Fua o le gaosiga

Taʻu vao

Grass goatskin (Galega) - e aʻafia i le ituaiga o laau laʻau tele ma le laʻau o loʻo avea ma vaega o le aiga legume. E iai foʻi isi igoa mo le 'oti, e pei o le rutevka, goat kao, laufanua.

E tele ituaiga o 'oti - Oriental ma Vailaau. O le mea e sili ona manaia o le gaosia o 'oti o le oriental, aua e avea o se meaʻai lelei fua.

Faamatalaga faʻatau

O le Oriental goatfish e faatatau i laau totō, ona o loʻo i ai se ituaiga o aʻa. E matua mamana ma e mafai ona ulu i le eleele i le loloto e 80 centimita. O le aʻa e aofia ai le aʻa autu ma le tele o lala pito i tua ma se telefoni mafiafia o laulaau filamentary laiti.

O aʻa o le suasusu i sasaʻe o le a faʻamalamalamaina i latou muamua, ma i le tausaga lona lua talu ona totoina, latou te mauaina se lanu uliuli. O se aʻa malosi e fausia i lenei auala: i le loloto e tusa ma le 7 inisi le tele o le numera o fanau ua faia; tuputupu ae i luga ole laugatasi, ma le umi o nei aʻa e oʻo i le 30 inisi; i le tautotogo, o le tausaga na sosoo ai latou te o mai i luga o le fogaeleele, e avea ai ma ala.

E le gata i lea, e oʻo atu i le 4 faʻapipiʻiina o le faʻafouina o le faafouga i tausaga taʻitasi i le eleele i luga o se vaega patino, o loʻo mafai ona fausia ai le upega.

Meaʻai a le Goa ma o loʻo i ai le tele o polotini, o gaʻo ma isi elemene. I le vaitau o lona tuputupu ae, o le tau o le fafagaina o le laau e faaleleia ma faateleina. A maeʻa le fatu, o laulaʻau ma mutia e ola pea.

O le autu autu o le vetch susu i sasae o lona fafagaina lea. E faʻaaogaina i luga o lafumanu, hayeling, vaovao, mo le sauniuni o le tele o concentrates, o loʻo faʻamagoina ma maua ai le tele o porotini ma meaʻai.

I le natura masani ma le fou, o le 'oti e mafai ona faʻaaogaina e fai ma mea autu e fafagaina ai meaola eseese. E mafai ona avea ma vaomatua e sili ona lelei e faʻaaogaina mo faʻamaʻi faʻamalosi maualuga, palu, mutia ma le tipi.

Mama

Kozlyatnik na te tuuina mai se tasi o uluai meaai (i le taimi muamua o le rye malulu), pe a ulufale le clover ma le alfalfa i le isi vaega o le tuputupu ae malosi ma le alualu i luma.

I totonu o lona fausaga, o le gaoa ei ai le malosiaga tele e ola ai, faʻapea foi le mafai ona faʻaaoga vao seia oʻo i le tau o le tautoulu. O loʻo i ai se togavao umi, ma o le mea lea, o le mea lea, e avea ai lenei mutia ma mea taua i le faʻatupulaia o ana faatoaga.

Taumafa o Mailei foi o se mea sili ona matagofie o le meli. O le tele o le polotini e le na o le pau lea o le elemene elemene. O gaʻo kulūmaʻa ma elemene elemene e mafai ai ona e tausia se meaʻai maualuga i le taimi o vegetative.

E le gata i lea, o le 'oti e faʻamafanafanaina le malulu. O Ia mafai ona ola, ola ma atiaʻe i se vevela o -25 tikeri.

Faʻafitauli

I lona lava auala, o le tauvaʻa e le iloa e tutusa ma saʻo le mea e maua ai le mutia sili ona lelei, e lua mo meaʻai ma mo le gaosia o le meli, protein, mea palatini.

O le mea lea, e leai ni mea leaga, talu ai e mafai ona ola uma i le vevela ma le malulu, ma o lona atinaʻe e vave tele, o aʻa e malosi ma o le lelei o le oloa e tumau pea i luga.

Vaega o le tuputupu ae

O le 'otiʻa o se laau e le lelei, o lea e tupu ai i nofoaga eseese. Talu ai ona o le malulu malulu, e mafai ona totogo i le loloto o Siberia ma nisi vaega malulu o atunuu eseese o le lalolagi.

O le taimi aupito sili o le tausaga mo le luluina o le 'oti o le vaitau o le amataga o le tautotogo, pe a totoina le tele o fualaʻau totogo. I lona lūlūina o le 'otiʻaiga e le o se mea e teu ai, lea e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i tulaga mo le atinaʻe ma le tuputupu aʻe o le laau.

O lenei, i le isi itu, ua faamatalaina e le mea moni e faapea o le milkmaker o se laau e malamalama ma e manaomia ai se aofaiga tele o le malamalama mo ia lava mo se taunuuga lelei o fua o fua. I le faaopoopo atu i ai, e le o se mea e manaʻomia le tuʻuina o otaota i luga o eleele o loʻo tupu ai le 'oti ma o le a tupu. E taua tele pe a tupu le laau e puipuia ai le susu-o le palapala - o le susu e tatau ona lava le aofaiga.

Aano o manu o se paluga sili ona lelei mo isi laau. O le mea lea, faatasi ai ma le clover ma le suamalie suamalie, e le gata ina mafai ona maua fua lelei, ae e faʻamalosia ai foi le eleele mo le totoina o isi laau lanumeamata i luga. O lea, O le vevela i le fefiloi ma isi laumei e mafai ona avea ma se itu sili ona lelei, faapea foi ma se fomai o le eleele, ona o le faaleagaina o siama tiga. E mafai foʻi e le 'oti ona fufulu le eleele ma faʻateleina lona fuaina mai ma fua.

O le totoina o le taʻavale e tatau ona faia e laina ogatotonu (10 i le 15 cm), ma le loloto o le lulu e tatau ona oʻo i le 6-7 cm. E le gata i lea, i lalo o le lelei o le tau, o le a gaosia ai le gaioiga ma oʻo atu i le maualuga o le tuputupu ae, lea o le a mafua ai se fua lelei.