Laʻau

Sinadenium poʻo le euphorbia: faʻamatalaga, ituaiga, tausiga ma faʻafitauli pe a tupu

Sinadenium o se fugalaau o le aiga Euphorbiaceae (Euphorbiaceae). O lona atunuu moni o Aferika i Saute. O le isi igoa o le "euphorbia", "laau o le alofa." E foliga mai o se pale pupula, o mea e le masani ai.

Faʻamatalaga ma ituaiga lauiloa o le synadenium

O le synadenium o loʻo i ai se manogi malosi, i luga o sina lauulu lauulu. O loʻo aʻafia le aʻa, loloto. O lau laulaʻau e agavaivai, o lanu eseese, lanu piniki i laau laiti, fulufulu, mumu mumu i tagata matutua. O fugalaau laʻitiiti e aoina i faʻalavelave e faʻaogaina ai le ituaiga sosolo. O fugalaau e mumu, e manatua ai le logo.

I le natura, o le synadenium e fuga i le taumalulu. Folau i le fale e seasea lava.

E tusa ma le 20 ituaiga o laau toto, lua ua ola i tulaga o potu:

  • Gasega - i le natura e oʻo i le 3.5 mita. E i ai pea laumei lanumeamata, i le gasologa o le taimi latou te malolo, ma e lanu enaena. Oval i luga o petioles pupuu, fuafua lelei. Pepa lapoa e susulu, vevela, lanumeamata lanumeamata ma vevela matagofie. O faʻalavelave o le faamalu e foliga mai mai a latou sinususu, e susulu i le mumu. A uma ona tupu, o fua e fuaina.
  • Rubra - lapoa lapoa, laʻau laʻau e eseese i le lanu. I totonu o se laau talavou, latou te piniki, i le aluga o taimi latou te lanu uliuli ma lanu mumu.
Grant

Tausia o le synadenium

Sinadenium o se fugalaau teuteu, e le lelei ma e teteʻe i faʻamaʻi, e le faigata ona tausia i le fale.

TaimiTautotogo / Tausaga

Pau / Winter

Malamalama / NofoagaLulu, susulu malamalama, sasaʻe, sisifo o faamalama.Faʻaaogā moli uʻamea.
Lulu+ 23 ... +26 ° C.+ 10 ... +12 ° С.
FaʻasaLe agavaʻa, e pei o le eleele e mago faʻatasi i le vaiaso, ma le malu, puipuia le vai, aloese mai le faʻavaivai i le tumutumu.Faʻatonu 1-2 taimi i le masina.
TotogiE le manaomia le maualuga, na o se mafanafana mafanafana.Aua nei tuʻu latalata i maʻa.
Laʻei pito siliLiquid fertilizers mo cacti poʻo Ammophos, Ammonium sulfate.Aua le faʻaaoga.
Rubra

Faʻavaeina o le Crown

Ina ia faafou le fugalaau ma avatu ia te ia se foliga teuteu, e faia le seleselega faaletausaga. E faia i le tautotogo, i le amataga o le vaitau tuputupu ae, ma se naifi malosi po o le aufaitofi. Ua aveeseina pupuʻu ma leai ni mama, o vaega ua togafitia i le malala po o le carbon carbonate. Toto le pito i luga o le tuputupu ae mea e ausia ai le faʻalautele atili.

Suiga, palapala, ipu

Sinadenium ua totoina i le lua tausaga. O le ipu e filifilia loloto, lautele. O le eleele e tatau ona mama, le mautonu. Saunia se faʻafefiloi o humus, oneone, eleele o le turf, peʻa faʻatau tutusa pe faʻatau sauni mo cacti ma soʻo. Ua faataatia le alavai i le pito i lalo. Faatumu se atigipusa ma le afa o le eleele. Ua aveeseina le laau, fufulu mai se coma tuai, tuu i totonu o se fagu fou, ua ufiufi i le isi vaega. O togafitiga uma e faia i totigilima puipuia, talu ai o le sua o le laau oona.

Tofiga

O le synadenium ua faʻalauteleina e ala i le tipi ma fatu.

Laʻau - o vaega pito i luga o le fuʻa ma le 4-5 laʻau ola maloloina e tipi i le 12 cm. O vaega o loʻo faʻasusu i le malala pe tuʻuina i totonu o le vai mafanafana (ia taofi le pulelaʻau o le sua). Ona faʻamagoina ai lea o aso malolo mo aso e lua i le paolo. Pe a faia se ata sinasina i luga o le tipi, ua totoina i totonu o se pusa ua saunia. O le meaʻai e saunia mai le peat, sand, birch coal, faʻavae tutusa. Faʻafaigofie ma tuu le mea i totonu o le eleele ma se pito tipi. O le koneteina o loʻo tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma susulu. E totogo le laau mo le masina, e aliali talavou laiti.

Laʻau - e sasaa i totonu o peʻa ma le oneone i totonu o ipu, susu. O fatu e faʻalauteleina i le 10 mm, e le sili atu. Ufiufi ma se ata tifaga ma tuu i totonu o se potu ma le vevela o + 18 ° C. O loʻo latou faʻatali mo le germination i le lua vaiaso. A latou oʻo atu i le centimita, latou te togi, ona tupu ai lea o le tolu senitimita e totoina i totonu o le eleele mo laau matutua.

Faʻafitauli i le tuputupu aʻe o le synadenium, faʻamaʻi, faʻamaʻi, auala e faʻaumatia ai

Sinadenium e seasea faʻaalia i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, ma le le tausia lelei e mafua ai faafitauli.

Faʻaaliga faʻaalia

Mafuaʻaga

Auala e faʻaumatia ai

LafoaʻiEseesega o le vevela, leai po o le tele o susu, fafaga i vai malulu.

Liliuina o aʻa.

Fetuunai le vevela e ala i le fafaga.

Otioti aʻa ua faaleagaina, togafitia i le fungicide, toe suia le laau.

FaʻaitiitiaLaititi sina susu.Suavai i le tele o taimi.
Laʻau tanuLaititi o le malamalama.Tue, toe fesuiaʻi i se mea e susulu.
Fautuaga mataʻutiaFaʻasaga ile vai malosi.Faaaoga vai mama.
ChlorosisFaʻatoʻa meaʻai.Fafaga le fugalaau.
Grey, lethargicSpider mite.Le faʻaauau ma le acrycide (Karbofos, Actellik).
Brown lanu mumu. Paʻu, paʻu pau.Shield.Faʻasalaga, sosolo i vai paʻu pe Mospilan. Galue.
Paʻepaʻepaʻepaʻe luga o se laau.Mealybug.Le faʻagasolo i le soapkins, i mataupu sili atu o Actellik. Sulu ma solo laulaau mo le puipuiga.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le synadenium

Euphorbia o loʻo i ai le sua moli i laʻau ma 'upega. E mafai ona afaina, matautia ma faʻamaʻi i tagata.

Afai e maua i luga o le paʻu, e mafua ai se ogaoga ogaoga, i totonu - oona.

Sinadenium e iai mea aoga; o le tini ua saunia mai aʻa. Fesoasoani i faʻamaʻi o le manava, ate, afaina o le vevela, maʻi tiga. E tusa ai ma faʻailoga, e le fautuaina le tausia o se fugalaau i totonu o le potumoe.