Laʻau

Verbena: faʻamatalaga o fugalaau ma ona ituaiga, tausiga

O Verbena o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga i Aferika ma Ausetalia. O le verbena o le aiga ua salalau ma o loo suitulaga i ituaiga laau fugalaau e 200. E tupu i lalo o le tele o igoa, ma aʻa o nisi oi latou eo atu i Ancient Greece: vao uʻamea, loimata o Juno, veins o Venus ma le mutia o Hercules. Mai aso anamua, o le laau na mafua ai mea tau togafiti: o se vaega o se ipu inu, na faʻaaogaina e tau ai le pogisa ma puipui le fale.

E le gata i lea, o le verbena sa lauiloa i taimi uma mo ona faʻamalologa faʻamalolo ma ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa.

O uiga masani o le verbena

O le gagana verbena e lautele ma ona o le le lelei o le fugalaau, o lea e ola ai ma le matagofie e le gata i laufanua, ae faapena foi i luga o paʻu, i luga o slopes ma isi eleele le lelei faatasi ai ma vao. Faʻataʻitaʻiga faʻapitonuʻu, e fesoʻotaʻi ma aganuʻu, e leʻi amata ona aofia ai le laau i le faʻaaogaina. Masalo o lenei mea e mafua mai i le mea moni o le verbena o se ituaiga o vao. Ae ui i lea, e leʻi taofia ai le togavao mai le faʻamaonia i nisi o atunuu i Aferika, Amerika i Saute ma Ausetalia.

Ituaiga ma ituaiga o verbena

E ui i le mea moni o le fugalaau o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga, ae na o le valu, o mea teuteu teuteu, e lautele le tufatufaina i le ogatotonu.

Apu

E matua talisapaia ona uiga i fafo.

VasegaFaʻamatalaga
AmethystE oʻo atu i le 0.3 mita le maualuga, o le a faʻapouliuli le lanu i le lanu.
CrystalLaina lala laau e oo i le 0.25 m; Fugalaau paʻepaʻe ma le tele o corollas.
EtnaSui sili, e ola i le 0.5 mita; fugalaau mumu.
CardinalE maitauina le maualuga o le tuputupu ae o mea e tutupu i le lanu mumu sesega.
MafaufaugaOna o le faʻalauteleina o 'upega, o lenei faʻataʻitaʻiga e manatu lelei, o fugalaau o se paʻu violē.
Vaʻa masinaO le vao o loʻo i ai le foliga o se polo, o faʻalavelave tetele.

Kanata

O le taua tele e taua tele, e pei ona i ai i se siosiomaga faapitoa e mafai ona ola seia oo ia Novema. O le ituaiga o meaola o loʻo faʻatusalia e se tamai vao e oo i le 0.2 mita le maualuga ma fugalaau paʻepaʻe ma le piniki.

Faigata

Laʻau faʻapitoa e tupu i totonu o tatou latitudes e pei o le tausaga. O fugalaau e tele lava le paʻu o le lilac. E taua tele mo le ata o le laumei, lea e aofia ai foliga faʻalanuumi ma se tamaʻi susu.

Buenos Aires

O se laau laʻau maualuga o ona tupua e tupu i le 1.2 m le maualuga. O lala tele lava mai le pito i luga, ma mai lalo o loʻo ufiufi i laʻau e vaʻaia e ni tamai nifo i tafatafa o le ala. Fuga i totonu o Iulai ma fugalaau amethyst laiti.

Lulu (luni)

Uma lauiloa, lauiloa mo lona lapoa - 1.5-2 m. O lau, pe a faʻamamaina, amata ona sogisogi lemu i le lapisi ma le mint. Fugalaau o se lanu piniki piniki.

Laʻau tele

E le o se mea e maua ai le ituaiga o manu, ae faʻafetai i le tele tele o fugalaau i totonu o isi. I le lautele, o se tasi faataitaiga e mafai ona oʻo i le 10 cm. E aofia ai le tele o lanu, e aofia ai le pogisa ma le malamalama.

O se paʻepaʻe papaʻe tulaga ese o pupu taʻitasi e tuʻuina atu ai mea teuteu. O fualaau oona e fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana ma e gata ai i timuga o le autumn. E naʻo le 2 ituaiga o lenei ituaiga na masani ona faʻaaogaina.

VasegaFaʻamatalaga
TuscanyFaʻateleina i le 0.25 m, o faʻalavelave faʻapitoa o loʻo faʻatusalia e ala i ata lafoia.
LeleiO fualaʻau e lautele i le 0.3 mita. O le lanu o fugalaau e fesuisuiai ma e ufiufi ai le tele o lanu.

O lenei vaaiga e sili atu ona faaalia i se nofoaga avanoa.

Bonarskaya

I luga o le maualuga pe tusa ma le 1 mita le maualuga o faamaluga matagofie e teuteuina i mea eleelea eleelea. E le manaomia e le fale le tausiga ma le faʻaeteete, tausi ma lagolago, e ui i lea, o le a fiafia i le tele o fualaau vao seia oʻo i le taimi o le tautotogo.

