Motoblock

O a ni uiga na tuʻuina atu i le savaliga Zubr JR-Q12E.

O se fasi fanua tele e mafai ai e oe ona aoina fua o gaosiga, ae e iai foʻi o latou lava faʻafitauli. Latou te fesoʻotai atu i le faagasologa o le eliina - e matua galue malosi e faia ma le lima, ae o se mea le lelei foi le aveina o se taʻavale. Ma o iinei e oʻo mai i le fesoasoani faʻapitoa, ae faʻaaogaina tekinolosi. Sei o tatou vaai po o le a le mea o le sui o lenei vaega e lauiloa mo - o le suauu diesel o le lauiloa lauiloa "Bison".

Aloaia i le poloka afi

I le maea ai ona tilotilo i le ata, ua manino o le masini e manaia, ma o le faatulagaga atoa e tutusa. O le mea moni o le "sefululua" o le sili lea ona malosi o oloa uma o lenei ituaiga. O lenei tagata e faʻaaogaina se masini e 12-solofanua. O loʻo tuʻuina atu foi se loka eseese, lea, faatasi ai ma le 12-inisi uili, faʻamautinoaina le lelei ma le gafatia i ituaiga eseese o eleele. O le maualuga o le mea e puipuia ai le maualuga o herringbone o le a le mafai ai ona e pipii i luga o le malulu.

Vaʻai foi i uiga faʻapitoa o le moto o le Salut 100.
O se mamafa tele (280 kg) e talafeagai mo le faʻaaogaina o nofoaga faigata. Afai tatou te mafaufau i le lautele o le auala uila (65-73 cm), ona manino ai lea o le mamafa mamafa o le faasologa o le Bison e sili atu ona foliga mai o se mea e sili atu nai lo se "suauu masini." E le o se mea e ofo ai - ua mamanuina le masini mo le gaosia o vaega tetele.

E taua! Faʻatoʻa faʻaaogaina i luga o eleele mamago. A le o lena, o le tagata tipi e vave ona sasaina i palapala palapala, ma o se avega faaopoopo ua tuu i le afi.
Malosiaga na faia i tuʻituʻi taʻavale. O le filifilia o le faʻafeiloaʻiga manaʻomia o loʻo faʻatinoina i le nofoaga e tasi, lea e faigofie ai le faʻafoega. O le tau e masani ona avea ma finauga e fiafia ai i sea faatauga: o le i ai i le tau o le tau, o lenei iunite e le maualalo ifo i le aoga i mamanu taugata. O loʻo faʻaalia lenei mea e ala i ona faʻaiʻuga autū.
O le a aoga mo oe le aʻoga pe faʻafefea ona faateleina le faʻatinoga o le kesi i lau togalaau.

Faataitaiga Faataitaiga

O faʻamaumauga o le "tusifolau" e toe faʻamaonia - o lo o ia i matou se taavale malosi i luma oi matou:

  • Moli: 1-cylinder diesel (815 cc.) Faʻasaʻo tui, 4-kesi;
  • Mana: 12 lita. i. (maualuga), 11.4 lita. i. (igoa);
  • Taofia le malosi o le eletise: e oo i le 2600 tpm;
  • Faʻasalalauga: kesi faʻapipiʻi faʻatasi ma se mea faʻaaoga autu;
  • Soʻotaga: pulou;
  • Felauaiga: 6 ma le 2 i tua;
  • Amata o le afi: tusi lesona poʻo le eletise eletise;
  • Faʻaaogaina o meaʻai: 2-2.2 l / h;
  • Malosiaga tanene: 5 lita;
  • Faʻasologa (cm): 217x84, 5x115;
  • Faʻasalaga (cm): 21;
  • Suʻe le gaosiga (cm): 80;
E te iloa? O paionia i le gaosiga o ia ituaiga faiga o tagata Siamani. Sa faatauina e le Siemens firm le pateni i tua i le 1912 ma tuu le taʻavale e leʻo i luga o le avetaavale.
  • Telefoni o le gaosiga (cm): 18;
  • Pauna: 280-290 kg (faʻalagolago i le faʻatulagaga);
  • Malosiaga faʻatagaina mamafa: 750 kilokalama.

Faʻatulagaina atoa

A maeʻa ona iloiloina faʻamatalaga lautele o le faʻataʻitaʻiga, o le a tatou aoao atili e uiga i ona vaega autu ma le seti o mea faʻapipiʻi. O i latou e gauai i ai pe a filifilia se ituaiga metotia.

