Laʻau

Rosa Abracadabra

O le pata tipeti ma le igoa malie o Abracadabra e mafai ona faateia ai i lanu e le masani ai ma le mafaufauina. E na o le tasi ia lala e faaopoopo i le fugalaau o le a faia muamua. Rose Abracadabra mai le vaega o ituaiga o lauti tipi na faia e le au Kalefonia pe a ma le 20 tausaga talu ai. O le ituaiga sili lea ona matagofie ma lauiloa i lona vaega.

Faʻapuupuuga faʻamatalaga o rosa Abracadabra

O paʻu mumu-paʻu paʻepaʻe, susulu ma lanu mamanu o uiga ia o le Abracadabra rose. I le faaiuga o le fugalaau, o le mamanu o le a paʻepaʻe, ma o le fugalaau foi e lilo i le paʻu. I luga o le tasi paranesi e mafai ona e vaʻavaʻai i lala o le paʻepaʻe, samasama, paʻu. O leo uma e faʻafefiloi faʻafefiloi i mamanu mataʻetaʻe teuteu.

Uluai faʻasologa

Le lelei ma le le lelei o le rosa tele-tea-hybrid abracadabra

O vaega autu o le ituaiga o:

  • lalelei;
  • fesuisuiai o le lanu lanu;
  • fuʻa umi.

Naʻo le toe foʻi mai o le tali maualalo lea i le malulu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Rosa e alu i le Abracadabra e faigofie tele mo le teuteuina o se togalaau poʻo se fanua i totonu o se fale tumaoti. Faʻafetai i le lanu lanu, o le togalaau poʻo le paka o le a sili atu le faʻalelei, o le a avea ma foliga uigaese.

Rose Alcadabra o aʻe i le faʻaogaina o fanua

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

O le totoina e masani lava ona faia e fatu, faapea foi ma laau toto ma tipi.

O le a le taimi e tau ai

Rosa Titanic - uiga o le ituaiga Dutch

O le totoina o le varietal Rose Abracadabra e le faʻapulaʻaina i aso vavalalata. O le tautotogo e saunia mo le faaiuga o Aperila - amataga o Me. Autumn o le masina o Oketopa.

O le totoina o le autumn e tatau ona togafitia ma le gauai faapitoa. E fautuaina e puʻe se tietiega aʻo leʻi amataina se vaitau umi.

Filifiliga nofoaga

Ua filifilia se la, e lelei le vaʻaia. O se la matala e le fetaui i le auala e tasi e pei o se mea e faʻafiafia ai. Ae o le rose o Floribunda Abracadabra e manaʻomia le puipuiga mai matagi malolosi. E tatau ona tuʻuina atu i le mea e le faʻaituau poʻo le faʻaaogaina o le loma.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

Ua saunia le eleele aʻo lei amataina. Eliina le palapala i le loloto o le 30 cm O le eleele e tumu i mea faʻalaʻau ma meaʻai faʻamalosi e faʻavae i:

  • peat (faʻapea foi le meaʻai po o le faapalaga) - 10-15 kilokalama,
  • Minerale phosphorus - 100-150 g mo le 1 sq m m palapala.

Afai e manaʻomia, ole faʻaaogaina ole lime poʻo le pefu (e oo atu i le 0.5 kg i le 1 sq. M).

Saunia o se pu e tusa ma le 40x50 cm, ma le faʻaleleia o alavai. O le lua e tatau ona oʻo i le 70 cm le loloto O piliki faʻasalalau, faʻalauteleina o le kele, maʻa maʻaʻa ma se vaega e oʻo atu i le 10 cm e faʻaaogaina e pei o le alavai. O le vaega lona tolu o le lua e tatau ona tumu i se mea e pei o se paʻu.

O togavao e faʻapitoa foʻi ona aʻoaʻoina, lea e pei ona taua i lalo:

  • aʻa ua faapuupuuina;
  • ua aveeseina aʻa;
  • fuʻa ua tipi i le 2-3 fatugaʻo;
  • 'oloʻo tuʻuina i totonu o se faʻafefiloi vai, e aofia ai le gaʻo ma le omea, e fuafua i luga o le 2 vaega o le omea - 1 le vaega o le povi.

