Laʻau

E faigata ona sii le Champion o le Matu

Apricot Champion o North e tosina mai ai fai togalaau le tausia lelei, lala malolosi, pale pale. E fautuaina e le au atinaʻe le ola i luga o eleele faigata, talu ai o faigata o le ituaiga e le matautia.

Faʻamatalaga ituaiga apricot Sini o le Matu

Na maua le Vaiaso i le Vasega o le Apricot i le va o le fatu o le taʻutaʻua ma le faʻamautuina o apricot Triumph North. E pei foi o le matua, o le ituaiga e iai uiga sili ona lelei ma ua salalau i le Nofoaga Tutotonu o le Black Earth, faapea foi i tua atu.

Fua o le apricot O le Champion o le Matu e amata ona fua i le ogatotonu o Iulai

O le laau o le Siamupini o le North e maualuga (5-6 mita), o vine e mafiafia, o le pale e seasea lava. Umi matua: o fua muamua e mafai ona faamoemoeina 4-5 tausaga talu ona totoina. O le ituaiga o loʻo faʻaalia e pei o le faʻaleleia, ae, e pei ona faʻaalia, o le i ai o se matua, o le Triumph apricot o le North, e manaʻomia e maua ai se seleselega lata ane lata mai.

O le vevela o le taumalulu o le laau e maualuga, e mafai e le fafie ona faʻafefete i le -30ºС. Fugalaau fugalaau e maua ai le teteega masani e toe faafoi ai pulu. O pusi e amata mai i le ogatotonu o Iulai seia oo i le ogatotonu o Aukuso.

Faʻateleina fua, o vine e ola tele, e oo atu i le 65 g. Afai e tele naua fua, ona mafai lea ona faaitiitia o latou mamafa i le afa. O le lanu o apricots o le moli, ma se lanu matagofie i le itu la, o le tofo e manaia, ma le aloʻa. E vavalalata le maʻa ma o loʻo i ai se fatu suamalie e pei o se 'amasoni, lea e mafai foi ona' aina.

O le paluga o apricots e sili ona māgogo, lea e ui i lea, e taʻitaʻia ai le lelei o le tausia o le lelei ma le mafai ona gafatiaina o fua o fua.

7-tausaga le apricot tree Champion o le North e oo atu i le 25 kilokalama o vine suamalie

Laʻau toto

O le taimi sili mo le totoina o se apricot, aʻo leʻi amataina le tafe, pe a ala mai le natura mai moe moe. Le tatau ona totōina muamua aʻo leʻi totoina i le tautoulu:

  1. Muamua, e tatau ona e filifilia se nofoaga talafeagai, lea e tatau ona puipuia mai le matagi, e susulu lelei e le la (o le apricot o le a le fua mai i le paolo), aua le susu ma lolovaia, salimalie.
  2. Ua faatauina se fatu laau i le tautoulu - i le taimi nei o le filifiliga aupito sili ma le lelei o le totoina o mea. E tuʻuina atu i le 1-2-tausaga le matua, pe a faʻamaonia e tagata matutua le faʻasolosolo e sili atu le leaga. O le aʻa e tatau ona lelei ona atiaʻe. Mo le puipuia o le laau seia oʻo i le tautotogo, ua ufiufi aʻa i se mullein o mullein ma le lanu mumu, ona tuu lea i totonu o le susu ma le oneone. Teu i totonu o le fale i lalo i le vevela e le silia le 5ºС.

    Mo le teuina, e mafai ona eli i le togalaau. Ua tuu le laau i totonu o se lua, ua ufiufi aʻa i eleele.

    Sa mafai ona eli le togalaau i le tautotogo i le togalaau mo le teuina.

  3. O le tele o le lua mo le lumanaʻi i luga o fanua lafulemu atonu e itiiti - 60 x 60 x 60 cm Ae i luga o eleele oneone palapala, e saunia tele lua, e le itiiti ifo ile 1 m loloto ma le 1.5 mita le lautele. O le pito i luga o laufanua papaʻe e gaogao eseese.
  4. I le pito i lalo o le lua o loʻo tuʻuina ai se paluga kulimi e aofia ai vaega tutusa o eleele lauusiusi, humus poʻo le faapalaga, paʻu oneone, oneone (e le faʻaoga i oneone oneone). Faaopopo le 300 g o le superphosphate superflu, 2-3 l o le fafie laupapa ma palu lelei. Ufiufi seia oʻo i le amataga o se ata tifaga po o isi mea.