Suiga o le kesi

O le eletise e i ai se faʻaitiitiga o laina, lea e faigofie pe a faʻagaoioia i low revs. O le masini lava ia o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se faʻamalosi malosi, lea e faʻaititia ai le suauʻu. O le faʻaaogaina o uʻamea o loʻo i luga o le taavale ma le pusa. I ia nofoaga ei ai faʻamaufaʻailoga malosi. Manatua se isi filifiliga aoga. I lalo o le enisinia, e mafai foi ona e tuʻuina se kesi lona lua, lea e faʻatele ai le mana pe a fesoʻotaʻi. E fetaui lelei mo le alu lemu o taavale solofanua mamafa pe mo le togafitia o eleele faigata, pe afai e le o manaomia tele le saoasaoa.

Matou te fautua atu ia e faamasani ia oe lava i mea taua o le faʻaaogaina o le moto Neva MB 2.

Inisinia

O lea ituaiga o vailaau oona, e pei ona uma ona tatou iloa, ei ai le malosiaga diesel 12 l. ma. O loʻo faʻatulagaina i luga, ma faʻaleleia ai le tausiga. E iloa e tagata uma le lelei o masini diesel - o le injector (o le mono-injector) e sili atu ona "faʻatauvaʻa" nai lo kamuta. Mo le faʻatinoga faʻamalosi i auala eseese, sa faʻaaogaina ai se vai malulu (o le "ea lele" e le mafai ona feagai ma na avega). O le vevela mai vaega vevela o le uila e gaosia ai le gaʻo mai le pamu. E fesoasoani ia te ia i se gafatia faapitoa e galue i luga o le gaosiga.

E taua! Faʻasaoina le uila, o nisi tagata e le o tuuina atu i ai se avega atoa. Ae e tatau ona faia ia auala mo afi afi (a itiiti mai mo le tele o itula) - o le faʻaosoosoina ole uumi e leaga foi.
O le eletise eletise eletise e mafai ona suia i le masani masani, lea e faʻaaogaina i le taimi malulu (pe a leaga le moli). O le "afi" faatasi ai ma faiga uma e mamafa tele - 115 kilokalama. Ae o lenei mea ua faʻaleagaina e ala i le lelei o le faʻasolosolo ma se punaʻoa sili o ona uma.

Faʻaopoopoga ma mea faʻaoga

O le seti faavae e aofia ai le suotosina ma le pochvofreza. O le lisi o mea faigaluega e umi atu ma e aofia ai:

  • faʻamaʻoto le meafaitino;
  • faʻataʻitaʻiga eseese;
  • moa (tulaga masani poʻo le mafai ona toe faʻafouina);
  • lautele lautele;
  • lafoai;
  • pateta pateta;
  • pateta potato digger (e lua o le uō ma se tulaga masani);
  • moa;
  • uila afi;
  • mamafa.
Mo le faʻapipiʻiina o nei faʻaopoopoga, o le faʻapipiʻiina o le uila afi ua faʻapipiʻiina i puipui ma le faʻatulagaina o "taliga". Mo le faʻaopoopoga ma le tosoina o faʻailoga faapitoa e tuʻuina atu. Ae mo nisi masini e le lava lenei mea - e tatau ona e faʻapipiʻi ni mea faʻapipiʻi.
Aoao pe faʻapefea ona e faia ni mea faʻapitoa mo le motoblock.

O le a se mea e mafai ona savali ai le taʻavale i lau togalaau

Faatasi ai ma na ituaiga tomai faapitoa, o le a mafai ai e se kamupeni o le Zubr o loʻo agaʻi i tua ona faʻatautaia le tele o galuega taufaatoaga.

O mea taua ia:

  • o le suotosinaina ma togafitiga o le palapala (vevesi). Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai fafie, pala, maina ma vao;
E te iloa? O le gaosiga o le faʻaaogaina o moto i totonu o le USSR na faʻatautaia i le vaitau o le 1970-1980. O le ulumatua o iunite na faia i Perm ma Leningrad (na latou mauaina le faailoga "Neva").
  • totoina faʻatoʻaga ma se fatu fatu. Alo o le pateta, lea e manaʻomia ai se paso faapitoa;
  • fualaau aina. I ia tulaga, faʻapipiʻi le suauʻu i mea faʻapipiʻi;
  • togafitiga faʻasolosolo faʻatasi ma se uʻu faʻapipiʻi;
  • le ala o laina faʻatasi ma tagata sosoʻo;
  • sasaina. O le faimalaga i le maualalo o le saoasaoa e mafai ai e oe ona faʻatautaia le togavao;
  • O le pamu na faʻaaogaina mo le faʻavaivai e mafai ona faʻapipiʻi i le malosiaga o le malosiaga. O se filifiliga sili mo i latou o latou togalaau o loʻo latalata ane i le vaituloto.
E seasea lava ona faʻaaogaina tillers mamana pe a selesele vao. O le tele o tagata e fiafia i le afi, lea i lenei mataupu e toetoe lava a leai se mea (leai se uta i le taimi o le suō). Ae mo le femalagaaiga "Bison" talafeagai lelei - na ona ave se taʻavale.

