Cherry

Cherry "Mayak": faʻamatalaga o le ituaiga

E leva ona manatu tagata Europa e matagofie, ae le o se laau aoga. E le taliaina le kiona ma e le o taimi uma e maua ai se seleselega lelei. Ae ui i lea, o cherries ola umi o le ituaiga faapitoa Mayak e iloga i fualaau tele mafiafia ma maualuga le tetee e le gata i malulu malulu, ae faapea foi i vevela vevela. O vaega o lenei ituaiga, o le a tatou iloiloina i lenei tusiga.

Eseesega faʻamatalaga

O le ituaiga na totoina i Rusia i le 1974, e masani lava mo cherry. "Malamalama o le Malamalama" e faigata ona taʻuina se laʻau lauiloa, o le mea lea atonu e toaitiiti tagata, e oʻo lava i le au fai togalaau, o le a mafai ona faʻamatalaina auiliiliga o lenei ituaiga. Seʻio tatou faʻataʻitaʻiina. O lenei peleina e faʻaalia e le pale i le foliga o se oval i luga o le vao laititi. E te le mauaina lava se laau faapena i luga o le 2 mita. E i ai ni nai laititi laiti, e masani lava e le pipii atu i vine.

E te iloa? E tusa ai ma le tala, o se tamai taulaga i luga o le talafatai o Asia ua manatu o le nofoaga fanau mai o le peleni. - Kerasund (Giresun). O iina na aumai ai e le taʻitaʻiʻau Roma o Lucull i Europa o se fuʻa o le manumalo. A maeʻa lena, o le alofa i atunuu Europa e mafua ai le faʻaaloalo faapitoa.
O laulaʻau o le "Beacon" o loʻo faʻaaogaina foliga o le ogatotonu ma se pito mataga, o latou lanu lanumeamata ma nifo laiti e faʻataʻatia le pito. I latou pito i lalo o le 2-4 gland. Facelift e le tele naua.

O fugalaau fugalaau e masani ona aoina i vaega e tolu o vaega taitasi, ua sinasina i lanu, ma o le faatulagaga o petals e le mafai ona gaogao. O le ipu o loʻo i ai se fugalaau. Latou te fiafia e totogo i lala taʻitasi po o tuputupu aʻe.

O le fugalaau o le ituaiga e amataina le tuai ona faʻatusatusa i isi - na o Iulai, ae le o se mea e sili ona mataʻina. O lenei ituaiga e amata ona fua mai mo le 3-4 tausaga talu ona totoina. E umi, o le a aumaia fua mo le 30 tausaga o le ola, ioe, pe afai e te tausia lelei o ia.

Faiga Fua

"Malamalama o le Malamalama" - o se faamaumauga manino i isi ituaiga o cherries e tele fua. Mai le tasi laau, e mafai ona tusa pe tusa ma le 15 kilokalama o vine i le vaitau, ma le mafanafana mafanafana tusa lava pe 20-25 kilokalama. Latou te ola i le taimi e tasi, i le taumafanafana - mai i le tau o Iulai ia Aokuso.

E taua! Ina ia faʻaleleia le seleselega, e talafeagai le totoina o isi ituaiga laau e sosoo ma le "Mayak": "Nizhnekamsk", "Toiler o Tatarstan", "Shakirovskaya".
O le mea e malie ai, o fualaau aina e le mafai ona sasaa mai le vao, o lea e le tatau ai ona aveesea mai le eleele. I le maualuga o le vevela, o le vine e mama, ae e lelei. O le mea taua o le mataʻituina o le fua o le seleselega ma aoina mai i le taimi ina ia le faʻaumatia ma e le oʻo i manu. Vaʻaia ituaiga eseese o le tino-fertility.

O vine o lenei ituaiga e tele ma lapoa, e fua le mamafa i le 5-6 km. O loʻo faʻaalia i le paʻu o le paʻu paʻu. O le aano o le mumu, o le aano, mafiafia ma matua suamalie. O fua o le taamilosaga, ae o se mea e faʻalelei mai le itu o le sima. E iloga i latou i le maualuga o le kulukose ma le maualalo o le eletise, lea e foliga mai ai e sili atu le peleti i cherries. O lenei mea na maua ai fua o le alofa o le tele o tagata, ae maise lava tamaiti. E lelei tele mo le faʻaaogaina e le gata i se fomu fou, ae pei foi o le jam, jam, sua, compote ma e oʻo lava i le tagata.

O le maa i totonu o vine o le lanu-enaena, laitiiti, ma le vavae ese mai le pulupulu.

Siaki ia ituaiga o cherries e pei o le "Vladimirskaya", "Molodezhnaya", "Shokoladnitsa", "Izobilnaya", "Turgenevka", "Kharitonovskaya", "Uralskaya Ruby", "Morozovka", "Chernokorka".

