Vailaau faʻapitoa

Laʻau o lau laau: mea aoga, taimi o le aoina, selesele, masimamaina, teuina

O le ogaoga vaivai (mai le 5 i le 40 cm), e lauiloa e pei o thyme (i le gagana Ukrainian - thyme) e le na o se vao, lea e manatu i ai le toatele, ae o se auala sili foi e tetee atu ai i faamaʻi eseese. Ua leva ona faʻaaogaina e tagata faʻamalolo, ma le iloa lelei pe faapefea ona saunia se fomaʻi faʻasolosolo, ma le taimi e aoina mai ai mea faʻatau mo le lauti, mai faʻamaʻi o le a fesoasoani, pe faʻapefea ona vavaeina lenei vai inu vevela mo amataga - o le a tatou faʻamatala atili.

O aoga o thyme ua mama

O le laau e aofia ai le tele o vaega aoga, aemaise lava, oona ma tannins, gaʻo, gum, oleic and ursolic acid, vitamini B ma le C. O lenei faʻamaufaʻailoga ua faʻamatalaina le ono mafai ona tuʻuina atu le faʻamaʻi manu, faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o lou tino i le tino o le tagata, ma e mafai ona faʻaaoga e lua mo faamoemoega faʻasolosolo ma faʻamamaʻese ai le le lelei o faʻamaoniga o nisi faʻamaʻi. E le gata i lea, o le togavao e faʻaaoga lelei i le alamanuia o meaai, vailaʻau ma le cosmetology. O le aoga tele o le laau, o le mafuaʻaga lea o lona faʻaaoga lautele i vailaau faʻaleaganuʻu, o le mafai lea ona faʻalautele le bronchi ma faʻaleleia ai le faʻamoemoega, lea e taua tele i le togafitiga o le bronchitis, tale moe ma le faaumiumi o le tale. I le faʻaopoopoga, aua le manatu faatauvaa i le taua o infusions ma decoctions a lau lau pe a vaʻaia feʻau faʻamalama.

Mo le tale, verbena, honeynut honey, juniper, mulberry, nasturtium, lungwort, ivy, propolis tincture, radish black, anise, chives ua faʻaaogaina.
O faʻatulagaga uma ua saunia i luga o lona faavae, faʻaaoga lelei mo le fufulu o le gutu i stomatitis, gingivitis ma faʻamaʻi e fesootaʻi ma le pharynx: pharyngitis ma le tonsillitis. I le mataupu mulimuli, e masani ona faʻaaogaina le faʻafefeteina, ae o le decoction e sili atu ona talafeagai mo le fufuluina o manua o le manu ma le fatuina o lotions i le taua e faasaga i suauʻu ma siama.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le paʻu i luga o le faavae o le laau, o loʻo i ai se avanoa e te faʻamalosia ai le faʻamalolo, le neuritis, sciatica, ma le afaina o laʻau e faʻafefe ai le tiga o le fatu, faaitiitia ai faʻaaliga o le gastritis ma faʻasaʻo le gastrointestinal colic, fesoasoani i le tulaga lautele o le meteorism ma le malosi.

E te iloa? O se tasi o igoa sili ona taatele mo laumele o le "Bogorodskaya vao", lea e tuusaʻo saʻo ma le tausamiga o le Tolutasi. O lenei laau lea sa masani ona teuteu ai ata o le Tina o le Atua.
O le teʻa ma le faʻaopoopoga o le vao o Bogorodskaya e faʻalauteleina ai le manaʻo, e fetaui ma le faʻaitiitia o le vaivai ma faʻamaonia le galue, ona e faʻaleleia ai le metabolism ma mafai ai ona faʻamalosia le tino. I le auala, o fualaau momoe ma mea taua o le vao vavalalata e matua fesoasoani lelei lava i le tauivi ma le le mautonu, atuatuvale ma le le mautonu. O le faapipiiina o taga o vao mamago i totonu o le fale o le a matua faaleleia atili ai lou tulaga faʻalagona ma oʻo lava i le aveesea o le solo, e ui lava i le mataupu mulimuli, e sili atu le fufuluina o lou ulu i se teuteuga o le laau e faʻamalo ai mea le lelei.
O Melissa, o le totino, oregano, o le laʻau masani, mint, lovage, honey, scorzonera, plelectrantus, barberry, clary sage, blackshade pogisa ei ai le aoga aoga i luga o le tino.
E tatau foi ona tatou taʻua aafiaga aoga o teuteuga, meaʻai ma lau suauu i luga o le soifua maloloina o tagata, lea e taua faapitoa i le togafitiga o le le atoatoa ma le prostatitis. O meaʻai e faʻaumatia i totonu, faʻatasi ai ma se teuteuga, faʻafeʻele, ma suauu i totonu o le fata.

