Fua o le gaosiga

Faʻapitoa ile tausia o le sulu i le fale

Laʻau mumu, faʻafefeteina uma i lanu susulu e suia ai le lanu - o le susulu e tupu mai i se laau poʻo se vaomatua. E faʻalagolago lava i ou mafaufauga ma tomai o le faʻatupulaʻia o lenei laau.

Faamatalaga faʻamalosi

O Lantana o se laufanua o le aiga verben, lea e aofia ai ituaiga 150. O lenei laau toto e tupu i vaomatua o Amerika, mai le mea na tufatufa atu ai i atunuu ei ai le tutusa o le tau. Afai e lelei le tulaga o le ola, ona amata vave lea ona toe gaosia le susulu. I luga o le tau lelei, o le laau i le tau malulu e matua leai lava.

Faiga lauiloa - moli uila. I totonu o fagu fugalaau, o le vao e le sili atu i le 50 cm le maualuga, ae o le natura natura e maualuga le maualuga o le vao i le 150 cm. O nei ituaiga meaola e iai faʻamaʻi vavao tetrahedral. Laʻau faʻamalosi, lau o manu, lanumeamata. O fugalaau e laʻititi lava, e faʻaputuina i ni mea faʻapitoa.

Freshen up the interior room with the help of clerodendrum, lea, e pei o le susulu, e patino i le aiga verbenum.
O se uiga lelei o le susulu o lona fugalaau e suia lanu ao tuputupu ae. Afai e fuga mai le fugalaau samasama, ona tupu lea e avea ma moli, ma moli - lanu mumu.

O lea la, i se vaitaimi faapitoa o le tuputupu ae i luga o se tasi togavao, e mafai ona e mafaufau i le vevesi o lanu. O le taimi o le vavao e umi - mai ia Me ia Aokuso.

E taua! O fua uliuli o lenei laau oona.

E seasea ona faatau atu e mafai ona e vaʻai i se isi foliga - lantana montevidea. O nei ituaiga meaola e fesuisuiaʻi fugalaau fetolofi, o le mea lea, e mafai ai ona faʻasaina lenei ituaiga i totonu o ipu taofi. A o tuputupu ae, e fai e le laau se fomu tele. Inflorescences ma le maualuga o le sili atu i le 2 cm, i le lilac-purple tone. Taimi o fugalaau - mai ia Iuni ia Novema. Faafetai i laufanua, lea e faʻamalosi ai mea taua, a e paʻi i laʻau, o se manogi manaia manaia e aliali mai.

Matou te fautuaina oe e te faamasani i lau fugalaau matagofie e mafai ona ola i le fale.

Tulaga tuputupu ae

Lantana - o se fugalaau matagofielea e mafai ona ola i le fale. Mo le tuputupu aʻe lelei, e manaʻomia le malamalama lelei, o se nofoaga mafanafana ma le puipuiga mai le la.

I le taumafanafana, e tatau ona ave i fafo le vao i totonu o le fanua, aʻo iai le fausiaina o laumei lanu meamata, ma, o le mea lea, e amata ai ona tele puaʻa. Lantana e lagona le manaia i le vevela vevela, e naʻo le manaʻomia o le faʻasusu masani. I totonu o itulagi ma le malūlū malu, e mafai ona tupu aʻe le laau i fafo.

Malamalama

O le susulu o le la ma le susulu o le la mo le 5 itula o se tasi lea o tulaga o le tele o fuālaau.

O le atagia o le le faapalepale e matauina foi i le amorphofallus, alissum, chlorophytum, petunia, gloxinia, ghazania, colony.
Lantana e le lelei i le paolo, o le puaʻa e fai si laʻititi ma o le lau o le eleele e papaʻu. I totonu o potu, e masani ona leai se malamalama masani, o lea i le taumalulu e sili atu ona lelei le saunia o se fugalaau mo se taimi e malolo ai.

E te iloa? Lantana ua vave ona tupu ma suia le tuputupu aʻe lata ane laau, o lona uiga, o lona faʻatoʻaga e faasaina e le tulafono i nisi o atunuu (mo se faataitaiga, i Aferika i Saute).

Lafoga ma le susu

Le maualuga o le vevela o le ea mo le afi - 22-27 ° C. I le taumalulu o le a tuʻu ifo le vevela i le 6 ° С ia faamautinoa se vaitaimi malolo. O le laau e faigofie lava ona faʻafefeina le ea malulu i totonu o potu e leai se mea e pipii ai. E faʻasaina le fufuluina i le vaitau o le vavao, aʻo vave fuga le fugalaau. I le taumalulu, o le eleele e teu sina susu.

Soo

O le fugalaau ua manatu e le lelei, e mafai ona ola e oo lava i luga o eleele laiti. I le fale, ina ia maua se mea manaia, malie i le mata o le laau, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le eleele malamalama lelei.

Faʻavae, lea e mafai ona tuʻuina tutoatasi: 1 vaega o le fanua o le togalaau, lau lau lauʻeleʻele ma le oneone gaogao e leai ni fatu poʻo le perlite.

Faʻapitoa o tausiga ile

Talu ai o le moli eletise o se laau e le lelei, o lona uiga o le tausiga i le fale e le ese mai le tausia o isi uso. E taua le malamalamaE pei ona taʻua i luga, e manaʻomia le fale pe a ma le 5 sundili. O le gaogao o le palapala e leaga, ae ui i lea, e oʻo lava i lona malosi malogo, o lau pito i lalo e mate, e le matagofie ai le laau.

