina laau ile eleele. O le fuafuaina o le i ai o le faamai e mafai ona i ai i luga o lau o le vaovao i luga o lau o le vao, lea e mafai ona eseese mai i nai millimeters i le tele senitimita. Ole vave mago ma le paʻu o palalaʻau mamaʻi. Ina ia feagai ma le faamaʻi, e fautuaina e le au atamamai le faaaogaina o fualaau oona "Maliega", "Antrakol" ma le "Tattu". Faatasi ai ma meaola faalavelave o le "truffle Iapani", ituaiga o vaomatua, puluvao muni ma melon aphids, mo le faatamaiaina o ia Karbofos ma Bison e masani ona faaaoga, atonu e fiafia. Le faʻamalosia o le lelei o le faʻaaogaina o fualaau oona e ala i le togafitia o laʻau ma le fasimoli ma le vai.

Tuutuuga mo le tele o le fausiaina

Afai e te manaʻo e ausia le maualuga o gaioiga mai au tamato, ona tatau lea ona faʻaeteete faapitoa i le saunia o le eleele mo le totoina. E pei ona matou taʻua muamua, o le eleele i luga o le fasi fanua na filifilia mo tamato e amata ona gaosia mai le tautoulu, faia 1 mita pe tusa o le 1-3 kilokalama o le humus. O le a aoga e faʻaopoopo le tasi sipuni sipuni ma le lua punetini o le superphosphate.

E le gata i lea, ia mautinoa o loʻo i ai le elemene e le faʻaaogaina, o le mea lea e faʻafeiloaʻi ai i totonu le efuefu laupapa. A maeʻa le faʻaleleia, e faʻapipiʻiina le moega ma faʻapipiʻiina le palapala o le eleele, e tatau ona tuʻuina i luga luga o le eleele ia paluga tetele (latou te le faatagaina le kiona e ulu atu i lalo ma faʻamalo ese elemene aoga mai iina). Pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi mo le totoina o tamato' Iapani Iapani ', taumafai e aloese mai nofoaga o loʻo ola ai laau totō, ma tuʻuina atu le fiafia i mea na ola ai aniani.

Ma, ioe, ina ia maua se seleselega tele, o le a manaomia e togalaau le tausiga lelei i le tausisia o mea uma e manaomia mo le fausua, aveesea o laasaga ma le faʻamaʻi.

Tomatoes "laupepa a Iapani" e tatau ona e gauai atu e le gata ona o latou foliga e le masani ai, ae ona o le lelei o le tofo ma le tosina i le tausiga. O nei mea uma o loʻo taʻu mai ai i le lumanaʻi o le lumanaʻi, o le a sili atu ona lauiloa le ituaiga o tagata nonofo i le taumafanafana.