Fua o le gaosiga

Auala e faʻafefe ai rosa i totonu o se pusa umi: 9 fautuaga aoga

O tamaitai uma lava na miti na avatu ia te ia ni fala o roses i le tele e mafai ai, ma pe o le a le leaga pe a mavae se aso pe lua mulimuli ane ona matagofie ai lea o se fugalaau matagofie ma alu i totonu o lapisi.

Ma o le a fiafia tele fugalaau manaia mo le silia ma le tasi le vaiaso, i lenei tusiga o le a tatou tilotilo pe faʻapefea ona faʻalauteleina le ola o rosa i totonu o se fagu.

Faʻasalaina saʻo

O se mea e sili ona taua o le a faaumiumi ai le matagofie o se fugalaau o rosa o le teuina o fatu. Aʻo leʻi tuʻuina se fuga i totonu o se fagu mo se tumau tumau, e tatau ona e mautinoa o loʻo tumau le vai i le umi e mafai ai. O le mea lea, e tatau ona e aveese atoa le vaega o laulaau i luga o pou o le ai totonu o le vai.

E taua! Afai o laulaau o fugalaau o loʻo i totonu o le vai, ona amata vave loa lea o le faagasologa o lo latou pala, ma o le a vave ona mou atu rosa.
E tāua foʻi le faʻapipiʻu o aʻa i le faasologa ina ia toe faʻaauau ai le masani masani o le fafagaina o fugalaau ma le faʻafefeina o le vai i totonu o fatu. O le mea moni, o le faʻatauina o se fugalaau mo se taimi uumi o loʻo i ai ni fofo faʻapitoa ma o le tipi i luga o gaʻo ua maeʻa.

A uma ona sau le roses i le tagata faatau, e masani lava ona tuu i totonu o se fagu i vai ma faatalitali mo le fugalaau e tumau ai i se setete mo se taimi umi e faafiafia ai mata. Ina ia mafai, e tatau ona tipiina le vaimamago ile 2-3 cm.

O le ae fiafia e iloa ituaiga eseese o rosa e pei o le "Sophia Loren", "Falstaff", "Pink Intuyishn", "Pierre de Ronsard", "Floribunda", "Rugoza".
E tatau ona tipiina i se itu, e tatau ai, ina ia tuʻuina fugalaau i totonu o se fagu, o la latou tipi e le o malolo i le pito i lalo o le atigipusa, ona o sea faatulagaga e poloka uma a latou meaʻai. E mafai foi ona vaevae vaega i luga o le siʻusiʻu i ni vaega se 4, o ia togafitiga o le a matua faʻaleleia atili ai le suavai o le fugalaau.

◊Oti tipi e tatau ona i ai i lalo o le vai, ia faia lenei mea, tuu le fugalaau i totonu o se pesini poo se isi atigipusa ma ia faia le togafiti. O lenei faiga o le a le faatagaina ai le ea e ulu atu i totonu o le ogaumu ma o le a tumau le umi.

E te iloa? Mai i le gaʻo o totoe o roses ua maua, e mafai ona finau mai o lenei fugalaau na salalau i le 50 miliona tausaga talu ai. Ae o le totoina o nei fugalaau ma a latou gaioiga galue na tupu tele i se taimi mulimuli ane. - 5,000 tausaga talu ai.

Filifilia o se Vase

Ina ia mafai ona filifili le vailaau saʻo mo se faaputuga faapitoa, e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le tolu ituaiga o fale. O lenei iloiloga e taua tele aua e manaʻomia avanoa e lanu. O le maualuga o le fagu e tatau ona maua i le 40 i le 60% o le umi o le fugalaau. Faʻalogo lelei i le avanoa avanoa, lea e tatau ona lava pe a tuʻu uma fugalaau i totonu o se vailaau. Fugalaau e le tatau ona fetaui lelei le tasi i le isi, o le mea lea o le a faaitiitia ai le taimi o le faasaoina o fugalaau fou.

Aoao pe faapefea ona tupu se rosa mai se tipi.
Sili atu le lelei o le teuina o fugalaau i se tulaga lelei e fetaui lelei ma se fagu e faia i mea laʻau, aua o le a le mafai ona susulu i le la ma mafai ai e le vai ona tumau pea le umi.

Manaomia vai

Suavai o le a sasaaina i totonu o se fagu, e tatau ona puipuia. I le taumafanafana, e fautuaina e faʻaaoga vai inu malulu, ma i le taumalulu, tuʻuina fugalaau i vai mafanafana.

Lafoaia

Ina ia mafai ona tausia lelei le fugalaau, faaopoopo atu i taualumaga o loʻo i luga, e tatau ona ave le tausiga e faʻaalu ai pea le fugalaau.

Ina ia faia lenei mea, filifili le moli, lelei le felafolafoai vai e ala i se manoa lelei, ina ia aloese ai mai mataua lapoa.

Taumafai e faʻamalolo lelaʻau i le mea e gata ai ma e le pa'ū i luga o le pulupulu ina ia le vave ona ufiufi i fasi lanu ma pala. O le fufuluina o meaai e tatau ona faia i le taeao ma le afiafi.

Sauniuniga o se fofo faapitoa

Mafaufau i mea e tatau ona fai ma mea e mafai ona faaopoopo i le vai, ina ia mafai e le rosa ona tutu umi i totonu o le fagu ma fiafia i lē e ona se vaaiga manaia ma le manogi.