E mafai ona e faʻamalosia aʻa e ala i le faʻavaivai mo ni nai itula ile vai.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

A uma ona faia uma galuega sauniuni, o le tulaʻi mai o le a le tele se taimi e alu ai:

  1. Faʻasalalauina ma le faʻaeteete aʻa o le fatu i le totoina o le lua.
  2. Faamau le meaʻai i luga o le vao e puipuia le aʻa mai le suiga o le vevela, ma faʻatumu le pu i le palapala.
  3. Vai le laau, aloese mai le susu i luga o le mama. E manaʻomia lenei mea e faʻaola ai mai le la.

Faʻalogo! E tatau ona tanumia le ua aʻa i le 5 cm i lalo o le palapala.

Totoina o rosa i luga o le eleele

Tausiga o togalaau

O Rosa Abracadabra ua manatu o se laau totoa mo lona matagofie uma. O le lavelave o le tausiga o le:

  • o le fugalaau e manaʻomia ai le tele o le malamalama, ae le o le tuusao;
  • e manaʻomia e le rosa le tele o le suāinu, ae e le mafai ona e faʻamagoina;
  • e mafai ona tumau le faʻalauga seia oʻo i le malulu, ae o le tali i le malulu e le lelei, aua o le fale o le vevela.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Rosa Aphrodite (Aphrodite) - faʻamatalaga eseese

E tatau ona masani le faʻatau, ae e le mafai ona e aumaia i le faʻaleleia o le suavai, o lona uiga e 1 le vai i le vaiaso e lava. I le lamala, e mafai ona e faʻafefe vai i taimi uma.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

I vaitaimi eseese o le ola o le ola, o le faʻamafanafanaina e faia i auala eseese. O le muamua ma le lua i le maeʻa o le taumalulu e tatau ona maua mai i meaola ma vailaʻau. O le vaifofo masani ua saunia i le fua faatatau o le mulilua 1 mullein i le 6-8 vaega o le vai. I le taimi lea, e tatau ona e faia ni fomaʻi faʻamalosi i le foliga o le miti, urea. O meaola faʻasusu ma minerale e fautuaina e sui.

I le taimi o le faʻaogaina o pulupulu, e faʻaaogaina ai le faʻaofuofu pito i luga o le minerale i le palapala e faʻatele ai le numera o ovaries. E manaʻomia le 10 l o le vai i le 1 sikuea sikuea o le eleele, faʻamavae i ai:

  • masima masima - 20 g;
  • superphosphate - 40 g;
  • fuga falaoa - 15 g.

O le faʻaaogaina o se vaifofo e mafai ona tuʻufaʻatasia ma fafaga faʻalaʻau.

Taua! I le toe faʻaleleia, e manaʻomia e le palapala minerale, ma o le fua o le nitrogen e tatau ona faʻaitiitia, ae o le fua o le fugala o le masini e faʻateleina.

Teuina ma le totoina

I le tautotogo, a maeʻa le kiona, o le vao e faʻasaʻoloto mai falemaʻi malulu, ae ina ia aloese mai le la, o le a fai si pogisa, mo se faataitaiga, e lala paʻu, lea ua aveesea i aso puaoa.

  • O le faamamaina o le vao e amata i le aveeseina o vailaʻau malogo, vaivai.
  • Ma, o le teuteuina vave o rosa o loo faia e le pata tila Abracadabra: 3 to 5 buds o totoe, faitau mai le faavae. O loʻo faʻamalosia le faʻamalosia o vao.
  • Laʻau faʻasusu i le sulfate uʻamea mo faamoemoega puipuia.
  • E faʻaaogaina fualaʻau i lalo o le vao (organic ma le tele o meaʻai).

Ona eliina lea, ua saunia le palapala mo le totoina o laau.

O le vevela o le taumafanafana e faia e faʻaleleia ai le fugalaau, e faʻatonutonu ai lenei vaitau. O le faʻapipiʻiina o fautuaga a le oʻau e ono faʻatuai ai le fugalaau mo se masina atoa.

I le tautoulu, o togavao e ese le togafitia. O vao tuai ma fuālaʻau totō faʻamalosi o loʻo totoe i le faasologa ina ia le faʻaosoosoina ai le tuputupu ae o lau o le mama i luma o le malulu.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Talu ai ona o le manaʻomia o laʻau o le laisa, e mafai ona faʻalagolagoina mo le taumalulu. Aʻo leʻi faʻamafanafanaina, e tatau ona tipi lauʻau e le mavaaia, tumutumu, laulaʻau ma fugalaau, susunuina ma fufulu i le 3% o vaifofo o le vai o Bordeaux. Faatasi ai ma le oʻo mai o le malulu malulu, o le faavae o roses e lilo i le eleele 20 cm le maualuga, peat, ma o le vao e ufiufi i paʻu paʻu.