Faʻasa

Mo le tele o fugalaau i le taumafanafana, o le fugalaau e faʻafefe uma i le 3-5 aso, ma i le taumalulu i le taimi o taotoga - tasi taimi i vaiaso uma. E tatau ona vaʻaia le vai i le vevela o le potu ma e tatau ona tuʻuese.

Fertilizer

I le taumafanafana, e manaʻomia le manava e 1 le taimi i le 2 vaiaso. E tatau ona tuʻuina atu le mea e sili ona lelei i le faʻalaʻau. Ia mautinoa e mataʻituina le mea oona, aua o lona tele o le a tupu ai le matamata lanumeamata i le afaina o fugalaau. I le taimi o le fugalaau ma le malosi o le tuputupu aʻe o le moli eletise ua faʻamaʻaina ma faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa Faʻamuta ia ituaiga manipulations 1 taimi i le masina. I le taumalulu, i le vaitau o le taotoga, e le manaomia le laei pito i luga.

Teuteu

O le faia o le pale e taua tele mo le laau. I le amataga o le tautotogo, pe a ola mea uma o loʻo ola, ia mautinoa e teu vine. O le teuteuina ma le fuʻaina o pine e maua ai le avanoa e maua ai le pale lelei atoatoa, ma faʻapena ai foi tulaga mo le tele o fugalaau.

E tatau ona aveʻeseʻeseʻeseʻeseʻese i luga o le taimi. E ala i le tataina o le vao, e mafai ona e tuʻuina atu se foliga ese ma faʻatusa i le maualuga o loʻo manaʻomia.

E taua! Afai o le elemene ua fausia e avea o se au, o le a sili atu ona manaomia le fausiaina ma le fafaga.

Suiga

O lenei lalelei e tatau ona toe totoina ile 1-3 tausaga ona o le saoasaoa vave o le aʻa. O le taimi aupito sili o le ogatotonu o le tautotogo.

E tatau ona pikiina le ulo i luga o le tele o senitimita nai lo le muamua. E le tupu le fuga, ae o le aʻa o le a tupu. I le pito i lalo o le tane taʻavale e taatia ai le alavai (pebbles, faʻalautele le eleele) ina ia aloese ai mai le vai ma, e tusa ai ma lea, le pala o aʻa. O le tafeina e 1/3 le malosi mo le totoina. A oʻo i le faʻavasegaina e aveese le vaega o le comy earthy, faʻaopopo le eleele fou ma meaʻai mo le tuputupu ae lelei. Afai ua matua tele le laau, o le totoina o se mea e matua popole lava. I lenei tulaga, afai e mafai, sui le pito i luga i le 1/3 o le ulo.

Faʻafefea ona faateleina le masini eletise

Lantana - fualaau le lelei, faʻaleleia e fatu ma tipi.

Fatu lūlūina i le tautotogo i se eleele faʻamamaina i lalo o le ata ma tausia le vevela ile 20 ° C. A maeʻa le tusa ma le 14 aso, e aliali mai pine. A oʻo ina totogo le totogo i le 12 cm, e tatau ona filifili se togi ma faʻaitiitia le vevela i le 15 ° C. E faia lenei mea e aloese ai mai le tosoina o laau.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faʻapefea ona fai le faʻamalama mo meaʻai i le fale.
Laʻau fai i le amataga o le tautotogo i le taimi muamua o le teuteuina. O la latou uumi e tatau ona tusa ma le 10 cm. O laʻau maualalo ua aveeseina i luga o le tipi, o le tipi ua faʻamaluluina i totonu o se vai, ma tuʻu i totonu o se faʻafefe susu e aofia ai peʻa ma oneone, lea e tutusa i le fua. A maeʻa lena, ua ufiufi taʻitasi taʻoto i apa. A maeʻa le 21 aso, ona aveese lea o le fale, ma se pusa o loʻo faʻapipiʻi i luga o se faamalama pupula.

E te iloa? I Initia, ua taʻua le lama o le "fetuu o tagata totō" ona o lona tuputupu aʻe sauā.

Laʻau faʻalavelave

O laʻau o le vao e osofaʻia faʻafuaseʻi e faʻamaʻi faʻamaʻi: aphid, fuainumera iniseti, siaki ma whitefly. I eleele tatala, o nei meaola faalafua e sili ona matautia. Mo le puipuiga, e fautuaina e togafitia togavao faʻatasi ma Aktara poʻo Actellic sauniuniga i tautotogo uma.

Faamai ma faafitauli i le tuputupu ae

Lantana i totonu o se potu malulu ma le tele o vaiinu e afaina mai le lapisi o laʻau, e oo lava i lenei tulaga, e mafai ona tupu le pala.

E talafeagai le suia o tuutuuga o le tausiga o laau i le taumalulu: ia maua se taimi malolo, tatala le eleele. Afai e maʻi pea le fugalaau, e tatau ona e teuina le laau ma faʻagasolo i se mea malie.

E pei ona mafai ona vaaia mai i mea na muamua atu, o le fugalaau susulu e matagofie tele ma e le mafaamatalaina i le tuputupu ae ma le popole. O le mea lea, o tagata uma e matamata i se ata o lenei laau o le a vave ona latou mananao e ola i lana lava fuafuaga. Faʻatoʻa lelei le tausiga o le laau, o le ae mauaina se taui - o se puaʻa matagofie.