Laʻau

Jacaranda - o se laau ma fuga lanu viole

O le matagofie ma lona matagofie, o le Ausetalia ua manumalo i loto o tagata alolofa i palealii paleni i luga o konetineta uma. E i ai se tu masani i totonu o Ausetalia e toto ai jacaranda e faʻaaloalogia ai le fanau mai o se tagata fou o le aiga.

Jacaranda laau

O le laau jacaranda o se laau e sili atu ma le lima onisi vine, ma o le tele o nei mea e tumau pea. I le maualuga, e mafai e se tagata matua ona oʻo i le 30 mita. O le faʻapipiʻiina o laupapa e mafai ai ona e faia ni meafale e maualuga lona lelei, ae o le laau e taugata e le gata mo le aoga, ae mo faafiafiaga foi i le taimi o le fugalaau.

Pasila Pasila i le pito i tua

O le tele lava o ituaiga e fuga mai i le lanu violē poʻo le lanumoana, lea e fiafia i tagata uma o loʻo laki e vaai i se laau i le taimi o le fugalaau. E i ai ituaiga e fuga i le paʻepaʻe. I le faaopoopo atu i le le mafaagaloina o le vaaiga o le jacaranda, e siosiomia ai le eria e sili ona vavalalata ia te ia lava i se manogi o le meli.

Faamatalaga faaopoopo. O nisi o punaoa ua faapea mai o le laau ua salalau mai Ausetalia, ao isi e iloa Amerika i Saute o lo latou atunuu. I aso nei, ua salalau atu le laʻau viole i nisi o Europa i se tau malulu, faapea foi Mekisiko, Isaraelu, Initia.

Fugalaau laulaau

Chestnut - o se laau e iai fugalaau, o se faʻamatalaga pe faapefea ona toto ma ola

E leai se tasi o le a tumau pea le le fiafia i le vaaiga o se fugalaau jacaranda. O le faʻamatalaga taatele o lenei vaitau o le lilac miracle. O fugalaau o le laau e aoina i pulumu, e sili atu nai lo le sefulu ma le lua i fasi pepa. O le tasi corolla e 5 petals, o le faʻalavelave e faʻapitoa. Buds e oʻo i le 5 cm le umi ma a itiiti ifo i le 3 cm le lautele.

O fua e aliali mai pe a fufulu o se pusa e tele fatu. O lau o le tele o ituaiga i fafo e tutusa foliga tutusa i le lau o le fern poo le mimosa, o le isi igoa e taatele - mimosa leaf jacaranda.

Tuputupu ae jacaranda i Rusia

Vaovao i fugalaau paʻepaʻe, piniki, fugalaau samasama.

I vivo jacaranda (violet tree) e le tupu. E manaʻomia e ia se tulaga faʻapitoa lata ane i le vevela pe a mafai. E mafai ona maua i totonu o le togalaau o Crimea, lea e fausia ai e tagata tomai faapitoa uma tulaga talafeagai mo le tausiga o se laau.

Inflorescences e faapotopoto i totonu o se nimbus

E oo lava i tulaga latalata i tulaga masani, o laau lalac e le sili atu nai lo le tolu mita le maualuga. Fugalaau o fugalaau i ona po nei o loo taumafai e ola lelei i le avea o se fale toto.

O mea o loʻo i totonu o le vine i le fale

Laʻu falaoa - o fea e tupu ai ma pe aisea e valaʻau ai

Ina ia faatumauina se fale vevela i totonu o le falemautotogi, e tatau ona e manatua e fiafia tele i le maualuga o le maualuga. O lona uiga o aso uma o le tele o taimi o le a tatau ai ona faʻamalolo. Faʻamanatu e Florists o laau lalac ola i totonu o le fale e seasea lava, ae afai e tupu lenei mea, e le mafai ona galo se vaaiga faapena.

O le toe totoina o le laau e na o le tautotogo e mafai ona faatagaina, o lea e tatau ai ona e faatauina se fale talimalo i faleoloa puao i le vaitaimi lenei, ina ia mafai ai ona e faʻavasegaina fale i totonu o se atunuʻu moni e aunoa ma le fefe. O se laau faʻatau i isi taimi o le tausaga e le mafai ona gaosia, e tatau ona faʻatali mo le taimi o le tautotogo.

Tuputupu ae i le fale

Mo le gaosiga, e tatau ona e saunia le alavai ma palapala eleele, e aofia ai:

  • peat;
  • humus;
  • oneone;
  • turf land.

Faʻafefiloi vaega ile tutusa tutusa ina ia maua ai se moli ma le palapala.

Sini Lelei

O se laʻau viole e sili ona lelei i luga o sisifo poʻo sisifo. Afai e leai se malamalama o le laau, o ona laʻau o le a amata ona pala.

Faamatalaga faaopoopo. Ina ia mafai e le pale ona faatumauina lona foliga vaaia ma foliga tutusa, mai lea taimi i lea taimi e tatau ona liliu le ulo i le ata lafoia i le malamalama.

Suʻeina o laau viol

A oʻo i le taimi e teu ai se tagata matua, e tatau ona e pikiina se ipu lautele ma loloto. O le mea fou e le tatau ona sili atu le telē nai lo le muamua - na o le 3 inisi le lautele ma le 3 i le loloto.

I le taimi o le totoina, e taua le aua neʻi faʻaleagaina aʻa. O le faagasologa lava ia e le ese mai le suia o isi mea totino, ae aua neʻi galo o le faʻalolotoina o le ua aʻa mo le jacaranda e le taliaina.

Faamatalaga faaopoopo. Talu ai o mea masani e masani ai mo le tausiga o aiga o le jacaranda, e le manaia, e tatau ona manatuaina, e tusa lava po o le a le tulaga lelei o mea ola na faia, i le taumalulu o le a paʻu le laʻau i le taumalulu, lea e matua masani lava.

