Poula

E faʻafefea ona fagogo fuamoa moa

Faatasi ai ma meaʻai tioata e tele lava ina maua fualaau faisua ma fualaau 'aina, ae o fuālaʻau mataʻetaʻona pe vela - o se mea faigata. O le toʻatele e masalosalo foi i le saʻo o sea teuina o lenei oloa, latou te fai mai, o le tofo o loʻo pa'ū. O isi, i se isi itu, o loʻo fai mai e uiga i le faʻaaoga tatau o meaʻai: pe afai e leai sou taimi e faʻauʻu ai ao le i uma le taimi o le malosi - togi. E mafai ona e faʻamaʻaloto fuamoa moa, ma pe faʻapefea ona faia saʻo - matou te taʻu mulimuli ane i le tusiga.

E mafai ona fufulu fuamoa fuamoa?

O feeseeseaiga e uiga i lenei mea e le talafeagai, ona o meaai masani i le taimi o le malolo e masani ona faalauteleina i le volume, ona o le i ai o se vaega o vai. O le iʻuga, o loʻo afaina le atigi, ma o ona vaega e mafai ona ulu atu i meaʻai, faʻafefiloi ma ituaiga uma o siama. O finauga uma ia e lagolagoina ai le mea moni e le mafai ona faʻamaʻaina fuamoa.

E te iloa? Lafoaʻi moa ua manatu o le manulele aupito sili ona lelei. Mo le tausaga e mafai ona ia tauaveina le silia ma le 300 fuamoa. Ma ia ausia manaoga faaletausaga o tagata i lenei oloa o le a latou manaomia le 567 piliona.

Afai e te malolo lenei avanoa e aunoa ma se atigipusa i totonu o se pusa paʻu pusa tioata po o totonu o se pusa paʻu ma se mea faʻapipiʻi, e leai se faʻailoga. Mo le faʻaogaina o le faʻaaoga atili o fuamoa, e taua le makaina o le aso o le faʻamaʻi ma le numera o fasi. I lenei pepa, o fuamoa e mafai ona teuina mo le 12 masina. Ae mo na avanoa e na o kopi fou ma sili ona lelei.

Ina ia siaki fuamoa mo le fou, tatou te fautuaina e faʻaaoga se ovoscope. O se auala sili ona faigofie o le faʻapalapalaina o fuamoa i totonu o le vai.

O le le lava o lo latou tofo, faapea foi ma a latou masani, e mafai ona faia na o le solia o le tekinolosi. Afai e saʻo ona faia, o meaʻai uma lava ma le tofo o le a tumau pea i lona tulaga muamua.

E faʻafefea ona faʻamago

E toʻaitiiti o latou faletua ua iloa le auala e togi ai fuamoa, aua, e aunoa ma le faʻateleina, o le mea sili lea e leʻi faamoemoeina e mafai ona tuʻuina atu i sea teuina. E le gata i lea, kuka, sisi ma fufulu. Seʻio tatou ulu atu i faʻamatalaga.

Fufulu vevela fuʻa siepi

O le masani lava o lenei auala e maua ai se isi mea e faʻamaʻi ese ai le uʻamea ma le paʻepaʻe, ae o le tele o faila e fautuaina le teuina o selu i se auala talitutusa, talu ai e le suia le fuga o le porotini mo le lelei pe a uma le faʻamaʻi.

E te iloa? I le lalolagi, ua manatu Saina o le taitai i le gaosia o fuamoa, pe a ma le 160 piliona vaega na aoina i tausaga taitasi. Ma o le siamupini i le taumafaina o lenei oloa na faatulagaina mo Iapani, lea e aai ai tagata uma i le fua e tasi i le aso.

