Fua o le gaosiga

15 laau laʻau ma laau toto e tuu

O le mamanu o le eria o le taulaga, o lona teuteuga e mafai ona avea o se punavai moni o le faamaualuga mo lē e ona. O togalaau ma togalaau, o laau taʻitasi ma faʻavaega kulupu o le a aumaia ai se uiga faʻapitoa i le lauʻeleʻele eleelea. I lenei tusiga o le a tatou faamasani i laau lauiloa e lauiloa mo le togalaau, a latou ata ma igoa.

Abelia

O Abelia o le aiga o honeysuckle, o lenei ituaiga e sili atu ma le tolusefulu ituaiga, e masani ona taatele i Asia i Saute.

O fualaʻau tetele nei pe laiti laau e ola e oʻo i le fa mita le maualuga i lo latou siosiomaga masani. O laau e paʻuʻe, e sili atu le mama nai lo talavou.

Vailaʻau malosi na ufiufi i laulaau laugatasi ma pito faʻamalosi, o loʻo tuʻuina i le isi itu. O lefolafola lau lapopoa e lapoa - e oʻo i le 6 cm, faʻatasi ai ma se paʻu pupuu. I le uluaʻi masina o le taumafanafana, e faʻafefeteina ai fualaʻau, lea e aoina i fua o lala. O fugalaau e laiti, ma se manogi manaia, lanu piniki enaena.

A maeʻa se vaitaimi uumi o fua o fualaau laiti e aliali mai ma se paʻu paʻu, pe tusa ma le centimita le umi.

O le laau e fiafia i meaʻai, eleele suamalie ma suavai lelei, la, po o le paolo malulu. Ua salalau ia Abelia e fatu, tipi ma aʻa o aʻa. E manaia uma o ia i se vaega ma i luga o laau totō.

Laʻau ma ituaiga eseese:

  • Abelia Schumann;
  • Abelia grandiflora (ituaiga "Confetti");
  • Abelia Mosanskaya.

Akebia

O Akebia o se laau toto mai Iapani. Chocolate Liana, e pei ona taua ai, e taatele i le Caucasus, i Crimea, i Europa, Ausetalia ma Amerika i Matu, Korea ma Saina. O lenei mea teuteu teuteu teuteu, e ola i le uumi i le ono mita. O le laau, e mafai ona faʻamaoni, e mafai ona faʻaauau.

Laʻau moli fufulu ma le lanu mumu. O laulaau e lanu meamata, e vaevaeina i ni vaega se lima. Akebia e malie aua i luga o le tasi fana e lua ituaiga fugalaau e lelei ona nonofo faatasi:

  • pe tusa ma le iva lanu piniki ma le paʻepaʻe ma ni lanu piniki o tamaʻi tamaʻitaʻi;
  • e tusa ma le tolu fugalaau o lanu uliuli ma se manoa violē, lea o pistils o sukalati lanu, o tamaitai.

I le ogatotonu o le tautotogo, e fuga mai ai fatuga ma faatumuina mea uma i se mea taumafa. Mulimuli ane, o fua e foliga mai o le paolo lanu moana, mai le 6 i le 8 cm le umi, foliga lautele. O fua e maua ai le manogi manaia ma le tofo. I le ogatotonu o le tautoulu, ua susue fualaau aina ma tatala pupuuli uliuli.

Akebia e fiafia e ola i se nofoaga e susulu i le la, e manaʻomia e ia le lagolago. Faʻapenaina e fatu, toso ma le taoto. I totonu o la tatou ponesi, o le five-ackeba ma le tolu-lakaina maikia e aʻafia.

E te iloa? Akebia e le na o se matagofie matagofie i totonu o le togalaau: fualaau suamalie o se fualaau suamalie lauiloa i le kukaina, ma e tumu i aano o manu o se auala autu. O fugalaau e fai ma mea e fai mo lalaga lalaga. Buds, o pine o mea tau vailaau togafitiga, ma o le faʻavasegaina e faia mai fugalaau ma laʻau.

Rosemary

Ledum e oʻo atu i le sefulu ituaiga, o le aiga o le heather, tufatufa atu i Siberia ma Sasaʻe Mamao. I lona natura natura, e fiafia e ola i vaomatua ma susu susu ile vaitafe.

