Laʻau

Orchid Sisisia: tulafono o tausiga, fautuaga

Ludisia po o le hemaria o se aiga e le masani ai mai le aiga orchid. E le pei o isi iniseti, e taugata e le mo fugalaau (e foliga mai e lalelei), ae mo le matagofie matagofie o laʻau.

Ludisia Orchid Essentials

O le lauʻeleʻele o Ludisia o le vaomatua o vaomatua o Asia i Saute, lea e tupu ai luga o papa ma papa. Talu ai ona o lenei mea, o aʻa aʻa lala lālā malolosi i itu, masani ona faia ni auala lalata, ae e le eseese i le uumi.

Ua ufitia se laau faʻafefetefu mafiafia i le tele o meaʻai laiti. O lona maualuga e seasea oʻo i le 15 cm - e sili ona fiafia le laau e tupu i le lautele.

Laʻau lapoa tetele e aoina i laupepa. O latou lanu e mai le lanumeamata lanumoana i le paʻu, ma o le pito o loʻo valiina i se mamanu o siliva po o vela mūmū. Ole maualuga e oʻo ile 7 cm le umi ma 4 cm le lautele.

O le ola o se laulaʻau e tele tausaga, a maeʻa ona paʻu ese, ma tuu ai se fusi lanu enaena i luga o le au.

E fuga mai Hemaria i le tautotogo ma le amataga o le taumalulu ma tamai (e oʻo i le 2 cm) fugalaau paʻepaʻe e lalagaina i ni uumi uumi e ola mai le laʻau. O nei mea leaga ua faatusatusa i le faataapeapeina o penina, o le mafuaʻaga lea ua taua ai foi lenei ituaiga o "siaki taua".

Ituaiga ma ituaiga o sosaiete

I le natura natura, o le sosaisia ​​e tasi le ituaiga o meaola - Discolor (Colorless). O lenei mea o se laau e fetolofi i luga o le eleele, o lona pito e muta i se rosette o laulaau ma se uumi umi. O laulaʻau e sili ona manaia: lanumeamata lanumeamata i le pito i luma ma le mumu i tua, ma lima velenia lima e faʻalautele i latou.

E tusa ai ma lenei meaola, e tele ituaiga o mea teuteu mo togavao i le fale ua fafagaina.

VasegaLeaVeins
DawsonPogisa, lapoa.Umi umi, manino, mumu mumu.
OdinE matua pogisa lava.Longitudinal, faatasi ai ma paʻu laugutu mai le veto tutotonu.
AlbaLanu lanu meamata e aunoa ma ni lanu mumu.Fesoʻotai faʻamalama malamalama.
TletaeE toetoe o le uliuli.Orange-lanu piniki, umi, taimi ole taimi.
TanlanianaFaʻataʻititi ma faʻaloloa, lanumeamata lanumeamata.Nunu auro manaia.
VelvetPogisa lanumeamata, sosola.Longitudinal, reddish.

Tulafono mo le tuputupu aʻe o le sosaisia ​​i le fale

O Lusiasi o se laau malu-alofa, ae i le taimi lava e tasi e matua faigata tele i le vevela ma le vevela.

Ina ia mautinoa le tausiga lelei o ia i le fale, e tatau ona e manatua e alofa tele o ia i le suavai, e fefe i le susulu o le la ma le vevela, ea vevela, ma amata ona fuga naʻo tulaga o le mafanafana.