O se faʻamatalaga auiliili lenei pe faapefea ona fai sao:

  1. Tuu fuamoa i totonu o se fagu, ufiufi i vai malulu ma tuʻu i luga o le ogaumu. A maeʻa le kuka, faʻapipiʻi le afi i luga aʻe o le laʻititi ma tuʻu le oloa ile vai inu mo le isi 7 minute.
  2. Fufulu le vai vevela ma faʻatumu le ipu i le malulu. O lenei faʻatagaga e mafai ai ona faʻapipiʻi fua ma fufulu vave fua.
  3. Taʻu le atigi ma aveese le porotini.
  4. Tuu le kulupu i le tasi apa i totonu o se fagu ma toe tumu i vai malulu ina ia aofia ai le 2.5 simita.
  5. Ufiufi le pani i se tapuni ma faʻapipiʻi mea o loʻo i totonu. A maeʻa lena, ia vave aveese le pusa mai le afi, a leai o le a leai se mea e mafai ai. Tuu i latou mo le 10 minute i totonu o le vai. A maeʻa lena mea, faʻalavelave pe faʻafeiloaʻi ma se tagata faimamago.
  6. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le oloa i totonu o se atigipusa paʻu ma tuʻu faʻatasi ma le tapuni. O lea e mafai ona tuʻu le vaa i totonu o le pusaaisa.

E taua! Ia mautinoa o le tapuni o le pusa e fetaui lelei, a le o lea, o le a fetogi solo ma e le talafeagai mo le taumafa..

Toa lapoa

O lenei metotia e aofia ai le saunia o se suauʻu -latini paluga.

Faamasani oe lava i meatotino aoga, caloric ma mafai ona afaina ai moa, kuka, tilo, fuamoa.

Ua faʻatinoina e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻasalaga ma le faʻaeteete le atigi, aveese ia mea i totonu o se ipu mama ma le mama.
  2. Faʻaosooso le paluga seʻi oʻo i se vaega tutusa, taumafai e fai i le mamao e mafai ai i totonu o le ea.
  3. Ia mautinoa e faʻaopopo se pine o le masima ma le suka (e mafai ona sui i le meli). Toe taumafai. E tatau lea mea ina ia maeʻa le faʻamaisaina o fuamoa e le avea ma fatu. Mo le faʻaaogaina o lenei sauniuniga e avea o se mea e gaosi mo ni meaʻai lelei, e mafai ona faʻatapulaaina le masima, faʻatusatusa i luga o ipu taʻitasi o le paluga i le afa o le sipuni.
  4. Afai e manaʻomia, mo le tutusa lelei, e tatau ona pasia le paluga i totonu o se faʻasa.
  5. A maeʻa lena, ona sasaa lea o le vai i totonu o se pusa faʻavave mo le faʻamaʻiina ina ia tusa ma le 2 inisi le maualuga o le avanoa e tumau i luga o le fogaeleele, faʻasaʻo tapuni ma lafo atu i le pusaaisa. Afai e tumu le koneteina i le pito i luga, o fuamoa, pe a malolo, o le a faalauteleina ma sii i luga le tapuni, lea o le a le o se auala aupito sili e aafia ai o latou uiga ma uiga o le tofo.

E te iloa? O saienitisi Iapani mai le National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST) ua latou fafagaina moa gaosi e ave ai fuamoa o loo i ai le protein peta interferon. O vailaau faafomai e mafai ona maua i falemaʻi, ae o lona tau amata mai le 100,000 US tau. E pei ona i ai, o lenei vaega e aoga i le tau faasaga i le faʻamalosi o le kanesa, faapea foi ma le hepatitis, tele le sclerosis ma le tele o isi faʻamaʻi tuga..

Faʻapitoa ma vailaʻau eseese

Afai e te manaʻomia na o ni protein po o sekone mo isi kuka, e mafai ona vave vavaeeseina ma tuʻu ese ese. Fai faapenei:

  1. Faʻamuʻu fuamoa ma vaʻavaʻai vaʻavaʻai le paʻepaʻe ma le yolks i ni mea faʻaputu tuʻugogo.
  2. Faʻaopopo i totonu o se atigipusa ma sekolks mo le afa o le sipuniti o masima mo ipu taitasi o masini mata (mo ni mea suamalie) poʻo le tasi ma le afa kapu punetini o suka (mo suamalie).
  3. Faʻamama lelei ma sasaa mea i totonu o se atigipusa, ufiufi i luga o se tapuni uila. O lea la e mafai ona auina atu le kulimi i le faleisa. Aua le galo le faapipiiina o se mea faapipii i le suoch ma le aso o le malolo, o le aofaʻi o yolks o loʻo faʻaaoga ma faʻaopoopoga, ina ia le faʻafememeaʻi ai le suamalie ma le suamalie.
  4. Alu nei i squirrels. Latou te manaʻomia le vave faʻaosooso (pe a mavae le tu, e sili atu ona lelei le sasaina). Afai o le tuufaatasiga o loʻo i ai ni mea faʻaaogaina, faʻafeiloaʻi i totonu o se faʻasaga.
  5. Liligi le vailaʻau o le protéini i totonu o le pusaaisa, tapunipuni le tapuni ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

I lenei fomu, e mafai ona teuina ni mama fou ma sekone mo ni nai masina.