Taua! I ogaoga ogaoga ma sina kiona, e manaʻomia e le vevela le vevela faʻafouina i laʻau ma ie. O nisi taimi e faʻaaoga ai pusa, faʻapipiʻi mea e fausia mo mea faʻapipiʻi, ina ia aua neʻi ave laau.

Sauniaina o rosa mo le taumalulu i le eleele

<

Fugalaau rosa

Rosa Ashram - Faʻamatalaga o se aganuu toe faʻaleleia
<

E tali atu Abracadabra i le filifiliga tatau o le nofoaga ma le tausiga lelei i laʻau vavalalata ma lauolaola i le taimi atoa o le taumafanafana. O se togavao na totoina i le eleele i le tautotogo e maua ai fugalaau i le tautotogo. Afai i le tausaga muamua o pulumu o le lanu lava e tasi, e leai se mea e tatau ona ita ai. O le isi tausaga, o fugalaau matagofie o le a fiafia.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le vaitau o le gaoioiga o le taimi lea o le fugalaau rosa. Laʻau e manaʻomia se taimi filemu. I le tautoulu, a maeʻa ma oʻo i le tautotogo, latou te malolo.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

Tausiga e tumau pea e aunoa ma se laei. Ae a oʻo i le iʻuga o le fuga, e manaʻomia se faʻaleleia lelei. A o faagasolo le taimi umi, e tatau ona faamama le vao i se taimi tatau, e aveese ai le paʻu, magogogo ina ia mafai ai ona faaosofia le tuputupu ae o ni gafa fou.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

O nisi taimi e le fuga mai Aperaamo, ma ei ai mafuaaga mo lenei mea:

  • Filifili le saʻo ma saunia nofoaga mo le tuputupu ae.
  • Tuʻu, feʻagi i matagi.
  • Taʻu le susulu o le la i luga o le vao.
  • Faʻaleagaina le palapala.

Rosa Abracadabra - teuteuga o le laufanua

<

E faigofie le toe faʻaleleia o fua i le tele o tulaga pe afai o le mafuaʻaga o le leai o ni faʻamaʻi e iloagofie ma faʻaitiitia.

Fugalaau fugalaau

O Roses e faʻaleleia e le fatu poʻo le vegetative auala. O se auala faigofie ae mataalia o le auala Cherenkov (vegetative).

O fua e masani ona faʻaaogaina e fatu ai se ituaiga fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Crimea, i luga o le teritori o le togalaau aina i le laufanua, o le faʻatoʻaga e faia i le faavae o Roses Cordesa na faʻatau i Siamani, ma o loʻo faʻavaeina ituaiga fou fou.

O le totoina o laau e faia i le masina o Aperila. E mafai ona faʻaleleia afaina i le autumn ma le tautotogo.

Auiliiliga auiliiliga

I le taimi o le faʻaleleia o laau, o loʻo faʻaalia ai e le laau le tele o gafatia masani e toe fanauina mai se laulaʻau, aʻa poʻo le aʻa. O selesele e seleseleina e ala i le tipi. O le vaega pito i luga o le 'au e tatau ona faia e ala i le tipi saʻo 3 cm i luga aʻe o le fatugaʻo, ma le vaega pito i lalo - luga ma luga aʻe o le fatuga maualalo.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O se ata faifai pea e maua ai tulaga mo le faaputuputuina o le susu, ma i le afiafi o loo i ai se lagona manaia. I se ituaiga siosiomaga, e vave lava ona gauaʻi atu le roses i maʻi ma ua mamae. Rose Floribunda Abracadabra, o loʻo i ai se faʻamausali lelei i faʻamaʻi eseese, e mafai foi ona maʻi. O le tausiga lelei e fesoasoani i laau ola ma fiafia ai tagata.

O le faʻatoʻagaina o se mea manaia ma matagofie e le gata ina teuteuina ai le lalolagi o loʻo siomia ai i tatou, ae faʻamalosia ai foi le agaga o le tagata.