Matagofie

O loʻo faʻapotopoto faʻatasi ma le foliga o le polo, ao fugalaau e laiti, ae totogi mo le lapopoa ma se lanu lanu tele. E tipi i luga pito o petals. O se tamai laau toto e ola i le 0.3 mita le maualuga.

Vailaʻau

O le ituaiga o manu e lauiloa mo ona aʻa, lea e mafai ona loloto atu i totonu o le eleele, aʻo le o le vao e le tupu aʻe i luga aʻe o le 0.6 m. O le vaega o le aʻa e iai le foliga o se tetrahedron. O le laupepa laulau e teuteuina i ni nifo tetele i autafa. O fugalaau e laiti, e aoina i mea e le lelei. I le faaiuga o le tau mafanafana, o le a tuputupu ae ai ni mea lanu enaena.

Verbena Care Terms

Vaʻaia atoatoa, lea e aofia ai le tausisia o le tele o mea i se tulaga lelei mo le laau, faʻamautinoa le tuputupu ae lelei ma le atinaʻe lelei o le verbena.

FactorTulaga
MalamalamaE manaʻomia le malamalama lelei, e pei o le susulu o le lā. O le togavao e mafai ona ola i fua masani masani ma i lalo o le paolo, ae peitai, o le a le maua ai le fua tele. I le fale, e mafai ona e tuʻuina le fagu i luga o le windowsill poʻo le faletusi, sili atu i le itu i saute, ae i le taimi o le sili atu o le solar activity e sili atu ona faʻamalumalu le laau.
LuluE ufiufi ai le tele o le vevela, e mafai ona aloese i se malulu malulu o le itiiti ifo i le 3 ° C. Faailoga iloga eseese + 16 ... +25 ° С.
TotogiO le vailaʻau e faʻaleagaina, ae o vai paʻu e mafai ona mafua ai le pala o le aʻa, aemaise o ampel species e mafai ona aʻafia i lenei maʻi. O le faʻatulagaina o se alavai e puipuia ai le laau mai le tele o le susu.
FaʻasaO le tele o le suāvai e faʻalagolago atoa i tulaga o le vevela. O le mea lea, i le vevela vevela, e manaʻomia le faʻaleleia masani ma le faʻaleleia tele, i le tautoulu - sili atu ona tauagafau, ma i le taimi e tasi e seasea lava.
FertilizersO le faʻaaogaina i le palapala e manaʻomia uma ai faʻamalaʻau ma mea faʻasaina. E le gata i lea, o nei mea e faʻaaogaina i le taimi e tasi ma e na o le faatumauina o le maualuga o le eletise i le palapala. E tatau ona le sili atu i le 4 taimi i le vaitau 1, pe a fai o le a maua e le laau se lapisi tele, ae o le a vave ona le toe tupu.

Totoina ma le totoina o le verbena

Muamua, e tatau ona e filifilia se nofoaga talafeagai mo le totoina o le verbena i luga o le eleele. E toetoe lava o soʻo se laupepa e talafeagai, ae sili ona lelei le malamalama i le la ma i le taimi e tasi e maua ai le eleele lelei. E taua tele le tausia o le i ai o alavai, lea e faigofie ona tuʻuina atu e faʻaaoga ai se lava piliki piliki, maʻa mafiafia po o le sili atu o le pala.

E tatau ona faʻataunuʻuina i le iʻuga o Me, talu mai suiga faafuaseʻi o le vevela ma le maluluina e mafai, lea o le a aʻafia ai le aʻafia o le laau talavou. E tatau ona eli ma faʻaleleia le eleele, faʻasuina i le humus i le fua o le 1 pakete i le 1 mita. A maeʻa ona fausia ia lua, e tatau ona ia amanaʻia le i ai o se paʻu o le eleele i luga o le aʻa.

Ona tatau ai lea ona matuai susu le pupuʻu ma o le verbena o le vao e tatau ona faʻapipiʻiina i totonu. E taua le faʻatumu o avanoa avanoa i le lua ma le eleele ma le tamp. E taua le tausia o se va i le va o vaieli o le 0.2 m. E manaʻomia e le fale fou ona totō.

Faʻaleleia o le verbena e fatu

O le luluina e tatau ona aofia ai le faasologa o gaoioiga nei:

  • Fufulu fatu i le vai mafanafana mo ni nai aso;
  • Sauniuniga o palapala ma le faaopoopoina o le oneone ma le peʻa;
  • Faatofuina o fatu ma le eleele palapala;
  • Fausiaina o se aʻafiaga i le ufiufi o le atigipusa i le polyethylene;
  • Teuina i se nofoaga malulu mo le 1 masina.

Faʻaleleia o le verbena e ala i le tipi

E tatau ona ave se fualaʻau ola maloloina lelei ma i le amataga o le tautotogo e vavaeese ese ai, e tofu ma le 5 laulaau. Toto lala i le eleele seia oʻo i le fatuga muamua ma ia mautinoa e faʻafefe. Ufiufi le atigipusa i tioata ma faataga fatugaʻo e atiaʻe. I le amataga o le taumafanafana, faʻapipiʻi i le lauʻeleʻele avanoa.