E taua! Aua lava nei faʻamaʻaʻaina meaʻai faʻamaʻi i se tasi taimi. - O lenei mea e mafua ai le faateleina o le numera o siama i luga ia i latou, ma o lo latou faʻaogaina e sili ona matautia mo le soifua maloloina..

Suauu

A maeʻa togafitiga vevela, e na o le yolks e talafeagai mo le faʻamaisa. Ua lelei ona teuina, e aunoa ma le leiloa o a latou meatotino muamua ma ituaiga. Kuki ia fuamoa i auala masani.

Saili pe mafai ona e inuina pe 'ai fuamoa fua.

O isi gaioiga e faigofie:

  1. Faʻesea le puipuiga mai le tumutumu o le au. E mafai ona latou faʻavave ona faʻaaoga aua e leai se faʻavae i le faagasologa o le malulu.
  2. Tuu i totonu o se fagu fasi uʻamea ma ufiufi i vai malulu malulu. Ufiufi ma aumai i se vevela.
  3. A maeʻa le 5-10 minute, aveese le oloa mai le vai malulu, filifili lelei mo oe.
  4. Faʻaafola le galu i totonu o le'isaisaisa, ma pe a fua, faʻafefe i se taga palasitika ma se pusa poʻo se pusa. I lenei pepa, o le a faigofie mo oe ona faʻaoga le avanoa.

O le a le mea e fai i fuamoa pe a uma ona faʻamaʻi?

O fualaau kulimi e mafai ona suitulaga i mea fou. O le mea masani, o nei avanoa e faʻaaogaina e fai ai le tao, omeleti, salati ma isi mea e gaosia ai le kuka. E tāua le faʻaleagaina o le tuufaatasiga. O faufautua tomai e fautuaina oe e faia lenei mea e ala i le tuʻuina o le atigipusa i se nofoaga malulu e aloese ai mai suiga vave o le vevela. E le gata i lea, aua nei galo o fuamoa i soʻo se ituaiga e matua maaleale i siama. Faʻatasi ai ma se suʻesuʻega vevela o + 4 ° C ma le maualuga, o le aʻafiaga o faʻamaʻi matautia e faateleina.

E taua! E matua faasaina le fausiaina o fuamoa i le vevela o le potu, faapea foi ma le faʻaaogaina o se oloa malulu..
Afai e te manaʻomia le vave faʻaleagaina o le oloa, tuʻu se sioisa i lalo o se vaitafe malulu - o le a faʻavavevaveina ai le faʻavaveina o le gaioiga. Manatu i lapataiga a fomaʻi ma faʻaaoga pea na avanoa i na ipu, lea e faʻaalia ai le vevela i taimi uumi i le vevela pe a ma le + 71 ° C.

O vailaau vavalalata faʻasili e talafeagai lelei mo le faia o kulimi, fuamoa fuga, pancakes, ma lanu e aoga mo le togi ma le mumu. E mafai ona faʻaaogaina meaʻai e faʻamalosi, e mafai ona faʻaaogaina mo pusa paʻu, itu o ipu ma paleni salati.

E manaia le iloa le tele o le moa, ostrich, fuamoa o le selu.

E le tele le tele o faletua e le taliaina lenei auala o le teuina o fuamoa i se isi fenumiai, lea e tulai mai pe a talafeagai e fua le vaega talafeagai o le mea faigaluega. O faifeau poto i ia tulaga fautuaina e taialaina e le fua faatatau: 1 le fuamoa e tutusa ma le 3 punetini o le fuamoa moa po o le 2 sipuni tele o le polotini tioisa ma le 1 sipunipuni o le kulimi.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o lenei metotia o le teuina o fuamoa e le o se mea tele. E le gata i lea, e eseese lava i le sauniuniga o avanoa. Faʻataʻitaʻiga ma o le ae manuia.

Vitio: Faʻasulu ma teuina fuamoa moa