O nisi o tagata togafitia togafitiga e faʻaaogaina le laau ma faʻateʻa ese tagata mai le ava malosi, aua e faigata le faʻaititia o lona aafiaga i le tino ua faʻavaivaia e toxins. E le gata i lea, o vaega eletise o le laau o loʻo faʻaalia ai foi le gasegase o le hepatoprotective, talu ai latou te laveaʻiina se tagata mai siaki e foliga mai o se taunuuga o le paʻu o le ethanol. I le gasologa o taimi, ma le masani ona faʻaaogaina o laʻau, e oʻo lava ina atiaʻe le le sologa lelei i le ava malosi.

E te iloa? E tusa ai ma failaʻau, e sili atu ona saʻo le valaʻau laume "thyme", talu mai le upu Eleni "laumoni" o le igoa lea sa faaigoaina. E leai se faʻalavelave e tatau ona tupu mai iinei, aua o le mea lava lea e tasi, e faaopoopo atu i ona faʻamalologa, lea e taua foi mo le alamanuia o meaai (faʻaaogaina e avea o se mea manogi ma gaioiga e avea o se vaega o pulu ma pusa).

O afea ma pe faapefea ona aoina

E pei o le kuka, ma le faamaloloina o tagata, naʻo le vaega o loʻo i luga o le laau o loʻo faʻaaogaina, o laʻau, fugalaau, ma 'ie. Sauniuniga o mea aoga aoga e amata ile faagasologa o laau totogo. A totoina se laau i lona lava taumafanafana taumafa, o lona aoina i le tausaga muamua o le olaga i luga o le saite o le a pau i le masina o le taumafanafana talu ai, ma i nisi tulaga o le a mafai ona selesele fugalaau i le tausaga na sosoo ai. O le umi o fua o laau matutua matutua e umi se taimi e ola ai: o fugalaau e aliali mai ia Me ma tumau ai seia oʻo ia Setema.

E tusa ai ma le talitonuga lauiloa, o le taimi sili ona talafeagai e vavae ai lau laupema o aso malolo tetele e lua - o le Tolutasi ma le Manatu o le Virgin. O le toʻatele e talitonu o mea o loʻo selesele tonu i nei aso o le ai ai ni fale faʻapitoa faʻapitoa, e saʻo, pe afai e aoina mo naʻo togafitiga. I le mea e sili atu ona e fiafia i uiga o le thyme, e sili atu le aoina i le vaitau o le vavalaʻau, pe afai o le tuufaatasiga e aofia ai le maualuga o le tele o suauu taua.

Pe a faʻaaogā faʻafefiloi, e tatau ona e saunia muamua le moa, cilantro, dill, pasesa, arugula, violet violet, rosehip, hawthorn.
Mo le mauaina o le vaega o loʻo i luga, e taua le faʻaaogaina o seleulu laititi po o se naifi, e tipi le tumutumu o laume ma fuʻa ma lau.

E taua! E le mafai ona e lafoaʻi le laau i le lima pe faʻamavae atoa i aʻa, a le o lea o le a mafua ai le vave faʻaleagaina o le laau. Ina ia mafai e le thyme ona faʻaauau ona toe gaosia, e tatau ona tuʻu nisi.
E taua le manatuaina e le mafai ona aoina lou lua tausaga i se laina i le nofoaga e tasi, talu ai ona o le tele o tausaga o le a toe faʻaleleia le laau tipi.

