Fualaau aina

"Puega" - maualuga le gaosi pateta: fualaau eseese, uiga, ata

Zhuravushka (Zhuravinka) o le tele o ituaiga o pateta o le paluga o le laulau na fausiaina muamua i Belarus. E tusa ai ma le matua, e aofia ai i le vaeluaga o meaʻai.

O le fua faatatau e 640 kg / ha, lea e maualuga tele. Fuafuaina mo le taumafa, ae masani lava faʻaaoga e fai ai tupe meataalo.

Faitau atili i le tusiga e uiga i le faʻamatalaga o le ituaiga, faʻapea foʻi ma ona uiga autu, uiga faʻataunuʻu ma se faʻaogaina o faʻamaʻi.

Eseesega faʻamatalaga

Igoa tulagaZhuravinka
Tulaga lauteleBelarusian i le ogatotonu o le vaitau o le maualuga o fua o fua o le laulau ma le fua tele
Gestation period100-120 aso
Manatua Pule14-19%
Masima o fai pisinisi90-157 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavaoe oʻo i le 18
Tuuina atue oo atu i le 640 c / ha
Quality Consumeravefeʻau, manaia lelei, lelei mo le gaosiga i meataalo, e le faʻapogisaina i taimi o kuka
Faanatinati96%
Lanu o le paʻule mumu
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriasoʻo se
Faʻafitauli faʻamaʻitalafeagai lelei i le rhizoctoniosis, ua leva ona paʻu
Vaega o le tuputupu aefautuaina e totō fatu e seasea lava
FaʻatonuRUP SPC NAS o Belarus i luga o pateta ma fualaau aina-ma-fualaʻau

Sredneroslye laau totō faʻatasi ma se vaomatua mafiafia ma lanu lanumeamata lanumeamata o le laʻau tele. I le vaitau o le vavao, o le lanu o le corolla e lanu violē-ulaula. O fua e laʻititi, lapotopoto poʻo le oval foliga ma se paʻu mumu mumu ma mata laiti. O le aano e lanu uliuli poʻo le samasama samasama. E ese mai le 14% i le 19%. O le tele o le tau pisinisi e 83-139 g.

Ina ia faʻatusatusa le masini masini i totonu o tubers o Zhuravinki ma isi ituaiga, e mafai ona e faʻaogaina faamatalaga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaManatua Pule
Zhuravinka14-19%
Aurora13-17%
Skarb12-17%
Ryabinushka11-18%
Palaʻele17-19%
Zhuravinka14-19%
Lasock15-22%
Magician13-15%
Granada10-17%
Rogneda13-18%
Dolphin10-14%

Uiga

"Tue" e faatatau i ituaiga eseese o pateta. O se aʻa malosi e maua mai ai le maualuga o aʻafiaga e oʻo lava i tulaga ogaoga. I le taimi o le malosi o le fesuiaiga i le vevela, e na o le 40% o laulaau na pau ai le laau, lea e le o faʻatusatusa i isi ituaiga. E le gata i lea, o le pateta e gafatia atoatoa le le lava o le susu ile palapala.

O le mea lea, "Zhuravushka" e mafai ona manatu e talafeagai mo toetoe lava o vaʻalele ma tulaga tau siosiomaga. O le vailaʻau e lelei ona tausia le lelei.

Faatasi ai ma le tausia lelei o isi ituaiga e mafai ona e vaʻai i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFaanatinati
Zhuravinka96%
Kiranda95%
Minerva94%
Televel94%
Meteor95%
Faifaatoʻaga95%
Timo96%, ae o le fatu e vave amata vave
Arosa95%
Tautotogo93%
Veneta87%
Impala95%

Vaega o le tuputupu ae

Afai o lau filifiliga na pa'ū i luga o le "Crane", e tatau ona e manatua o le totoina o pateta e sili atu ona lelei vaega ma le maualuga maualuga o le susulu o le la.

O metotia faʻatautaia e faʻataunuʻuina: faʻasusu, mulching, fuga, faʻafeinu.

I vaitau malogo, e manaomia e le laau le faʻaleleia masani. E le gata i lea, pe a totoina pateta o lenei ituaiga, e sili atu le aloese mai le faʻaaogaina o fualaau oona pe faʻaitiitia ai le latou voluma.

Faitau atili pe faʻapefea ona saʻo le spud potatoes ma pe e tatau ona e faia, faʻatasi ma meafaigaluega e sili ona faigofie ona faia, pe o le a le mea e lelei ai le tagata savali ma pe mafai ona e maua se seleselega lelei e aunoa ma le veleina ma le gaogao.

