Faatoaga faatoaga

Mandarin Duck - faʻamatalaga ma uiga o le fausiaina i le fale

Soʻo se tasi na vaʻavaʻai i se tilotila mandarin o le a mautinoa lava e fia iloa le igoa o lenei manulele lanu. E masani lava ona mafai ona iloa i zoos, lea e mafai ona e faamasani i faʻamatalaga e uiga i le ituaiga manu manulele o le mandarin, le mea e nofo ai ma le mea e manaia.

O le igoa o le pato sili ona matagofie o le pato pato i le lalolagi e le mafua mai i fualaau suamalie. I Saina anamua, na manatu ai o le lauiloa e taofi nei manulele i totonu o le vaituloto, ma o lenei fiafiaga e le taugofie, na o na o le au faifaatoaga. Tangerines - o sui nei o le lauiloa Saina, o loʻo ofuina i laʻei matagofie. I lo latou mamalu, na maua ai le igoa o le manulele mandarin. E taua foi o le "Kanane Saina".

Mandarin Duck: Description of Wild Birds

Mandarin - o se tamaʻi manulele, e mamafa mai le 500 i le 800 g, e umi lona 40 mai le 50 cm. O le Mandarin duck e aofia ai le ituaiga o vao vao.

O tamaʻitaʻi i le vaitau o le tafaoga, lea e toetoe lava o le tausaga atoa, e amata mai ia Setema ma faaiʻu ia Iulai, e ofuina se laʻei matagofie, lanu moana, lanu meamata, lanu viole, moli, lanu mumu, lanu mumu lea e mafai ona tafe mai le tasi i le isi. I luga o le ulu ma le ua, e maua ai e le taʻaloga sikikiti ma se lima, i pito o apaau, veli moli, lea, pe a gaugau apaau, tulaʻi i luga. I tua latou te atiae i se nofoa, o uiga o manulele. O latou laupepa e samasama, o latou laʻau e mumu.

O fafine ei ai le manava paʻepaʻe, faʻapipiʻi mata ma tuʻu i luga o se ulu fiafia, e pei o le tele o fafine i le natura, ei ai la latou lanu taua o lanu enaena, olive ma lauulu.

Mandarin Duck - Suavai, o le mea lea, e ola ma fesuisuiai atoatoa, ma vave foi ona tulaʻi eleele ma e sili atu ona lelei, e mafai ona gaoioi lele.

E te iloa? Mandarin Duck na o le pau lea o le pato i le natura lea e le faʻafefe, ae o le ufiufi ma fulufulu lemu, ola maualuga i laau ma fuafua lelei mai se maualuga tele, e le mafai ona faʻalavelaveina i isi pato ona o le numera laʻitiiti o chromosomes i le genotype.

Soifuaga o le olaga

E nofo latalata le vaitafe o le mandarin i tafatafa o le vaitafe, ola i tamai lafu, pe a oʻo i le taimi o le faʻatoʻaga, e mafai ona auai i le lafu mamoe o isi pato. E fiafia o ia e fafaga vave i le taeao ma pe a goto le la, i le gasologa o le aso e fiafia e moe, malolo, i vao ma laau.

O fea o loʻo ola ai le taifau mandarin

O Sasaʻe Mamao, o le Vaitafe o le Amur River, o le vaomatua o Primorye, Sakhalin - o maota masani nei o loʻo nofoia e le mandarin duck. I le taumalulu na lele ai o ia i Saina, Iapani, Taiuani ma Korea. O le manulele lanu mumu, o le sailiga lea e faasaina. Hunters e taʻitaʻia i le auala e foliga mai ai le manulele mandarin: e le mafai ona e fenumiai ia ituaiga fulufulu malamalama i soo se mea lava. A oʻo i le tane le tamaʻi mamoe, o le a le faʻaesea o ia mai le fafine, ma e mafai e le au tulimanu ona faʻalavelaveina o ia i isi pou.

E taua! O Mandarin e leai se tasi o manu i fili masani: marten, fox, raccoon, squirrel, e oo lava i manulele o manuʻa ua faaleagaina ona nifo.
Mafutaga lelei mo manulele - vaomatua e lata ane i le vaitafe, ae mafai ona nofo i luga o papa e lata ane i le vaitafe.

O nei manulele e fiafia e faia o latou ogāga i laau, o nisi taimi i se maualuga maualuga e oo atu i le 10 mita. Mandarin Duck, e ui lava e leai ni togi i totonu o laau, ua lelei ona fetuunai i tulaga o loʻo latou nonofo ai, ma ua latou iloa pe faapefea ona oso ese mai se maualuga maualuga e aunoa ma se afaina ia i latou lava. O manu matutua e vave ona aʻoaʻoina lenei faatufugaga i moa. Ina ia faamalūlū le pa'ū, latou te faʻaogaina apaʻau ma paʻu i luga o paʻu.

E te iloa? Nofoaga e manaʻo e faʻasaga i tausaga taʻitasi i se nofoaga fou. E ui lava i le faʻamalosia o manatu o le mandarin e fai ma faailoga o le faamaoni, ae na ia filifilia se paaga fou mo ia lava i tausaga uma.

Faʻateleina o le faʻailoga a le pato i le vao

O vaega autū o le faisua - uʻu ma frog, iʻa fagota, meaʻai, gata, anufe. Ona o le tomai faʻapitoa o le agai i luga i luga o le ea, latou te le i ai ni faʻalavelave faʻapitoa i laau i ogalaau. E tatau ona maitauina o le tilotilo mandarin leki ma totoina fatu o loʻo 'ai: i le taumafanafana e fafaga ai i luga o araisa ma falala, ma e fiafia e lele i nofoaga taumalulu.