ParakalafaTulaga faʻaleagainaTulaga leaga
NofoagaMafululuga i sasaʻe ma matusisifo.Window i Saute e aunoa ma se ufiufi. O le vavalalata o radiators. Faʻamataʻu leotele.
MalamalamaLulu malamalama mo le itiiti ifo i le 12-13 itula ile aso. I vaitau o le le lava o le la - malamalama faaopoopo faʻatasi ai ma filo.Tuʻu le susulu o le la i le maualuga o le aso.
LuluI le taumafanafana, + 22 ... +25 ° C i le ao ma le + 17 ... +20 ° C i le po. A o fuga + 18 ... +20 ° С.Lalo +15 ° C ma luga atu +30 ° C. Faʻatau suiga.
TotogiLotovaivai 75-80%. Afai e talafeagai, ia faʻaaoga se mea e faʻaleleia ai le ea eletise, tuu se ipu vai poʻo se masi susu i tafatafa ane.Totogi lalo ifo o le 70%. Faʻapipiina i se fana fana.
FaʻasaO le mea o loʻo i ai le susu. Faʻaaoga le vai vevela vai faʻamafolaina pei ona magoto le pito i luga. I le avea ai o se isi auala - faʻafeinu i alavai e ala i le faʻatofuina o le tolu o le ulo i le vai mo le 15 minute. Lafoaia o le tele o vai mai le pusa.Faʻaleleia pe faʻagogo. Faʻaaoga vai inu poʻo le malulu.
FertilizerO faʻalavelave faʻapitoa mo fomaʻi, faʻateleina i le vai mo le faʻavaivai. I le tautotogo ma le taumafanafana - tasi taimi i vaiaso uma, i le autumn ma le taumalulu - tasi i le lima. E masani ona faʻaleleia le taimi, ao faʻaitiitia le fua.Faʻasao i le faʻamalolo (faʻafefea e faʻaleagaina le laʻau).
TeuteuAveeseina o peduncles i le taimi lava e uma ai le fuga. Trimming peduncles i le amataga o laau laiti.O gafa o loʻo totoe pe a uma ona fuga (tuʻuina atu isi taamilo lanu). Fugalaau mai le gagana Sutisia (e tele le malosi).

Tulafono o le eleele ma le totoina

O le totoina o Hemaria e faia i le tautotogo, pe a amata le tuputupu aʻe ola. E tatau ona faʻatinoina pe'ā tatau ai, i le taimi lava e faʻapipiʻi ai le aʻa i se ulo. O faailoilo o aʻafiaga autu e afua mai i le faʻavaivai. E masani lava ona tupu i le lua pe tolu tausaga, o nisi taimi e le tele taimi.

O le isi mafuaʻaga mo le faʻaaogāina o le faʻaleagaina lea o le meaʻai ('ai pe pala), totoina faʻamaʻi.

I le avea ai o se palapala, e fautuaina e filifili ni mea faʻapitoa faapitoa mo ni orchids pe faʻafefiloi vaega o le eleele ia oe i le fua faatatau o le 4: 4: 4: 4: 1: 1, i le faasologa:

  • pepa palapala;
  • maualuga peat;
  • pine o pine;
  • sosolo vaivai;
  • birch gaoli;
  • polyamethyl foam.

Pe a filifilia se ipu, e tatau ona e amanaʻia tulaga o aʻafiaga: i totonu o Ludisia, e tupu atili ai i itu nai lo le loloto, o lona uiga o le gafatia e manaomia se lautele, ae papaʻu.

O se mea e manaʻomia muamua o le i ai o pupu tetele faʻavaivai i le pito i lalo ma puipui, e maua ai le felelei lelei o le ea.

Suʻeina o loʻo faʻatinoina i nisi o tulaga:

  1. Vaʻavai (faʻalautele le oneone poʻo le iliili) ma o se palapala palapala e tumu i le pito i lalo o le ulo.
  2. O aʻa o le laau ua aveeseina mai le ulo ma fufulu mama o le meaʻai, ona fufulu lea i le vai mama i le vevela o le potu.
  3. Ua tuu Ludisia i le ogatotonu o le ulo ma ua ufiufi i se mea i le maualuga o le eleele muamua.
  4. I luga o le aʻa, ua faataatia ese laau i fafo o le vai mafanafana.
  5. Faʻasalaga vave pe a uma le faʻauluina, e leʻi faʻamamaina le eleele.

Faʻatauga auala

E sili atu ona faigofie le faʻapipiʻiina o le faʻapitoa e ala i tipi, vaega o le aʻa poʻo le vaevaeina o le vao.