Paranesi ma laʻau o le rosemary vao ona o gaʻo taua i le tuufaatasiga e tuʻuina mai ai se manogi manogi ma le le fiafia. O le laʻau faʻavave lenei ma laʻau lauolaina ma ni laupepa laititi. I le autumn, e maua e le laʻau se paʻu enaena uliuli, e masani lava e lanumeamata.

O Ledum e tulaʻi i luga o fulufulu ma le vevela inflorescences, tane ma le fafine i luga o se laau e tasi. Fualaau - atigi pusa lima e lima ma tamai fatu liona. Fua le laau e totoina e ala i le tipiina, o aʻa, ma le vaeluaina o vao.

E te iloa? I totonu o le paʻu paʻu mo le togafitiga o paʻu na faʻaaogaina ai suauu taua o le rosemary vao. Ma o le manogi o laau toto e lafoina ai maso ma moa, pe afai e te tuu laulaau i totonu o le kapoti, i mea o loʻo i ai le fulu.

Fefaʻatauaʻiga sili ona lelei o le rosemary vao: masima ma lapisi tele.

Euonymus

I lalo o le natura masani, o vaomatua ma vaomatua, o loo i ai e oo atu i le 200 ituaiga o meaola. E na o le luasefulu o latou ua mauaa aʻa i totonu o tatou latitudes.

O le musika o se tasi o laau pito sili ona matagofie mo le dacha, o lona palealii lanu matagofie e avea ma laau e sili ona lauiloa i le ata. O laʻau laau e ufiufi lau lanu lanumeamata lanumeamata. O le pepa lamolemole e lamolemole, ma se vein manino i le ogatotonu.

Ia Me, e fuga mai le laau i fugalaau lanumeamata lanumeamata, o loʻo faʻaputuina i le vevela poʻo le racemose inflorescences. Ae o le faaaliga pito sili ona mataʻina o le a amata ia Setema: o le ai ai fua e pei o moli mai vaega e fa lea e natia ai fatu lanu eseese. O laufanua i le taimi nei o le a maua ai le tele o lanu ma lanu: mai le samasama ma le carmine i le toto mumu ma le pogisa.

E oo lava i se pepa e tasi e mafai ona tuufaatasia ai ni lanu susulu. E mafai ona matauina se lanu o lanu seʻia oo i le malulu.

E taua! A uma ona pupu pusa pusa, ia mautinoa e le o se mea e teu ai e fagafao. O fatu e aofia ai alkaloids oona.

Vaʻaiga faʻaleaganuʻu o le faʻatoʻa:

  • valevale;
  • Europa;
  • apaʻau.

Hawthorn

O le Hawthorn o se vaitau taumalulu-taugata, o lona uiga o le tele o tufatufaina atu e tele, e le tupu i totonu o le North North. O nei laau ma laau iti, e masani ona vaaia i luga o le vaomatua, luga o mauga, fiafiaga ma laufanua valevalenoa.

O lala o le Hawthorn ua sosolo i le vela, malosi, ma oso saʻo. O laulaau e foliga lelei, e faasino i le pito, lanumeamata.

O le Hawthorn e fuga mai i le masina o Me, vaitau vavalalata ia Iuni. O loʻo i ai ni fugalaau paʻepaʻe papaʻe ma se manogi masani. I le faaiuga o le taumafanafana-lanumumu fualaau suamalie na fua mai i le tino, oona suamalie. I totonu o le fua e uiga i fatu e tolu, o loo siomia e pulupulu paʻu.

O le tuputupu ae o le gawthorn o le a le faʻasaoina galuega, ma e silia ma le tasi augatupulaga o le a fiafia i fua o lenei galuega. O le laau o se mea umi, soifua i lalo o tulaga lelei mo le tolu selau tausaga. O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina o se pa puipui. Foliga lauiloa o le hawthorn:

  • masani;
  • Altai;
  • pi.

Elderberry

O Elderberry o se laau teuteu matagofie; E pei ona mafai ona vaaia i le ata ma e pei ona taʻu mai i le igoa, o fua o le laau e paʻu uli. E tuputupu ae Elderberry i vaomatua ma gaioiga, e masani lava ona o mai faatasi ma quinoa ma upega. O le togalaau o vailaau ma vailaau.