E tatau ona fufulu

E manino lava, ao leʻi faʻaaogaina soʻo se laau totō poʻo fualaau suamalie, latou te mananaʻo ina ia fufulu ina ia puipuia ai i latou mai siama ma isi mea e ono afaina ai. Ae peitaʻi, afai o loʻo e galue i le aoina ma le seleseleina o lou lau, ona le mafai lea ona faia aʻo lei faʻamago mo teas ma teuteuga. O le a fufulu le laau ua fufulu, e le talafeagai mo le faʻaaoga atili.

Afai o loʻo e popole tele e uiga i le mamā o meafaitino, ona filifili ma le totoa le nofoaga o lona aoina. O poloka i tafatafa o auala, nofoaga e latalata ile fale nofofale ma fale gaosi oloa e le o se nofoaga sili lea mo lenei mea. O se laau maualuga maualuga lava e mafai ona maua i luga o fiafia ma vaomatua, ma e oo lava i ia nofoaga e tatau ona mautinoa e le ufiufi fugalaau pe o isi mea leaga.

E taua! I na tulaga pe afai e te filifili e aoina au mea e le mo le vevela mo le taumalulu, ae e te manao e teu fou e ala i le maalili, o mea gaosi e tatau ona fufulu i lalo o le vai tafe. A maeʻa ona faʻagogo (faʻaaogaina na o ni nai taimi e fufulu ai laau i se solo pepa poʻo se solo solo) e mafai ona e tipiina lau lapisi, ma tuu i totonu o se pusa mo le faʻavelaina, lafo i le pusaaisa. I totonu o lenei setete, o le taimi e teu ai lou thyme e tusa ma le lua tausaga.

Totoina o foliga

O lea, matou te mafaufau i le taimi ma le auala e aoina ai lau mea mo le togafitiga o nisi o maʻi, o lea ua totoe nei mo le fuafuaina pe faapefea ona lelei le vevela, faʻaaogaina ma teuina. O le manatu o mea faapitoa masini eletise eletise e le o iai i totonu o fale uma, e sili atu le faigofie ona faʻaaogaina mo lenei mafuaʻaga ala masani ma mafai ona maua - malosi ma le malosi o le uila, lea e vevela ai le ea. O le faʻagasologa atoa o le faʻamagoina ua vaevaeina i laasaga nei:

  • le filifiliga o le gafatia e faatino ai le galuega (mo se faataitaiga, o se fagu manifinifi, o se sieve, tin poo mea masani e masani ona masani ai);
  • ufiufi le pito i luga o pepa ma faasalalauina le vao (po o fugalaau) i se mea manifinifi;
  • tuʻuina o le fata i se nofoaga e lelei le vaʻaia ma le lava lelei o le ea (potu tapunia e le fetaui, talu ai o mea uma na aoina e ono pala).
O le a le tele o le taimi e faʻaaogaina ai se laau i lalo o se faʻavaa e faʻalagolago i le tele o mea ma, sili atu i luga, le umi o le ao. I le averesi, o lenei fuainumera o loʻo i le va o le lua i le lima aso, ma ina ia mafai ona faʻamago lau lauulu mai itu uma, e tatau ona toe faʻaalu i lea taimi ma lea taimi. I le tulaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi malulu poʻo le faʻalauteleina o le faʻamamafana, o pusa e maua ai vao e tatau ona aumai i le potu, a leai o le a faʻafefe le susu ma amata ona pala.

Mafaufau i le lapisi o loʻo aofia ai se aofaiga tele o suauu e manaʻomia, o le vevela o le ea i le taimi o lona faʻamagoina e le tatau ona maualuga luga atu + 35 ° C, lea o le a fesoasoani e puipuia ai vaega taua o le laau. Ina ia puipuia le mea na aoina mai aafiaga o le pefu ma iniseti, e mafai ona e ufiufi le mutia i le gaosi pe faʻaaoga foi se manoa mumu e ufiufi ai, ma o nisi faailoga o le a faʻaalia ai ua maeʻa le faʻagogoina:

  • lapisi laulaʻau e sili atu le pogisa, ae le faʻavaivai la latou lanu meamata lanu meamata, latou te lagona le sili atu le mamafa i le paʻi;
  • latou amata ona paʻu'ū ma i le taimi e tasi latou te oso ai;
  • o gaʻo e le toe gaogaosa ma faʻapalapalaina e tusa lava pe faʻapitoa ona gauai;
  • o le fausaga o fugalaau e sili atu ona mausali ma o gaʻo e galo i le taimi o faigata.
E taua! I le faagasologa o le faʻamago, e leai se susu o le laau, ma o lona tele, o nisi taimi e oo atu i le 60%.