I le tautotogo, latou te amataina vaega mulimuli:

  1. Aveese le fatu mai le nofoaga e teu ai.
  2. I le pito i lalo o le lua, ua fausia ai se faaputuga paluga o meaʻai paleni, lea ua tuu ai aʻa o le laau, ma faasalalauina ma le faaeteete.
  3. Latou te faʻatumu le pu i le lalolagi totoe. Afai e le lava, ona muamua lea e tatau ona e saunia se aofaiga o eleele.
  4. Faʻaiʻu se liʻo lata ane ma faʻaleleia lelei le laau.
  5. E seleseleina le seedling i se maualuga o le 60-80 cm, e faapuupuuina lala e le tolu.

Apricot Care North Champion

O le tuputupu ae o lenei apricot e le faigata.

Faʻasa

O le faʻamamaina o le apricot e seasea, ae tele. O le eleele e tatau ona faʻafefiloi i le loloto e le itiiti ifo ma le 30-40 cm, ma pe a fafaga i lalo o le taumalulu - 60-70 cm. Ae maise lava e manaomia e le laau le susu i le tautotogo, i le taimi o le fugalaau ma le faia o ovaries. I le taimi lea, ma e tatau ona e faia muamua le faasusu.

O le fagotaga lona lua e manaʻomia i le vaitau o le matua, ae le itiiti ifo ma le 20 aso ao leʻi amataina le seleselega.

Afai o le taumafanafana na matutu, ona maeʻa ai lea o fua, e mafai ona e toe faʻafoʻiina le laau e toe faʻafoʻi ai le malosi.

Laʻei pito sili

Afai o le totoina o se laau o le a lava le aofaʻi o le fugalaʻau na folasia, ona oʻo lea i le amataga, e le fafagaina apricote. Faatasi ai ma le amataga o le fualaau aina, o le taumafa o meaai e tulai mai. O fugalaʻau (humus, compost, peat grass) e faʻaaogaina i vaitau o le 3-5 tausaga. O loʻo faʻapipiʻi i le eleele pe a eli i le tautotogo po o le tautoulu.

A o faagasolo le vaitau o le tuputupu aʻe ma le fua o le fua, e mafai ona e fafagaina le mullein infusion (2 kilokalama i le faʻafefeteina o le vai mo le 5-7 aso), lea e faʻafefeteina i le vai i se vaega o le 1:10 ma faʻafeinu ai le laau i lalo o le aʻa.

E mafai ona saunia le faʻaaogaina mai le manulele manu (1 kg i le pakete vai) poʻo mai le mutia (5 kg i le pakete vai).

E faʻaaogaina faʻamalaʻau minerale i le tautotogo ma le autumn. E faʻaaogaina taʻitasi (faatasi ai ma le leai o se elemene), ma o se vaega o fomaʻi faʻapitoa.

Laulau: ituaiga o meaʻai faʻamalolo ma le taimi o le latou talosaga

Ituaiga o le faʻamaloloFaʻavaeAso ma auala e ulufale aiFai
Urea, ammonium nitrateNitrogenI le amataga o le tautotogo ma le fafaga.30 g mo le 10 l vai
Nitroammofoska, nitrophoska, azofoskaNitrogen, phosphorus, potassiumI le amataga o le tautotogo i lalo o le eli.30 g / m2
O le monophosphate potassiumPotassiumI le taimi o le fugalaau ma le taimi o le amataga o le tuputupu ae o vine.10-20 g / m2
Boric acidBoronI le taimi o le fugalaau (sasaina i fugalaau).0.2% fofo
SuperphosphateVaʻaleleI le tautoulu (mo le eli).20-30 g / m2
Faʻamaʻi faʻamaʻiI le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana.E tusa ai ma faatonuga

Faʻafefea ona faʻapipiʻi lelei le pale o le apionot Champion o le North

Talu ai ona o le umi o le ituaiga, o se tasi o sini o le fausiaina o le taofia lea o le tuputupu ae o laau. Mo lea tulaga, o le paleni lauiloa-o le maualuga o le paleni foliga o le sili atu ona talafeagai:

  1. I le amataga o le tautotogo o le tausaga na sosoo ai ina ua totoina, o lala uma lava, seivagana le pito i luga, e tipi "i luga o le mama". O le mamao i le va o totoe - a itiiti ifo ma le 25 cm, e tatau ona latou ola i itu eseese. O lala o le skeletal i le lumanai o le muamua muamua. Latou te manaʻomia ma vaʻaia le 20-30 cm.
  2. Mo le 2-3 tausaga, o le vaega lona lua o lala skeletal o loʻo faia i le auala lava e tasi.
  3. I le 3-4 tausaga, o le faʻatoʻaina o le laau ua maeʻa e ala i le faʻatulagaga o le tolu kuata, ma o le taitaʻiga tutotonu e vavae ese mai luga o le lala pito i luga.

