Fua o le gaosiga

Vaovao "Eraser Extra": o le metotia ma le taimi o togafitiga, faʻaaogaina o le tau

"Eraser Extra" - O le vailaau lea e mafai ai ona e faʻamafiesea taʻitasi tausaga taʻitasi i vao ma falaoa (karite, saito).

Silasila o taga

E ala i le faaaogaina o lenei herbicide aafia i le tulaga o se faasoasoaga matuia o vao leaga eseese: sana vao, foxtail, canariensis, Aegilops po bluegrass foxtail fanua, moa, hairlike po Millet vao-fanua, Field apera, o le toto crabgrass, sana saito volenitia Multiflori Plevlya ma isi vao leaga. O le faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau kemikolo i luga o le fanua e talafeagai pe a le mafai e isi auala (agrotechnical) ona fesoasoani e taulimaina se fuainumera tele o vao i le eria.

Mo le puleaina o vao, o mea nei o loʻo taʻua i lalo: Tornado, Callisto, Lua Lua, Prima, Gezagard, Stomp, Uragan Forte, Zenkor, Reglon Super, Agrokiller , Lontrel-300, Tito, Lapis Lazuli, Ground ma Roundup.

Faiga faʻapitoa ma sauniuni

O auala lelei e galue ai i vao leaga e ala ile fenoxaprop-P-ethyl o iai i totonu, 70 g / l (vasega kemikali o mea e maua mai le 2- (4-aryloxy-phenoxy) propionicids) ma le klokvintoset-meksil, 40 g / l. Eraser Extra e sau i le tulaga o se emulsion mamafa ua tuʻuina i ni faila faapitoa faapitoa ma se gafatia e 5 lita.

O fualaau oona

  • vave ona aʻafia ma le faʻaumatia vao;
  • e le afaina ai fualaʻau, aua o loo i ai se vaifofo i le tuufaatasiga;
  • talafeagai i so o se laasaga o le atinaʻe o cereals;
  • E faʻatusatusa i vailaʻau faʻamaonia.
E te iloa? O vaomatua o aso nei, o mea ia e maua mai i le sulfonylurea, e sili atu ona saogalemu mo meaola ola nai lo nisi o mea e faʻaaogaina i aso taitasi ma tele fualaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le caffeine e iai le LD50 o le 200 mg / kg, aspirin - 1750 mg / kg, ae o loʻo iai le LD50 o le 5000 mg / kg (LD50 o le fualaau lea e 50% o manu e oti ile potu suʻesuʻe).

Faʻatinoga o gaioiga

O lenei vao vavalalata e ulu atu i le tino o meaola faʻamaʻi i totonu oa latou laʻau lapoa, ona amata ai lea ona galue i luga o le vao atoa, ma faʻapotopoto i ona tulaga tuputupu aʻe. O le mea aoga o le "Eraser Extra" o loʻo faʻaaogaina i le taimi nei le hydrolyzed i le free free o le phenoxaprop, ma o le mea lea, e faʻagesegeseina ai le faagasologa o le biosynthesis o gaʻo aoga i totonu o le aʻoga o laau. O se taunuuga, o le toesea o le fausia o le membrane tuufaatasia i totonu o sela i nofoaga tuputupu ae e mafai ona mataituina. Klokvintoset-meksil faʻamalosia le faʻapipiʻi faapitoa o le mea o loʻo galue malosi i laau totō e faʻatupulaia, suia i le metabolites e le mautonu e le mafai ona afaina ai fualaʻau.

Aoao pe faʻafefea ona faʻaumatia le slyti, moa, quinoa, paluga, vao vavao, uila, upega ma le tuli.

Sauniuniga o le fofo galuega ma le gaioiga

O le vaifofo ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona saunia i vaega eseese, lea e faʻamavaeina. E tatau ona faia lenei mea ao le i faia lava, mulimuli Faatonuga mo le faʻaaogaina o vaovao "Aveese le isi":

  • saunia le ava ava malosi, lea o le a le sili atu le maualuga o le mamafa o le vailaʻau i le 20%;
  • fufuluina le pulumu, siaki lona atoatoa ma le saunia;
  • liliu le mea faʻafefiloi ma sasaa i totonu o le tane taʻavale o le masini mo le totoina o se fua faʻatatau o le mea na maeʻa, ma o le tane e tatau ona tumu i le vai na o le afa;
  • faʻaosoina le fofo, faʻatumu le tane taʻavale i le vai atoa;
  • o le tane o loʻo i ai le ava malosi e tatau ona fufulu i ni nai taimi e faʻamago ai lenei vai i totonu o le tane;
  • amata totoina laau i luga o le saite.

