Fua o le gaosiga

O faʻamanuiaga ma le faʻaleagaina o piko mo tagata

Hops - E le gata o se tulaga malie ma le inupia, ae o se laau foi e maua ai le tele o faamanuiaga.

E faʻaaogaina uma mo le togafitiga o faʻamaʻi ma mo le teuteuina o taligalu, faʻapea foi ma mea e faʻaaogaina mo le faʻataina.

Vailaau faʻamaʻi

O le laau e aofia ai le: suauu o mea taua e taua (3), pigmenti beige, wax, organic organic acid, homulin alkaloid ma leucoanthocyanins. I totonu foi o laupepa o le moli iina o loʻo i ai le acid ascorbic (pe a ma le 174 mg).

E te iloa? I le Kievan Rus hops na avea ma faailoga autu o le fausiaina.

O a aoga aoga?

O mea aoga o faʻasologa o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o maʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, neurosis, sogaso, maʻi o le manava, afaina o totoga o le tino, ma isi). O faʻamanuiaga mo le tino o mea moni nei:

  • ua i ai sona aafiaga tau toto;
  • mauoa i vitamini ma minerale: vitamini C, B, potassium, magnesium ma le calcium;
  • le mautonu ma e itiiti lava lona faʻaaogaina;
  • analgesia, aafiaga e tetee ai le ita, aveeseina o gaogao;
  • penefiti i le fua o meaʻai, faʻalauteleina o meaʻai ona o le oona i pollen;
  • le faʻamautuina o tulaga o hormonal i fafine ma fesoasoani i togafitiga o cystitis.

Taʻiala o Talosaga Cones

Hops e aoga tele mo le matagofie o le lauulu ma le paʻu, faʻapea foʻi ma togafitiga o le tele o faʻamaʻi. Ae ui i lea, e taua tele le iloa o tekinolosi o le tataina o sifi ma le tele o taimi e tatau ona faʻaaoga ai.

Mo togafitiga

Hop cones o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo o le a sili ona aoga mo le tigā ma le ulu. O le mea lea, o le aluga o lou aluga e tatau ona ufiufi i paʻu mama ma moe i luga o se aluga pe tuu i tafatafa ane.

I le tulaga o gasegase faʻatasi, e oʻo mai foi i le laveaʻi laveai. E talafeagai le kukaina o se ipu vai ma faaopoopo i ai se sipuni o masi mago. Suauu seia oʻo ina vaelua le vai. E tatau ona faʻafefe le suka ma faaopoopo 3-4 sipuni o vaseline i le sipuni se tasi o lenei vai. O lenei suauu e mafai ona faʻaaoga mo tiga faʻatasi ma le rūmomasi.

Tomai faʻapitoa e faʻapipiʻi faʻapipiʻi siama i vailaʻau eseese ma totogifuapauina e avea o se mea faʻapitoa i le tulaga o faʻafitauli cardiovascular.

E le gata i le maualuga, i faʻamaʻi o le cardiovascular system, o vailaʻau nei e faʻaaogaina: kāloti, radishes, calendula, hawthorn (glod), fox siliva, basil, eggplants, aconite, filters, gumi (multi-flowered) ma yasenets (susunuina o vao).

O Hops foi e aofia ai elemene e fesoasoani i le tino (metabolism, vai, mineral ma fatabolism).

Homeopaths e faʻaaoga pu faʻasolo ma isi laau e faamama ma togafitia ai le urinary tracts ma gaʻo.

E te iloa? Hops - o le aiga e sili ona vavalalata i mariuana, ae e matua teenaina le ulaula.

Mo lauulu ma le paʻu

Hop cones e masani ona faʻaaoga i le cosmetology mo le matagofie o lauulu ma le paʻu. O foliga vaaia e matua taua lava mo tamaitai, ma o le miti lea e fesoasoani e ausia le iuga sili.

Mo lauulu, e tele lava ina faʻaaogaina lenei laau i masini ma masks, aua o loʻo tauivi ma le paʻu o le lauulu, o le paʻu, o le vevesi ma le tele o isi faʻafitauli.

E taua! E le tatau ona e tuʻuina i luga o lauulu lauulu lauulu, aua o lona faʻaaoga e mafai ona afaina ai le lanu o lauulu.
O lea mo lauulu lauulu O le fua o le a faia: faʻafefiloi 2 sipuni tele o le yarrow, manogi mamago, salu ma le offetail ma sasaa le 1 lita o vai. E manaʻomia e le susu ona fufulu lauulu pe a uma ona fufulu.

Le faʻaleleia tele o le lauulu ma malosi e tatau ona faʻatumu i le vai inu vai fou (10: 1) ma tuʻu mo se aso. Fufulu le lauulu i lenei susu.

Mo foliga paʻu O le a sili atu foi ona taua le paʻu. O lea, mai ia mea e mafai ona e faia ni masini, solo ma faʻaleagaina. O lenei laau e sili ona aoga mo le paʻu o le paʻu, aua o loʻo i ai se mea e toe faʻafouina.

Mo le paʻu o le tino: Liligi le 2 sipuni tele o kopa moli mo le afa lita o le vai inu, ia malolo mo ni nai itula ma le vevela. Faʻaaogā le gaʻo i luga o foliga ma fufulu ile vai malulu pe a uma le 20 minute. O le paʻu o le a sili atu ona faigofie.

Mo le vaivai o le paʻu E tatau ona e faʻafefiloi le sipuniti o le meli ma le afa-teaspoon o le suāuʻu olive ma faaopoopo 2 sipuni puno o cones fou i nei mea. Ole vaega lenei e tatau ona faʻaaoga i le paʻu mo le 10 minute ma fufulu i le susu.

