Laʻau

Fatuga o le gloxinia i le fale - auala ma le taimi e lulu ai

E mafai ona e teuteuina le fale ma ni vaovao fuga o le gloxinia. O se metotia faigofie o le totoina ma le faʻaleleiaina e mafai ai e oe lava ona aoina fatu ma ola totō. I lenei tulaga, o foliga vaaia ma isi uiga o le a le sili atu ona leaga nai lo le tulaga na faʻatauina.

O le gloxinia o le fatu i le fale

O le aganuu e matagofie ona foliga, lea e talisapaia ai e tagata fai vine. O le tuputupu ae o le gloxinia mai fatu i le fale e le manaʻomia ni masini faapitoa. O ituaiga fou e mafai ona atiaʻe taʻitoʻatasi e ala i le faʻafefeteina. E mafai ona e totoina fualaʻau ua maeʻa i totonu o se fugalaau poʻo totonu o se auala.

Tuputupu aʻe gloxinia

Auala e maua ai fatu

Mo le mauaina o fatuga "tusitala" o gloxinia, e tatau muamua ona e suʻeina le fugalaau i le fale. Ona faʻatali lea mo le atigipusa o le pusa e selesele ma aoina fatu ua maeʻa.

Laʻau faʻaleleia o fugalaau - pestle ma stamen

E faʻapefea ona maua fatu o le gloxinia i le fale e ala i le palotaina:

  • Muamua e tatau ona e suesue i le fuga o le fugalaau matala. O totonu o se pestle ma stamen. O nei fugalaau e manaʻomia mo le faʻafefeteina.
  • A uma ona tatala le polo, o le vaega pito i luga o le pistil (stigma) e avea ma mea totino, o lona uiga o le taimi lea e amata ai le palota.
  • I le aso lona ono talu ona tatala le pusi, o le a faʻapena foʻi ona faʻamaonia. I lo latou vaega pito i luga ua faaali mai ai le isi. Ulu le pollen e tu i fafo.
  • A oʻo i luga o le pito i luga o le pestle, e tupu mai le fomaʻi. Ua faia se ovary, lea e atiina ae, ma ua maua fatu.

I totonu o le gloxinia, e mafai ona tupu le faʻavasegaina o le tagata lava ia ma le fefaʻasoaʻiga. I le mea muamua, o le pollen i totonu o le fugalaau se tasi e pa'ū i luga o le mata o le fatu e tasi. O le taunuuga o fatu ia o le ituaiga e tutusa ma le laau lava ia.

Pusa fatu

Faamatalaga faaopoopo. I le felafolafoaiga, o le pollen mai le tasi fugalaau ua siitia atu i le isi. Ina ia faia ma le lima lenei mea, e tatau ona muamua le vevela o le isi mai le fuga, ma faʻafeiloaʻi le pollen ma le tweezers i le vaega o loʻo i totonu o le fusi fafine o le fugalaau fugalaau.

Le aoina ma le taimi o le lūlūina o fatu gloxinia

Lupine o se itu - o le taimi e lulu ma pe afea e tanu ai

A uma ona faia soʻo se ituaiga eleʻele, o le pusa fatu e tupu i le 6-8 vaiaso i le mea o le fugalaau. A maeʻa le taimi faʻatulagaina, e amata ona taʻe. O le taimi lava e tupu ai lenei mea, e tatau ona vave vavae ese le pusa ma fatu mai le pulou ma tuu i se pepa pepa. I le isi itu, o le laulaʻau ma le faʻatoʻaga e tatau ona tuʻuina i se nofoaga pogisa mo le atoatoa.

Pusa avanoa faʻatasi ma fatu

Faʻalogo lelei! O se pusa fatu e tatau ona vavae ese. A le o lena, o le a amata ona sasaa le mea totino i totonu o le ulo ma toto i le eleele i autafa o le matua matua.

O fua o le Gloxinia e matua lelei lava le 4 aso talu ona aveese le capsule mai le tapu. O le mea totō faʻatoʻaga o fatu lanu enaena. O se faailoga lea e mafai ona e amata toto.

Toto fatu

O le luluina o fatu e sili ona lelei i le ogatotonu - o le faaiuga o Mati, ae mafai ona e faia lenei mea i le faaiuga o Ianuari. O le luluina o le taumalulu e mafai ona mafai pe afai ei ai se palolala e manaʻomia ona faʻaogaina i luga o le ulo i le luluina.

Totoina o le Gloxinia Seed

Gloxinia fugalaau - faʻaleleia i le fale

A lūlūina le gloxinia ma fatu, e tupu le laau e aunoa ma ni faʻafitauli. Ae mo lenei mea e tatau ona e siaki nisi o aiaiga:

  • saunia le mea sao;
  • saunia fatu;
  • lelei le totoina o mea;
  • fatuina tulaga mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o totogo.

Afai e saʻo mea uma, o le a saunia fualaʻau mo le totoina i le taimi tatau.