    Mo le laʻau apricot Champion North, o le pale lanu-pito i luga o le pale e talafeagai

I le faaopoopo atu i le fausiaina, o faailoga nei e iloga:

  • Faʻatonutonuina o le faʻasolo. O lona sini o le faatumauina lea o le pale i se tulaga mafiafia ma faʻaleleia le fuaina. Ina ia faia lenei mea, faaaoga metotia e lua:
    • aveeseina o taamilo na taitaia i totonu o le pale, faapea foi ma luga;
    • tuliina o fuālaʻau taʻitasi (faʻapuupuu 10-15 cm o lālā talavou, lea e faʻamalosia ai le tipi e fai ai fugalaau fou).
  • Tausiga mama. E faia i le faaiuga o le autumn (o se vaega o sauniuniga mo le taumalulu), faapea foi i le amataga o le tautotogo. E tatau ona aveese vai vevela, manua ma maʻi, lea e faʻaumatia.
  • Faʻasolosolo tuai. E tatau pe a amata ona paʻu fua, ma filifili le tagata fai togalaau e faʻateleina le ola manuia o le laau. O le auala pito sili ona faigofie e vavae ese uma ai aʻafia o loʻo tutupu i totonu o le pale i luga o lala o le skeletal. A maeʻa lena mea, o le a amata ona tutupu aʻe ni aʻa fou.

Mo soʻo se teuteuga, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • Faʻaaogā se meafaigaluega mataʻutia, ma faʻamaʻi muamua.
  • O fasi keke e fai i le itu taumatau i le paranesi, aua le tuua ni salu.
  • 'Otiʻoti lala o le mafiafia tele i ni laasaga.
  • Puipui fasi pepa i le togalaau.

Faamai, meaola faalafua ma isi faafitauli

O le faʻafitauli o faʻamaʻi ma meaola faalavela i luga o le laau e faʻaitiitia le faʻaitiitia i le tausiga masani.

Laulau: Galuega puipuia e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu

Mea na tutupuAso
Aoina mai ma le faʻaumatia o lau paʻu.Autumn
Tausiga mama.Luga o le tautoulu, amataga o le tautotogo.
Lalagaina o ogalaau ma lala skeletal ma le sima.Autumn
Faʻatulagaina o fusi tulimanu.Amataga o le tautotogo.
Totoina o liʻo vavae.Paʻu i le tau.
Nofoaga o laau talavou mai gutu malulu.Paʻu i le tau.
Faagasologa o le pale ma le ogalaau ma le 3% o vaifofo o le sulfate sima.Luga o le tautoulu, amataga o le tautotogo.
Asiasiga o le paʻu o se laau, pe afai oi ai ni lua malulu, faamamaina ma faʻagasologa o togalaau.Amataga o le tautotogo.
Faʻagasolo i le lautele o uiga o le tetee atu i mea malie, iniseti, siaki e pei o DNOC, Nitrafen, Decis, ma isi.Amataga o le tautotogo.
Tausiga masani i togafitiga faafomaʻi fomaʻi.Poto, taumafanafana.

O faʻamaʻi e faʻaalia ai le Faʻamasino o le North

Taumafa masani ma meaola faalafua o le apricot:

  • Moniliosis. O se maʻi faʻaleagaina lenei, o le atinaʻe lea e lelei mo le maualuga o le timuga ma le tau malulu. E mafai ona aumai i fafo e le matagi poʻo iniseti. I le taumafanafana, e afaina ai le afu i fualaau aina i le foliga o le lanu enaena. Afai e iloa faailoilo o faʻamaʻi pipisi, e togafitia ai le maʻisuka.

    Faailoga o le Paʻu Apricot Burn - Fuga ma fuga lau

  • Kleasterosporiosis (faʻapipiʻi solo).

    Kleasterosporiosis e togafitia i le maʻi

Laulau: o mea sili ona lelei, o latou uiga

FualaauTaimi o talosagaFaʻasologa o taimiFaatali taimi
VAEGAI le amataga o le tautotogoTasi i le 3 tausaga-
NitrafenI le amataga o le tautotogoFaatasi i le tausaga-
Blue vitriolI le amataga o le tautotogo, o le tautotogoFaalua i le tausaga-
ChorusTaʻeleʻele tautotogoE oʻo i le tolu togafitiga ma se vaeluaga o le 2 vaiaso7 aso
QuadrisTaʻeleʻele tautotogoE oʻo i le tolu togafitiga ma se vaeluaga o le 2 vaiaso3-5 aso
Le toe afio maiTaʻeleʻele tautotogoE oʻo i le tolu togafitiga, faatasi ai ma le va o le 8-12 aso20 aso

Apricot Pests

E tele vailaʻau e faʻatautaia ai malo e leʻi valaʻauina - iniseti. O nei fualaau oona ua autasi i se igoa masani - iniseti. E le mafai ona faʻaaogaina i le vaitau o le vavalaʻau o laau, talu ai e mafai ona latou faʻatafunaina pi o aoina mai le nectar.