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

A o le i filifilia se ituaiga ituaiga o "Beacon", iloilo auiliiliga ma togafitiga e iloa ai pe saʻo lenei ituaiga mo oe. O le lelei o lenei ogalaau o:

  1. Maualuga maualuga o le kiona (e mafai e le laau ona faʻafefe le paʻu o le vevela i -35 ° C).
  2. Fualaau suamalie ma fua tele.
  3. O le tumau o le laau.
  4. Faʻaauau le faʻaleleia o le tagata lava ia.
  5. Tofo suamalie o vine.
  6. Faʻafitauli i le lamala.
  7. Le foliga matagofie o vine, lea e taua tele mo meaʻai.
  8. O le tulaga puupuu o le laau, lea e faigofie ai le aoina o fua.
  9. Tetee teteʻe i faʻamaʻi toto.
  10. O le vavalalata lelei ma le tele o laau toto-o tuaoi, o le mea lea, e lelei atoatoa mo togalaau ma fale gaosi oloa.

E te iloa? Faaaoga O fualaau aina o le puipuia lea o le tele o faamai, e aofia ai le kanesa. O loʻo aofia ai le elemene ellagic, lea e poloka ai le atinaʻe o sela o le kanesa.
O le mea e leaga ai, o le faʻailoga o loʻo i ai ni faʻaopoopoga, e pei o le:
  1. Mataʻu tele i le matagi.
  2. Faʻasalaga i le togalaau, pe a le oina vine i le taimi.
  3. Maea konekarate coccomycosis.
  4. E le i ai se teteʻe i faʻamaʻi iniseti, o le mea lea e tatau ona faʻaaogaina e le togavao ia iniseti.
  5. Le matua leaga i le leai o se la ma le vevela.

Faʻamasinoga

O le totōina o se peleni o se mea faigofie lea e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga i le vaega a le fai togalaau. O se matafaioi taua e faia e le filifiliga o le tulaueleele. E le tatau ona matala, mafanafana ma susulu. E fiafia tele Cherry i le malamalama.

E taua! E tatau ona lelei le eleele, lelei le timu, oneone ma le manaia.
E le fautuaina le totoina o se "Sulu" i luga o le maulalo po o le mea e latalata i ai le vai. E mafua lenei mea i le mea moni o le laau "e le faamaonia" le tele o le susu. Filifili eleele laulelei. O le totoina o laau e tatau ona faia i se mamao e 2-3 mita mai le tasi ma le isi, ma le mea e sili ai, faatasi ai ma ituaiga eletise o loo i totonu o le vaipanoa. E pei lava o isi laau fua, e sili ona lelei le totoina o cherries i le tautotogo (e tusa o le faaiuga o Mati - amataga o Aperila). O lenei mea o le a mafai ai e ia ona maua aʻa ma nofo lelei ao lei amataina se tau malulu.

E tatau ona sauniuni mo le totoina i le tautoulu, e pei o le togafitia o le nofoaga ma fafie. O lona faʻaaogaina e tusa ma le 500 g i le 1 kup. m. I le tolu vaiaso talu ona tuʻuina atu le efuefu, e tatau ona e eli i luga le eleele, filifili le mutia, faaopoopo le humus, superphosphate ma le sulfate sulfate.

O le faʻagasologa o le faʻaleleia o ia lava e faapenei:

  1. Tili le pu 50 cm loloto ma 60-70 cm le lautele.
  2. I le malolo e tatau ona sasaa le humus, lefulefu, fugalaʻau ma le eleele.
  3. Ave le pi i totonu o le lua.
  4. Tuu le fatu i totonu o le togalaau ina ia le tanumia le aʻa o le ua.
  5. Faia se tamai pu i tafatafa o le peleni.
  6. Sasaa se pakete vai i lalo o le laau ma faʻaopopo sina humus hum.

Tausiga

E pei lava o isi laau aina, e manaʻomia e le moli o le uila faapelepele tausiga masani. E tatau ona faʻafefe, faʻamaʻaina ma vavae ese lala tele. Aua neʻi galo e uiga i le manaʻoga mo togafitiga faʻasaina, lea o le a puipuia mai togafiti faʻamaʻi, faʻamaʻi ma iniseti vailaʻau.

Faʻasa

Lamala i le laau e le matautia, o lea e leai se manaoga faapitoa mo le masani ona susu. O le a lava lea e fufulu ai le laau i le 4-5 taimi i le vaitau, ma o le a le lagona ai le le lava o le susu. O le mea autu e le o le sasaaina o le peleni. E talitonuina o le maualuga o le vai i le fafie o cherries o le a 10-20 lita, e fuafua i lona tele.