Le fafagaina o le paʻu E tatau ona faʻafefiloi se sipuni sipuni o kulimi mumu, moa moa, se sipuniti o le meli ma faʻaopoopo 2 teaspoons o decoction o cones i lenei maualuga. Faʻafefiloi mea uma ma faʻaaoga i luga o foliga, neck ma decollete mo le 15 minute, ona fufulu lea i le vai mafanafana. O lenei masikopa o le a atili ai ona gaosia le paʻu, faʻaopoopo ma tautau.

Enotera, dogwood, fugalaau, fulufulu mata, mimilo, mimilo, cherry bird, pineapple, thyme ma le apricot o loo faaaogaina foi i le cosmetology.

E faʻapefea ona aoina faʻasusu?

Aua o le aoina e fetaui lelei i na koneta ua oʻo i se matua matua. Faailoga o le vaomatua o:

  • lamolemole ma latalata atu i vaʻa;
  • auro lanumeamata, nai lo le masani ai lanumeamata;
  • o paʻu e pipii atu i le paʻi, ma o le fua e tutusa ma le tasi;
  • faatasi ai ma sina gasegase, e vave lava ona toe faʻafoʻiina e le pusa o latou foliga muamua.

E taua! E taua le aua nei misi le taimi e sauni ai le lapisi e seleseleina, aua afai latou te perespeyut, ona sui lea o latou lanu i le enaena ma le tele ai mea aoga aoga. Ae ui i lea, o le faanatinati i le aoina e le aoga foi.
O le aoina o le seleselega, e tatau ona vavaeina ia pusa taʻitasi, aʻo tumau pea lona saʻo. Mo lenei mea e tatau ona e suʻaina faatasi ma petioles e le itiiti ifo i le 2 cm le umi. A maeʻa le seleselega, e tatau ona amata vave ona faʻamamaina le gaʻo, aua e vave ona vevela.

Contraindications ma le afaina

Hop, e ui lava i ona mea aoga, ei ai le faʻasagaga. O le mea sili e lamatia ai le aʻafia o toxins ma metale mamafa mai eleele ma vai. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga na o na aʻafiaga lea na tupu tele mai i aai tele, o laau toto ma alamanuia.

E tutusa le taua o le faʻaaogaina o le laau i ni fua talafeagai, ona o loʻo i ai se tulaga lamatia e afaina ai lou tino. O le mea lea, e faʻaaoga ai le ufi e faʻafiemu ai, e tatau ona e iloa le fua, aua o taunuuga e le mafai ona fuafuaina.

Aua le aveʻesea ma le manogi o kesi - Afai e te inuina le umi, e mafai ona e maua se maʻi tiga, moe ma le vaivai. O isi aʻafiaga e mafai.

O le aafia ai i mea inu ava malosi e faavae i luga o le pito i luga e le lelei. O faʻamaʻi ma lo latou faʻaaogaina o le a le mafai ai ona e faʻatali ma o le a matua le fiafia lava mo oe. E taua tele le tausisia o le masani ma e leai se mea e sili atu nai lo le mea e tupu.

E taua! Afai e te tietie i se taavale poʻo lau galuega e manaʻomia le faʻatonuga, ia lafoaia uma na mea.

E masani ona i ai foi se allergy i moli afu e mafua mai i le pollen o se laau ua tuʻuina atu. O faʻamaoniga e talitutusa ma mea masani e masani ai: gutu o le isu, sneezing, mata mumu.

O vailaau faʻaleagaina o moli hop o loʻo masani ona faʻaaogaina i le gynnecology e togafitia ai fafine. Ae ui i lea, e taua le maitauina ei ai nisi faʻasolega.

O le mea sili ona taua o le faʻasaʻoina o le maʻitaga. E leai se tulaga e mafai ona faʻaaogaina teine ​​i se tulaga manaia, aua o lenei mea e mafai ona aʻafia ai taunuuga e le mafuatiaina. E iai foi faʻasologa o gaʻo e afaina i tina tausi maʻi.

E i ai le manatu e mafai e oe ona faʻaleleia le susu i le fesoasoani a lenei fale. I se isi itu, o loʻo i ai se faʻamatalaga faasaienisi, aua o loʻo i ai i totonu o le tino ni vailaʻau (hormones) fafine e mafai ona faʻateleina le tuputupu ae o le susu. Ae ui i lea, ua na o se tala lelei ma e le faʻamautinoa ai soʻo se iuga. Ae o le afaina i le tino o le tino e mafai ona mafua ai le le mafai ona toe vavalalata. Hormones o loʻo i totonu o pulumu e mafai ona taitai atu i le tele o taunuuga le manaomia:

  • faʻaleleia o le ola o le tino;
  • vailaʻau vavalaʻau dysbacteriosis;
  • atinaʻe o le atinaʻe;
  • faafitauli i le afaina;
  • vaʻavaʻai faʻavalea;
  • fula i le tino.

E te iloa? O lenei laau ua vave ona faʻaaogaina ona o le faʻamaʻi-alpha o loʻo i ai.

I se tulaga lautele, o le moli o se laau matagofie, tamaoaiga i le tele o vitamini ma minerale. O le a aoga i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, faʻapea foi le soifua maloloina o lauulu ma le paʻu. E naʻo le taua le iloa o le fua ma le mataʻituina o latou soifua maloloina. O le filifiliga lelei o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomaʻi aʻo le i alu i luga.