E taua! Afai ei ai ni tamaiti laiti i totonu o le aiga, ia mautinoa latou te le 'aina le toeaina. I le natura natura, e mafai ona aloese ai e oo lava i manu.
O Elderberry ei ai le paʻu enaena-enaena-enaena, lalalalalalaʻau ma fugalaau gaosi. O le tuputupu ae, o le pale e fai ai se lalolagi vaivai. O laʻau lapopoa, lautele, ma se vavalaʻau tutotonu manino.

Ia Me, o le vao e ufiufi i papaʻe, faʻaputu i se pulumu ma fugalaau laiti. O faʻalauga e faʻaauau i le masina o Iulai. A maeʻa ona amata ona fua le fua - o fua o le lanu vaitusi.

O le toeaina ua faʻalauteleina i ni auala se tolu: e ala ile fatu, taʻe ma tipi. E manaʻomia i le va o faifaatoaga fai togalaau o ituaiga nei:

  • Siberia;
  • afu;
  • lanumoana
  • lautele lautele.

Heather

Ua tupu Heta i luga o konetineta uma, e masani lava ona latalata i pusi pa ma pine vao. O nisi taimi e tumu ai se vaega telē tele, e lauiloa o heathlands.

O lenei laʻau vaivai ma le palalaʻau. O laʻau lanumeamata laiti, lauitiiti lanu lauusiusi e sili ona foliga mai e sili atu pei o vili.

O fualaau o loʻo i ai le lanu violē e fuga mai ia Iulai-Aukuso. O le foliga o fugalaau e foliga mai o se tioata ua liliuina. E maitauina e le felelei fugalaau fugalaau, ma faʻapupulaina foliga seia oʻo i le tautotogo.

O Heather o se laau matagofie matagofie, lea e oo lava i tusi tusitusi e tuuto, mo se faataitaiga, Stevenson's ballad Heather Honey.

Tuputupu ae o se laau e faigofie, o le mea autu - faʻainu vai masani, aemaise ile vevela. Fiafia ituaiga:

  • "Allegro";
  • Carmen;
  • "Hatton";
  • "Barnet Enley".

Wisteria

O Wisteria o se laau laʻau e iai ni fuifui matagofie o fugalaau, e pei ona vaaia i le ata. I le Latina o lona igoa o Wisteria. O se laʻau e pei o laau e pei o ni paʻu paʻu o loʻo liʻo faataamilo i soʻo se lagolago, e oʻo atu i le 15 mita.

Lanu lanu meamata e nofo i luga o se petiole umi i paiga, i totonu o laau laiti latou te lolomi.

O Wisteria e umi le vaitau o le vaitau: mai Mati e oo i le faaiuga o le taumafanafana. Fulufuga pulumu inflorescences paʻepaʻe, piniki ma le lanumoana e paʻu'ū mai lala i galu pupula. O le umi o palasi e mafai ona sili atu ma le 30 cm.

E le totogo le laau i le taimi lava e uma ona totoina: Saieniteni Saina i le tolu tausaga, Iapani i le sefulu tausaga mulimuli ane.

E taua! Aʻo tuputupu aʻe, ia faʻaeteete i le faʻamalolo o le taele, ma lona tele, e le mafai ona fuga le wisteria, faʻateleina le numera foliar.
Ituaiga lauiloa:

  • Sainia Saina;
  • matagofie vistia;
  • Wisteria faʻalavelave;
  • Iapani Iapani.

Kalina

Kalina masani mai le aiga honeysuckle o se laau teuteu-deciduous e oʻo i le fa mita le maualuga. O le vaega o lona tufatufaga o atunuu o Europa ma Asia ma se tau le lelei, Rusia, le Caucasus, le Crimea, Iukureini.

Kalina e fiafia i auvai o vaitafe ma vaituloto, tafega ma vaomatua, vaomatua ma togalaau, ae i le palapala susu.

O le paʻu o lala e sinasina pe samasama-e enaena, e le lavalava. O laulaʻau e tetele, e nonofo i se mea e le mautonu, e lanu meamata, o le laulau laulau e vaevaeina i le tolu i le lima vaega, e ufiufi i se fesoʻotaʻiga o veins e sili atu ona loloto totonugalemu. O le vaega pito i lalo o le laulau laʻau o le falemaʻi, o le pito i luga e lamolemole. Ia Me, viburnum e ufiufi i paʻepaʻe, vevela, e le o ni fugafuga o fuga. I le faaiuga o Aokuso, o fualaau aina lapotopoto ua pala. Orange i le taimi muamua, e faasolosolo lava ona tumu i le mumu. Ogo vera e tofo i le fatu e tasi i totonu.