Ma pe o le a foi le mea e sili ona lelei, o le a le tau o le fafagaina o laau ma pe aisea e manaomia ai minerale, pe afea ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina, pe faapefea ona fai pe a totoina.

Ata

O le ata o loʻo faaalia ai ituaiga pateta eseese Zhuravinka:

Maʻi ma faʻamaʻi

O le lelei o le ituaiga "Crane" o lona tetee atu i ituaiga eseese o faamaʻi. E le faigofie le kuka i le pytophthora, blackleg, scab, rhizoctoniosis, ma siama.

E le gata i lea, o le laau e puipuia i le pala ma pala, o se mea lelei ma se ola umi. E tatau ona maitauina o le laau atonu e ono aʻafia i le nematode.

Faitau foi e uiga i Alternaria, verticilliasis, fusarium oe, tuai mumu i pateta ma kanesa.

Ae o meaola faalafua, iniseti, bears, moths potato ma Colorado beetles e mafua ai le sili ona leaga. Faitau i tusiga o la tatou 'upega tafaʻilagi pe faʻafefea ona taulimaina pusa:

  1. Ni auala lelei e faasaga i le telefoni.
  2. Matou te faʻateʻa ese le urosa e ala i kemisi ma togafitiga faʻataʻitaʻi.
  3. Matou te tauivi lelei ma le miti pateta: vaega 1 ma le vaega 2.
  4. Faʻatau i le Colorado potato beetle ma ona aʻa: fualaau faʻaleaganuʻu ma faʻamaʻi:
    • Aktara.
    • Puleaina
    • Corado.
    • Prestige.

Malosiaga ma vaivaiga

O le vavaeeseina o le mafaufau e talafeagai ma uiga maualuga o tagata faatau o lenei oloa. O le avanoa e faʻafeiloaʻi ai le gaʻo i le taimi e faʻaitiitia ai le eliina.

Ua faʻatupulaia uma mo faamoemoega tau pisinisi, ma i togalaau ma togalaau. Faʻaaoga lelei togalaau.

Matou te ofoina atu auiliiliga auiliiliga e uiga i le teuina o pateta: aso, nofoaga, vevela ma faafitauli talafeagai. E tusa ai ma le tulaga o loʻo totoina ai togalaau i le taumalulu, i totonu o fale teu oloa, i totonu o le potu, i luga o se pusa, i pusa, i totonu o le pusaaisa ma faʻamamaina.

Potatoes e lelei lona tofoo le mea lea e talafeagai ai mo le kuka ma le masani ai ipu, ma faʻafefe palu.

O muamua le muamua o Zhuravinka na faia e Belarusian breeders. E pei ona lauiloa, i Belarus, pateta o le falaoa lona lua, o le mea lea i le atunuu latou te matua atamamai i le tupuina o lenei oloa.

O tagata taʻitoʻatasi latou te mitamita i le totoina o pateta e maualuga lona maualuga ma e mafai ona kukaina le tele o ipu eseese ma lenei fualaau aina ma le fiafia.

Faitau atili e uiga i meatotino o pateta: o le sua ma le totogo e aoga, e mafai ona 'ai fualaʻau aʻa ma pe o le a le lamatiaga o le solanine.

Faaiuga

O le mea lea, o le fugalaau Crane potatoes - o se filifiliga sili mo le totoina i luga o tuafale.

Maua maualuga pateta ua saunia ona o le lelei fetuunaiga i tulaga masani ma maualuga le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ma o le mea moni, o le mea e sili ona taua e tatau ona faʻamaonia ai lenei oloa o le tofo le mafaamatalaina i soo se ituaiga.

E tele auala e toto ai pateta. Ua matou saunia mo oe se faasologa o tala fiafia i lenei autu. Faitau uma e uiga i tekinolosi faʻaonaponei nei, o le a le eseesega o le tausiga mo uluai ituaiga, o pateta e pele i Rusia ma i isi atunuu o le lalolagi. Ma faʻaogaina foʻi auala e le masani ai - i lalo o vaomago, i taga, pusa, paʻu, mai fatu.

Lalo o le laulau o le a e maua ai sootaga i tala e uiga i ituaiga o pateta e masani ona lelei i taimi eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AuroraBlack PrinceNikulinsky
SkarbNevskyAsterix
LototeleLotoCardinal
RyabinushkaLe Alii eKiwi
PalaʻeleRamosSlavyanka
ZhuravinkaTaisiyaRocco
LasockLapotIvan da Marya
MagicianCapricePicasso