E fautuaina togalaau i taimi o togavao galue - i le tautotogo ma le taumafanafana. I le taimi nei, o le a sili atu ona aʻafia le eletise.

Algorithm:

  • Oti ese le pito i luga o le au e lua ma le tolu vaega o le tuputupu aʻe.
  • Togafitiga manua faʻamalosi uamea.
  • Tui le aʻa i totonu o le gaga susu ina ia taatia laulaʻau i luga ole papa.
  • A maeʻa ona totoina, faʻapipiʻi i totonu o se ulo e iai se meaʻai ma siaki se mea totino a le tagata matua, i le taimi muamua e tiʻetiʻe ai le laʻau faʻapitoa.

O le toe faʻaleleia e vaega faʻavae o se auala faigofie foi. Ina ia faia lenei mea, ave se vaega o le meaʻai ma le lima i le ono o vaega o le tuputupu aʻe, faʻamamaina laulaʻau ma tuu faʻaputu i luga o moa susu. E mafai ona e faʻalolotoina atili vaega, ae o le luga e tatau ona matala. A maeʻa foliga o aʻa, ua totoina i totonu o se ulo.

O le vaevaega o le vao o loʻo faʻapipiʻiina faatasi ma se gafa. E tatau ona manatuaina e na o na vaega o se laau o loʻo i ai le itiiti ifo ma le lua auala e mafai ona aoga.

O fugalaau e masani lava ona le o ola i le tuputupu ae o le hemaria mai fatu, aua o se faiga e sili ona tele le taimi ma le le mafai.

Pests ma faafitauli o le tuputupu aʻe o le sosaisia

Lusiasi o se laau e mafai ona afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. Afai e te mauaina ia faafitauli nei, e tatau ona e vave faia ni fua ina ia le mate le fugalaau.

Faailoga i lau ma isi vaega ole laauMafuaʻagaTogafitigaPuipuiga
Faʻafei ma samasama. O le manogi e pala. Pogisa o aʻa.Laʻu aʻa.Ave ese aʻa mai le ulo, tipi ese vaega ua faaleagaina, fufulu i le vai ma le potassium ia ma, ma vevela. Faʻaliliu i totonu o se mea fou toe faafou. Aua le vai mo ni nai aso.Mātauina le faʻatonutonuina lelei o le pulega.
Faʻafefeteina mea lanu enaena, e aofia ai i luga o le au.Sue lemu.Faʻamaʻa le mea na faaleagaina, togafiti faʻamalosi faʻamalosi. Suʻeina le laau i totonu o se masini fou fou. I tulaga ogaoga, ia vavae ese ia tumutumu e le afaina i le pala ma afaina ai i latou i le auala o le tipi. Tiaʻi le toega o le laau.
Aʻo luga o tumutumu, avanoa, o nisi taimi - papaʻe paʻepaʻe ma fusi i aʻa. Paʻepaʻe papaʻe i luga o laina.Paʻu paʻepaʻe.E masani lava e le mafai ona togafitia togafitiga. E fautuaina e togi le laau faʻatasi ma le ulo.Suavai, ia tausisia le tulaga talafeagai o le susu, ia faʻaaogaina le faʻafesoʻotaʻi i le masini.
Tino miti i tua.Spider mite.Togafitiga ma se lanu vaivai o loʻo faʻamamafa i le vai o le fasimoli. Afai e leai se aoga, faaaoga iniseti (mo se faʻataʻitaʻiga, Mospilan, Fitoverm poʻo Aktaru). I tulaga maualuga, toe fai togafitiga i vaiaso uma mo le masina.Faʻaauau le tulaga manaomia o le susu.
Yellowing and falling. Faʻapipiʻi faʻapipiʻi foliga e pei o fulufulu mamoe, e aofia ai i luga o fagu.Mealybug.
Yellowing and falling. O le tuputupu ae o Brown i luga o totoa foi.Shield.