Faʻafefea ma le mea e teu ai

A maeʻa ona e faʻamaʻaina lelei meaʻai uma i ou lima, ua oʻo i le taimi e amata ai ona filifilia se nofoaga ma sauniuni mo le teuina. Mo se amataga, faʻaaogaina se sieve lapoa, o mea uma na faʻaputuina ma ua maeʻaeʻa ua faʻaaogaina, aʻo vavaeeseina ai ni mea e le manaʻomia. Ona maeʻa ai lea o le mutia maeʻa i totonu o koneteina tioata poʻo totonu o pusa kata pepa, ia mautinoa o le laulau ole thyme e le sili atu i le fitu senitimita. I le isi itu, e mafai foi ona faʻaaoga taga taga, ae i soo se tulaga lava e tatau ona tuʻuina i se nofoaga malogo ma faʻagasolo taimi. O le teuina lelei, faʻapea foʻi ma le aoina ma le faʻatauina o meafaitino e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga, o le a avea o se faʻamaoniga o le saogalemu o faʻamalologa o le fale.

Soifua manuia

Afai o fagu vai, pepa poʻo taga pepa e faʻaaogaina e teuina ai lou thyme, o le soifuaga ola o mea tau vailaʻau faʻaleagaina e lua tausaga. Ae ui i lea, o le tele o tagata atamamai e le fautuaina ni laau mamago e "tasi le tausaga" mo le faʻaaogaina, talu ai o mea aoga uma e iu lava ina mou atu mai ia i latou ma pe a maeʻa le tausaga o le teuina, latou te laʻititi.

Ae o le lau o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa paʻu, o le a leai se aoga tele, ae e sili atu le i ai o se ato i se mea lelei faʻapipiʻi ma tuʻu i le ogatotonu o le pusaaisa.

E te iloa? Mo tagata Slav anamua, o laume sa avea o se mea lelei mo mea uma mo togafitiga faʻapitoa, e pei ona talitonu na mafai e le laau ona puipuia mai le leaga ma mafua ai ona alofa le tagata i se tasi.

Auala e Brew Thyme Tea

O le faʻaaogaina o ituaiga uma o teas o se galuega faigofie mo le tele o tagata, ma afai e te faʻaaoga lou thyme, ona sili atu lea o le lelei o sea inu. Faatasi ai ma isi laau, o le a fesoasoani le laau i le taulimaina o se malulu ma faaleleia le lagona, lea e na o le pau lava le mea e te manaomia e faʻaaoga ai se tasi o fualaau o loʻo mulimuli mai.

Fua 1. Mo le ¼ ipu vai, ave sina tamai sipuni o le mutia ma o le taimi lava e aveese ai e le paluga o le paluga mai le vevela, tuu i lalo mo le 10 minute. E mafai ona vave liligi le vai inu i luga o le mutia gaosi ma togafitia pe a uma le afaina. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina e avea ma lauti masani

Fua 2. Mo le tolu sipuni o le ti uliuli, e tatau ona e suʻe lua sipuni o thyme ma pe a uma ona faʻafefiloi vaega, tuu i totonu o le ulo, le afa o le gafatia i vai inu. Ua faʻafefiloi le paluga mo le 5 minute, ona fufulu lea ma 'ai e pei o le lauti.

Totoga 3. I le tutusa tutusa, e tatau ona e ave le St. John's wort, lingonberries ma thyme, ma sasaa uma le vai kuka (250 ml) e faʻamalosi ai le paluga mo le 15 minute. E mafai ona ave faʻatasi i le tele o aso i le aso.

O aoga o laumela o le a taʻuina atu ia te oe e le gata o tagata faʻamalolo fomai, ae o tagata tomai faapitoa foi mai le togafitia o vailaau masani, o se mafuaaga taua e mafaufau ai i le taua o le faʻaaogaina o otaota i le tau faasaga i faʻamaʻi eseese.