O le drupe o viburnum e mafolafola, o nisi taimi i foliga o se fatu. O vaega pito i luga ma lalo o le laau o vailaʻau faʻasaina. E sili ona lauiloa i totonu o matou togalaau viburnum "Buldenezh", faafetai i le matagofie matagofie o le kiona-paʻepaʻe. Isi ituaiga:

  • viburnum gordovina;
  • Compactum;
  • "Nanum" (eseese ituaiga).

Rowan

O le efuefu o le mauga e umi, e oo i le sefululima mita le maualuga o le laau po o le vao ma se pale, pale paleni. O le fulufulu e lauulu, lamolemole. O laʻau e tupuga mai, ma o lanu uliuli ma se lanu mumu.

O laulaau e eseese, mai le 9 i le 13 fasipepa pepa i luga o se petiole umi. O le pito o lau o loʻo fetogi, ma se vein manino i le ogatotonu, i le tau o le autumn latou te mumu.

Faʻalumalo poʻo le faamalu paʻepaʻe, o nisi taimi ma se tiliva piniki, o loʻo tutupu mai i lalo o le tautotogo. Ia Setema, o fua o le a amata ona fua i le foliga o le apu. O paʻu manogi mumu ma lanu mumu e fiafia i manu felelei e totoe i le taumalulu.

E taua tele le Rowan, o le tau malulu-malulu, malulu faapalepale. E matagofie ona foliga teuteu: pyramidal ma tagi.

O ituaiga sili atu ona faatauina atu:

  • "Moravian";
  • "Bissnery";
  • Nevezhinskaya.

Sorbokotoneaster

Sorbokotoneaster - o se uila, maua e ala i le sopoia o le mauga o Siberia ma le laʻau uliuli. O le laau toto e tupu i se vaega faatapulaaina ma o loo lisiina i le Tusi Ulaula a le Malo Rusia.

O se ogalaau e oʻo i le tolu mita le maualuga ma le lanu uliuli-enaena, o le paʻu uumi. O lala o le uʻamea e mafai ona lanu enaena pe mumu. O le foliga ma le lanu o laulaau e talitutusa lava ma i luga o pefu o le mauga po o le fafie.

Pepa laulaʻau, mai le pito i lalo, e oo i le 7 cm le umi. I le tau o le tautoulu, o lau o le a avea ma lanu-lanu eseese, ma o latou lanu samasama, lanu piniki ma le mumu. I le amataga o le taumafanafana ua fuga mai le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le kulimi, o loʻo faʻaali mai lauroid poʻo le ituaiga. I le faaiuga o Iulai, o fualaau lapotopoto, pouliuli, toetoe lava uliuli, e pala. Le manogi ma le tofo o pusi mauga, ae aunoa ma le oona oona.

O le togavao teuteu e le lelei, e le fefefe i se paolo ma ni pulu, e sili lona manaia eleele. Faʻapenaina e fatu, taofi foliga o matua uma, ma vavaeina o le tausaga oi ai nei. Aganuu o loʻo faʻatusalia e se tasi ituaiga meaola.

Sumy

Sumy - laau afu poʻo laau, faʻasologa, numera e tusa ma le 250 ituaiga, ola i le toetoe o konetineta uma. O lenei tulaga maualalo, e oʻo i le lima mita, o le laau faʻatasi ai ma le lautele o le siosiomaga, faʻasalalau pale.

O paʻu paʻu o le lanu uliuli e ufiufiina i lanu lanu. O laʻau faʻalavelave e aofia ai le tele o laʻau oddnopistochnye, faʻatasi ai ma le mataʻu, mafiafia i le paʻi paʻi, i le tautoulu e faia ai se lanu ulaula.

Pyramidal, faʻafefete i luga e pei o moligaʻo, o paʻu o meaola e teuteuina ai le laau i le amataga o le taumafanafana. A uma ona totogo, o fua o le lanu moli po o le lanu mumu e nonoa. O Sumy e le faʻafefeteina, faʻapupula i ituaiga uma o palapala, o nisi taimi e gaogao, ae vave ona toe faʻaleleia. I o tatou tulaga tau, o le senec-de-horny or furry ua sili atu ona fetaui lelei.