Auala e faʻaoga ai

O le gasologa o taimi e mafai ai naʻo le faʻaaoga lelei ma le tausiga. Afai e faatauina le iunite fou, e tatau ona e tamoe i totonu.

O le ae fiafia e iloa le auala e fai ai se moa mo oe lava e te faia.
Muamua siaki le maualuga o le suauʻu ma le suauu. Afai e masani, amata le afi ma faʻafilemu lelei mo ni nai minute. E mafai ona feliuauaʻi pe afai ole afi e le itiiti ifo ma le afa itula. I lenei tulaga, ia "tulia" uma lava felauaiga, ae le o le tuuina atu atoa o le mana - o lapo ma fesootaiga e na o le eleele lava.

E taua! I le taimi muamua o le taʻavale muamua o loʻo faʻaaoga i le zero poʻo le laiti (1/4) uta. A uma ona e alu i luga ma le malosi, e te lamatia le faaleagaina, o auiliiliga e leai se taimi e "galulue faatasi ai."
A maeʻa le 6-7 itula o le galuega, e faʻatupulaia avega (laʻititi i luga aʻe o le tau), faia vaʻavega ma "faʻapipiʻi". Faatonuga e fautuaina e taʻavale i le muamua 24 itula motika motika. A maeʻa ona tamoe le MOT ma suʻesuʻe lelei. Ole taulaiga faapitoa e totogi ile:

  • uili ma faʻamaufaʻailoga;
  • saogalemu o le polo ma le pulea punavai;
  • mea uma, fao ma le masini.
Afai e manaʻomia, o vaega ua faʻaaogaina e suia. Ia mautinoa e faatumu se vaega fou o suauu ma faamama ni pona tatala mai palapala. O kulupu galulue o iunite ei ai a latou lava suauʻu: i le faʻavae po o le faʻamalamalamaina o tao i luga o le fusi, o le suāuʻu fau afi fautuaina lea, ae i totonu o paʻu i luga o lenei mea e tuʻuina ai le suauu paʻu. I le faaopoopo atu i le taimi talafeagai, o le taimi o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga, e taua foi le ave taavale. O le mea autu - 'aua le galo le tuiina o le fusi pe a sui i se isi mea e faʻaaogaina ma tatala lemu pe a maeʻa.

O pepa faʻaopoopo uma lava e iai lona lava auiliiliga ma le saoasaoa o le faagasologa. Ae o loʻo i ai se tulafono faʻapitoa: aua le vave "loimata" mai lea tulaga, aemaise lava pe a lūlū.

Aiga faʻatasi ma ituaiga autu o pateta mo motoblock.

Faʻatau ma faʻasoa

E pei lava o soʻo se masini faʻalavelave, o le Zubr ei ai uma lelei ma faʻafitauli. O le lelei o lenei motoblock e aofia ai:

  • mana ma le tumau;
  • le mafai o se galuega umi i ituaiga eseese;
  • se lisi tele o seti faatulagaina;
  • uila lelei;
  • manaia.
E te iloa? I Siamani, e masani lava ona taʻua le aufaatoaga i le latou igoa - "Agria". O le auala lea na valaauina ai uluai masini o lenei ituaiga, na fausia i le 1946.

O mea e masani ona matauina:

  1. Paʻu paʻu vaivai - "aiga" o loʻo taumafai e sui vave.
  2. Le manaʻomia mo suiga faifai pea o mea e faʻaaogaina (beliki ma pulses) i luga o mamafa mamafa.
  3. Faatasi ai ma se tagata e le masani ai e taulimaina le mamafa o tillers. O le toʻatele e le faamalieina i le vibration.
O le tele o faafitauli i le taimi o le taotoga e le tulaʻi mai (o le mea moni, i le tausiga masani ma le suia o vai galue).

O lenei ua e iloa le mea sili ona mamana o le gaosiga "Bison". Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani lenei faʻamatalaga pe a filifilia meafaigaluega mo le 'upega tafaʻilagi. Mafululuga seleselega!