Meainu

Le aoga aoga ole birch: faʻaaogaina ma le faʻasaʻo

Pe a faʻavaivai le kiona i le tautotogo o le tautotogo, o le a amata ona fafagu mai paka mai le sulufaʻi. E ala atu i le ogalaau i le fulafula ma lala laiti e fai ai le palach sap, pe pei foi ona taua ai, - sap. O loʻo i ai se aofaiga tele o minerale, vitamini ma meaola, lea e tatau mo le tuputupu ae ma le fua o le birch. O se laau e maua mai ai le tele o mea o le "tele" e mafai ona avatu i se tagata. I le isi, tatou te mafaufau i auiliiliga pe o iai le aoga mai le birch sap.

Caloric ma vailaʻau kemini o le oloa

Birch sap - O se vai e iai sona lanu manino. E tafe mai i ogalaau ma lala ua taʻe pe tipi, i lalo o le aʻafiaga o le aʻafiaga o aʻa. O fualaau e amata ona tu i fafo i le tautotogo, e faaauau pea seia amata ona fuga mai pupu. Ma e mafai ona e aoina mai le apiary ia Aperila ma oʻo atu ia Me.

E mauoa o ia carbohydrates, vitamini, minerale, potassium, copper, calcium ma manganese. O loʻo i ai foʻi se aofaiga tele o faʻasoa fuālaʻau taua, sugarsus, tannins ma saponins. Talu ai ona o lona mauoa oona, o loo i ai sili atu i luga o isi vailaʻau vailaʻau, ao fafo atu e tutusa ma vai masani.

O le a se isi mea o le manuia o le birch sap mo le tino? E mafai ona mafaufauina o se vaiinu maualalo-calorie, aua e na o le 22 keneka mo le 100 g. I le tele o atunuu ese, e fautuaina malosi e tagata tausi meaʻai e faaaoga le birch sap i lau taumafataga.

O le a le faʻaaogaina o le sua o le birch

O aoga o le birch sap mo le tino e leai se faʻafitauli, aua o loʻo i ai ni enzymes lea e tatau ai ina ia faʻamalosia ai le puipuiga o le tino. E moni lava lenei mea i le tautotogo, pe a maualuga le avanoa e maua ai le malulu. Ae peitai, afai o loʻo e maʻi pea, o le a fesoasoani ia te oe i le tele o talo i le birch sap e te faʻafetaia ai le malulu i se taimi vave e mafai ai.

O tuaoi lelei mo birch e mafai ona: pine, honeysuckle, viburnum, acacia, uʻu mauga, lanikali.

Magnesium, calcium ma paluka e le o nofo i le nofoaga mulimuli i le tuufaatasiga o le paski, talu ai o se elemene taua i le tausisia o le fatu. I le tulaga o le inuina o le tino, o le birch sap e mafai foi ona fesoasoani. O le a fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins i se taimi pupuu.. Ae malosi le birch sap lapisi lapisi ma le muso o le fatu.

E te iloa? I tagata, o le birch sap ua taua o le vai ola, aua e fesoasoani e faatumauina ai le tino i foliga lelei ma faamaloloina ai le tele o maʻi.

O vailaau faafomai, e pei ona faaaogaina i vailaau faaleaganuu

O le tagata faʻapitoa e faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o le tele o faʻamaʻi:

  • Le faʻaleleia o le metabolism. Ona o le mea moni o le suavai lelei, o le ulu atu i totonu o le tino, e i ai sona aafiaga lelei i galuega a le manava.
  • Mo le gastrointestinal tract. O le sua suamalie Birch e aoga mo faʻamaʻi o le gallbladder ma le mumū o le duodenum.
  • Mo faʻamaʻi o le tuila ma sooga, e pei o le rūmatism, sciatica. O le faʻaaoga masani o le a fesoasoani i le faʻaumatia vave o maʻi.

E te iloa? O suʻesuʻega faafomaʻi ua faʻaalia e faapea afai e te ave 1-2 ipu o le birch sap i le aso mo le 3 vaiaso, o le a fesoasoani e faʻafetaui ai le punavai avitaminosis, vaivaiga, vaivai ma le atuatuvale.

  • Ma le rhinitis masani Birch sap e tatau ona inu 1 ipu i taeao uma. A oʻo ia te oe le malulu poʻo le tale, e fautuaina e faʻamafanafana sina siva laitiiti ma faʻaalu i le suāsusu, faaopoopo i ai sina siʻosiʻomaga po o le falaoamata.

O mea lelei

I aso nei, ua faateleina le maua o le sua o le birch i mea teuteu. O le faʻaaoga masani o le paska ei ai lona aoga aoga i lou paʻu ma lauulu.

I le mea muamua, o le birch sap e faʻaaogaina e pei o se puafiti ma le tonic, o lona faʻaaogaina ua faʻaalia i le mea moni o faʻamamaina ma toe faʻaleleia lelei le paʻu. Talu ai ona o lona ola ola e laitiiti, e oʻo lava i totonu o le pusaaisa, e mafai ona faʻamaisa i le aisa. O le sua o le vai malulu e solo i luga o foliga, neck, ma le tuai. O lenei faiga e amata ma faʻamamaina le paʻu. Mo le vaivai ma le paʻu o paʻu, e mafai ona e faia se masini i luga o le mulch sap.

O lenei mea e manaʻomia ai le lanu lanumoana poʻo le paʻepaʻe, lea e mafai ona faʻatau i le fale talavai. Faʻasusu i le siaki i le tutusa o kulimi kirimulu ma faʻaaoga i foliga ma le ua mo le 20 minute. Fufuluina le mask manaomia le saua birch. O lenei faʻatinoga e faia i le 2 taimi i le 7 aso. I le faavae o le birch sap, e mafai ona e saunia se masikulu kulimi e faʻamamafa ai le paʻu ma vitamini ma mimiti lelei. Ina ia faia lenei mea, ia faʻafefiloi 50 g o le saito o le saito, 200 g o le buckthorn sea ma le 2 sipuni tele o le birch sap.