I le taumalulu ma le autumn, o le suavai e le aoga. E tatau lava ona tuʻuina faʻatasi uma ma se faʻagasologa o le vaʻaia lelei o le palapala ma ufiufi i se mafiafia papaʻi o mulch. O lenei mea o le a puipuia ai aʻa o le laau mai le faʻamamago i le taumafanafana ma le malulu i le taumalulu.

Laʻei pito sili

O le muamua muamua o le laau e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo - ia Mati. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se faʻamalositisi. Fertilihor-potassium fertilizer - o se uiga faʻatagaina o le tausiga mo le ituaiga "Mayak" i le tautoulu. A o lei faia le faagasologa, e tatau ona eliina le palapala o loʻo siomia ai le laau.

A oʻo ina oʻo i le fa tausaga le matua, e faʻaaogaina foi fugalaʻau, ae le sili atu i le tasi ile 2-3 tausaga. Lamele eleele e manaʻomia na o le tasi i le lima tausaga.

E pei o fugalaʻau faʻasusu, vaomago, meaʻai i le ponaivi, falaoʻai iʻa, uʻu, pateta potato, fuʻa manogi, faʻi paʻu, peni kulimi, faʻaaogaina.

Teuteu

E ui lava e le maualuga le laau, o le vao o lenei ituaiga o loʻo i ai le malosi e tupu malosi. O le mafuaaga lena e fautuaina ai e le au fai togalaau togafiti e teu ai cherries.

O lenei mea o le a saofagā i le vave ma le vave vave o le fua o fua, ma faʻafaigofie ai le faagasologa o le pikiina o vine. O le teuteuina o taualumaga e tatau ona faia faapitoa i le taimi o le tautotogo, aʻo lei amata ona fulafulaina pupu. I totonu o se tagata matutua peleni, o le 7 i le 13 lala autu e tatau ona tuu.

E taua! E matua faʻasaina le vavaeina pe faʻapuʻupuʻu pine tilati o cherry, a leai o le a le toe fua mai.
Fai lenei mea i mea totino faʻapitoa, e le o se naifi kuka, o le a le mafatia le laau. I le faʻaopoopoga i lālā, o le a manaʻomia foʻi ona e aveesea aʻa tetele, o le aliali mai o le a matua tele lava.

E i ai foi se mea e pei o le "toe teuteuina o vine" o se laau. E aofia ai i le aveʻesea o faʻamaʻi, maʻi, sola poʻo lala tuai. E fautuaina e taofi pe a maeʻa le 9-13 tausaga o le ola faapelepele, o le a manaʻomia le manino mo lenei faʻagasologa.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le mea e leaga ai, o le vailaʻau e leai se puipuiga tele i nisi faʻamaʻi. O se tasi oi latou o le coccomycosis. O se faʻamaʻi lea o le tele o laau totő, lea e mafua mai i le marspiial pathogenic fungus. E masani ona afaina ai laulaʻau o le fua o le laau, faanatinati lona atinaʻe. O le faʻamaʻi e aliali mai e pei o lanu mumu i laʻau ma vine. Ina ia foia, o le a tatau ona faia le tele o auala: i le taimi o le tautotogo e faʻagasolo ai le laau ma se filogide ma, ioe, e faʻaumatia faʻamaʻi pe ua uma ona paʻu o le laau mamaʻi.

I le avea ai o se puipuiga o coccomycosis, o le togavao o vao o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o le suauu oona faʻapitoa i le taimi o le autumn.

O le faʻamaʻi masani lona lua o le faʻamafaʻailoga o le fua o fua. O se faʻafitauli faʻaleaga lea ua avea ma faʻalavelave matuia mo togalaau faʻaonapo nei. O le pala e foliga mai o ni laulaau i luga o le fua, ona afaina atoa lea ia i latou. O ia fualaau e tatau ona lafoaia (e masani ona mu).

I lenei tulaga, o le laau o loo sosolo i le ava o Bordeaux i le maualuga o le 1%.

Eseese "Malamalama o le Malamalama" e le fiafia i le moli mucous ma aphids. O iniseti ia e faʻaleaga ai laulaʻau, paʻu ma fualaau o le cherry. Ina ia pulea i latou, e manaʻomia ni iniseti. Ae ui i lea, o cherries e mafai ona faʻaolaina i soo se maʻi pe afai e faia taumafaiga. E taua tele le tausia lelei: i le taimi e faia ai togafitiga puipuia, teuteuina ma le faʻamaina o le laau. Ona mafai ai lea ona maua se mea e ono maua ai le fegasoloaiga ma gasegase pathogenic ma meaola faalafua.

I se faapuupuuga, o le ituaiga o 'alofa o le "Lighthouse" e lelei tele, malosi ma, e sili ona taua, matua lelei lava. Tui i totonu o lau togalaau ma fiafia i fua suamalie!