Auala e saunia ai le eleele mo le totoina

E mafai ona e totoina fatu lelei mai fatu, pe a iai oe iai le mea saʻo. Vaega o le sauniuni o le malosi:

  1. Ave se pusa e maualuga lona 5-8 cm ma se ipu tioata, lea o le a aofia ai le vaega atoa o le fagu.
  2. I le pito i lalo o le atigipusa, sasaa se apa o le uamea lautele. Ua lava le tumu o le atigipusa i lenei mea 1 cm.
  3. I le pito i luga ole lapoʻa lautele, e tatau ona e faʻatumu le paluga o peʻa. O lona laulau e tatau ona tusa ma le 2 cm.
  4. Ona faʻamalulu lelei lea o le eleele i se fana fana.

Faʻaleleia eleele

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

O le faʻatulaga lelei o fatu e faʻamaonia ai le lelei o laau. Lafoaʻi vaovao algorithm:

  1. O fatu e tatau ona faʻafefeteina i se vaifofo faapitoa e faatelevave ai le tuputupu ae.
  2. Faʻasaga le mea i se solo pepa ma faʻatali mo le faʻamamago atoa.
  3. Tuu le fatu i luga o se fasipepa. Faʻasalau tapoleni i le afa ma tufatufa atu fatu i luga ole pito o le meaʻai.
  4. Lafu i eleele latou te le manaʻomia. Ua lava lea e toe faʻafefeteina lelei ai le vai i le vai. O fatu taitasi e pauu i totonu o le eleele lava ia i le loloto o le manaʻo.
  5. I le pito i luga o le koneteina e tatau ona e ufiufi i le tioata ma saunia le faʻamalamalamaga o le faasologa o le taimi. Faʻaauau le faʻataunuʻuina e aunoa ma le faʻaleleia o le ea, o lea e le aoga ai le fausiaina o le ipu malamalama.

Faʻalogo lelei! Afai e lūlū fatu i totonu o le atigi, e mafai ona lafoaʻi lima.

Faailoga Faailoga

<

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

A maeʻa pe a ma le 1 le vaiaso, o le a amata ona aliaʻe muamua pi o le gloxinia. E mafai ona e aveesea le ipu ma aveese le moli. O lenei o le galuega autu o le lūlūina pea lea o totogo ma le fesoasoani a se fana fana. Mo le faʻaleleia masani, ua lava lea e faʻaaogaina ai lenei vai i aso uma e 3. I lenei auala, o le susu e talafeagai mo le laau o le a tausia.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Muamua, e tatau ona e lūlūina fatu i totonu o se paluga o peat, lea e mauoa i meaʻai. Ona fai lea o le 3-4 laau toto (ma suia le pusa i le tele o taimi). O taimi uma lava e faʻaaoga ai se mea fou, o lona uiga o le fafagaina o laau toto e le aoga. O le uluai fafagaina ua faia i le 40 aso ina ua maeʻa le toe gaosi mulimuli. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina fomaʻi faʻapitoa i le aofaiga o loʻo faʻamaonia i totonu o faatonuga.

Togalaau Tausi

Fugalaau fugalaau - ola mai fatu i le fale
<

I le taimi o le tuputupu ae o le gloxinia i le gaosiga o le fatu, ua lava lea e maua ai le suavai i lea taimi ma lea taimi, i le taimi talafeagai ma, pe a talafeagai ai, faatulaga le faʻamalamalama.

Faʻafefea ona tausia le gloxinia:

  • Ole fuʻa e tatau ona faia naʻo le fana. E fautuaina le faatumauina pea o le susu.
  • Afai e amata ona mou laulaʻau o laau toto, e tatau ona faʻapipiʻi se atigipusa i lalo o le filo. O ni nai aso e lava mo le vaega o loʻo i luga e toe foʻi i le masani.
  • O aso uma e 14-20 aso e fai ai se filifiliga. O taimi uma lava, e faʻaititia ai le numera o fualaau i totonu o le fagu.

O nei manipulations ua lava lea e tupu ai laau totō atoa mo laau taʻitasi.

Filifili laau

<

Gloxinia e totoina i le tautotogo

O le gaosia o le Gloxinia ei ai ona lava uiga e tusa ai ma fuaitau masani. Ae i se tasi itu, pe a oʻo atu le 10 tausaga i le va o le laau, e mafai ona e faʻapipiʻi se vao i totonu o se fualaau taʻitasi. Seiloga o le a mafai e le laau ona atiaʻe lelei ma fuga.

Taualumaga

  1. E tuʻuina se mea faʻapipiʻi i totonu o se ipu e tasi, ma tuʻu le iliili i le pito i lalo.
  2. O fualaau e aveesea mai le koneteina tuai ma se sipuni. E tatau ona tumau pea le eleʻele eleʻele i luga o le aʻa.
  3. E manaʻomia le faʻaleleia o le eleele, e fai ai se pu.
  4. Tuu le aʻa o le laau i le malologa, ma, sina sosolo o le pusa i luga, ia saluina le palapala.
  5. Toe faʻapala le palapala i se fana fana.

Gloxinia vao pe a uma le gafa

<

Gloxinia e taua o laau lauiloa e totōina i luga o fugalaau i luga o le eleele ma totonu o fugalaau i totonu. O tulaga taua mo le totoina o laau mai fatu o vai lelei ma faasusulu. O fualaau e tatau ona ola pea seia oʻo ina tumu le togavao.