O le a se isi mea e mafai ona avea ma penefiti o le palach sap e fai ma mea faʻapitoa? E mafai ona ia folasia le lauulu ma malosi, mo lenei mea, pe a uma ona fufulu o latou ulu, fufulu ile palach sap. Afai o le lauulu e manaia, ia saunia se kulimi i luga o le faavae o se apiary. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi 1 sipunipuni o le meli, 2 sipuni tele o le sua ma sina sipuni masima. Liligi le paluga i totonu o se fagu tioata, faaopoopo se ipu vodka ma faʻafefiloi lelei.

E tatau ona tuʻuina le kulimi i se mea pogisa mo aso e 10. A maeʻa le aso e muta ai, ona tipi lea i totonu o le sipuni aʻo leʻi fufuluina ma afifi le lauulu i se solo. A mavae le 1.5 itula, fufuluina lau lauulu i le paʻu. E tatau ona toe fai lenei faiga mo le 10 aso, ona fai lea o se malologa mo le vaitaimi tutusa, ona toe faia lea o togafitiga. Mai le nectar e mafai ona e faia se masini fafaga. E manaʻomia lou faʻafefiloi o le apricot ma le suauu paʻu i le ratio 3: 1 ma faʻaoga i luga o lauulu, ona afifi lea i se solo ma faʻatali mo le 20 minute, ona fufuluina lea o lou lauulu i le paʻu.

Laʻau e mafai foi ona faʻaaoga i vailaʻau masani: acacia, hellebore, fir, colostrum, yew, hazel, quince, willow, linden, ash ash, rose.

Faʻaoga le keke birch mo le faia o meainu

Talu ai ona o le sua o le vai mai le 0.5 i le 2% le suka, e mafai ona faʻaaogaina faʻapitoa ma mo le saunia o mea inu mo mea uma, mo se faʻataʻitaʻiga, kvass, sipopo, fuamoa televave poʻo le tincture.

Birch kvass

Birch kvass - O se meainu suamalie tele. O aoga o birch kvass mo le tino tofotofoina i le taimi, masani ona faʻaaoga lelei le tagata. Mo le sauniuniga o kvass e le fautuaina e faʻaaoga pusa palasitika, ipu siliva e sili ona talafeagai. I le 1968, na fausia ai se metotia mo le faia o kvass mai le sua o le birch. Yeve, faʻapipiʻi le siama siama siama ma le suka.

A maeʻa le faʻamalosi, e tatau ona faʻamafanafanaina le paʻu i le 6 ° C, suamalie, faguina ma faʻafefe. Taofi i se mea malulu, pogisa. Afai e te faʻaaoga le saito birch ma le karite ua tunu mo le faia o le kvass, e mafai ona e mauaina se mea inu muamua.

E taua! Afai o le karite e lūlū seia oʻo ina lanu le lanu, ona maua ai lea e le kvass se tofo oona.

Sauniuniga o le tincture on birch sap

Afai e te faia se sosolo o le birch sap, ona maua ai lea o se manogi ma se tofo faapitoa. O aso nei o loʻo i ai se fuainumera tele o fua o fua mo le sauniuniga. O le sauniuni o se faʻataʻitaʻiga ma le propolis, o le ae talisapaiaina, aua e le o se mea e ofo ai e sili ona lauiloa. Ua saunia lelei lava: o le ae manaomia le birch sap, propolis ma le vodka. Uu le propolis, sasaa i vodka ma faʻaauau mo aso e tolu, luluina i taimi uma e mafai ai. O le isi, faʻaalu le tincture ma le birch sap.

Mulvisitamin birch juice

O le juice birch o Multivitamin o se meainu tele, ma e le tele se taumafaiga e faia ai. Talu ai o le sua o le birch e suamalie i le tofo, e lelei lava i fualaau suamalie fou, e pei o le moli po o lemoni.

O fua e mafai ona na o le tipiina ma faaopoopo i le palach sap. Mo le faʻalauteleina o le ola o le sua, e mafai ona faʻasaoina, ae o le vevela o togafitiga e taua tele. I le taimi lava lea e tasi, o le palach birch ua leiloloa nisi o ona aoga aoga, ma lona faʻaaogaina, faasolosolo, faʻaititia, ae o le a le afaina ai se ituaiga o meaola. Faʻasaoina e tatau ona teuina i se nofoaga pogisa ma malulu.

Birch siva

E mafai foi ona gaosia le siva o Birch mai le sap, aua o le a tofo e pei o le manogi. O le saunia o le lapisi o le birch ua aoina e tatau ona faʻasao i se lanu uliuli. E fesuiaʻi le syrup i le manogi birch ma le suamalie suamalie.

E taua! Ina ia maua le 1 lita o le sipuni, e te manaʻomia toeitiiti 100 lita o le sapalai birch.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Faʻatasi ai ma ana mea aoga uma, o le birch sap e mafai ona afaina ai le tino, ma o lea ua i ai ni faʻasagaga. Afai e te maʻi i le pollen polch, e le mafai ona e faʻaaogaina le sua, aua o le tali a le tino e mafai ona vave. O Urolithiasis o se faʻalavelave foi. O le faʻaauau pea o le inu o le sua e fesoasoani i le faia soo, lea e tau atu ai i le gaoioi o maa i le vevela, ma o le ae lagona lagona tiga tiga. Afai e teuina pe aoina le lapisi o le birch i le solia o tulaga mama, ona le fautuaina lea e inu.