E te iloa? O tala o mea moni ia o le faʻaaogaina o vaovao mo faamoemoega faamiliteli. O se faʻataʻitaʻiga lelei iinei o le faʻalavelave "Agent Orange", o le taunuuga o le faʻaaogaina o le vailaʻau o le igoa e tasi. Agent Orange o se faʻafefiloi o tagata faʻatauvaʻa ma vailaʻau faʻamalosi, miliona miliona lita o le US Army na lafoina i le vaomatua Vietnamese i le taimi o le Taua lona lua a Indochinese ina ia iloa ai le nofoaga o le autau Vietnamese. O taunuuga o ia faiga o le atiina ae o faʻamaʻi mafaufau ma le tino i le tele o augatupulaga oe nonofo i teritori o loʻo i lalo o le aafiaga o le vailaau.

A o leʻi amataina le togafitiga ma laau totő ma se vaovao, e taua le fuafua tatau o le vaega o le vevela ma filifili se taimi e sulu ai, ina ia aʻafia ai e le fofo meaola uma e le manaomia, aua o lenei vailaʻau e sosolo i totonu o vao e ala i laulaau ma e le afaina mo i latou e ono tupu sasaina. "Eraser Extra" e sili ona lelei i se tasi o laasaga muamua o laau vao - 2-3 lau pe seia oʻo i le faaiuga o le vaitau o le vao.

Ole fua ole taumafa o le vaovao "Eraser Extra" mo le totoina o laau totō o fua o laau toto e 0.8-1 l / ha, e fuafua i le afaina o le fanua. O le mea lea, o le fua faatatau o le faʻaaogaina o le suavai uma faʻaaoga mo le gaosiga e tusa ma le 200 l / ha. Ina ia fasi vao, e lava le togafitia o le togalaau i lenei vaovao.

O le pulupulu e mafai ona faʻamalo pe faʻaleleia (faʻaaogaina tekonolosi). I le tulaga lona lua, o le fua faatatau o le faʻaaogaina o le suavai faʻaaogaina ua faʻaititia. O le totoina o le eleele e tatau ona tupu i le auala lenei: o le paluga e faʻaaogaina ma le tutusa i laau mai se mamao o le 50 cm. Muamua, o le pito i luga o vao o loʻo salalau, ona oʻo ai lea i le ogatotonu, ma, mulimuli ane, o le pito i lalo.

E taua! E mafai ona faia galuega i le togafitiga o togalaau, e aunoa ma le fefe i aafiaga matautia o le vailaau faasaina i luga o le tino o le tagata, 3 aso i le maea ai o le uluai talosagaina o le tuufaatasiga i le vaega ua togafitia.

Aafiaga o aʻafiaga

O le "Eraser Extra" e amata ona tauivi ma vao mutia ma taofi ai a latou aʻafiaga leaga i luga o fua o laau totō totoina vave - i le aso lona lua talu ona faʻaleleia. Faailoga o le faʻamaʻiina o fualaʻau i vao leaga:

  • o faailoga o le chlorosis o loo i luga o lau o meaola faalafua;
  • i se mea e seasea tupu, o le mauaina o lau o le anthocyanin (lanumoana pe mumu) lanuina e laulaau e matauina;
  • vao mamago ma matutu vave.
Afai e le o oe o se lagolago o le faʻaaogaina o vailaʻau i lau togalaau, ona mafai lea ona e taulimaina vao ma le fesoasoani a metotia a tagata.

Vaitaimi o le puipuiga

O le tau e faalagolago i le vave ona tatala mai o le fanua mai le leaga o aʻafiaga o vao (e masani lava i totonu o le 15 aso talu ona togafitiga). O vao fou e le togafitia e amata mai 2-3 vaiaso pe a maeʻa le faʻatinoga. E le aoga le fualaau faasaina ia i latou, ae seia oo i lena taimi o le agavaʻaina o aganuu ma ua puipuia i aʻafiaga leaga o vao.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

"Eraser Extra" e mafai ona faʻapipiʻiina ma vavalaʻau faʻamalosi e faʻatau ai vao vao ("Galion", "Gorgon", ma isi). O faʻamatalaga o ia ituaiga o sauniuniga o vailaʻau o le phenoxy, clopyralid, sulfonylureas, ma isi.