Hionantus

O Hionanthus virginsky o le ituaiga sili lea ona fetuunai mo la tatou tau. I le natura, o le laʻau po o le laʻau e oʻo i le sefulu mita le maualuga. O Chionanthus ei ai pupuvaʻa piʻopiʻo ma uumi uumi o le lauulu.

O lanu lanumeamata lanu meamata e vavae ese e se vein i le ogatotonu. O le laulau lapopoa e lapoa, e oo atu i le 20 cm le umi ma le 9 cm le lautele, e lapopoa, mafiafia. O lanu Autumn e lanu samasama, ma susulu ata, ma i le faaiuga o Oketopa, lalelei uma lava.

Ia Me-Iuni o Hionantus fugalaau. Fuga mai, e le silia ma le tolu vaiaso. O le faʻalavelave faʻalavelave i mea papaʻe e aofia ai fugalaau e le masani ai: e foliga mai o le aoina o ni lipine vavalalata.

E oʻo atu i le faaiuga o Setema, o fua e fua i le lanu o le vaitusi, ae o lenei mea e seasea tupu i totonu o le teritori o hionanthus. O Khionanthus e fiafia e tupu i luga o le pupuʻu i se mea e le faaituau, e fiafia i le masani ai ae faʻafeinu faʻamalosi. I le taumalulu, o laau totino, aemaise o tamaiti laiti, e tatau ona ufiufi lelei.

Tusi manu

Tina manu - o se ogalaau po o se laau e oo i le sefulu mita le maualuga, e taatele i Europa, Asia, Aferika i Matu, i le nofoaga o Soviet.

O le manulele manulele e toetoe lava uliuli, paʻu matte, vailaau vilivago manifinifi ma pupuʻu pupula. O laulaau e fesuisuiaʻi, faigofie, foliga faʻalelei, tusi i le pito i luga, faʻatasi ai ma se pito sili ona lelei. O le laupepa laupepa i luga o le paʻu umi ua tuʻuina atu i ai vavae viliva e vave ona felelei solo.

Fuga i Me-Iuni, racemes white, o nisi taimi e le maua ai ni piniki piniki, e aofia ai le tele o ipu laiti e lima-petal. A oʻo i le faaiuga o Aokuso, o fua o le lanu o le vaitusi malulu e tupu i se faasologa faʻavaomalo masani.

Laʻau manu feʻai ma faʻatoʻa aʻa. Alofa tele i le moli, laufanua lelei ma le susu. O le laau o le taumalulu faigata. O vaega eletise o le manulele manu e faʻaaogaina e avea ma vailaʻau faʻasaina.

Manatu mo a matou latitudes:

  • lima;
  • Asian
  • taupou

Exojorda

O le faʻasalaga o se laau o le lanu piniki. O le tuputupu ae e oʻo i le fa mita le maualuga, o le vao o loʻo i ai se pale paleni, lauulu-lanu enaena po o le paʻu enaena uliuli ma pupu tetele.

Lea lanu lanumeamata, lanu, e aunoa ma ni faʻapipiʻi, ma ni vaitusi i tafatafa o le pito. I le ogatotonu o Me o le vao e ufiufi i fugalaau paʻepaʻe. Lisi o mea e fausiaina e tusa ma le sefululima fugalaau fugalaau e oo i le 5 cm le lautele. O le vaitaimi vavalalata e puupuu - e oo atu i le tolu vaiaso.

O le aganuu e malulu ma le malulu, ae e manaʻomia pea le faʻamautuina masani, ma mo le taumalulu o laau laiti e manaʻomia le malutaga.

Faʻamatalaga eseese o faʻasalalau:

  • "Giralda";
  • "Faaipoipo";
  • "Niagara".
O laau toto i totonu o le togalaau e mafai ona faia le tele o galuega. Le maualuga e mafai ona faʻaaogaina e avea o se pa ola, e pei o le paʻu, e mafai ona e nanaina vaega o le togalaau e aunoa ma se fesoasoani i vine e afifi faataamilo i le lagolago, e faʻasolo ai le eria. Faʻaaofia ai le valea, ma faʻaleleia lau togalaau i le tausaga atoa.