Jacaranda fausiaina

Jacaranda laau, lea e ola ai i se siosiomaga masani, e totoina e fatu.

Laʻau

A maeʻa le teuteuina o le tautotogo, o loʻo totoe pea le aofaʻi o auala e talafeagai mo le faʻaleleia e ala i le vavaeina. E sili atu ona filifili i latou e ausia le maualuga o le 8 cm. E lua auala e maua ai aʻa i luga o auala:

  • Laga i le vai malulu i le vevela o + 25˚С;
  • O le potu i totonu o se paluga o oneone, muamua lava susu, e manaʻomia ona ufiufi ia tipi ma se pulou tioata poʻo le tipi tioata manino. E tatau foi ona tausia le puleaina o le vevela i le + 25 ° C.

Saplings o se mimosolic lalelei

Fatuina o fatu

O le tuputupu ae o le jacaranda mai fatu i le fale e le faigata, ae o le faagasologa o le a umi se taimi:

  1. Tuu le fatu i luga o se ie susū, ufiufi ai i le isi pito, tuu i se nofoaga mafanafana mo 24 itula.
  2. Fua i le saunia o eleele talafeagai i se loloto e le sili atu i le 1 cm.
  3. Pusa ufiufi ma fatu ua totoina i pepa.
  4. Mataʻituina le puleaina o le vevela - e le laʻititi ifo nai lo le 22˚US, lelei - + 24˚С.
  5. O le a aliali mai le lanu i totonu o le 20 aso.
  6. E mafai ona aveese le ata tifaga, ae ia mautinoa o le susulu o le la e le pau i luga o laau.
  7. O fualaau aina ma le 3-4 laulaau moni o loʻo totōina i ipu eseese e ala i le faʻafefeteina. Ole lapisi o le pusa mo taʻaleʻa talavou e le sili atu i le 7 cm.

Jacarand Care

I le mea e tupu ai le jacaranda ia lava, o le ea e maualuga lona maualalo ma o le vevela e fetaui ma vailaʻau. I totonu o le fale, e tatau ona e taumafai e toe faʻaaoga se microclimate.

Laʻau fatu

Tulaga faʻatau

Faʻasagaina e manaʻomia le faʻaaogaina o le laau i taimi uma, e taulai atu i le magoina o le palapala papaʻe luga. Mo le faia o lenei mea, e faigofie ona faʻaaoga se faʻatulagaga faʻapipiʻi e pulea ai le tele o le susu i totonu o le palapala, faʻamamaina pe a manaʻomia.

Laʻei pito sili

E manaʻomia le faʻamalolo i le tautotogo ma le taumafanafana, i le averesi tasi i le 3-4 vaiaso. O matai o le tausia o laʻau viole latou te fai mai e talafeagai lelei le faʻaaogaina o minerale maʻa mo lenei fale.

I le taimi o le fuga

Afai na tupu se vavega moni, ma ua toto le laau i le fale, aua e te popole ma faatulaga mo le tausiga maualuga. O le faʻasusu o loʻo tumau pea i le tulaga muamua, o le laʻau e felauai solo i taimi uma, ae taumafai e aua nei paʻu i luga o "violets" latou lava.

Fugalaau jacaranda

I le taimi malologa

I le autumn ma le taumalulu, pe a pau le laʻau i le laau, e tatau ona tatou manatua o loʻo ola pea, e ui lava e alu i se tulaga moe. O le faʻaleleia o le palapala e manaʻomia pea, e ui lava ina itiiti ifo nai lo le taumafanafana poʻo le tautotogo. O le mātūtū atoa o le meaʻai e le tatau ona faʻatagaina, a leai o le a mate le fale.

Sauniga o le taumalulu

I le maitauina o le tau malulu, e taua le faʻamautinoa e le o faʻaalia le laau i soʻo se meaola faalafua, a leai o le a le mafai ona oʻo i le taumalulu i se tulaga na pisia.

O le faafitauli pito sili ona lamatia e faigata ona faʻaumatia o le aʻa e pala. E mafai ona aafia ai le laau pe afai e masani ona lolovaia i le vai. O le isi mafuaaga mo le faaleagaina o le aʻa o le le talafeagai lea o le palapala.

Taua! Afai ole faʻaaogaina o le eleele e aunoa ma le fluoride, oneone ma le eleʻele, e le mafai e le palapala ona manava, o le vai o loʻo i ai e masani ona paʻu, soupeti. E afaina aʻa i le taimi.

E le faigofie le togafitia o se laau mai lenei faʻamaʻi - e tatau ona e faʻasaʻolotoina aʻa mai le ulo, tipi ese faʻamaʻi maʻi, ma togafitia i se vaivaiga vaivai o le manganese. Naʻo le fanua o lenei mea e mafai ona toe faʻafoi le laau i le fagu, ae peitaʻi pe afai o le palapala o loʻo faʻataunuʻuina atoatoa o loʻo tausisia manaoga o le jacaranda.

O le teuteuina o se fale e oʻo lava i se fale vevela e le faigata pe afai o aso uma e te faʻaaogaina sina taumafaiga e faʻafefe ai le ea ma laʻau. Laʻasaga taʻitasi taʻitasi mo le faʻatupulaia e tusa lava pe sili atu le matagofie o le lalelei, e pei o le viole Pasila, o le a fesoasoani i le faʻatulagaina o se tagata faʻatau vine. O le mea lea, e mafai ma e tatau ona tuʻuina atu i se fafine, e ui lava e leai se mea na tupu i totonu o le fale, aua o le jacaranda e maua ai le fiafia.