O le ki autu mo le manuia i le faasaoina o foliga muamua ma le tulaga o fugalaau o se vaifofo faapitoa, e taua tele mo fugalaau e masani ona gaosia e le kemisi aʻo le i faatauina mai.

Siaki pe faapefea ona puipuia le rosa mai faʻamaʻi ma fafaga lelei.
Muamua, a maeʻa ona e inu vai, e fautuaina e faʻamavae le aspirin i totonu, i le aofaiga o le 1 papa. Aspirin o loʻo i ai le salicylic acid, lea e gafatia lelei ma le gaosia lelei o meaola ninii, ma o le a le mafai ai ona faʻavaivai vave le vai. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, ua fautuaina e faaopoopo vodka, e pei ona faaalia i le tele o molimau, e aoga foi lenei meafaigaluega.
E te iloa? O Roza ua leva ona gauai faapitoa, mo se faataitaiga, o Shakespeare o loo i ai le itiiti ifo ma le 50 igoa o rosa i ana galuega, ma o le faletusi o Confucius na avea ma se failautusi. - E 600 volumes e tuʻuina atu i lenei fugalaau manaia.
O le mea moni, ae leai se aoga nai lo le vodka ma aspirin, o le faaopoopoina lea o le pisia i le vai, latou te fai mai o fugalaau ua faʻaaogaina i ituaiga uma o kemisi e le o se mea e afaina ai le vailaau, ae, i se isi itu, o le a faʻapalaina le vai.

O le kulimi mo roses o le a avea ma suka, lea o le a faʻapuuteleina ai le ola o lenei fugalaau matagofie. Ina ia faia lenei mea, ave se sipuni sipuni o le suka i le 2 lita o le vai. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, e mafai ona e faaopoopo atu le kulimi, i le aofaiga o le 1 tbsp. sipuni i le lita o vai.

Toe faaleleia le vai

Ole suiga faifai pea o le vai i totonu o se fagu o se tasi o laasaga autu i le tausiga o fugalaau tipi. O lenei faiga o le a fesoasoani e faʻasaʻo ai le fou o le laau mo se taimi umi. I le mea e tatau ai, e tatau ona faʻaauau pea ona faia se suiga i taimi uma, i lea taimi i lea aso, ae a faʻaaogaina aspirin, e mafai ona e faia lenei mea i aso uma 2.

A e aveeseina fugalaau mai se fagu, e tatau ona fufulu lelei i lalo o le vai tafe ma aua nei galo e tipi le pito i lalo o le ala i le 2 cm.

A maeʻa suiga taʻitasi o le vai, e tatau ona faʻaopopo se sui o le antimicrobial lea o le a faaumiumi ai le ola o lau teuga.

Lafoaʻi o le La

O le tipiina o roses e le fiafia i le susulu o le la, o lea e fautuaina ai e tuu le teuga i totonu o se paolo.

Lelei mafanafana

Mo rosa e tutu mo se taimi umi, e manaʻomia ona tuʻuina atu i se nofoaga ma se malulu maualalo. Afai i le mafanafana o le vaitau e saunia ai se fugalaau ma le vevela o + 2 ° C, + 5 ° C e le talafeagai, i le taimi o le taumalulu, e mafai ona tuu fugalaau i luga o le pusa tioata e le minoi.

Afai e le mafai, ona filifilia lea o le nofoaga aupito sili ona manaia i totonu o le fale poʻo le fale ma tuʻu ai se fagu iina.

Isi fugalaau ma eseese i totonu o le tasi atigi pusa

O le faʻamautinoaga o rosa o le a tutu i totonu o se vanu mo se taimi uumi, o lo latou nofoaga foi lea ma isi fugalaau. O le mea moni, o le a le mafai ona latou faaumiumi le ola o roses, ae e faigofie ona afaina ai le latou saoasaoa, o lea e tatau ona amanaia lenei vaega.

Mafaufau i le auala e teu ai rosa i totonu o le fagu mo le taimi umi, faafetai i lo latou vavalalata saʻo i isi fugalaau.

E le o fautuaina le tuʻuina o rosa faatasi ai ma le faʻailoaina, aua e le fetaui ma faʻaleagaina e le tasi le isi. Afai e le amanaʻia lenei mea, o le a le pine ae maeʻa le fafasi.

O le tulaga lava lea e tasi e mafai ona tupu i se kamupani faʻatasi ai ma asters, faʻapea foʻi ma isi mea faigata-i-lanu. O le mea e ono tupu, na o rosa o le a mafatia mai i sea ituaiga tuaoi. Ae o Roses o lanu eseese, i totonu o le tasi pusa latou te le auai. O Roses o se lanu sili atu ona manaia o le a aafia ai le vave vave o fugalaau o se lanu malamalama, o lona uiga, mumu ma papae e le mafai ona tuufaatasi, aua o le a maliu vave.

E taua! E matuā le mafai ona tuʻuina roses faatasi ai ma fusi, lili o le vanu ma peʻa suamalie.
O le mea lea, matou te mafaufau ai pe faʻapefea ona faʻapipiʻi rosa i se vili, ma mea e manaʻomia mo lena mea. E taua le maitau, ina ia faʻaʻumiʻumi le tulaga masani o rosa, e tatau ona e le amanaʻia se tasi, ae o ni mea taua i le taimi e tasi, o le a fiafia oe fugalaau e le lua aso, ae 2 vaiaso poʻo se masina atoa.