E taua! Aʻo leʻi faʻafefiloi faʻamaʻi faʻamalosi i totonu o le tane, e tatau ona faia se siaki vailaʻau mo la latou fetaui.
Pe a sauniuni le paluga, e tatau ona e faʻafefiloi taʻitasi ia vaovao i le vai ma ia na o le faʻafefiloi o fofo, o lona uiga, ia faia mea uma ina ia le mafai ona faʻafefiloi saʻo lava sauniuniga.

Togiaso

O le faʻamatalaga o le vaomatua "Eraser Extra" e le mafai ona maeʻa e aunoa ma le taʻua o le aafiaga oona o le vailaʻau. E pei ona lauiloa, o vailaʻau vailaʻau uma ua vaevaeina i ni vasega se 4, e fuafua i le maualuga o le afaina ma le aʻafiaga o aʻafiaga i mea ola: mai le matautia tele i le lamatiaga. O le vasega o lamatiaga e fuafuaina e le MPC, CVIO, o le fua faatatau ole fua, pe a uma ona faatatau i le paʻu poo le manava, o le taunuuga e le maalofia o le oti. "Eraser Extra" e aofia i le vasega lona tolu o le vevela. O lona uiga e sili ona matautia.

A e faʻaaogaina lenei vailaʻau, e tatau ona e mataituina uma puipuiga ma galue e tusa ai ma tulafono o le faʻaaogaina o vaovao: puipuia le manava, mata, ma le paʻu mai aafiaga o fualaau faasaina.

Ae o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o fualaau o le cereal, e le o se mea oona ma e leai se aafiaga leaga ia i latou, pe afai e te mulimuli i tulafono o le talosaga.

Fesoasoani Muamua mo le 'ona oona

Eraser Extra, pe afai e le faʻaaoga lelei le vailaʻau, e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le paʻu, mata poʻo le tino atoa o le tagata, o lea e taua ai le iloa pe faʻapefea ona aloese mai le le talafeagai o taunuuga o le fesoʻotaʻiga ma le vaovao.

  1. Afai e maua e le vao i luga o le paʻu o le paʻu, e tatau ona solo lelei i se fasi ie poo le fuga, e le o le paʻu i totonu o le paʻu pe paʻu foi. Ona fufulu lea o le nofoaga ua afaina i le vai inu ma le fasimoli.
  2. Pe a oʻo atu le vailaau i totonu o totoga o le faʻaaliga, e tatau ona fufuluina i le tele o vai tafe.
  3. Afai o se vaega o le vailaʻau poʻo le vaifofo ua ulu atu i totonu o totoga o le tino, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. A o le i maua le fesoasoani i le tagata ua afaina, e tatau ona ia inuina le kulimi ua gaoioi ma se tele vai: 1 g o le carbon activated i 1 kg o le mamafa o le tino. A maeʻa lena mea, e tatau ona faia le vomiting.

E taua! Afai o le ua afaina i lalo o le faatosinaga o se vaovao e le o iloa, e le tatau ona avatu ia te ia se mea valea ma faʻaipoipoina: e manaʻomia se fesoasoani a se fomaʻi ma togafitiga faʻamaʻi, aua e leai ni faʻamatalaga patino e mafai ona fesoasoani i lenei mataupu.

Faʻaleleia olaga ma mea e teu ai

I totonu ole afifiina e lei tatalaina, e mafai ona teuina le vailaau mo le itiiti ifo ma le lua tausaga, pe afai e te tausisia tulaga uma e teu ai:

  • "Eraser Extra" e tatau ona teu i fale poʻo faleteuoloa ua fuafuaina mo lenei faʻamoemoe;
  • e tatau ona teuina le fualaau faasao i totonu o se afifi ua faamauina e aunoa ma se faaleagaina;
  • vevela lelei - -5 ° C ... + 35 ° C;
  • faʻafefe poʻo le felauaiga o vaovao i meaʻai poʻo meaʻai manu e faʻasaina.

"Eraser Extra" o se vailaʻau e vave ona aʻafia i le faʻamamāina o fanua i le faʻamaʻi mai vao o ituaiga eseese. Le galulue faatasi ma lenei vaovao, e pei lava o isi, e talafeagai, ofuina le puipuiga. O se tasi o le totoina o laau ma lenei sauniuniga ua lava lea e vave ona vele ese ai vao ma taofi ai le leaga o aʻafiaga i laau totō. Ae ui i lea, ina ia mafai ai ona sili ona aogā, e tatau ona filifili le taimi tonu e fai ai. E masani ona faʻalauiloa fua o le fanua i le tautotogo faatasi ai ma le fesoasoani a se masini faʻapitoa mo le suʻeina o le fofo i se vailaʻau poʻo le faʻaaogaina o vaalele pe afai o le vaega o mea totō e telē tele.