E faʻafefea ona fuaina pepe vao mandarin

I le masina o Iulai, i le maea ai o le molimauina, o tane e toetoe lava a tutusa ma tamaitai. Latou te fausia lafu lafu tele ma lalafi i totonu o vao, e le manaʻo e faʻaali. A oo mai le autumn, o laei o tama i lona ofusa matagofie ma ua sauni e tosina mai se tamaʻitaʻi, lea o le a avea ai o ia ma ulugalii i le tausaga a sau.

I le vaitau o le tafaoga, e faʻaalia e tamaʻitaʻi siva matagofie i luga o le vai, tausia tamaitai ma feosofi malosi ma le au taʻavale. O le pato, filifilia o se paaga, tumau vavalalata ia te ia. Faʻatasi latou te filifili se nofoaga mo le faamoega, poʻo le, o le fafine e filifilia, ae o le tamaloa e auai faatasi ma ia. I le avea ai o se tulafono, o se mumu i luga o se laau e le mamao mai le faatanoa.

Ia Aperila, e tuu e le manulele fuamoa 9-12, tasi i aso taitasi, ma ufiufi. O tamā i le lumanaʻi i le taimi nei e aumaia ana meaʻai.

E te iloa? O le laʻititi o le pato, o le itiiti ifo o fuamoa o le a taoto ai.
I le averesi, o le moa o le moa i totonu o le masina, i taimi malulu e mafai ona tupu i le tasi pe lua aso mulimuli ane. E tietie mai moa i fafo o le faamoega pe a mavae ni nai aso, ma o le tina ma le pato e alu i la latou fafaga. O le autalavou ua manatu o se tagata matua 40-45 aso mulimuli ane, ina ua uma ona iloa le auala e lele ai na o ia.

E taua! O Mandarin Ducks e matuā faʻasaina: pe a oʻo mai le kiona, e le ola le fanau.

Faʻamatalaga o le tausia o taifau mandarin i le fale

I le faʻatagataotauaina, o loʻo nofo i lalo faleoloa, fale tausimai ma e oʻo lava i pisinisi tumaoti. Latou te le o ni meaʻai e uiga i meaʻai, e masani ona faʻafeiloaʻi le vaʻai o isi manufelelei ma toe gaosia lelei, pe a fai e tuʻuina atu i ai tulaga talafeagai.

Mo le atinaʻeina lelei o manulele, o tulaga uma lava mo lo latou gaosia, e tatau ai, o mea autu ia o se potu maopoopo lelei ma le i ai o se faatanoa.
Mo tagata taʻitoʻatasi i totonu o le aiga, e tatau ona fatuina se siosiomaga e latalata i nofoaga e nofo ai le taifau o le mandarin: i le aviary lea e teu ai pea paipa o pato, e fautuaina le i ai o se vailaʻau, koluma poʻo lala mo le nofo. I le vevela o le 5 tikeri pe o lea, ua toe siitia i se fale mafanafana, o le vai i totonu o le vaitaele ua vevela mo le taʻele tatau i aso taʻitasi.

O le atigi pusa e tatau ona tuu i luga o se paranesi pe i luga o se puipui, ma ia mautinoa e teu ai le nofoaga e se taʻavale. O le pusa e tatau ona 0.4 × 0.4 m, maualuga - 0.5 mita, fata - 0.12 × 0.12 m.

I le taumafataga e tatau ona tuʻuina atu:

  • manu suauu manu - toto toto, vao, fao, pulu, iʻa laititi;
  • greens - tifale, plantain, leketi, fualaau faisua, bran;
  • cereals - karite, saito, sana, araisa, keke, e mafai ona i ai i le ituaiga o cereals.
I le vaitau o le faʻatoʻaga, o le vaega o le protein o le meaʻai e faateleina i le 1/5 o le aofaʻi o meaʻai.
O le paleni paleni o taumafa e maua ai se soifua maloloina o le soifua maloloina ma foliga vaaia lelei e le gata i pato, ae faapea foi i isi sui o manulele ile aiga: goslings, moa ma salu.
I le autumn, e tatau ona teu fatu laau uma e ono mafai ona teuina, fafaga faanatura o manulele.

O tamaitai e tupu aʻe i le tafeaga e seasea lava le lelei o moa, e tatau ona teuina ma teu faʻapolopolo mo se isi moa: o se tangerine ua tupu fua, e tatau ona i ai lana lava tamaʻi moa, poʻo se isi chicken breeding hen. E oʻo lava i se moa a le fale poʻo le pato ma lana lava moa, e mafai ona avea o se tina tausia lelei mo moa pe afai o le tina ola e le taua tele.

E taua! I le tulaga ogaoga, e mafai ona faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina, ae le o se filifiliga sili lea: o tamaʻi moa e matamuli lava, e aunoa ma se tina e mafai ona latou faʻavaivaia uma mai le fefe ma, mulimuli ane, faʻavaivaia i le togiina ma osooso, mate mai le matelaina.

Faatasi ai ma se tina lelei, moa i se aso e sau mai le faamoega i le nofoaga e fafaga ai. Fafaga ia i latou e tatau ona felelei, toto, mapala. A oʻo ina tutoʻatasi ia moa, e mafai ona tuʻuina atu i le vaituloto, vaitafe ma isi tafaoga masani.

O le pato sili ona matagofie i le lalolagi 'auʻaunaga faʻapitoa a le mandarin e lauiloa i ona tagata le fiafia o le faamemelo ia i latou i taimi uma lava. O tagata ua filifili e amata se mandarin i totonu oo latou fale, e ui lava i mea taua o le anotusi ma le tau taugata, i le toe maua mai o se fiafiaga fiafia mai le matauina o masani a nei manu felelei.