Pests ma faʻamaʻi

Ona o le le lelei o le tausiga pe ona o isi tulaga, e mafai ona osofaia le laau e meaola faalafua po o le gasegase i faamaʻi. Ina ia aloese mai ia mea na tutupu, e aoga le suʻesuʻe ma le totoa o vao ma vave ona faia fua pe a oʻo mai uluaʻi faailoga, ae o le fua sili ona mataalia o le puipuia vave lea.

Le faafitauliMafuaʻagaFofo
Powdery Mildew O se uiga iloga o le faʻaalia o lanu susulu i luga o le laʻau ma le au. Ona oʻo mai lea o laulaua i totonu o le laau. O le maʻi e mafua ai le pala o le verbena.Faʻaleleia sili atu, faʻavaivaia o vai.Mo faamoemoega puipuia, e aoga le togafitia o le laau ma le bitertanol. Ua maʻi - foundationazole. O le verbena i se tulaga maualuga ua afaina i le faafanoga.
Lauliuli po o le aʻa e pala. O le igoa e tautala mo ia lava - o le laau e taofi lona atinaʻe, e faasolosolo malie ona pala, e mou atu ma oti i le oti.Polokalama le lelei o alavai, faʻaogaina o vai.Ona o le saoasaoa o le salalau o le fuga, o le verbena ua afaina e tatau ona vave aveesea.
Aphids, thrips. Iniseti pests, o le auai ua amata ona iloa i le taimi o la latou gaioiga iloga. Latou te faʻalavelave ma faʻalavelave i faiga masani o le gaosiga o le malosi e le laau, aʻo latou lava faʻaaluina ona punaoa.Tulaga lelei mo le toe gaosia.Ole asiasiga masani, i le faailoga muamua - togafitiga ma iniseti.
Gau pala. O le aʻafiaga e aʻafia ai laulaau, ona pasi atu lea i le aʻa, mulimuli ane ua vaivai le fale ma ua ufitia i lanu enaena, ma mulimuli ane ua aliali mai se pefu pefu. O se taunuuga, e mate uma vaega o le laau - e aofia ai fugalaau ma fua.O le i ai o se tino maliu i le vaʻavaʻai ma se vaega o le maualuga o le suamalie.Faʻatau togafitiga.
Spider mite. Faailoga o lona i ai: pusi i laulaau ma togitogi samasama (punctures).Faʻafiafiaga siosiomaga.Le faʻaaogaina o le tino.

O loʻo fautuaina e le Susuga Summer Summer: verbena ma ana mea aoga

O le i ai o suauu taua, o le tele o le faʻaogaina o glycosides ma flavonoids o loʻo i ai se aoga aoga i le tino o le tagata, ua saofagā i le faʻaaogaina o le verbena e pei o:

  • Tonic ma mea e toe faʻaleleia ai;
  • O le faʻaleleia o le metabolism i le tino;
  • Antipyretic fualaau faasaina;
  • Antibacterial;
  • Spasmodic fualaau faasaina.

Mo le faaaogaina i fafo, e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o le paʻu. Ua lava le tuʻuina o le manua ile foliga o lotions. E faʻailogaina ai le faʻaalia o ituaiga paʻu o le paʻu, aemaise lava:

  • O se ulutala;
  • Rash;
  • Eczema
  • Furunculosis;
  • Scabies;
  • Psoriasis
  • Ame;
  • Laʻau.

E mafai foi ona faʻaaoga e pei o se gutu, mo le mea lea e tatau ai ona saunia se teuteuga o le verbena. O le faʻafefiloi e faʻafefeteina lelei mea manogi.

Verbena e talafeagai mo tagata e muimui i se tulaga o le mafaufau, faafitauli ma le tino atuatuvale, aemaise lava, o le ai ai se aafiaga lelei i le atuatuvale, le fiafia, lagona o lagona ma e oo foi i le mai.

O loʻo i ai foi se fua mai le verbena, lea o le a avea ma fofo taua mo tagata o loʻo mafatia mai le vaivai ma le vaivai.

O le tele o faafitauli o le tamaʻitaʻi e mafai ona faigofie ona foia e ala i le faʻaaogaina o se faʻailoga. I le taimi muamua, o le verbena o se elemene i le aphrodisiac. Faʻamaʻosaʻoina galuega faʻafeusuaʻiga i alii.

O le Verbena e iai sona aafiaga aoga i le cardiovascular system, e aofia ai le toto, toto toto ma cholesterol. Faʻataunuʻuina le faʻafefeteina, faʻaleleia le manava.

E i ai le tele o faʻailoga i le faʻaaogaina o le laau. E matua faasaina le faaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga o le verbena i tamaitai maitaga, ona o lenei mea ua afaina i le vave fananau mai po o le faalavelaveina o le faagasologa o le maitaga. E tatau ona taofia le faʻaaogaina o le laau i le taimi o le lactation, poʻo le feutagai muamua ma lau fomaʻi.