Laulau: o iniseti aupito sili ona lelei, o latou uiga

FualaauTaimi o faagasologaTalosaga, televaveFaatali taimi
VAEGAI le amataga o le tautotogoTasi i le tolu tausaga-
NitrafenI le amataga o le tautotogoFaatasi i le tausaga-
FufanonTaʻeleʻele tautotogo2 taimi ma se vaitaimi o le 7-10 aso20 aso
DecisTaʻeleʻele tautotogoE oo i le lua taimi i le vaitau30 aso
Biotlin (mai faʻamaʻi pepe)Ina ua uma ona tupuFaʻaauau, faatasi ai ma se vaitaimi o 2-3 vaiaso20 aso

Meaola faalafua masani:

  • Weevil. Manua i le paʻu ma le eleele, ma i le amataga o le tautotogo e ala mai ma tulaʻi i luga o se laau. I le taimi lea, e ono mafai ona ona oona (togafitia pale ma eleele ma iniseti), pe faʻapipiʻiina ma faʻapalaina. O le lua avanoa e maua ai le taofiofi o meaʻai i le vao o le a tuʻuina atu i le faaiuga o Me, pe a oʻo mai i luga ole 4-6 mm le tele o le a tupu mai i fuamoa. Latou te fafagaina aʻa laiti i le pito i luga o le palapala. Afai e togafitia le eleele ma Diazinon, ona oʻo lea i totonu ole 20 aso o le toʻatele o le a maliliu.

    O le alofilima e tatau ona i ai lona igoa i se taimi umi

  • Aphids. E mafai ona e mauaina e ala i le vaaia o lau felanulanuaʻi. O le tele o lanu uliuli, lanumeamata po o isi lanu o iniseti laiti e nana i totonu. Faʻatasi ai ma le salalau tele o le meaʻai, e le manaʻomia ona lafoaia laulaau - e mafai ona matauina aphids i luga o moa laiti. O se meaola susu ma ua faʻamafiesea lelei e le iniseti vailaau e pei ole Biotlin.

Aphids nofo i luga o laʻau i totonu o nuʻu tetele

Aiseā e le fua mai ai le Champion Champion o le Matu

E tupu mai le tupu o le apricot, ae le maua fua. Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei:

  • Tau le tau le tulaʻi mai:
    • latalata latalata mai o le suavai;
    • lowland pe a faaputuputu vai;
    • paolo
    • elemene o le palapala (e mafai ona feteenai lenei faafitauli e ala i le faaopoopo o le lime poo le falaoamata i le dolomite).
  • Ole vaivai o le laau ona o le le lelei o le tausiga:
    • leai se vaiinu;
    • leai o meaʻai;
    • faʻamaʻi.
  • Tulaga leaga fesuiaiga (faʻavavega o le gutu o le toe foi mai o se taunuuga lea e malolo ai fatuga).

Iloiloga Aʻoaʻoga

Ma o lenei tausaga o laʻu apricot e sili ona fiafia i ai Champion o North na aumai ai fua muamua! E moni, o loʻo i ai pea sina mea itiiti - lua sefulu lua. Ae sili ona taua, na amata ona ia fua mai! Ma o le amataga e lelei: faʻamalo samikoli lanu samasama !!! Talia ma malie, na o le gau i lou gutu. Faʻatali mo latou mo le 3 tausaga. I le tausaga ua mavae, na fuga mai ai laʻu apricot, ae ona o le malulu i le amataga o Me, o le lanu na liʻo. Ma o le tausaga lenei na suia mea uma. Ma e fuga mai lelei, ma e tele fualaau aina na amata, ma o le paʻu (pah-pah!) E lei pipii. O le mea lautele, latou amataina se vaitau fou - apricot

RoMashulya

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=2274&st=520

O le taumafanafana talu ai ma le amataga o le tautotogo e le lelei mo apricot i le eria a Moscou. Ae tusa lava pe i lalo o ia tulaga, o le a saunia e le tagata matua le aiga ma le suamalie ma o le a maua ai se avanoa mo le seleseleina. O le tausaga lenei na sili ona lelei ai le Siamupini o Matu.

Igor Ivanov

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=37&t=880&start=1545

Apricot Champion o le North - o se atalii agavaa o le manumalo o le itu i matu. Laʻau sili ona manaia, togafitiga le lelei, faʻafefe o le kiona - o nei mea uma ua leva ona talisapaia e tagata o loʻo i le vaeluagalemu. O le le lelei o le vavaeeseina o le tutoatasi, o le mea lea, e aunoa ma se faʻatasi ma se matua poʻo isi ituaiga mea e fai ai filifiliga, e sili atu le le totoina.